Hivatalos Leírás

Film és TV iskola (FAMU)

A Film és TV Iskola (FAMU) a második világháború után 1947-ben alapított Előadóművészeti Akadémia szerves része. Ez a világ ötödik legrégebbi filmiskola. A diplomások sok befolyásos filmkészítőt és forgatókönyvírót foglalnak magukba.

Tanulmányok a Famu-nál = Filmkészítés Tudományos tudományok írása

A FAMU International különböző programokat kínál angolul, egy- hat hétig tartó nyári műhelyeken, egy félévig, külföldön szervezett programokra, egyéves programokra a teljes mesterképzésre.

Minden program a gyakorlati filmkészítés, a gyakorlati folyamatokhoz és az audiovizuális területhez kapcsolódó tudományágakhoz kapcsolódó írási készségek változó arányából áll, tükröződésekkel és módszerekkel. Minden programnak különböző feltételei vannak a felvételnek.

A FAMU-n való tanulás azt is jelenti, hogy az életet a világ egyik legszebb városának szívében tölti. Prága egy csodálatos hely a hallgatói élet számára, tele kultúrával és szórakozással. Kevesebb mint 5 óra Bécs / Berlin / München / Budapest és más nagy közép-európai városok.

Történelem

Az 1960-as évek talán a cseh mozi és a FAMU történetében a legragyogóbb időszak volt. A diákok és a professzorok a legfejlettebb és legnehezebb ötleteket kínálták az idő általános társadalmi diskurzusára.

Csehszlovákia megszállása után 1968 augusztusában több FAMU professzornak és diplomának el kellett hagynia az országot, köztük Miloš Forman vagy Frank Daniel. Némelyikük hozzájárult a filmművészet és az ipar fejlődéséhez a világban, és jelentős szerepet játszott a filmoktatás fejlesztésében. A kommunizmus Európában való bukása után a FAMU fenntartotta a nemzeti filmiskola státuszát, ugyanakkor megnyitotta kapuit a világ minden tájáról érkező nemzetközi diákoknak.

A FAMU alapító tagja a CILECT-nek, a Művészeti Intézetek Európai Szövetségének (ELIA), valamint a GEECT Európai Mozi és Televíziós Iskolák Szövetségének. A diplomások munkái nemzetközi fesztiválokon számos díjat kaptak, és gyakran hazai televíziós hálózatokkal együtt előállították és közvetítették a nemzetet.

FAMU3

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

A Fotográfiai Tanszék mesterképzést, főiskolai programot és rövidtávú képzési programot kínál a fotózásban angol nyelven. A hallgatóknak lehetőségük van részt venni az an ... [+]

A Fotográfiai Tanszék mesterképzést, főiskolai programot és rövidtávú képzési programot kínál a fotózásban angol nyelven. A hallgatóknak lehetőségük van részt venni az angol nyelvű előadásokon a FAMU Nemzetközi Programban. A hallgatóknak lehetőségük van a neves tanárok által vezetett stúdiókban is dolgozni. Ezek a stúdiók a Dokumentumfotózás stúdiója, a színpadi fotózás stúdiója, a posztkoncepcionális fotózás stúdiója és a multimédiás stúdió.

RÓLUNK

A FAMU az ötödik legrégibb filmiskola a világon. Diplomáit számos befolyásos filmkészítő és forgatókönyvíró vesz részt, akik közül sokan nemzetközileg Oscar-díjasok és nemzetközi filmfesztiválok díjai. | A Fotográfiai Intézetet 1975-ben alapították, ami Európa egyik legrégebbi intézménye. Az iskola közvetlenül Prága történelmi központjában található. Egyedülálló specializációnk a klasszikus fotózás technikáinak összekapcsolása a kortárs multimédia trendekkel. A programról, a létesítményekről, a tanítási módszerekről és az aktuális eseményekről az alapadatok a diák honlapján találhatók: foto.amu.cz/en . TÖBB ALKALMAZÁSI INFORMÁCIÓ .... [-]

Csehország Prague
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 félévek
Campus
Bővebben magyarul
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Írja a szenvedélyét? Óriási mennyiségű történet van, hogy elmondja? Akkor ez a szak program csak az Ön számára. Segítünk a karakterek és a lenyűgöző történetek kézbesítés ... [+]

Írja a szenvedélyét? Óriási mennyiségű történet van, hogy elmondja? Akkor ez a szak program csak az Ön számára. Segítünk a karakterek és a lenyűgöző történetek kézbesítésében.

A szkriptek egy hároméves nyomonkövetési mesterprogram, amelyet angolul tanítanak olyan posztgraduális hallgatók számára, akik már kaptak BA fokozatot moziban vagy más területen.

A hallgatókat a tehetségük és a szükséges készségek szintjének értékelése alapján választják ki a programhoz. A hallgatók szándékosan alacsony száma garantálja a személyre szabott megközelítést minden egyes diák számára.

A program lényege az intim mentor által vezetett workshop, amely a diákok kis csoportjainak (hat vagy kevesebb) intenzív gyakorlati és egy-egy iránymutatást nyújt a kreatív ötlet funkcionális forgatókönyvvé való átalakítására.... [-]

Csehország Prague
Szeptember 2019
Nappali
Campus
Bővebben magyarul
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

A filmrendező program a mentor által vezetett műhelyek rendszerére épül, amely a diákok kis csoportjainak (hat vagy kevesebb) intenzív útmutatást nyújt a kreatív ötlet te ... [+]

A filmrendező program a mentor által vezetett műhelyek rendszerére épül, amely a diákok kis csoportjainak (hat vagy kevesebb) intenzív útmutatást nyújt a kreatív ötlet teljes mértékben megvalósított filmré alakítására.

A 2008-ban alapított Cinema és Digital Media - Directing egy hároméves nyomonkövetési mesterképzés, amelyet angolul tanítanak olyan posztgraduális hallgatók számára, akik már kaptak BA fokozatot moziban vagy más területen.

A program leírása

A hallgatókat a tehetségük és a szükséges készségek szintjének értékelése alapján választják ki a programhoz. A hallgatók szándékosan alacsony száma garantálja a személyre szabott megközelítést minden egyes diák számára.... [-]

Csehország Prague
Szeptember 2019
Nappali
Campus
Bővebben magyarul
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Tanulj meg filmes diplomát a FAMU-ban, és technikai és művészeti szempontból is tökéletesítsd készségeidet. ... [+]

A FAMU első három részlegeként a filmművészet mindig is a legigényesebb volt, és a diplomások szakmai színvonala hagyományosan magas volt, köszönhetően tanáraiknak, a filmképek híres alkotóinak. A tanszék jelenlegi tanárai közé tartoznak a vezető szakemberek és egyetemi szakemberek, akik számos hazai és nemzetközi díjat kaptak.

A tanszék mind elméleti, mind gyakorlati képzést nyújt a filmek és a televízió egyaránt a fotográfia igazgatójának legmagasabb minősítésére. A speciális művészeti, technikai és technológiai osztályokat általános tudományos és esztétikai oktatás egészíti ki.

A program célja, hogy szakmai ismereteket és készségeket nyújtson, amelyek fejlesztését a terepi és az osztályközi gyakorlati feladatok hozzárendelése támogatja. A tanszékvezető Prof. Jaroslav Brabec, az öt cseh oroszlán (Cseh Köztársaság legrangosabb filmkészítői díjazása) tulajdonosa a mûködött filmekért.... [-]

Csehország Prague
Szeptember 2019
Nappali
Campus
Bővebben magyarul
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Ha filmben vagy hasonló témakörben diplomás diplomát szerzett, rengeteg tapasztalattal rendelkezik a filmszerkesztés terén, és szeretné bővíteni tudásait és készségeit, j ... [+]

Ha filmben vagy hasonló témakörben diplomás diplomát szerzett, rengeteg tapasztalattal rendelkezik a filmszerkesztés terén, és szeretné bővíteni tudásait és készségeit, jegyezze fel a Montage programot, a FAMU hároméves nyomonkövetési mesterképzését.

A Montage Master program célja:

A montázs mint a művészi kifejezés természetes módja lesz, és a rendező alkotja a kreatív partnereit. A szakértői képességek és készségek a hangzás és a képalkotás különböző kérdéseinek megoldására szolgálnak. Az audiovizuális munka szerkesztését átfogó módon, a kortárs művészet és a technológiai trendek felhasználásával, kreatív módon, tiszteletben tartva és fejlesztheti a rendező elképzeléseit és a folyamatban lévő munkák természetét. Filmszerkesztést kap a véredbe, a montázs lesz a gondolkodásmódod.... [-]

Csehország Prague
Szeptember 2019
Angol
Nappali
Campus
Bővebben magyarul
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague
Address
FAMU International Smetanovo nábřeží 2
11665 Prague, Prague, Csehország
Telefonszám
+420 234 244 311