Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Károly Egyetemet (CU) Prága 1348-ban alapította a IV. Károly Szent Római Károly, és a világ legrégebbi, legnagyobb és legrangosabb egyeteme közé tartozik. A Kari Egyetem jelenleg a világegyetemek felsőoktatási rangsorában a világ egyetemeinek 2% -a közé tartozik. Ez a világegyetemek webmérnöki rangsorolása szerint Kelet-Európa első számú egyeteme.

A Társadalomtudományi Kar ( FSV UK ) a Károly Egyetem második legfrissebb karja. Röviddel az 1990-es létrehozása után a Kar gazdasági, szociológiai, politikai tudományok, nemzetközi kapcsolatok, területkutatások, médiatanulmányok és újságírás regionális közgazdász központjává vált.

Profil: A Társadalomtudományi Kar a Közép- és Kelet-Európában a társadalomtudományok minden területén a legmagasabb minõségû Bachelor, Mester és PhD fokozat programokat kínál. Sok alumíniumunk folytatja tanulmányait az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság felső egyetemein (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge, stb.), Vagy sikeresen versenyeznek magasan képzett munkahelyeken.

A Kar missziója a tanulás előmozdítása és a tudás védelme, a szabad gondolkodás megteremtése, független tudományos kutatások és az emberi társadalom kreatív szellemének támogatása. A kar fő célkitűzése, hogy olyan társadalomtudományi területek oktatását és kutatását fejlessze, amelyek közvetlenül vagy közvetetten kapcsolódnak a közigazgatáshoz vagy a társadalom gazdasági és kulturális életéhez.

Tények és számok: A Kar jelenleg mintegy 4000 főállású hallgatóval rendelkezik. Közülük kb. 150 beiratkozott az angol nyelvvizsga egyik programjára. FSV UK az egyik legmagasabb nemzetközi mobilitási arány a Kari Egyetem minden karán. Minden évben üdvözli a világ 500 diákcseréjét.

Nemzetközi együttműködés: Az FSV UK hangsúlyozza a külföldi együttműködés fejlesztését. Először a tudományos kötvények, a hallgatók és az egyetemi mobilitás fejlesztésével és megerősítésével, másrészt pedig az angol nyelvű oktatási programokkal. A kar a tanév során rendszeresen vendégfogadásokat, szemináriumokat, workshopokat és konferenciákat szervez angolul. Ezek a partnerek a kar partnerországok, Európa, Észak-Amerika, Ázsia és a Közel-Kelet együttműködésével valósulnak meg.

Helyszínek

Prága

Charles University Faculty of Social Sciences

Address
Charles University
Faculty of Social Sciences
International Office
Smetanovo nabrezi 6110 01 Prága, Prága, Csehország
Telefonszám
+420 222 112 111

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket