Faculty of Pharmacy - University Of Veterinary And Pharmaceutical Sciences Brno

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Egyetemi

A GYÓGYSZATI KAR GYÓGYSZERKÖNYVE A BRNÓBAN A MASARYK EGYETEM RÉSZÉBEN 2020. JÚLIUS 1-JEN.

A Cseh Köztársaság második legrégebbi egyeteme 1919-ben alakult. A mai napig ez az egyik legismertebb kutatási kiválósági, oktatási és hallgatói támogatási központ Európában.

Mivel a Gyógyszerésztudományi Kar korábban a Masaryk Egyetem része volt 1952 és 1960 között, hivatalosan ez lesz az egyetem hatodik legrégebbi karja.

Pavilion of Pharmacy II

Brno-i Gyógyszertár tanulmányozása

A Gyógyszertudományi Karon végzett végzettség lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy sokkal többet tegyenek, mintha csak gyógyszertárban dolgoznának! A diákok a diploma megszerzését követően készen állnak a klinikai gyógyszertár, a kórházi gyógyszertár, a toxikológia, a biokémia, a mikrobiológia, a kutatás, az akadémia, az ipari gyógyszertár, a klinikai vizsgálatok, a szabályozási ügyek, a gyógyszerészet, a szabadalmi jog és sok más területre specializálódásra. .

A Gyógyszertár standard mesterképzési programja öt évig tart, és hitelrendszeren alapul. A Kar az Európai Gyógyszerészeti Karok Szövetségének tagja, és diplomái teljesítik a 2005/36 / EK irányelvnek megfelelő szakma minden követelményét, ezért könnyű az európai országok áthelyezése az érettségi után. Az első két évben a diákok felülvizsgálják és bővítik az alapszintű természetes és orvosi témák ismereteit olyan szintre, amely szükséges ahhoz, hogy megértsük a gyógyszertár területének konkrét tárgyait. A diákok részt vesznek előadásokon, szemináriumokon, gyakorlati laboratóriumi órákon, és részt vesznek gyakorlati gyógyszertárhelyzetekben. A következő tanulmányi években dolgoznak az értekezésükön. A programot az értekezés megvédésével és a végső állami vizsgával zárják le. Ezután a hallgatók Mester fokozatot kapnak (rövidítve Mgr.).

A mesterképzésben részesült diplomások később egy alapos állami vizsga mellett ülhetnek, beleértve a fejlett tézisvédelmet. Elhaladása után megkapják a "Gyógyszerész doktora" fokozatot (rövidített PharmDr.).

A diplomások 5 akkreditált gyógyszerészeti ágon jelentkezhetnek posztgraduális képzésre. Disszertációjuk megvédése és a végső állami vizsga megszerzése után a doktori fokozatot kapják.

Students in the Microbiology and molecular biotechnology laboratories

A diákok élete Brnóban

Mindenki tudja, hogy a tanulmányok nem csak a tanulásról szólnak, hanem az egyetemen töltött tapasztalatokról, barátságról és minőségi időről is. Szóval mit csinálunk, hogy támogassuk a diákok életét?

A kollégium csak egy rövid sétára fekszik nyugodt környéken, és a történelmi kulturális örökség épületében helyezkedik el - a Kaunic kollégiuma. A diákok többféle szobából választhatnak: egy-, két- vagy háromágyas szobák. A szobák ára körülbelül 120 € havonta. A kollégiumban dolgozószoba, mosógéppel és szárítóval ellátott mosókonyha, szauna, asztaliteniszterem, sportpálya, zöldövezet és közeli erdő vesz körül.

Kounic's Student Dormitory

A kari campus számos hallgató létesítményéből áll, mint például nagy könyvtár, tanulmányi és számítógépes helyiségek, étkezde, kávézó, tornaterem, pihenőpark, állatklinikák, orvosok, például háziorvos, immunológus, pneumológus és nőgyógyász. Ezért a hallgatók az egyetemen koncentrálnak, nemcsak arra, hogy felszálljanak, hanem hogy pihenjenek és találkozzanak.

A diákok életének megkönnyítése érdekében a Gyógyszerésztudományi hallgatók Szövetsége számos rendezvényt szervez, kezdve az újoncok üdvözlésével és a körbejutás elősegítésével, különféle tevékenységek szervezésével, például puha képességekkel kapcsolatos képzések, közegészségügyi kampányok, hallgatói pártok, kari bál, stb. A Gyógyszerésztudományi Diákok Szövetsége az Európai Gyógyszerésztudományi Diákok Szövetségének és a Nemzetközi Gyógyszerészhallgatók Szövetségének része, amely lehetővé teszi hallgatóink számára, hogy gyakorlatokat végezzenek szerte a világon, részt vegyenek európai és nemzetközi kongresszusokon, szerezzék a nemzetközi barátokat és az interkulturális tudatosságot. Számos hallgató szintén részt vesz az Erasmus + programban, és szemeszteren vagy egész évben külföldön tanul. A bejövő Erasmus hallgatók a kulturális változatosságot is nagyon szélesvá teszik, ami hozzájárul az itt zajló nagyszerű légkörhöz.

Helyszínek

Brno

Address
Faculty of Pharmacy
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno
Palackeho trida 1946/1
612 42 Brno

612 42 Brno, Dél-morvaországi régió, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: