Silesian University - School of Business Administration

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Karvinában található School of Business Administration (SU SBA) történelmileg a Sziléziai Egyetem legöregebb része. Az iskola modern épülete kellemes légkört biztosít diákjainak. A karnak összesen mintegy 2 000 beiratkozott hallgatója van (közülük 200 külföldről) és 80 tanár. Az iskola a gazdasági, pénzügyi, szociális, adminisztratív területeken dolgozó szakemberek képzésével és számítástechnikai tanulmányokkal foglalkozik.

115933_115837_8.jpeg

Egyetemi

A Sziléziai Egyetem az egyik legfiatalabb egyetem a Cseh Köztársaságban, 1991-ben alakult. Jelenleg az opavai sziléziai egyetem három karral rendelkezik: Politikák Opavában ”és az Opavai Matematikai Intézetben. A sziléziai egyetemi egyetemen a jövőbeli tudományos szakemberek a gazdasági, pénzügyi, marketing, történelem, fizika, matematika, irodalom, nyelv, gasztronómia, egészségügy, multimédia és művészet területén készülnek fel a szakmai vagy tudományos életre. A karok tucatnyi alapképzési, mesterképzési és doktori fokozatot kínálnak, amelyek mindegyike megfelel az Európai Kreditátviteli és Felhalmozási Rendszer (ECTS) szabványainak. Az oktatást szakmai szakemberek és vendégprofesszorok támogatják.

Kar

A Karviná (SU SBA) üzleti hallgatója a Silesian University of Opava (Cseh Köztársaság) egyik karának egyikük. Az SU SBA modern helyiségei és berendezései kellemes légkört kínálnak az összes 2 000 hallgató és 80 tanár számára. Az SU SBA hároméves alapképzést, 2 éves mesterképzést és 4 éves PhD programot kínál. A tanulmányok közé tartozik a Business Economics és Menedzsment, banki, szociális menedzsment, közgazdasági és adminisztrációs, számviteli és adózási, szállodai és turisztikai menedzsment, valamint a menedzsment informatika. A diákok számára a legjobb feltételek biztosítása érdekében az SU SBA a kutatásra és a tudományra összpontosít, a vállalatokkal való együttműködésre és a nemzetközivé válásra. Karvina városa 60.000 lakosával kellemes hely, ahol élvezheti az idejét. Közelében található az ország harmadik legnagyobb városa, Ostrava, közel a lengyel és a szlovák határokhoz, valamint hegyvidéki üdülőhelyek a Beskydy-hegységben.

115936_115836_3.jpeg

Egyetem

Hálóterem

A mi campusunk mind a két világból, a tanulásból, mind a társadalmi életből a legjobbat kínálja. A tanuláshoz használhatja modern egyetemi könyvtárunkat és sok tanulmányi klubunkat. A társadalmi élet gazdag lehet az emberekkel való találkozás és az együtt töltött idő sok különböző módjának köszönhetően. Különböző sportokat tehet az egyetemen, függetlenül attól, hogy futballozni vagy futballozni vagy futballozni. Még sportliga is versenyképes típusokhoz. Gondoskodni egy jó ételt követően? Megkaptuk a saját étteremmel és a diákok bárjával. Szeretsz játszani? Látogasson el játékszobáinkba. És persze, van néhány szép és csendes hely az időben a barátokkal, mind a beltérben, mind a szabadban.

Szállás

A diákok bérelhetnek kétágyas szobáinkat, melyek teljesen felszereltek bútorokkal, internetcsatlakozással, párnával és takaróval (ágynemű is rendelkezésre áll, és rendszeresen cserélődnek), csak fürdőlepedőket nem szállítanak. Minden két szoba közös fürdőszobával és WC-vel rendelkezik. A közös konyhában edények, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő és tűzhely található. A recepció 24 órás portaszolgálat üzemel.

Könyvtári és számítógépes létesítmények

Az egyetemi könyvtár a campusban található és a legkorszerűbb, több tízezer forrással, sok könyv digitalizált, a hallgatók az olvasótermet, az internet-hozzáférést, a multimédiás számítógépes tantermet és a többfunkciós másológépet használhatják. Minden épületünk és campusunk ingyenes Wi-Fi hálózattal rendelkezik. Minden épületünkben számítógépes tantermek is vannak, amelyeket a diákok bármikor szabadon felhasználhatnak.

115931_115842_10.jpeg

Tanulmány Karvinában

Egykori ipari város az Olše-folyó gyönyörű völgyében és a Beskydy északi hegyén. 18 km-re keletre Ostrava, Csehország harmadik legnagyobb városa. A Karviná északi határának egy része Lengyelországgal szembeni nemzeti határ.

Még akkor is, ha első látásra nem tűnik úgy, az ipari város gazdag kulturális és társadalmi történelemmel is rendelkezik. A város hét évszázadon keresztül bonyolult és többdimenziós fejlődésen ment keresztül.

A múltban a város jelentőségét stratégiai helyén előre meghatározta a Magyarországról a balti területekre vezető kereskedelmi útvonalon. Ezáltal a város az egész helyi, kereskedelmi, gazdasági és kulturális központ. A 18. század második felében a szén feltárása volt a tényező, amely jelentősen befolyásolta a város következő fejlődését. Annak ellenére, hogy városa a sűrű ipari koncentrációhoz tartozik, az elmúlt években erősödött a kereskedelmi és a turisztikai rész.

A Karvina környéke számos helyet kínál az életének élvezetéhez, például a Beszkidekhez és Jeseníky-hegyekhez, nagy erdőkhöz, Těrlicko és Žermanice tavakhoz nyári szórakozáshoz, Ostrava bevásárlóközpontjaiban és több mint 100 bárban található Stodolní utcán.

115932_115838_4.jpeg

Helyszínek

Karvina

Address
Silesian University in Opava
School of Business Administration in Karviná
Univerzitní nám. 1934/3

73340 Karvina, Morva-sziléziai régió, Csehország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket