University for Peace

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A University for Peace ( UPEACE ) felsőoktatási intézmény, amely a béke tanulmányozására szolgál.

Az ENSZ Közgyűlésének 35/55 határozatával University for Peace 1980 óta képzi University for Peace vezetőit. Ez egy egyedülálló globális tudományos intézet, amely több mint 2000 öregdiummal rendelkezik, több mint 120 nemzetből. A UPEACE és doktori fokozaton keresztül az UPEACE jövő vezetõit stratégiák és gyakorlatok feltárására és megfogalmazására különféle kontextusokban az emberi és globális jólétet érintõ többféle probléma okainak kezelésére, és ezáltal hozzájárulva a békefenntartás és a békeépítés folyamatához. Az UPEACE tapasztalat tapasztalati és egyedülálló, felhatalmazó, átalakító és ápolja a hallgatók kritikus gondolkodását.

A University for Peace elképzelése olyan előremutató, átalakító és inspiráló oktatási intézmény, amely a minőségi tanítás, kutatás és szolgálat céljait szolgálja az emberiség kiszolgálására a békés világ megteremtésében.

A Közgyűlés által a Közgyűlés által az 1980. december 5-i 35/55 sz. Határozattal elfogadott szerződéses szervezetként létrehozott, saját chartájával létrehozott nemzetközi megállapodással University for Peace a következő küldetéssel rendelkezik:

"hogy az emberiség egy nemzetközi felsőoktatási intézmény a békéért és azzal a céllal, hogy minden ember között előmozdítsa az értelem, a tolerancia és a békés egymás mellett élés szellemét, ösztönözze a népek közötti együttműködést és segítse elő a világbékének az akadályok és fenyegetések csökkentését és az előrehaladás, összhangban az Egyesült Nemzetek Alapokmányában hirdetett nemes törekvésekkel ".


Az Egyetem Alapokmánya a következő általános elveket tartalmazza a függelékben:

  1. Az emberiség történetében a háború kitörése és az utóbbi évtizedek békéje elleni növekvő fenyegetés veszélyezteti az emberi faj létezését, és elengedhetetlenné teszi, hogy a békét ne lehessen negatív koncepciónak tekinteni, mint a konfliktus végét vagy egyszerű diplomáciai kompromisszum, hanem azt, hogy azt az ember legértékesebb és leghatékonyabb erőforrásán keresztül kell elérni és biztosítani: az oktatás.

  2. A béke a nemzet elsődleges és visszavonhatatlan kötelezettsége és az ENSZ alapvető célkitűzése; ez az oka a létezésének. Azonban a legjobb eszközt az emberiségnek, azaz az oktatásnak való legmagasabb jó teljesítmény eléréséhez nem használják.

  3. Sok nemzet és nemzetközi szervezet megpróbálta elérni a békét a leszerelésen keresztül. Ez az erőfeszítés folytatódnia kell, mégis a tények azt mutatják, hogy az ember nem túl optimista, amíg az emberi elme korán nem bővelkedik a béke fogalmával. Meg kell szakítani az ördögi kört a békéért küzdő oktatási alap nélkül.

  4. Ez a kihívás, amely most az összes nemzet és minden ember előtt áll, mint a huszonegyedik századi megközelítés. A döntést meg kell tenni a háború által fenyegetett emberi faj megmentésére a béke oktatásán keresztül. Ha az oktatás a tudomány és a technológia eszköze volt, annál több oknál fogva használhatjuk ezt az emberi lény elsődleges jogának elérésére.


UPEACE története

Costa Rica 1882-ben megszüntette a halálbüntetést, 1948-ban pedig hadseregét. 1865 óta Costa Rica politikai okokból menedéket kínál azokra, akik üldöztetést szenvednek. Costa Rica 1907 és 1918 között a Közép-amerikai Bíróság volt, amely az első olyan állandó nemzetközi bíróság volt, amely lehetővé tette az egyének számára, hogy jogi lépéseket tegyenek a nemzetközi joggal és az emberi jogi kérdésekkel foglalkozó államokkal szemben. Ebben a hagyományban University for Peace létrehozására irányuló erőfeszítések az ENSZ-ben Costa Rica elnöke, Rodrigo Carazo vezetésével kezdődtek. 1980. december 5-én az Egyesült Nemzetek Közgyűlése elfogadta a 35/55 határozatot, amely mellékletében a Nemzetközi University for Peace létrehozásáról szóló nemzetközi egyezményt tartalmazza. Az Egyetem Alapító Okirata e megállapodás részét képezi.

Az Egyesült Nemzetek reformja folytatódó folyamatának részeként az ENSZ korábbi ENSZ főtitkára 1999 eleje óta számos intézkedést hozott University for Peace átszervezésére, megerősítésére és nemzetközivé tételére - annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjon hozzájárulni a békéhez és az ENSZ biztonsági célkitűzéseit.

A Tanács meghatározta az oktatásra, a képzésre és a békés kutatásra irányuló innovatív programot, amely kulcsfontosságú témákra összpontosít, beleértve a konfliktusmegelőzést, az emberi biztonságot, az emberi jogokat, a környezetbiztonságot és a konfliktus utáni rehabilitációt.


Campusunk

Campusunk San José külvárosában található, és 200 védett hektár része a Központi Völgyben található elsődleges erdő utolsó maradványának.

A Rodrigo Carazo Campus 30 km-re délre található San José városától, egy természetes rezervátumban, amely egy másodlagos erdőből és az elsődleges erdő utolsó maradványából (200 hektár) áll a Costa Rica Központi Völgyében. A park és a campus az El Rodeo, Mora védett övezetén belül található. UPEACE a Mora-táj 2% -ára terjed ki; ezért ez a védett terület gazdag állatvilágban van. Az emlősök, mint a majmok és szarvasok, hüllők, és több mint 300 madárfaj, valamint mintegy 100 fajta fák menedéket nyújtanak. Az egyetem telepítése és védett területe 303 hektár.

Helyszínek

Ciudad Colón

Address
El Rodeo de Mora, Ciudad Colon. San Jose, Costa Rica.
10701 Ciudad Colón, San José tartomány, Costa Rica

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket