Hivatalos Leírás

Közgazdaságtudományi Egyetem, Prága

A Kar története 1953-ban nyerte el a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetemet, amelyen belül létrejött a Természettudományi Kar. az 1989-es átalakulást követően áttért a FBA-ba. A hatvanéves történelem során a Kar a mikroszférában elhelyezkedő posztokat, köztük a felsővezetést - a közgazdaságtan, az üzleti élet, a marketing, a személyzet és más üzleti területek, valamint a nonprofit szervezetek számára végzett végzettséggel és végzettséggel rendelkezik. A kar a Zizkov-i egyetemen működő, a prágai Közgazdaságtudományi Egyetem öt karának egyike; irodái a modern ún. Paradise épületben találhatók .

2017-ben az FBA, mint csak a Cseh Köztársaságban működő intézet, a rangos EQUIS nemzetközi akkreditációval került átadásra. Ez az akkreditáció csak azoknak a karoknak nyújtható, akiknek a legmagasabb szintű oktatási színvonalat, kiemelkedő tudósokat, magas színvonalú tudományos tevékenységeket és szoros kapcsolatokat alakítottak ki az üzleti gyakorlattal.

A közelmúltban az FBA legfőbb akadémiai középpontjában minden tanulmányi szinten ( Bachelor, Master's és Doctoral ) irányult a Business Administration és Management . Ez a középpontban a közelmúltban kiterjesztették a művészeti menedzsmentre összpontosító egyetemi és posztgraduális tanulmányokat .

A kar oktatása elsősorban cseh nyelven zajlik, de az FBA az alapképzést oroszul és angolul is oktatja. A graduális szinten az FBA a nemzetközi menedzsment mesterképzését kínálja angol nyelven , melyet a világ 28 vezető egyetemével együttműködve szerveznek, és amely a Financial Times által évek óta vezető pozíciókat kapott. Jelenleg a Kar számos folyamatos oktatási programot szervez, köztük MBA tanulmányokat .

Az FBA kutatási tevékenysége természeténél fogva több alkalmazott kutatás. Minden évben a karon számos jelenlegi gazdasági és vezetői kérdés foglalkozik. Az akadémikusok közismerten közhasznú tudományos publikációk szerzői az üzleti közgazdaságtan, a menedzsment, a marketing, a szociológia, a pszichológia, az emberi erőforrások, a logisztika stb . Területén .

Az FBA gyakorlatilag kezdettől fogva szoros kapcsolatot tart fenn a magán- és az állami szektorral . A vállalati partnerek széles körű témát kínálnak a kar tanulóinak, amelyekre a főiskolai és a mester szakdolgozatok összpontosulnak; emellett a felsővezetők gazdagítják a tanítási környezetet, számos vonzó témával a valós üzleti életben.

A modern felsőoktatási intézménynek kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal kell rendelkeznie. Karunknál részt veszünk a CEMS (Global Alliance in Management Education) nevű nemzetközi tanulmányi programban; számos ösztöndíjat nyújtunk diákok és előadások számára külföldi vendégtanárok, stb.

Az FBA menedzsmentjének ambíciója, hogy a Karon vezető szerepet vállaljon a közép-európai felsőoktatási intézmények között, amelyek középpontjában a gazdaságilag és a vezetés szempontjából hozzáértő szakemberek felkészítése áll. Az FBA ismételt bevonása a gazdaságilag orientált iskolák rangos rangsorába a Financial Times szerint a helyes irányba halad.

Tanulmányi és Pedagógiai Tevékenységek

Az alapképzésben és a mesterképzésben végzett képzés teljes munkaidős formában van . A Master of Business Administration programon végzett tanulmányok részmunkaidőben is elvégezhetők. Hasonlóképpen, a doktori programok tanítása teljes munkaidőben és részmunkaidőben is megvalósul. A cseh nyelven tanított programokért nem fizetik a tandíjat . Minden más program díjat számít fel. Az FBA az egész életen át tartó tanulás, többek között az MBA program keretében különböző képzési programokat is végez, hasonló pénzügyi feltételek mellett. Régóta jelentős érdeklődést tanúsít az FBA-ban való tanulás iránt.

Program oktatási nyelve:
Angol
Orosz

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

A Nemzetközi Menedzsment program a beágyazott CEMS MIM programmal a legjobb menedzsment hallgatókat veszi át, akik kiváló tudományos eredményekkel rendelkeznek, és képese ... [+]

Nemzetközi Menedzsment Mester (angol)

A programról szóló teljes és naprakész információkért lásd a Master in International Management / CEMS honlapját .

A Master in International Management a zászlóshajó programja az EQUIS üzleti Adminisztráció Kar; ezt a programot teljes mértékben angolul tanítják, annak végrehajtása a CEMS MIM (Nemzetközi Menedzsment Mesterkurzus) nemzetközi mester program keretében történik. Ennek a fegyelemnek a részeként egy féléves tanulmányi tanulmányok tartanak egy külföldi CEMS partner egyetemen és külföldi szakmai gyakorlatot.

A Nemzetközi Menedzsment program a beágyazott CEMS MIM programmal a legjobb menedzsment hallgatókat veszi át, akik kiváló tudományos eredményekkel rendelkeznek, és képesek egy vezető nemzetközi vezetői szerepvállalásra. A sikeres mesterképzés lehetővé teszi a diplomások egyedülálló expozíció az üzleti világban, miközben fejlesztése interperszonális és vezetői képességek, így nagyban növeli kilátásaikat a nemzetközi üzleti és kapcsolódó piacokon. A program csak annyira jó, mint a résztvevők. Ez azt jelenti, hogy döntő fontosságú a megfelelő hallgatók kiválasztása a program sikerének hosszú távú biztosítása érdekében. Ugyanolyan fontos, hogy csak azokat a pályázókat ismerjék el, akik a legnagyobb valószínűséggel teljesítik azt. Ezért a kiválasztó zsűri felel a diákok kiválasztásáért:... [-]

Csehország Prague
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
University of Economics Prague - Faculty of Business Administration

A mesterképzés mesterképzésének célja, hogy analitikusan és társadalmilag felelősségteljes üzleti szakembereket oktasson széles gazdasági áttekintéssel és az üzleti telje ... [+]

A diákok típusa, akik számára a mező megfelelő

A tanulmányi terület alkalmas az analitikus gondolkodású hallgatók számára, akik érdeklődnek az üzleti környezet iránt, különösen azok számára, akik minden méretű és jogi tulajdonosi, iparági és üzleti szféra irányítási és építőipari vállalataira összpontosítanak.

A programról szóló teljes és naprakész információkért lásd a Master in Management honlapot .

A diplomások jellemzői a munkaerőpiac szempontjából

A diplomások képesek lesznek részt venni a gazdasági és vezetői feladatok végrehajtásában középvezetői szinten a vállalatok és más intézmények között, ahol az üzleti menedzsment oktatás várható. Többnyire pályára állnak az ipari vállalatoknál, az energiaágazatban működő vállalkozásoknál, a közlekedésben és tárolásban, a kereskedelemben és a szolgáltatásokban, illetve a tanácsadó cégeknél. Tanulási eredmények... [-]

Csehország Prague
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

Sebastian: Why did I choose BBA?

Kathrin: Why did I choose CEMS?

Day of a Student at VŠE

University of Economics Prague Faculty of Business Administration
Address
Faculty of Business Administration University of Economics, Prague Nám. W. Churchilla 4
130 67 Prague, Prague, Csehország
Honlap
Telefonszám
224 098 440