EIT Food

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) tudás- és innovációs közösségének (KIC) részeként az EIT Food összekapcsolja partnereit a vezető európai vállalkozások, egyetemek, kutatóközpontok és intézmények 13 európai országában és az egész élelmiszer-értékláncban.

EIT Food egy páneurópai partnerség, amelynek fogyasztói központú megközelítése az innovátorok, a vállalkozók és a diákok számára világszínvonalú megoldásokat kínál a társadalmi kihívásokra, az innováció felgyorsítására, munkahelyteremtésre és Európa versenyképességének növelésére.

A partnerség célja egy magasan képzett élelmiszer-ágazat kialakítása, amely a fogyasztókkal együttműködve olyan termékeket, szolgáltatásokat és új technológiákat kínál, amelyek egészségesebb életmódot biztosítanak valamennyi európai polgár számára.

A világ egyik legnagyobb élelmiszerekkel kapcsolatos kezdeményezése. EIT Food azt akarja, hogy Európa vezesse az élelmiszer-innováció és termelés globális forradalmát. EIT Food ambíciója az, hogy újratervezzük azt a módot, ahogyan termelünk, szállítjuk, fogyasztjuk és újrahasznosítjuk az élelmiszerünket, és létrehozunk egy jövőképes és hatékony élelmiszer-ágazatot, amely támogatja a fenntartható és körkörös biogazdaságot.

Fogyasztói-centrikus megközelítésünk

EIT Food összekapcsolja a tudásháromszög pilléreit - az innovációt, az oktatást és az üzleti vállalkozások létrehozását - egy fogyasztói központú megközelítéssel, amely lehetőséget ad az európai polgárok számára arra, hogy valódi változássá váljanak.
EIT Food részt fog venni a fogyasztókban a változási folyamatban, javítja a táplálkozást, és erőforrás-hatékonyabbá, biztonságosabbá, átláthatóbbá és megbízhatóbbá teszi az élelmiszer-ellátó rendszert.
EIT Food elkötelezi magát és vezeti a vezető vállalatokat és vállalkozókat, kutatókat és innovátorokat, diákokat, egyetemi oktatókat és minden európai polgárt, hogy világszínvonalú megoldásokat dolgozzanak ki a társadalmi kihívásokra, és hozzon létre egy jövőbeni és hatékony élelmiszer-ágazatot.

EIT Food hat stratégiai célkitűzéssel rendelkezik:

  1. Az alacsony fogyasztói bizalom leküzdése Az élelmiszerek támogatják az európai polgárokat az intelligens élelmiszer-rendszer felé való átmenethez, amely befogadó és megnyugtató.
  2. Hozzon létre fogyasztói értéket képviselő élelmiszereket az egészségesebb táplálkozás érdekében Az EIT Food lehetővé teszi az egyének számára, hogy tájékozott és megfizethető személyes táplálkozási döntéseket hozzanak.
  3. Egy fogyasztói központú, összekapcsolt élelmiszer-rendszer kiépítése Az EIT Food egy digitális élelmiszer-ellátási hálózatot fejleszt ki a fogyasztókkal és az iparral egyenrangú partnerként.
  4. A fenntarthatóság növelése az erőforrás-gazdálkodás révén Az EIT Food olyan megoldásokat fejleszt ki, amelyekkel a hagyományos "termék-felhasználás-eldobás" modellt körkörös biogazdasággá alakítja át.
  5. Az EIT Food az "élelmiszer-rendszer" készségeit több mint 10 000 diák, vállalkozó és szakember számára biztosítja fejlett képzési programok révén.
  6. Az élelmiszer-vállalkozói tevékenység és az innováció katalizálása Az EIT Food előmozdítja az innovációt a vállalkozásépítés minden szakaszában.

Célja, hogy növelje az ágazat készségeit és vállalkozói szellemét, és felszabadítsa a kis- és középvállalkozások (KKV-k) azon lehetőségeit, amelyek felgyorsítják az innovációt, munkahelyeket teremtenek, előnyökkel járnak a vállalkozások számára és növelik Európa versenyképességét.

Ezt a következőképpen érik el:

  • Új tehetségek fejlesztése: az EIT Food oktatási programok új tehetségeket vonzanak és új tehetségeket vonzanak az innovatív kurzus tartalmának köszönhetően, amely az élelmiszer-rendszer bizonyos területein a tudás és készségek "silóinak" leküzdésére irányul. EIT Food olyan új tanulási módszereket, vállalkozói eszközöket és üzleti gyakorlatokat vezet be, amelyek felkeltik a diákokat, a szakembereket és a vezetőket minden karrier szakaszban, hogy vállalkozói bajnokká váljanak az európai élelmiszer-ágazatban.
  • A vállalkozások létrehozásának és gyorsításának támogatása: Az EIT Food növelni fogja az uniós élelmiszer-ágazat versenyképességét és biztosítja, hogy Európa továbbra is az élelmiszerek és italok közül az első számú globális exportőr. EIT Food proaktív módon támogatja a vállalkozókat, hogy elképzeléseiket átalakítják az üzleti folyamatokba a teljes induló cikluson keresztül és egyértelműen meghatározzák piacukat. A jövőbeli vállalkozói bajnokokat fog előállítani az élelmiszer-ágazatban, akik teljesítik azon törekvéseiket, hogy javítsák a táplálkozást, elérjék az élelmiszerbiztonságot és elősegítsék az erőforrás-hatékony élelmiszer-rendszereket.
  • Hozzon létre fogyasztói értéket képviselő élelmiszereket az egészségesebb táplálkozás érdekében: az EIT Food olyan innovatív eszközöket és technológiákat fejleszt ki, amelyek támogatják a személyre szabott étrend-profilokat, valamint a testreszabott diéták önértékelésének képességét a nem invazív házi diagnosztikával, a mobileszközökön és az egyéni online coachingen. Ez segít megszüntetni az emberek szándékai és az egészségesebb élelmiszerek felé való aktuális viselkedés közötti jelenlegi szakadékot, és az egész Európában az emberek egészségének javulásához vezet.

Az első 7 év során a partnerek közel 1200 millió eurót fektetnek be, az EIT által finanszírozott 400 millió eurós összeggel. Ezenkívül várhatóan jelentős forrást vonz majd a magán- és közszféra egyéb befektetéseiből származó forrásokból, megszorozva az EIT beruházásait.

Helyszínek

Leuven

EIT Food

Address
Ubicenter A Philipssite 5 box 34
Leuven (3001 Heverlee)

3001 Leuven, Flandria, Belgium
Telefonszám
+32 (0) 16 170 000

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket