Czech Technical University in Prague

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Czech Technical University in Prague Európa legrégebbi műszaki egyeteme, amelyet 1707-ben alapítottak, és jelenleg a régió egyik vezető műszaki kutató egyeteme és a prágai kutatási klaszter.

A CTU 8 karon kínál alapképzési, posztgraduális és doktori programokat: Építőmérnöki, Gépészmérnöki, Villamosmérnöki, Nukleáris Tudományok és Fizikai Mérnöki, Építészeti, Közlekedéstudományi, Orvostechnikai, Informatikai, valamint a MIAS Üzleti Iskola programjait.

Ezenkívül a CTU ingyenes sportpályákat kínál, ellátogathat és tanulhat a Nemzeti Műszaki Könyvtárban, és érezheti magát a nemzetközi közösségben az európai szívében lévő Campus Dejvice-ben.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

Az egyetem jövőbeli kutatókat és kreatív munkásokat oktat. Minden hallgatónak van egy nagyprojektje a tanulmányi program kötelező részeként, főiskolai, mester és Ph.D. szint. A mérnöki hallgatók hozzáférhetnek hallgatói laboratóriumokhoz és műhelyekhez, valamint a projektmunkájukhoz szükséges berendezésekhez és létesítményekhez. Vállalkozó hallgatók csatlakozhatnak karuk egyik kutatócsoportjához. Alternatív megoldásként csatlakozhatnak például a Formula Student egyik csapatához, amely minden évben kifejleszt egy hagyományos motorral rendelkező versenyautó új verzióját és egy másik elektromos meghajtású versenyautót. A tudományos kutatás a karok (iskolák) által foglalkoztatott összes akadémikus tag munkájának egyik fő eleme, előléptetésének fő kritériuma.

A kutatást mind a nyolc karon és több intézetnél is elvégezzék, például a Cseh Informatikai, Robotikai és Kibernetikai Intézetben (CIIRC) vagy az Egyetemi Energiahatékony Épületek Központjában (UCEEB).

A prágai CTU a nemrégiben a QS EECA University rangsorában 9. helyet kapott, és Prága városa javította pozícióját a QS legjobb hallgatói városok indexében 2019-ben. Prága szintén a második legjobb város az egyetemi diplomások számára.

A régió és egyre inkább a világ minden tájáról érkező hallgatók és kutatók úgy találják, hogy Prága nem csupán ideális város, ahol tanulni lehet. Ez egyben a találkozóhely, és néhány nap együtt eltöltése egy konferencián. A cseh földterületek és Prága nehéz huszadik század volt, de Prága ma már teljes mértékben visszanyerte magát Közép-Európa egyik nagyvárosának. A Cseh Köztársaság visszanyerte kutatási és innovációs központjának helyzetét, amelyet az ipari korszak kezdetétől a második világháborúig tartott.

A prágai CTU egyben alapító tagja a prágai tanulmánynak, a prágai 7 legfontosabb állami egyetemet tömörítő konzorciumnak is.

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Kövess minket a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren: @studyatctu

Helyszínek

Prague 6

Address
Jugoslávských partyzánů 1580/3
160 00 Prague 6, Hlavní město Praha, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket