KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Karunk kiterjedt hazai és nemzetközi hálózatokkal büszkélkedhet mind a kutatás, mind az oktatás területén. Országosan szoros kapcsolatban állunk az üzleti világgal, rendszeres workshopokkal az "iparkapitányok" révén, mind a karon - ún. "Fickók" találkozók formájában - és a karon kívül a Vlerick Leuven Gent Management Iskola. Nemzetközileg van olyan hallgatói csereprogramok vezető külföldi egyetemekkel, mint például a Pennsylvania Egyetem Wharton Iskola, a Chicagói Egyetem üzleti iskolája és a Cornell Egyetem az Egyesült Államokban, a British Columbia Egyetem, a Queen's University, a Toronto Egyetem és a kanadai Montreal Egyetem, a kalkutai és bangalori IIM-k, a kínai egyetem és a városi egyetem Hongkongban, a szingapúri menedzsmentegyetem és 65 európai egyetem.

Az utóbbi években több független látogatások bizottsága elismerte a kari oktatási és kutatási minőségi színvonalat. Oktatásunkban és kutatásaink során igyekszünk válaszolni a társadalmi folyamatokra, például a hitelválságra, a globalizációra és Kína szerepére a világgazdaságban. A diákok irányítása, a fenntartható felsőoktatás és az alapos tudományos kutatás a mi három fő pillérünk.

Végül célszerű röviden megbeszélni egyedi helyünket. Karunk Leuven történelmi központjának szívében helyezkedik el, amelyet több mint 575 éves egyetemi hagyomány jellemez, mégis tele dinamizmussal, progresszív művészekkel és diákokkal. Karunk gyalogos távolságra fekszik a Heverlee új kutatóparkjától, amelyet néha Belgium "szilikonvölgyének" neveznek. A brüsszeli intézmények, mint például az Európai Unió, soha nem messze, szó szerint és figuratív módon. Számos kolléga ad tanácsot az európai osztályoknak, és számos öregdiák dolgozik az európai intézményekben.

Küldetésünk és értékeink

KÜLDETÉSNYILATKOZAT

A Közgazdaságtudományi Kar elsődleges feladata az oktatás és a kutatás.

A FEB oktatás célja, hogy felkészítse a tanulókat a sikeres vállalkozói törekvésekre és karrierekre a vállalati világban, a nemzeti és nemzetközi közpolitikai döntéshozatalban, vagy a kutatásban. Ennek elérése érdekében a FEB magas színvonalú, kutatási alapú képzési programokat kínál mind a közgazdaságtan, mind az üzleti élet, valamint a Bachelor-Ph.D.

Másodszor, a FEB akarja elősegíteni a kutatás magas tudományos és társadalmi hatásokkal és magas láthatósággal a vállalati világban.

FEB törekvése az, hogy Európa egyik vezető tanulási és kutatási közössége legyen, és az iskolai vendéglátóhelyek különböző kutatási részterületeiben is kiemelkedjen, ezáltal magas rangot érdemel az európai gazdasági és üzleti iskolák között.

A két fő célkitűzés elérése érdekében a FEB ösztönző környezetet kíván kialakítani a személyzet és a diákok számára, amelyekben szabadon fejleszthetik innovatív, etikai és vállalkozói szaktudásukat az oktatásban, a kutatásban és a vállalkozásokban, miközben hangsúlyozzák a gazdaságpolitika és az üzleti a nagyobb társadalom és a globális figyelem a nemzetközi cserék és együttműködés révén.

FEB VALUES

A FEB elkötelezte magát amellett, hogy a küldetését és jövőképét követi:

  • Szigorú a tanításunkban, a kutatásokban és a tanulásban, amit kutatásunk során.
  • Innovatív az oktatásban és a vállalkozói szellemben, és arra törekszünk, hogy a kutatóközösség élvonalában játsszunk.
  • Gyülekezetünk a menedzsment stílusában és a megfelelő belső és külső érdekeltek felé.
  • A gyakorlatra alapozott bizonyítékoknak a bizonyítékokon alapuló gyakorlatra való fordítása iránt elkötelezett, valamint a magas tudományos és társadalmi hatással bíró kutatások előmozdítása és a vállalati világban való magas szintű láthatóság előmozdítása.
  • Társadalmi felelősségvállalás a vállalati, gazdasági, társadalmi és etikai kérdésekkel foglalkozó, nyitott gondolkodású központként, nemzetközi és interkulturális szempontból.
  • A KU Leuven személyazonosságával és küldetésével összhangban az FEB támogatja és támogatja az emberi jogok, a társadalmi igazságosság és az egyének, közösségek és eszmék sokféleségének tiszteletét.

LÉPJEN A KU LEUVEN TANULMÁNYÁHOZ

Üdvözöljük a Katholieke Universiteit Leuven-ben, amely Európa egyik legrégebbi egyeteme. Kínálunk magas színvonalú oktatást alapuló élvonalbeli nemzetközi tudományos kutatás és kiváló, széles körű hallgatói létesítmények. Leuven egy festői történelmi város, de az, amely élettel teli az életet és egy diák ritmusában él.

Nyugat-Európa szívében, KU-Leuvenben, Belgiumban, közel hat évszázadon keresztül a tanulás központja. Ma, Belgium legnagyobb egyeteme és 1425-ben alapították, Európa egyik legrégebbi és legismertebb egyetemét. Az Európai Kutatási Egyetem vezető kutatóintézetének és az Európai Kutatási Egyetem (LERU) társalapítójaként a KU Leuven számos nemzetközi mester programot kínál, mindezt magas színvonalú, innovatív, interdiszciplináris kutatások támogatásával.

Alapítása óta a KU Leuven székhelye a városban található, melynek neve a neve. Leuven egy kellemes, biztonságos és nyüzsgő diákváros, ahol az évszázados gazdag történelem találkozik az élvonalbeli tudással. Az egyetem 11 belga városban, köztük Brüsszelben, Ghentben és Antwerpenben kínál diplomát.

Küldetésnyilatkozat

KU Leuven teljesíti küldetését azzal, hogy magas színvonalú interdiszciplináris kutatást és oktatást biztosít katolikus aláírással.

Helyszínek

Leuven

Address
Naamsestraat 69 box 3500 3000 Leuven Belgium
Leuven, Flandria, Belgium

Antwerpen

Address
Korte Nieuwstraat 33 2000 Antwerpen BELGIUM
2000 Antwerpen Antwerpen, Flandria, Belgium

Brüsszel

Address
Warmoesberg 26 1000 Brussels BELGIUM
1000 Brussels Brüsszel, Belgium

Akkreditáció

EFMD Equis Accredited