L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A ESFAM volt az azonnali és megfelelő válasz az intézményi Frankofónia és Bulgária a képzési igényeket a felsővezetők a Közép-és Kelet-Európában 1990 után A nehéz irányítási problémák átmenet. A döntés, hogy megteremtse a ESFAM készítette 5. csúcstalálkozóján az állam- és kormányfők a francia részesedés (Mauritius, 1993 október).

Az integráció a nagyszámú a régió országainak az Európai Unióban, és az egyre összetettebb a nemzetközi környezet megköveteli a vezetők, hogy megértsék nemcsak a szervek működésében és az üzleti világ, de is kezelni ezt a komplexitást. Az innováció, a kockázatkezelés, a biztonsági információkat, a versenyképesség, a képességek fejlesztésére, stb, most a mindennapi élet bármely szervezet. Az ő tanítása, a ESFAM formájában 19 éve a magasan képzett vezetők, a kezdeményezés, a felelősségérzet és a szolidaritás.

Eredetileg megnyílt a Közép- és Kelet-Európában, a ESFAM központjává vált a tudományos kiválóság nemzetközi hivatása, utalva a francia nyelvű oktatás közgazdasági és menedzsment.

Az ESFAM-tanfolyamok a Master 2-es szinten vannak a szervezetirányításban:

 • Master of Law-Economics-Management, szakirány a menedzsment és üzleti adminisztráció, szervezett partnerségben a Nantes Egyetem (Franciaország) ;
 • Mesterképzés és szakértelem a közművelésben, a szakmai tapasztalatokban és a kutatásban, melyet a Université Toulouse 1 Capitole- val közösen szerveztek
 • Jogi, közgazdasági és menedzsment szakirányú társadalomtudományi diploma, szociális és szolidaritási gazdaság, Lyon 2 Egyetemmel (Franciaország) együttműködve ;
 • Jogtudományi-menedzsment szakirányú kulturális iparágak mestere, a Lyon 2 Egyetemmel (Franciaország) együttműködve ;
 • Mesterképzés menedzsment, szakirány Közigazgatás, tanfolyam:
  • Management Európai Ügyek
  • Management közintézmények

Partnerségben szervezett a Liège-i Egyetem (Belgium):

 • Mester fenntartható területi fejlődés, a turizmus menedzsment speciális és kikapcsolódás közösen szervezett, a University of Korzika Pasquale Paoli (Franciaország) és Cadi Ayyad Egyetem Marrakech (Marokkó).
 • Master International Transport, speciális Közép- és Kelet-Európában, közösen szervezett a Université Paris 1 Panthéon Sorbonne (Franciaország).

Tanuló felvételét kelt LAC 4 (240 kredit). A tanfolyam időtartama egy tanév. Tanórák Szófia egyetemi professzorok és szakemberek a különböző országok a Frankofónia. Az oktatási megközelítés alapja egy interaktív összpontosítva, esettanulmányok, a forgatókönyv és a gyakorlati problémák megoldásában.

Képzés a ESFAM ingyenes. A tanulmány, melynek költsége összemérhető a középiskolák és az európai egyetemek subvensionnées az Agence Universitaire Frankofónia. Csak továbbra is felelős a hallgató hozzájárulása 750 euró évente finanszírozáshoz ház egyetemi tartózkodási, egészségügyi biztosítás és a szállítás a tartózkodási helyét az iskola.

Bizonyos körülmények között, a diákok kapnak ösztöndíjat által támogatott különböző szervezeteknek (Bulgária kormánya, Awex-WBI európai intézmények)

Helyszínek

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Szófia város tartomány, Bulgária

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket