Hivatalos Leírás

Az University of Ostrava (UO) egy nyilvános kutatóegyetem, amely hat karon közel 9000 hallgatót oktat. Természettudományi karunk, a Bölcsészettudományi Kar, a Szépművészeti Kar, a Társadalomtudományi Kar, és az Oktatási Kar számos különféle tudományágat és nem hagyományos kombinációkat kínál.111160_Ostrava_2.jpg

Dinamikus és intellektuálisan kihívó modern intézményként University of Ostrava nemzetközi környezetet biztosít a tanuláshoz. Campusunk elsősorban az öreg városközpontban terjedt el, amely ösztönző környezetet biztosít az élő művészetek és tudományok szemlélésére. A tanítás az UO-n kutatási alapú, és programjait gyakran aktív kutatók tanítják.

Az egyetem büszke arra, hogy megtartja az oktatókat, professzorokat és kutatókat, akik a szakterületük vezető szereplői, akik tudósok és inspiráló és nyitott gondolkodású személyiségek, élénk kreativitással rendelkeznek.

Az egyetem és annak viszonylagos fiataljai (1991-ben alapított) kis mérete határozottan egyéni megközelítést tesz lehetővé diákjaink számára, és rugalmasan reagál a modern társadalom és a munkaerőpiac igényeire. Az egyetem magas színvonalú oktatást és sok lehetőséget kínál azoknak, akik látásukat szeretnék teljesíteni: akár nyelvtanulás, diákszervezet alapítása, akár gyakorlati tapasztalat megszerzése. Az egyetem aktívan keresi a diákok lehetőségeit, hogy növeljék képesítéseiket, és segítsenek nekik karrierjük megkezdésében.

Az University of Ostrava számos helyi szervezettel (például a helyi cseh televízió helyi stúdiójával) együttműködést hozott létre, amely értékes munkatapasztalatot biztosít a diákoknak. A közösségi elkötelezettség az egyetem oktatási és kutatási küldetésének szerves része. Az UO és karai, hallgatói szervezetei és tudományos intézményei évente több száz nyilvános eseményt hoznak létre és támogatnak; ingyenes műhelyek, előadások, szemináriumok, tapasztalati események, tudományos kalandok, jótékonysági rendezvények, nemzetközi összejövetelek, sport- és kulturális rendezvények, művészeti kiállítások, események, alumínium-összejövetelek, koncertek és színházi előadások.

Az University of Ostrava a város és társadalmi életének alapvető része, és továbbra is együttműködik a folyamatosan növekvő számú kulturális szervezet és helyi intézmény között. További információ az UO közösségi szerepvállalási szerepéről az „UO @ live” részben.111161_Kopie-souboru-Ostrava.jpg

Küldetés és jövőkép

Egy egyetem, amely a világ számára nyitva álló misszióval rendelkezik, és a régióban dolgozik.

Az University of Ostrava olyan intézmény, amely a helyi régióban a humanitárius és orvosi, tudományi és művészeti területek fejlesztésében látja szerepét, amely hagyományosan ipari és technológiai szférához kapcsolódik.

Célja, hogy hozzájáruljon a Morvaország-Szilézia régió sürgős problémáinak megoldásához a társadalmi, környezeti és egészségügyi területeken, és az Ostrava valóságos egyetemi városként való alakítását. Ebből a célból folytatni kívánja annak lehetőségét, hogy tükrözze a régió identitását, kultúráját és történelmét, valamint művészi kreatív tevékenységeken keresztül ápolja.

Az University of Ostrava kész arra, hogy az európai tudomány és ösztöndíj progresszív tendenciáit hozza létre a térségben, és kedvező feltételeket teremtsen a nemzetközi együttműködés és a barátságos környezet megteremtéséhez a külföldi tudósok és diákok számára.

Az egyetem arra törekszik, hogy olyan intézmény legyen, amely célirányosan támogatja a minőségi tudományos tevékenységeket, miközben szisztematikusan keresi az új kutatási területeket és csapatokat, amelyeknek lehetősége van kiváló eredményeket elérni.

Az University of Ostrava megnyitja magát a kortárs társadalom kihívásaihoz, és felelősségteljes, egyéni megközelítést alakít ki a diákok széles köréhez, beleértve a konkrét csoportokat (idősek, szociálisan hátrányos helyzetű diákok, speciális igényű diákok), és támogatja az oktatáshoz és a barátságos hozzáféréshez való egyenlő hozzáférést. kommunikáció a nyilvánossággal.

Miért tanuljon University of Ostrava

 • Kiváló minőségű kutatás-alapú oktatás
 • Vezető adatok a szakterületükön
 • Egyéni tanár-tanuló megközelítés
 • A tanulmányi területek széles skálája
 • Fiatal, friss, modern, nyitott gondolkodású szellem
 • Erős hangsúlyt fektet az egyéni növekedésre
 • Egyetemünk kis méretének és fiatalos életerőjének köszönhetően rugalmasság és rugalmasság
 • Hangsúlyt fektetve az egyetem harmadik szerepére - helyi közösség vezetőinek lenni
 • Nagy hely a diákok és az akadémikusok kiegészítő tevékenységei számára
 • Az egykori ipari város Ostrava élénk és költői hangulata

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

University of Ostrava

A program célja az angol filológia szakemberei - angol nyelvtanulók (C2 a közös európai nyelvi referenciakeretben) szakemberei - az angol nyelvészet szilárd ismeretével é ... [+]

Az "angol filológia" egymást követő mesterfokozatú programja az "Anglická filologie" szak program angol nyelvű változata; az azonos nevű alapképzési programból származik. A program célja az angol filológia szakemberei - angol nyelvtanulók (C2 a közös európai nyelvi referenciakeretben) szakemberei - az angol nyelvészet szilárd ismeretével és az angol nyelv irodalmának és kultúrájának mély ismeretével. -szóló országok, akik tisztában vannak az e területek szakmai irodalmával és más információforrásokkal.

Graduate ProfileFegyelmi-specifikus ismeretek

A kétéves egymást követő (továbbképző) mesterképzésben végzett diplomások széleskörű kompetenciákkal rendelkeznek a filológiai tudományágakban. Tudásuk az elméleti tudás, a gondolkodás és a tudatosság kvalitatív és mennyiségi fejlődését mutatja be az angol filológia korábbi bachelor tanulmányai részeként. A nyelvtani pragmatika, a szövegnyelvészet, a kontrasztív nyelvi elemzés és a szociolingvisztika tanfolyamai lehetővé teszik a diákok számára, hogy átfogó képet kapjanak a fegyelmi tájról. A történeti nyelvtan tanfolyamai betekintést nyújtanak a nyelv és a nyelvészet diachronikus dimenziójába, a diplomások mélyebb ismereteket szereznek Nagy-Britannia (középkori angol irodalom) és az USA irodalmáról és kultúrájáról (szakirodalomban kiválasztott fejezetek).... [-]

Csehország Ostrava
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 - 4 év
Campus
Bővebben magyarul

MSc

University of Ostrava

A Matematika program keretében célunk, hogy a tudós vagy szakértő karrierjére készítsünk fel sok különböző területen, mint például az ipar, banki vagy biztosítási szolgál ... [+]

A Matematika program keretében célunk, hogy a tudós vagy szakértő karrierjére készítsünk fel sok különböző területen, mint például az ipar, banki vagy biztosítási szolgáltatások. Alapvető célunk, hogy a matematikai ismereteket biztosítsuk és elmélyítsük. Célunk továbbá az önálló logikai gondolkodás készségeinek fejlesztése, a valós problémák elvonása és matematizálása, a problémák megoldása matematikai módszerekkel és számítógépes technológiával, és végül az eredmények helyes értelmezése. A tanulmányok befejezése után készen állsz arra, hogy önállóan és csapatban is dolgozzon, és képes lesz arra, hogy bővítse és kiegészítse tudását és készségeit.... [-]

Csehország Ostrava
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 - 4 év
Campus
Bővebben magyarul

Enjoy the Moravian-Silesian Region

Location address
Dvořákova 7
Ostrava, Morva-sziléziai régió, 701 03 CZ
Social Media