University of South Bohemia – Faculty of Science

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Dél-Csehországi Egyetem

A Dél-Csehországi Egyetem egy egyetemi típusú közoktatási és kutatóintézet, nyolc felsőoktatási programot kínáló karokkal.

Természettudományi Kar

A Tudományi Kar 1991-ben alakult, és egyetemi, posztgraduális és posztgraduális tanulmányokat ajánlott fel számos biológiai tudományágban. A legtöbb tanulmányi programot cseh nyelven folytatják, de az angol nyelvtanfolyamok és programok száma folyamatosan növekszik. Például a tíz év alatt működő Biológiai Kémia Bachelor és Master programok, illetve a 2011 óta működő Kvantitatív Ökológia Modul. Ezen túlmenően sok PhD. a legtöbb munkacsoportban dolgozó diákok az egész karon. Az angol nyelvű tanulmányok listáját mostantól a 2019 őszén kezdődő új mesterképzés bővíti.

A hároméves Bachelor programok biztosítják a hallgatóknak az alapvető ismeretek szükséges vagy a későbbi mesterképzés vagy a gyakorlati szakmai foglalkoztatás. A diákok választhatják az "Introductory Biology Program" (biológiai vagy biológiai továbbtanulmányok felkészítése a jövőbeli tanárok számára), "Biofizika", "Kémia és kémia jövőbeni tanárok", "Alkalmazott matematika", "Matematika jövőbeli tanárok", " Fizika és fizika a jövő tanárai számára "," Mérés és számítástechnika "vagy a szakszerűen orientált programok, -" Ökológia és Környezetvédelem "," Biomedical Laboratory Techniques "," Mechatronics "és" Alkalmazott informatika ".

Ezek a programok csak cseh nyelven működnek, bár a hallgatóknak elegendő angol nyelvtudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy angol tankönyvekből tanulhassanak. A cseh tanulmányi programokon kívül a Természettudományi Kar az angol "biológiai kémia" és "bioinformatika" elit Bachelor programjait is kínálja. Ezeket a tanulmányi programokat a Johannes Kepler Egyetem Linzben (Ausztriában) és a České Budějovicei Dél-Csehországi Egyetem Tudományegyetemének kétoldalú, határokon átnyúló együttműködése keretében végzik.

A Mester programjai nyitottak minden olyan hallgató számára, aki sikeresen elvégezte a Bachelor programot a biológiában vagy a kapcsolódó területeken minden egyetemen. A pályázók versenyképességi alapon fogadhatók el, attól függően, hogy milyen eredményeket kaptak a felvételi vizsgán. Beléphetnek különböző tanulmányi területekre - "Alkalmazott Informatika", "Biológiai Kémia", "Biofizika", "Botanika", "Klinikai Biológia", "Ökológia", "Kísérleti Biológia", "Környezetkémia", "Parazitológia" "Vagy" Fizikai mérések és modellezés ". 2008 óta lehetőség van egyéni tanulmányi programok tanulmányozására a kettős és a tanárképzésben kínált kombinációkban. A legtöbb ilyen program csak cseh nyelven készült, de néhány angol nyelven is, és az angol nyelvű változatok száma várhatóan növekedni fog.

A diákok elméleti ismereteiket szakterületeikben szerezhetik meg, és diplomamunkát is készítenek, melynek eredményeképpen egy papírt megfelelő, rendszeres nemzetközi tudományos folyóiratban kell közzétenni. A növekvő érdeklődés miatt a diákok (mint például a Socrates / Erasmus) csereprogramjai Európában vagy még távolabb, a programok féléves kurzusokat kínálnak, amelyek számos kapcsolódó témát kínálnak a külföldi hallgatók számára.

A doktori fokozat különösen érdekelheti a külföldi diákokat. A PhD tanulmány mezők az alábbi táblázatban láthatók, az egyes programokra vonatkozó részletek a megadott oldalakon találhatók.

Helyszínek

Ceske Budejovice

Address
Branišovská 1760
370 05 Ceske Budejovice, Dél-csehországi régió, Csehország