Hivatalos Leírás

IEE-ULB, Brüsszeli The Institute for European Studies

Az IEE-ULB megszervezése egyedülálló a nemzetközi csapatoknak köszönhetően, az EU intézményekkel való interakció és a tanítás és a kutatás közötti szoros kapcsolat között.

Az IEE-ULB az interdiszciplináris kiválóság központja az oktatásban és a kutatásban. Az európai kérdésekre összpontosít.

Miért van Brüsszelben az Európai Tanulmányok Intézete?

Az 1960-as évek elején a Római Szerződés hatálybalépése után az ULB tudományos hatóságai úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy Európai Tanulmányi Intézetet.

Az IEE-ULB elsősorban négy tudományágat fed le: az európai jogot, a politikatudományt, a közgazdaságtudományt és a történelmet. A kutatás és a tanítás interdiszciplináris központjaként európai szakemberek szakemberei.

Az IEE-ULB - nemzetközi méretekkel rendelkező intézet

Az IEE-ULB-ben az előadók egy tucat országból származnak. A diákok nem kevesebb, mint 30 nemzetiségűek.

A nemzetközi dimenzió még nyilvánvalóbb, amikor kutatóinkat. Az intézet létfontosságú szerepet játszik az európai vagy nemzetközi kutatási hálózatok létrehozásában és koordinálásában.

Egyetem, közel az intézményekhez

Brüsszelben található az IEE-ULB, amely Európa szívében fekszik . Az európai szakértők, magas rangú tisztviselők és döntéshozók részt vesznek az oktatásban, a kutatásban és a nyilvános vitában.

Ezek a szakemberek gyakran az AlumnIEE hálózat részét képezik. Előadást tartanak a hallgatóknak és mentorálást nyújtanak. Találkoznak konferenciákon, nyári iskolákon és szakképzésen.

A képzés, amely fejlődik a kutatásunkkal

Az IEE-ULB biztosítja a kutatási ütemterv és annak tanítási rendelkezései közötti összhangot. A kutatás az európai és európai kihívások felépítésének megfelelően alakul. Ebben a szellemben rendszeresen felülvizsgálják a kurzusokat.

Az IEE-ULB székhelye: Blomme épület

1964-ben az IEE létrehozta központi irodáját egy nagyon különleges villában, a 39 Avenue FD Roosevelt-ben, Ixelles-ben. Az épületet 1926 és 1928 között tervezte Adrien Blomme, egy brüsszeli fő építész. 1990-ben az IEE-ULB kiterjedt a szomszédos villára.

Az IEE-ULB az európai tanulmányok fél évszázados innovációját képviseli. Videónkat kutatóink és tudósaink révén mutatják be.

Az IEE-ULB 3 mandátuma

Az IEE-ULB szerepet játszik Európa helyének meghatározásában a világban. Tevékenységét 3 mandátum köré szervezi: oktatás, kutatás és nyilvános vita.

Az IEE-ULB specifikus jellege 3 mandátumának integrálása. Az elméleti képzés gyakorlatorientált. A tudományos kutatás táplálja a vitát Európa jövőjéről a világban.


Tanítás

Az IEE-ULB számos mesterképzést és szakosított mesterképzést kínál európai tanulmányokban .

Az intézmény együttműködik az ULB partnerek kollégáival:

  • Solvay Brüsszeli Közgazdaságtudományi Kar
  • Filozófiai és Társadalomtudományi Kar
  • Jogi és Kriminológiai Kar

A tanfolyamok célja fegyelmi vagy interdiszciplináris kiválóság biztosítása . Angolul vagy angolul és franciául tanítanak. Ezek tükrözik az európai tanulmányok főbb kutatási irányait. A szakmaiság előmozdítása érdekében a programok ötvözik az elméletet és a gyakorlatot.


Kutatás az IEE-ULB-ben

Megalakulása óta az IEE az európai intézmények kutatásának élvonalába került. Igazolták a " Jean Monnet Centre of Excellence (CEJM)" -t. Ez megerősíti az európai kérdésekkel és kihívásokkal kapcsolatos kutatások minőségét.

Az IEE-ben végzett kutatások körülbelül 4 témát hajtanak végre :

  • Európa mint a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség
  • Európa mint a gazdasági és társadalmi szabályozás területe
  • Európa mint normák és értékek közössége
  • Európa a világon


Nyilvános vita

Az IEE-ULB nem egy elszigetelt akadémiai intézet. Ez olyan nyilvános hely, ahol a csere és a vita ösztönzésre kerül. Konferenciák szervezésével és kiadványok terjesztésével az intézet konkrét elméletet kíván felmutatni . Összekapcsolja a kutatókat, a diákokat és a döntéshozókat az európai integrációval kapcsolatos kérdések megvitatására.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Francia

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

The Institute for European Studies

Az IEE-ULB vállalja az Executive Master fokozatot, egyéni programot angol nyelven. Fedezze fel az Európai Unió Tanulmányi Tanszékét! ... [+]

Az IEE-ULB vállalja az Executive Master fokozatot, egyéni programot angol nyelven. Fedezze fel az Európai Unió Tanulmányi Tanszékét!

Az Európai Uniós Tanulmányok Végzős Mesterje személyre szabott és minősített képzés. Angolul tanított, a program rugalmasságának előnyeit kínálja a résztvevőknek. Ők követhetik a teljes programot, vagy testre szabhatják speciális modulok vagy tanfolyamok elfogadásával.

A program az európai integráció legutóbbi kihívásaival foglalkozik, és az európai döntéshozatali folyamatok központi elemeit vizsgálja.

Az Executive Mester programja

Az Európai Unió Tanulmányok Végzős Mester (MEUS) egy posztgraduális program, melyet este vagy szombaton átmenetileg ütemezett ütemezésnek vetnek alá.... [-]

Belgium Brussels
Szeptember 2019
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 év
Campus
Bővebben magyarul
The Institute for European Studies

Az EU Interdiszciplináris Tanulmányok Szakirányú Mestere az IEE-ULB által szervezett 60 nyelvű angol nyelvkurzus. A mesterkurzus egyedülállósága a karrierfejlesztésre öss ... [+]

Az EU Interdiszciplináris Tanulmányok Szakirányú Mestere az IEE-ULB által szervezett 60 nyelvű angol nyelvkurzus.

Ez a szakosított mester az egyik legfontosabb jellemzője az interdiszciplinaritás.

Tükröznek az európai politikai, gazdasági, társadalmi és jogi integrációs kérdésekről.

A mesterkurzus egyedülállósága a karrierfejlesztésre összpontosít . Innovatív szemináriumot szerveznek, amely a hallgatók számára a szükséges készségeket kínálja szakmai projekt és karrierterv kidolgozásához.

A szakosított mester programja az EU interdiszciplináris tanulmányaiban

A szakosított mesterképzés tanterve nem a témába való bevezetés, hanem a javasolt témák alapos tanulmányozása. A kötelező tanfolyamok alapvető modulja lehetővé teszi az európai integráció megértését.... [-]

Belgium Brussels
Szeptember 2019
Angol,Francia
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul