Hivatalos Leírás

Brno University of Technology )

Miért tanulhat Brno-ban?

 • népszerű város sok nemzetközi diák és a külföldiek
 • lélegzetelállító építészet és élénk kultúra - színházak, mozik, galériák, múzeumok, élő zene, fesztiválok és kulturális rendezvények
 • Brno Város a TOP 100 diák városok között a világ szerint QS Legjobb Student City Index - 59.
 • központilag található három európai főváros között - Bécs (Ausztria), Pozsony (Szlovákia) és Prága (Cseh Köztársaság)
 • Csehország második legnagyobb városa, 90 000 hallgatóval - 6 állami és 6 magán egyetemmel
 • a tudomány, a kutatás, a csúcstechnológia és az induló vállalkozások (cseh szilícium-völgy)
 • A Brno Technology Park Közép-Európa egyik vezető üzleti és technológiai fejlesztési projektje
 • kiváló és megfizethető konyha és éjszakai élet
 • biztonságos és intelligens tömegközlekedési rendszer 24/7

Közel 400.000 lakosú Brno a Cseh Köztársaság második legnagyobb városa és a dél-morva régió fővárosa, ahol 90 000 diák vesz részt 6 állami és 7 magán egyetemen. Ez egy élénk város, fiatal és inspiráló szellemmel, remek hely élni, tanulmányozni és kutatni. A hatalmas infrastrukturális beruházások, valamint a csúcstechnológiai intézmények vonzó hubává teszik a nemzetközi technológiai vállalatok és az innovatív vállalatok számára, amelyek Brnót választják fióktelepeiként. Ezen túlmenően Brno élvezi kiválasztását az egyik legjobb helynek, a New York Times és a Numbeo.

38751_VUT_FP_promoce_2016-11_042.jpgMi olyan különleges Brnót?

Technológiai iparágának kombinációja óriási foglalkoztatási potenciállal, világhírű építészeti megoldásokkal a lenyűgöző történelmi palotáktól egészen a funkcionális ékszerekig, mint például a híres UNESCO listáján szereplő Villa Tugendhatig, és a polgárokbarát szolgáltatások csak néhány elem mindazok számára, akik modern életstílust keresnek perspektíva. A lakosok és a vendégek úgy találják, hogy Brno nagyon biztonságos hely is.

Figyelembe véve Brno stratégiai helyét Közép-Európában, könnyű külföldre utazni és inspirálni a szomszédos országokat. Gyönyörű tájak, a közeli Morva-karszt és az egyedülálló kulturális, népi és borkészítési hagyományok a Dél-Morva-vidéken csodálják meg a pihenő- és szabadtéri tevékenységeket kereső látogatókat.

38750_VUT_Brno_Cohen-Tannoudji_2016-12-08_034.jpgMiért tanulhat a Brno University of Technology ?

 • több mint százéves hagyomány, 1899-ben alapították
 • Több mint 25 Bachelor, Master's és Ph.D. programok angol nyelven
 • Nemzetközi Diákcsarnok, az Erasmus Diákhálózat tagja - haver program és üdvözlő hét nemzetközi diákoknak
 • kiváló sportlétesítmények (olimpiai színvonalú stadion), számos sportolási lehetőséggel
 • a legnagyobb diákszálló Brno városában
 • kutatási és fejlesztési együttműködés (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto stb.)
 • kiválósági központok (Közép-Európai Technológiai Intézet, IT4Innovations)
 • kedvező elhelyezkedés a QS World University ranglistán és a World University ranglistán

Brno University of Technology ) a Cseh Köztársaság legnagyobb műszaki / mérnöki egyeteme és Közép-Európa egyik vezető oktatási, tudományos és kutatási intézménye. A hagyomány 1899-re nyúlik vissza, több mint 115 évvel később az egyetemnek 21 000 hallgatója van. Ma ma nyolc kar és három egyetemi intézet, öt regionális kutatóközpont (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) két kiválósági központ (CEITEC, IT4Inovation).

karok

 • Építészmérnöki Kar - FA
 • Üzleti és Menedzsment Kar - FBM
 • Építőmérnöki Kar - FCE
 • Kémiai Kar - FCH
 • Villamosmérnöki és Kommunikációs Kar - FEEC
 • Képzőművészeti Kar - FFA
 • Informatikai Kar - FIT
 • Gépészmérnöki Kar - FME

38752_FEEC.jpgEgyetemi intézmények

 • Igazságügyi Mérnöki Intézet - IFE
 • Közép-európai Technológiai Intézet - CEITEC
 • Sporttevékenység Központja - CESA

A BUT programok nemcsak a mérnököket, hanem a természettudományi, építészeti, képzőművészeti, informatikai és közgazdasági területeket is magukban foglalják, erős interdiszciplináris hangsúlyt és szoros kapcsolatot az ipari szférával. A legmodernebb kutatási létesítményekkel és a tudományos kiválósággal rendelkező MA ​​Butrint a hallgatók és szakemberek körében kiemelkedő hírnévnek örvend.

Brno University of Technology , mint az első Csehországban, az ECTS és a DS Label bizonyítványokból részesült. Mindkét igazolás bizonyítja, hogy a BME megfelel a felsőoktatás területén az EU kritériumainak, és emellett jelentősen hozzájárul a mobilitás bővítéséhez és az egyetem nemzetközivé válásához.

Az egyetem együttműködik mind az EU, mind a nem uniós partnerekkel (jelenleg több mint 600 megállapodást kötött), és különböző mobilitási programokkal (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EGT és Norvég Alap támogatása stb.) Foglalkozik. pozícióját a vezető, nemzetközileg elismert kutatóegyetemek között. A nemzetközi együttműködés ezért a Brno University of Technology egyik stratégiai prioritása. E cél elérése érdekében a Külügyi Bizottság vállalja egyrészt a nemzetközi hallgatók felvételére irányuló tevékenységeket, másrészt a külföldi kutatók és tanárok felvételét. Az Európai Egyetemi Szövetség (EUA), a CESAER és más szervezetek tagjaként a BUT közös projektekben és tevékenységekben tevékenykedik.

A BUT hosszú távon együttműködik a vezető nemzetközi cégekkel, mint például a Škoda Auto, a Siemens, a FEI, a Honeywell, a Bosch és az IBM. Ezeket a cégeket olyan diákokkal köti össze, akiknek lehetőségük van a szakterületükhöz kapcsolódó szakmai gyakorlatot folytatni vagy akár ipari szakemberek felügyelete alatt dolgoznak a téziseken. A munka ajánlatait megosztják a hallgatókkal és a diplomásokkal. Az egyetem a sportközpont széles skáláját kínálja a CESA sportközpontban, amely az egyik legismertebb központja a Cseh Köztársaságban, az olimpiai színvonalú stadiontal. A diákok számára azonban a legtöbb sportolási tevékenység ingyenes.

38749_CESA.jpg

MA a legnagyobb diákszállási kapacitással rendelkezik az összes Brno egyetemen. Az egyetemi diáktermekben való szállásköltségek havonta 170 EUR körül vannak, minden szobához nagysebességű internet tartozik. Szinte minden szolgáltatás a kollégium közvetlen közelében található - étkezdék, kávézók, sportpályák, nemzetközi hallgatói klub és egyetemi klubok. A csehországi legjobb lakóházak versenytársai közül a kollégiumok voltak a három legjobbak, ami jó minőségűnek bizonyult. A legtöbb egyetemi épület az egyetem campus (Pod Palackeho Vrchem) területén található, Brno város északi részén.

Az egyetem számos vendéglátóhelyet kínál a karokon és hallgatói csarnokban, melyek között megtalálhatók: kávézók, éttermek, pizzériák, kávézók, bárok és büféök. A menük széles választéka forró és hideg, rendelésre készült, speciális diéta és vegetáriánus ételeket kínál a kávézókban és éttermekben. Számítógépes élelmiszer-szolgáltatási rendszer működik az on-line megrendeléshez és a készpénzes fizetéshez hallgatói kártyákkal.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
 • Cseh

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Brno University of Technology

A "Gépészmérnöki" kétéves nyomonkövetési mesterképzést a főiskolai diplomamunka főiskolai diplomát szerzett. ... [+]

Repülőgép tervezés

Rövidítés: M-STL

A program kezelője: doc.

A tanulmány típusa: teljes munkaidőben

Az oktatás nyelve: angol

Standard hosszúság: 2 év

Megszerzett képesítés: Ing.

Profil:

A "Gépészmérnöki" kétéves nyomonkövetési mesterképzést a főiskolai diplomamunka főiskolai diplomát szerzett. Ez egy egyetemi tanulmány, amely a hallgatók széles és mély elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik a kiválasztott szakterületen.

Az összes ágazat listája megtalálható a kar honlapján ("Tanulmányi tervek").

A diplomások például a kutatási és fejlesztési területeken, a tervezésben és a technológiában, a gyártásban és üzemeltetésben, valamint a menedzsmentben, a kereskedelemben és a szolgáltatásokban dolgozhatnak. Olyan pozíciókat tölthetnek be, mint a tervezők, a fejlesztőcsapatok tagjai és vezetői, a projektvezetők és hasonlók. A karrierlehetőségek a kiválasztott szakágazattól függenek.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Brno University of Technology

Az Európai Üzleti és Pénzügyi Program a különböző főiskolákon mesterfokozattal rendelkező gazdasági elméleteken alapul, és a vállalkozói tevékenység, a vállalkozások és a ... [+]

Közgazdaságtan és menedzsment

Rövidítés: MGR-EBF A tanfolyam szintje: Mester Kar: Üzleti és Menedzsment Kar Tudományos év: 2019/2020

Megszerzett képesítés: Ing. a "Közgazdaságtan és Menedzsment"

A képesítés szintje: Mester (2. ciklus)

Akkreditált: 20.7.2005

Akkreditált: 2013.7.31

Speciális felvételi követelmények: A beiskolázási feltétel az alapképzés megszerzése és a sikeres felvételi vizsga sikeres átadása.

A program profilja:

Az Európai Üzleti és Pénzügyi Program a különböző főiskolákon mesterfokozattal rendelkező gazdasági elméleteken alapul, és a vállalkozói tevékenység, a vállalkozások és a pénzügyek szakembereinek képzésére összpontosít, különösen az EU környezetében.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Brno University of Technology

A kétéves nyomonkövetési mester "Applied Sciences in Engineering" tanulmányi programja az alapképzésben dolgozó szakos hallgatók diplomások számára készült. ... [+]

Matematikai technika

Rövidítés: M -MAI

Acad. év: 2019/2020

Program: Alkalmazott tudományok a mérnöki szakon

A tanulmány típusa: teljes munkaidőben

Standard hosszúság: 2 év

Megszerzett képesítés: Ing.

Profil:

A diplomások mélyebb ismereteket szereznek a matematikáról és az informatikáról, amelyeket a mérnöki gyakorlat kifinomult problémáinak kezelésére lehet használni. Így a főiskolai végzettséggel szerzett alapvető mérnöki szakterületek ismeretei mellett a diplomások megkapják a számukra szükséges elméleti hátteret a különböző mérnöki szakirányú kutatócsoportok vezető pozícióinak eléréséhez.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 - 1 év
Campus
Bővebben magyarul
Brno University of Technology

A diplomás építész előkészítése kreatív szakértővé válik szakma egészének komplexumában, aki képes a tervezési és irányítási feladatok megoldására a tőkeépítés folyamatáb ... [+]

Építészet és várostervezés

Rövidítés: ARCHURB

A tanegység szintje: Mester

Kar: Építészmérnöki Kar

Akadémiai év: 2019/2020

Megnyert cím: Ing. boltív.

Megszerzett képesítés: Ing. boltív. az "Építészet és várostervezés" területén

A képesítés szintje: Mester (2. ciklus)

Speciális felvételi követelmények: A felvételi feltétel az alapképzés megszerzése.

Kulcsfontosságú tanulási eredmények:

A tanulmányi program célja a diplomások képesítésének ilyen mértékű megvalósítása, amely az engedélyezés folyamán - a cseh építészmérnöki tanácskozásánál - képes a szükséges ismeretek és készségek bizonyítására.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 - 4 év
Campus
Bővebben magyarul
Brno University of Technology

A főiskolai tanulmányi program a korábbi főiskolai végzettséggel rendelkező szakembereket a kis teljesítményű mérnöki ágazatokban, a nagy teljesítményű villamosmérnöki és ... [+]

Elektromos, Elektronikus, Kommunikációs és Ellenőrzési Technológia

Rövidítés: EEKR-MN

A tanegység szintje: Mester

Kar: Villamosmérnöki és Kommunikációs Kar

Akadémiai év: 2019/2020

Megnyert cím: Ing.

Megszerzett képesítés: Ing. az "Elektromos, elektronikus, kommunikációs és ellenőrzési technológia"

A képesítés szintje: Mester (2. ciklus)

Speciális felvételi követelmények: A felvételi feltétel az alapképzés megszerzése.

A program profilja:

A főiskolai tanulmányi program a korábbi főiskolai végzettséggel rendelkező szakembereket a kis teljesítményű mérnöki ágazatokban, a nagy teljesítményű villamosmérnöki és elektronikai, kommunikációs technológiák, kibernetika, ellenőrzési és mérési technikák területén végzi.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Brno University of Technology

Mesterképzési program Az Informatika szélesíti és elmélyíti az informatikai vagy informatikai célokra összpontosító, bachelor fokozatú tanulmányok ismeretét és készségeit ... [+]

Miért tanulni a FIT-ben, de?A legjobb technológiák - szuperszámítógépek, modern laborok, repülésszimulátorokGyakorlati orientáció - ipar, kutatás, projektekCampus - régi kolostor modern létesítményekkel teliPályakezdő - magas kereslet, 99% 3 hónap alatt, 120% fizetésBrno - Európa szilikonvölgyeIsmerje meg a legjobbakat - a kutatók vezető kutatókNemzetközi együttműködésLegyél az elit IT-ben a FIT BUT-nál"Legyen része az egyik vezető európai intézménynek"

Az egyedi, egykori kartuszi kolostorban található, egy új, modern épület, amely a városközpont közelében helyezkedik el, az Informatikai Kar (FIT) az egyik vezető európai oktatási és kutatási intézmény, amely az információs és számítástechnikai technológiák kiváló minőségét nyújtja. A diákokat arra ösztönzik, hogy saját projektjeiken dolgozzanak a Kar Számítástechnikai Központjában, és csatlakozzanak a legkorszerűbb laboratóriumok nemzeti és nemzetközi kutatásaihoz, beleértve, de nem kizárólagosan a multimédia, a biometria, az optika és a robotika területén.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Brno University of Technology

Az épületszolgáltatók szakterülete a trimeszteréves, egymást követő mesterképzés építőmérnöki ágának szakterületén. Az építőmérnöki képzés a négyéves, hasonló műszaki jel ... [+]

Épületszerkezetek (épületszerkezeti tervezés)

Rövidítés: S

Szakirány: Építési szolgáltatások

A vizsgálat időtartama: 1,5 év

Program: Építőmérnöki

Kar: Építőmérnöki Kar

Akadémiai év: 2019/2020

Akkreditált: 25.7.2007

Akkreditált: 20.8.13

A fióktelep profilja:

Az épületszolgáltatók szakterülete a trimeszteréves, egymást követő mesterképzés építőmérnöki ágának szakterületén. Az építőmérnöki képzés a négyéves, hasonló műszaki jellegű bachelor-kurzusokat követi. Tanulmányaik során a hallgatók kiterjesztik tudásukat a legújabb tudományos és műszaki eredményekről az építési konstrukciók és az építési szolgáltatások szakosodása terén.... [-]

Csehország Brno
Szeptember 2019
Angol
Nappali
1 - 2 év
Campus
Bővebben magyarul

Brno University of Technology: Strong Connection between Technology and Emotions

BUT: I Belong Here

BUT: I Am Not An Idol

Brno University of Technology
Address
BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic
Brno, South Moravian Region, Csehország
Honlap
Telefonszám
+420 541 141 111