Czech Technical University in Prague

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Általános információ:

Czech Technical University in Prague Európa legrégebbi műszaki egyeteme, amelyet 1707-ben alapítottak, és jelenleg a régióban és a prágai kutatási klaszterben vezető műszaki kutatóegyetem.

A CTU nyolc karon kínál egyetemi, posztgraduális és doktori programokat: Építőmérnöki Kar, Gépészmérnöki, Villamosmérnöki, Nukleáris Tudományok és Fizikai Mérnöki, Építészeti, Közlekedéstudományi, Biomedicinális Mérnöki, Informatikai és programok a MIAS Üzleti Iskolájában.

Ezenkívül a CTU ingyenes sportpályákat kínál, ellátogathat és tanulhat a Nemzeti Műszaki Könyvtárban, és érezheti magát a nemzetközi közösségben az európai szívében lévő Campus Dejvice-ben.130335_51ae80de-30a2-4b7d-9c03-4d34aac73aed.jpg

Fotó: Dylan Gillis az Unsplash-en

Az egyetem leendő kutatókat és kreatív dolgozókat oktat. Minden hallgatónak jelentős projektje van, mint a tanulmányi program kötelező része, alapképzésben, mesterképzésben és Ph.D. szint. A mérnöki hallgatók hozzáférhetnek a hallgatói laboratóriumokhoz és műhelyekhez, valamint a projektekhez szükséges eszközökhöz és létesítményekhez. A vállalkozóképes hallgatók csatlakozhatnak a karok egyik kutatócsoportjához. Alternatív megoldásként csatlakozhatnak például a Formula Student csapatok egyikéhez, amelyek évente új versenyautó-változatot fejlesztenek ki egy hagyományos motorral és egy másik elektromos hajtású versenyautóval. A tudományos kutatás a karok (iskolák) által alkalmazott valamennyi akadémiai személyzet munkájának fő eleme, és előmozdításuk fő kritériuma.

A kutatást mind a nyolc karon és több intézetnél is elvégezzék, például a Cseh Informatikai, Robotikai és Kibernetikai Intézetben (CIIRC) vagy az Egyetemi Energiahatékony Épületek Központjában (UCEEB).

A prágai CTU a nemrégiben a QS EECA University rangsorában 9. helyet kapott, és Prága városa javította pozícióját a QS legjobb hallgatói városok indexében 2019-ben. Prága szintén a második legjobb város az egyetemi diplomások számára.

A régió és egyre inkább a világ minden tájáról érkező hallgatók és kutatók úgy találják, hogy Prága nem csupán ideális város, ahol tanulni lehet. Ez egyben a találkozóhely, és néhány nap együtt eltöltése egy konferencián. A cseh földterületek és Prága nehéz huszadik század volt, de Prága ma már teljes mértékben visszanyerte magát Közép-Európa egyik nagyvárosának. A Cseh Köztársaság visszanyerte kutatási és innovációs központjának helyzetét, amelyet az ipari korszak kezdetétől a második világháborúig tartott.

A prágai CTU emellett alapító tagja a prágai tanulmányi konzorciumnak is, amely 7 legfontosabb állami egyetemet gyűjt Prágában.

Kövess minket a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren: @studyatctu

Helyszínek

Prague 6

Address
Jugoslávských partyzánů 1580/3
160 00 Prague 6, Hlavní město Praha, Csehország