KU Leuven: Faculty of Engineering Science

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A KU Leuven Műszaki Tudományi Kar missziója, hogy magas színvonalú mérnököket oktasson a társadalom javára

A Kar az egyes hallgatók szellemi és humán tõkéjét magasabb szintre hozza, tudományos és mérnöki alapokon nyugvó kutatási alapú oktatáshoz. A kar ösztönzi a tanulókat, hogy gyakorolják a mélyreható tanulást azáltal, hogy foglalkoznak és megkérdőjelezik "fegyelmezett jövőbeli énjüket", hogy tudatában legyenek azoknak, akik szeretnének profi (Beruf) és a társadalom egésze (Bildung) tagjaként lenni. A diákok fegyelmezett jövőbeli fejlődésének ösztönzése érdekében a Kar multidiszciplináris programokat biztosít, amelyek a hallgatókat a mérnöki szakmával és a kapcsolódó tudományágakkal ismerik. Értékeljük a tudás szélességét és mélységét, kiterjesztjük az érvelést, a kommunikációt és a problémamegoldó képességeket annak érdekében, hogy felkészítsük a tanulókat az egész életen át tartó tanulásra. Kutatásorientált oktatásunk olyan kutatási programokon alapul, amelyeket az elismert nemzetközi partnerekkel és az iparral szoros együttműködésben határoztak meg és fejlesztettek ki.

Stratégia. A következő stratégiai célkitűzések lehetővé teszik a KU Leuven Műszaki Tudományi Kar számára, hogy megvalósítsa küldetését, amely magában foglalja a hallgatók felkészítését a holnap világába, ahol a társadalmi, a környezeti és az emberi dimenzió fontos szerepet játszhat az olyan összetett műszaki és társadalmi kihívások megjelenése miatt, amelyek multidiszciplináris megközelítés. Ez azt jelenti, hogy a tanulók megtanulják megtanulni, előkészítik őket az egész életen át tartó tanulás céljára, mind a "Bildung", mind a "Beruf" -ra, két kiegészítő elemre, ahol a "Bildung" az értékek, a kultúra és az állampolgárság fejlődéséből áll, és a "Beruf" a vállalkozói szellem, a szakmai és a vezetői készségek fejlesztéséről.

Oktatás

SO1. A program eredményeinek meghatározása, amelyek megfelelnek a mérnöki oktatás nemzetközi színvonalának.

SO2. Olyan programokat kínálunk, amelyek széles körben képzett mérnököket, a matematika, a tudományok és a technológia alapjaira támaszkodnak, akik a bölcsészettudományi alapon kibővíthetik a tervezéssel kapcsolatos elképzeléseiket, és erős elemzési készségeket, gyakorlati találékonyságot, jó kommunikációs készségeket és ismerik az üzleti és irányítási elveket. A Kar célja, hogy a mérnököket általános szakemberekként oktassa különböző összetett környezetekben.

SO3. Diákjainkkal kapcsolatba léphet a mi Bachelor programunkban, számos mérnöki tudományággal multidiszciplináris oktatáson keresztül, mielőtt a mesterképzésre szakosodnának. Bachelor of Engineering: Architecture programunk multidiszciplináris jellege a műszaki építőmérnöki tudományok, az építészetelmélet és az építészeti tervezési osztályok intenzív kombinációja. Bachelor of Engineering programunk multidiszciplináris jellegét két fő és kiskorú kombinációval érjük el két különböző tudományágban, miután az első három általános félév során minden lehetőséget megismertünk.

SO4. Olyan környezet megteremtése, amelyben a hallgatóknak meg kell adniuk az alapvető erőforrásokat a tervezési és problémamegoldó képességeik és képességeik fejlesztéséhez, a kutatáshoz és a valódi problémák megoldásához mind az alap-, mind a mesterképzésen keresztül.

Kutatás / Industry

SO5. Nemzetközileg elismert és releváns kutatás - mind alkalmazott, mind elméleti -, amely pozitívan befolyásolja és javítja az oktatást, a szakmát és a társadalmat. A Kar számos olyan kutatócsoporttal rendelkezik, amelyek nemzetközileg elismertek a szakterületükön, és lehetővé teszik a tanári személyzet számára a magasan képzett diákok képzését mind a Bachelor, mind a Master programban. A hallgatók kutatási célú oktatást kapnak a kutatással kapcsolatos ismeretekkel és gyakorlati megvalósítással kapcsolatos tudományos tapasztalatok révén.

SO6. Támogatni a tudományos és műszaki ismeretek terjesztését a vállalatoknak és a társadalomnak azáltal, hogy aktívan keresi a projekteket az iparral, az állami hatóságokkal és a társadalmi szervezetekkel együttműködve, és folyamatosan továbbképzést és képzést kínál a legfrissebb fejlesztések terén.

Nemzetközivé

SO7. Nemzetközi nyílt politika és légkör kialakítása; hogy számos lehetőséget nyújtson a nemzetközi tapasztalatokhoz; a diákok felkészítése a karriert nemzetközi összefüggésben; hogy vonzzák a diákokat, amelyek a megfelelő tudományos háttér számos nemzetközi programokat.

SO8. Serkentő kutatási környezet biztosítása a nemzetközi rövid és hosszú távú látogatók számára, valamint a kutatók nemzetközi mobilitásának elősegítése.

Kontextus

SO9. A legmodernebb oktatásba való befektetés.

SO10. Az előadók és a tanári asszisztensek professzionális fejlesztése egy olyan programon keresztül, amelyet folyamatosan ki kell igazítani, figyelembe véve az asszisztensek és az eltérő tanítási módszerek sokszínűségét.

SO11. A programjaink folyamatos fejlesztése érdekében egy explicit belső minőségbiztosítási politikán alapul.

SO12. Ahhoz, hogy vonzóvá tegye a hallgatókat a megfelelő tudományos háttérprofillal, mind az elsőéves alapképzési hallgatók, mind az oldalsó belépő hallgatók, szem előtt tartva a sokszínűséget, beleértve a nemek közötti egyensúlyt.

SO13. A STEM (tudomány, technológia, mérnök és matematika) előmozdítása a társadalomban, különösen a középiskolákban és még az általános iskolákban.

LÉPJEN A KU LEUVEN TANULMÁNYÁHOZ

Üdvözöljük a Katholieke Universiteit Leuven-ben, amely Európa egyik legrégebbi egyeteme. Kínálunk magas színvonalú oktatást alapuló élvonalbeli nemzetközi tudományos kutatás és kiváló, széles körű hallgatói létesítmények. Leuven egy festői történelmi város, de az, amely élettel teli az életet és egy diák ritmusában él.

Nyugat-Európa szívében, KU-Leuvenben, Belgiumban, közel hat évszázadon keresztül a tanulás központja. Ma, Belgium legnagyobb egyeteme és 1425-ben alapították, Európa egyik legrégebbi és legismertebb egyetemét. Az Európai Kutatási Egyetem vezető kutatóintézetének és az Európai Kutatási Egyetem (LERU) társalapítójaként a KU Leuven számos nemzetközi mester programot kínál, mindezt magas színvonalú, innovatív, interdiszciplináris kutatások támogatásával.

Alapítása óta a KU Leuven székhelye a városban található, melynek neve a neve. Leuven egy kellemes, biztonságos és nyüzsgő diákváros, ahol az évszázados gazdag történelem találkozik az élvonalbeli tudással. Az egyetem 11 belga városban, köztük Brüsszelben, Ghentben és Antwerpenben kínál diplomát.

Küldetésnyilatkozat

KU Leuven teljesíti küldetését azzal, hogy magas színvonalú interdiszciplináris kutatást és oktatást biztosít katolikus aláírással.

Helyszínek

Leuven

Address
Kasteelpark Arenberg 1 bus 2200
3001 Leuven, Flandria, Belgium