Universidad Católica del Norte

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Történelem

Az UCN-ről

A 60 éves múltra visszatekintő Universidad Católica del Norte közintézmény, és része az Országos Felsőoktatási Rendszer eredeti egyetemi csoportjának. Legfőbb elvei a katolikus egyház. A keresztény humanizmus értékei alapján küldetése, hogy hozzájáruljon az igazság, az egyének, a társadalom és a közösség kulturális örökségének folyamatos kereséséhez tanítás, kutatás és tájékoztatás révén.

Ezt az intézményt a Jézus Társaságához tartozó papok egy csoportja alkotta együtt Berta González de Astorga asszonnyal, az egyetem jótékonyságával, és 1956. május 31-én kezdte meg működését, mint a nyolcadik egyetemet Chilében és a harmadik egyetemet. Katolikus hivatás.

Történelem

A közösségnek a tanítás, a kutatás és a tájékoztatás révén történő kiszolgálása céljából 1956-ban alapították a Universidad Católica del Norte , a Jézus Társasága papjai lelkesedésének és kezdeményezésének köszönhetően, akik fáradhatatlanul harcoltak, hogy álmukat elérjék a fiatalok számára. Chile északi részén: egyetem a kultúra, a tudomány és a fejlesztés szolgálatában, de erős keresztény orientációval. Ez a projekt a Berta González de Astorga asszony nagylelkű támogatásának köszönhető, aki adományozta azt az országot, ahol az intézmény, majd az északi Universidad del Norte néven ismert.

Az egyetem mindössze 100 hallgatóval és 20 professzorral 1957 március 25-én nyitotta meg kapuit, és az Universidad Católica de Valparaiso égisze alatt dolgozik. Ez az elrendezés 1964-ig folytatódott, amikor az egyetemet teljes egészében elismerte az Oktatási Minisztérium, teljesen önállóvá vált, és az ország harmadik katolikus egyetemévé vált, és a nyolcadik hagyományos felsőoktatási intézményt, amely állami hivatással rendelkezik.

Kitüntetések

Az Universidad Católica del Norte a kezdetektől fogva belső fejlesztési kezdeményezéseket hajtott végre, szakterületeinek és tudósainak képzésével szélesítette és szélesítette tevékenységeinek körét. A kutatás, a kulturális ügynök és a magasan képzett emberi erőforrások fejlesztésének központja lett, amely mindig megfelel a környezetének igényeinek.

Jelenleg az UCN-nek több mint 12 ezer hallgatója van. Az elmúlt években az egyetem együttes erőfeszítéseket tett a posztgraduális, mesterképzési és doktori fokozatok széleskörű szélesítése érdekében. Akadémikusainak több mint 70 százaléka rendelkezik posztgraduális végzettséggel. Az egyetemi kar jelentős mértékű tudományos termelékenységet ért el, az indexelt tudományos folyóiratokban publikált kiadványok és a munkájából eredő nemzetközi szabadalmak és engedélyek.

Az egyetem a felsőoktatás nemzeti keretein belül rangos pozícióval rendelkezik a Nemzeti Tudományos és Technológiai Fejlesztési Alap (Fondecyt) és a Tudományos és Technológiai Fejlesztési Támogatási Alap (Fondef) által odaítélt projektek tekintetében. Ezek az eredmények az UCN-t a felsőoktatás élvonalába helyezik nemzeti szinten, és vezető szerepet töltenek be a tudomány és a technológia területén Chilében.

kihívások

A globalizált világ kihívásainak elismerésekor az UCN tevékenységét egy olyan egyedi oktatási projekt fejlesztésére és beültetésére irányította, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy olyan technológiai platformok segítségével szerezzenek kompetenciákat, készségeket és képességeket, amelyek megkönnyítik a munkaerőbe való beilleszkedést. piac. A projekt keretében az UCN tanítása jellegzetes profilt kapott, az akadémikusok és a diákok, akik képesek a nemzeti és nemzetközi és munkacsoportok részévé válni.

A stratégiai célokat, amelyek az Universidad Católica del Norte tevékenységét irányítják, a vállalati fejlesztési terv tartalmazza, és azok összhangban vannak az intézményi elképzeléssel, miszerint vezető katolikus egyetemként társadalmi elismerést kapnak.

Küldetés és jövőkép

Küldetés

Az Universidad Católica del Norte missziója a keresztény humanizmus szemszögéből és elveiből hozzájárul az egyének, a társadalom és a kulturális örökség fejlődéséhez a chilei északi részén, a tanítás, a nyomozás és a közösségi tájékoztatás révén a tudás létrehozása és terjesztése.

Látomás

Az Universidad Católica del Norte víziója a vezető regionális egyetem lesz, és nemzeti és nemzetközi szinten változó ügynök legyen a chilei nagyobb északi zóna fejlődésének elsődleges területein, a keresztény humanizmus alapelvei alapján.

UCN értékek

Szabadság

A Liberty az emberiség egyik legjellemzőbb ajándéka, és ez az eszköz, amely lehetővé teszi számára, hogy saját sorsát elérje. A szabadság mellett az egyén felelőssége a saját életükért és társadalmukért. Ez az ajándék a gondolat, a vélemények, a kifejezés és a lelkiismeret sokféleségének tiszteletét jelenti.

Igazság

Az igazság az egyetem tevékenységének középpontjában áll, és az átláthatósággal és őszinteséggel a tudás létrehozásának, továbbításának és terjesztésének alapvető célja. A jelenlegi kulturális kontextusban megértjük, hogy az Igazság keresése olyan erőfeszítés, amely erősen etikai irányultságú tudományterületeket ölel fel, hogy tudományos és technológiai igazságokat fedezzen fel vagy alkalmazzon anélkül, hogy veszélyeztetné az embereket vagy méltóságukat.

Igazságszolgáltatás

Az igazság az, hogy minden egyes személynek meg kell adnia az esedékességét, biztosítva, hogy mindenki megadja és megkapja azt, amit kell, figyelembe véve az egyént, valamint a másokkal, csoportokkal, intézményekkel és a közösség egészével való kapcsolatait.

Helyszínek

Antofagasta régió

Address
Avenida Angamos, 0610
Antofagasta régió, Chile

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: