Hivatalos Leírás

Az Európai Tanulmányok Intézetének önálló szervezeti egység a Vrije Universiteit Brussel. Ebből jött létre 2001-re valósult kezdeményezés, amelyet a flamand kormány. Ennek Jean Monnet Kiválósági Központ, a IES tanítja fejlett mester programok, és arra összpontosít, interdiszciplináris kutatás, európai tanulmányok, pontosabban a szerepét az EU a nemzetközi környezetben. Ebben a körben az IES biztosítja az akadémiai szolgáltatásokat tudósok, politikusok és a közvélemény számára.

Az intézet központi helyen Brüsszelben, Európa fővárosa, így ideális munkahelyen a diákok és letelepedett tudósok számára, hogy végezzen kutatást a nemzetközi és interdiszciplináris környezetben. Az IES is nyújt ideális fóruma konferenciák és workshopok az európai kérdésekről.

A misszió a IES három célja van:

  1. Amely korszerű oktatás: saját LL.M a nemzetközi és az európai jog, MA Európai Integrációs és Fejlesztési Szervezet ("Euromaster"), az éves nyári egyetem az európai döntéshozatali folyamatot és annak 3 E-learning modulok az európai jog, intézmények és információforrások.
  2. Végző tudományos kutatás: a kutatás által koordinált IES tudományos igazgatója és vezeti PhD kutatók, valamint a posztdoktori vezetô kutatói vezető kutatási klaszterek.
  3. Tudományos szolgáltatások terén az Európai Tanulmányok: szervezésével éves konferenciák, workshopok és ismételt előadássorozat, és lefolytatásával megbízott kutatás.

Az intézet szorosan együttműködik számos egyetem és kutató intézet Belgiumban, európai és nemzetközi szinten. Ezek a partnerségek és a folyamatos cseréje az új ötletek a szakemberek és tudósok lehetővé teszi az IES, hogy erősítse a kutatási célok és összeállítottak egy magas szintű keveréke elméleti és gyakorlati szakértelmét con összes jelentős uniós politikákat.

Stratégia

Kutatás a IES középpontjában az EU nemzetközi kontextusban. Azt vizsgálja az uniós intézmények, politikák és jogszabályok keretein belül a globalizáció és a nemzetközi jog és a politika. A kutatási projektek szerepének elemzése az EU mint globális szereplő, valamint a kölcsönhatás a belső és külső dimenziói az uniós politikák. Ők is foglalkoznia közötti kapcsolat az EU és a nemzetközi szervezetek. Ennek érdekében az intézet elősegíti az interdiszciplináris megközelítés, amely egyesíti a jogi, gazdasági, társadalmi és politikai szakértelem. Arra összpontosít, hogy az előretekintő kutatási állítja elő politikai szempontból releváns eredményeket az érdeke, hogy a politikai döntéshozók és a tudományos közösség.

Főbb kutatási témák

Míg az IES kutatás elsősorban öleli számos európai tanulmányok, az intézet összpontosítja erőforrásait a folyamatosan fejlődő kutatási klaszter:

  • Környezet és fenntartható fejlődés
  • Migráció, a sokféleség és a jog
  • A nemzetközi biztonság
  • Európai Gazdasági kormányzás

Ezek a klaszterek ápolni útján indít saját kutatási projektek (elsősorban a PhD szinten), valamint a forrást nyújtó külső támogatók.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Francia

Az intézmény további kínálata:


Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Egy esti program az EU-ról a fő intézményei küszöbén. Nemrég elmondható, hogyan írhatnánk le az MSc Európai Integrációs Diplomáját, egy 60 ECTS Advanced Master-t a VUB Eu ... [+]

Az EuroMaster egy interdiszciplináris program angolul, amely a fiatal és középszintű szakemberek nemzetközi csoportjaira, valamint a politikatudományok fejlett hallgatóira irányul. A hallgatóknak fejlett tudományos képzést biztosít az uniós politikák és koncepciók széles körében az európai integráció folyamatának mélyreható megértése érdekében mind gazdasági, mind politikai vonatkozásaiban.

A program mester a mester után működik, és a hallgatóknak legalább négyéves tanulmányi időt kell követniük.

Mit tanulhatok?

Az EuroMaster négy tanfolyamot (21 ECTS) biztosít az európai integráció alapvető jellemzőihez:

Kötelező kurzusok (21 ECTS):Az európai integráció gazdaságtanaPolitikai döntéshozatal és érdekképviselet az Európai UnióbanAz Európai Unió története és jogaiKutatási módszerek LabSzakirányú lehetőségek (24 ECTS):... [-]
Belgium Brüsszel
Kérj Információt
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 - 2 év
Campus
Bővebben magyarul
Institute for European Studies
Address
Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Brüsszel, Belgium
Honlap
Telefonszám
+32 2 614 80 01