Brno University of Technology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Brno University of Technology )

Miért tanulhat Brno-ban?

 • népszerű város sok nemzetközi diák és a külföldiek
 • lélegzetelállító építészet és élénk kultúra - színházak, mozik, galériák, múzeumok, élő zene, fesztiválok és kulturális rendezvények
 • Brno Város a TOP 100 diák városok között a világ szerint QS Legjobb Student City Index - 59.
 • központilag található három európai főváros között - Bécs (Ausztria), Pozsony (Szlovákia) és Prága (Cseh Köztársaság)
 • Csehország második legnagyobb városa, 90 000 hallgatóval - 6 állami és 6 magán egyetemmel
 • a tudomány, a kutatás, a csúcstechnológia és az induló vállalkozások (cseh szilícium-völgy)
 • A Brno Technology Park Közép-Európa egyik vezető üzleti és technológiai fejlesztési projektje
 • kiváló és megfizethető konyha és éjszakai élet
 • biztonságos és intelligens tömegközlekedési rendszer 24/7

Közel 400.000 lakosú Brno a Cseh Köztársaság második legnagyobb városa és a dél-morva régió fővárosa, ahol 90 000 diák vesz részt 6 állami és 7 magán egyetemen. Ez egy élénk város, fiatal és inspiráló szellemmel, remek hely élni, tanulmányozni és kutatni. A hatalmas infrastrukturális beruházások, valamint a csúcstechnológiai intézmények vonzó hubává teszik a nemzetközi technológiai vállalatok és az innovatív vállalatok számára, amelyek Brnót választják fióktelepeiként. Ezen túlmenően Brno élvezi kiválasztását az egyik legjobb helynek, a New York Times és a Numbeo.

38751_VUT_FP_promoce_2016-11_042.jpgMi olyan különleges Brnót?

Technológiai iparágának kombinációja óriási foglalkoztatási potenciállal, világhírű építészeti megoldásokkal a lenyűgöző történelmi palotáktól egészen a funkcionális ékszerekig, mint például a híres UNESCO listáján szereplő Villa Tugendhatig, és a polgárokbarát szolgáltatások csak néhány elem mindazok számára, akik modern életstílust keresnek perspektíva. A lakosok és a vendégek úgy találják, hogy Brno nagyon biztonságos hely is.

Figyelembe véve Brno stratégiai helyét Közép-Európában, könnyű külföldre utazni és inspirálni a szomszédos országokat. Gyönyörű tájak, a közeli Morva-karszt és az egyedülálló kulturális, népi és borkészítési hagyományok a Dél-Morva-vidéken csodálják meg a pihenő- és szabadtéri tevékenységeket kereső látogatókat.

38750_VUT_Brno_Cohen-Tannoudji_2016-12-08_034.jpgMiért tanulhat a Brno University of Technology ?

 • több mint százéves hagyomány, 1899-ben alapították
 • Több mint 25 Bachelor, Master's és Ph.D. programok angol nyelven
 • Nemzetközi Diákcsarnok, az Erasmus Diákhálózat tagja - haver program és üdvözlő hét nemzetközi diákoknak
 • kiváló sportlétesítmények (olimpiai színvonalú stadion), számos sportolási lehetőséggel
 • a legnagyobb diákszálló Brno városában
 • kutatási és fejlesztési együttműködés (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto stb.)
 • kiválósági központok (Közép-Európai Technológiai Intézet, IT4Innovations)
 • kedvező elhelyezkedés a QS World University ranglistán és a World University ranglistán

Brno University of Technology ) a Cseh Köztársaság legnagyobb műszaki / mérnöki egyeteme és Közép-Európa egyik vezető oktatási, tudományos és kutatási intézménye. A hagyomány 1899-re nyúlik vissza, több mint 115 évvel később az egyetemnek 21 000 hallgatója van. Ma ma nyolc kar és három egyetemi intézet, öt regionális kutatóközpont (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) két kiválósági központ (CEITEC, IT4Inovation).

karok

 • Építészmérnöki Kar - FA
 • Üzleti és Menedzsment Kar - FBM
 • Építőmérnöki Kar - FCE
 • Kémiai Kar - FCH
 • Villamosmérnöki és Kommunikációs Kar - FEEC
 • Képzőművészeti Kar - FFA
 • Informatikai Kar - FIT
 • Gépészmérnöki Kar - FME

38752_FEEC.jpgEgyetemi intézmények

 • Igazságügyi Mérnöki Intézet - IFE
 • Közép-európai Technológiai Intézet - CEITEC
 • Sporttevékenység Központja - CESA

A BUT programok nemcsak a mérnököket, hanem a természettudományi, építészeti, képzőművészeti, informatikai és közgazdasági területeket is magukban foglalják, erős interdiszciplináris hangsúlyt és szoros kapcsolatot az ipari szférával. A legmodernebb kutatási létesítményekkel és a tudományos kiválósággal rendelkező MA ​​Butrint a hallgatók és szakemberek körében kiemelkedő hírnévnek örvend.

Brno University of Technology , mint az első Csehországban, az ECTS és a DS Label bizonyítványokból részesült. Mindkét igazolás bizonyítja, hogy a BME megfelel a felsőoktatás területén az EU kritériumainak, és emellett jelentősen hozzájárul a mobilitás bővítéséhez és az egyetem nemzetközivé válásához.

Az egyetem együttműködik mind az EU, mind a nem uniós partnerekkel (jelenleg több mint 600 megállapodást kötött), és különböző mobilitási programokkal (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EGT és Norvég Alap támogatása stb.) Foglalkozik. pozícióját a vezető, nemzetközileg elismert kutatóegyetemek között. A nemzetközi együttműködés ezért a Brno University of Technology egyik stratégiai prioritása. E cél elérése érdekében a Külügyi Bizottság vállalja egyrészt a nemzetközi hallgatók felvételére irányuló tevékenységeket, másrészt a külföldi kutatók és tanárok felvételét. Az Európai Egyetemi Szövetség (EUA), a CESAER és más szervezetek tagjaként a BUT közös projektekben és tevékenységekben tevékenykedik.

A BUT hosszú távon együttműködik a vezető nemzetközi cégekkel, mint például a Škoda Auto, a Siemens, a FEI, a Honeywell, a Bosch és az IBM. Ezeket a cégeket olyan diákokkal köti össze, akiknek lehetőségük van a szakterületükhöz kapcsolódó szakmai gyakorlatot folytatni vagy akár ipari szakemberek felügyelete alatt dolgoznak a téziseken. A munka ajánlatait megosztják a hallgatókkal és a diplomásokkal. Az egyetem a sportközpont széles skáláját kínálja a CESA sportközpontban, amely az egyik legismertebb központja a Cseh Köztársaságban, az olimpiai színvonalú stadiontal. A diákok számára azonban a legtöbb sportolási tevékenység ingyenes.

38749_CESA.jpg

MA a legnagyobb diákszállási kapacitással rendelkezik az összes Brno egyetemen. Az egyetemi diáktermekben való szállásköltségek havonta 170 EUR körül vannak, minden szobához nagysebességű internet tartozik. Szinte minden szolgáltatás a kollégium közvetlen közelében található - étkezdék, kávézók, sportpályák, nemzetközi hallgatói klub és egyetemi klubok. A csehországi legjobb lakóházak versenytársai közül a kollégiumok voltak a három legjobbak, ami jó minőségűnek bizonyult. A legtöbb egyetemi épület az egyetem campus (Pod Palackeho Vrchem) területén található, Brno város északi részén.

Az egyetem számos vendéglátóhelyet kínál a karokon és hallgatói csarnokban, melyek között megtalálhatók: kávézók, éttermek, pizzériák, kávézók, bárok és büféök. A menük széles választéka forró és hideg, rendelésre készült, speciális diéta és vegetáriánus ételeket kínál a kávézókban és éttermekben. Számítógépes élelmiszer-szolgáltatási rendszer működik az on-line megrendeléshez és a készpénzes fizetéshez hallgatói kártyákkal.

Helyszínek

Brno

Brno University of Technology

Address
BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic
Brno, Dél-morvaországi régió, Csehország
Telefonszám
+420 541 141 111