American University of Sharjah

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Sharjah Amerikai Egyetem Független, non-profit oktatási intézmény, amely tudatosan alapszik az amerikai felsőoktatási intézményekben. Az egyetem az átfogó, átfogó oktatási egyetem az Öbölben, és a régió és a világ minden tájáról érkező diákokat szolgálja fel. Az AUS célja, hogy a régió vezetője legyen a felsőoktatásban, a kiválóság és innováció terén az oktatás, a tanulás, a kutatás és a szolgáltatás terén.Sharjah Amerikai Egyetem található 16 kilométerre (10 mérföld) Sharjah központjától és mintegy 25 kilométerre Dubai szomszédos Emirátusától. Sharjah egy globális kereskedelmi központ és egy város a tanulás és a művészetek, amint azt az 1998-as UNESCO megnevezés az arab világ kulturális fővárosa.

Az AUS-n belüli tanulmányozás legfontosabb okai:

Student Diversity
A 2016 őszétől 6.002 hallgató vett részt az AUS-ban. Ezek között 429 végzős és 5 402 egyetemi hallgató vett részt. A hallgatói arány 50,4 férfi és 49,6 nő. Az AUS-nak a nemzetközi hallgatók nagyobb aránya van, mint bármely más, világelső intézmény, a Times Higher Education adatainak elemzése szerint. Az egyetem hallgatói testének mintegy 84 százaléka nemzetközi diákokból áll, akik több mint 100 nemzetiséget képviselnek.

A kari tagság minősége és sokszínűsége
A kari tagoknak éveken át tartó tanítási és kutatási tapasztalatai és diplomamunkai vannak a világ egyik legrangosabb egyeteme közül. Ezek közé tartoznak a Harvard Egyetem, a Yale Egyetem, a Cambridge-i Egyetem, az Oxfordi Egyetem, a Stanford Egyetem, a Brown University és a Princeton Egyetem. A teljes munkaidőben dolgozó oktatók körülbelül 92 százaléka rendelkezik terminális diplomával, míg 81 százaléka PhD-t tart.

Pénzügyi támogatások és ösztöndíjak, valamint végzős asszisztensi lehetőségek

AUS pénzügyi támogatás

Az AUS minden tőle telhetőt megtesz annak biztosítása érdekében, hogy a pénzügyi eszközök ne akadályozzák a képzett diákokat, hogy megkapják a legjobb oktatásukat, amit érdemelnek. Számos támogatás, ösztöndíj és munkahelyi tanulmányi lehetőség kínálkozik mind a hallgatók, mind a végzős hallgatók számára, hogy segítsék nekik az oktatásuk finanszírozásában. A felajánlott ösztöndíjak a következők:

  • Pénzügyi támogatás (5-50 százalékos remisszió a tandíjra, laboratóriumi díjak és megosztott szállás) a teljes munkaidős hallgatók számára, bizonyítottan korlátozott pénzügyi forrásokkal.
  • Megkülönböztetett hallgatói ösztöndíj (20 százalék remisszió a tandíjra és a laboratóriumi díjakra) azoknak az első osztályú hallgatóknak, akik megkülönböztetést értek el azzal, hogy elérik a 95% -os minimális kumulatív átlagos pontszámot vagy annak középfokú végzettségének utolsó évében.
  • Akadémiai megvalósítású ösztöndíj (a tandíj 10 százaléka és a laboratóriumi / technológiai díjak) az elsődleges hallgatók számára, akik kimutatják az akadémiai kiválóságot úgy, hogy elérik a 90,00 és 94,99 százalék közötti minimális kumulatív átlagos pontszámot vagy annak középfokú oktatásának utolsó évében.
  • Az aktív hallgatói ösztöndíj (akár 50 százalékos remisszió a tandíjra és a laboratóriumi díjakra) a tehetséges hallgatóknak nyerik el, mint az egyetem támogatásának elismerését és a diákok eredményeinek elismerését az extracurricularis területen.
  • Athletic ösztöndíjak (akár 50 százalékos remisszió a tandíjra, laboratóriumi díjak és megosztott szállás) kínált tehetséges diák sportolók, akik bizonyítják atlétikai kiválóság és kiemelkedő sporttevékenységek.
  • Családi tandíj támogatás (25 százalékos elengedés a tandíj és a labor díjak) a családok több mint egy lánya / fiú beiratkozott egyidejűleg az AUS, mint a nappali tagozatos hallgatók.
  • Egyéb ösztöndíjak és támogatások közé tartozik a kancellár tudósok díja, a tanulmányi túra támogatása, az akadémiai megvalósítás ösztöndíja, a kancellár lista ösztöndíj, a dekáni listás ösztöndíj és a Sharakah Iskolai Ösztöndíj.
AUS Info

Az egyetem számos diplomás asszisztenciát is kinevezett szakképzett hallgatóknak. A posztgraduális asszisztensek fedezik a tandíjat (33-100 százalékos tandíj-lemondás) és a havi fizetést a rendszeres félévekben. A posztgraduális asszisztensek lehetnek egy posztgraduális kutatási asszisztens vagy egy posztgraduális oktatási asszisztencia formájában. A posztgraduális kutatási asszisztensek lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak a kutatási tapasztalat fejlesztésére a kutatói tevékenységgel foglalkozó kollégákkal való együttműködésben. A posztgraduális tanári asszisztensek révén a hallgatók részleges munkahelyeken szerezhetnek tanári tapasztalatokat pozíciókban, például laboratóriumi asszisztensekben. Mindkettőt versenyképes, féléves szemeszter alapján ítélik oda.

On-campus létesítmények

Az AUS egyik legfontosabb és leginkább ismert funkciója az élénk és dinamikus egyetemi élet. Az egyetem hallgatói teljeskörűen berendezett hálótermeket, sportkomplexumot és edzőtermet kínál. Egyéb szolgáltatások közé tartozik az egészségügyi központ, gyógyszertár, bank, posta, fodrászat, hölgy szépségszalon, könyvesbolt, étkezési lehetőségek és két kisbolt.

A lakóházak a tanulóknak olyan helyet biztosítanak, ahol kényelmesen élni, pihenni, gyakorolni és tanulni. Az Egyetem Egészségügyi Központ számos szolgáltatást kínál, többek között járóbeteg-ellátás, egészségügyi oktatás, pszichológiai tanácsadás és mentőszolgálat. Az AUS sportlétesítmények számos szabadidős és versenyképes atlétikai tevékenységet folytatnak. A sportkomplexumban fedett kosárlabda, röplabda, kézilabda, tollaslabda, teniszpályák, 50 méteres olimpiai fedett medence, squashpályák, fitneszközpontok és egy edzőterem is található.

A szabadtéri létesítmények közé tartozik a kosárlabdapálya, teniszpálya, labdarúgópálya, krikettpálya, baseballpálya és egy 400 méteres futópálya.

Tanórán kívüli tevékenységek, hallgatói klubok és szervezetek

Az AUS nagy hangsúlyt fektet az extracurricularis tevékenységekre, tekintve, hogy létfontosságúak a diákok mindentudó fejlődéséhez. A diákokat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt sporttevékenységekben, csatlakozzanak a kulturális és érdek-központú klubokhoz, és önként jelentkezzenek a közösségi szolgálat kampányaiban. Az egyetem 81 kulturális és érdek-orientált diákklubot, 25 sportcsapatot és egy közösségi szolgálat önkéntes programot kínál. A diákok is részt vehetnek színházi és zenei előadásokon az egyetemi előadóművészeti programon keresztül. Az év során számos kulturális előadást tartanak az egyetemen.

Világszínvonalú tudományos kutatások és kiadványok

Az AUS elkötelezett amellett, hogy a térség legjobb kutatási egyetemévé váljon, kiválóságáról és innovációjáról. Az egyetem ösztönzi és támogatja a kar és a hallgatók kutatási, tudományos és kreatív tevékenységeit. Ezenkívül az egyetem számára tervek készülnek egy kutatási és technológiai park kiépítésére.

Az AUS kutatási támogatása évi 2,5 millió AED-t tartalmaz, mint a Belső Kar Kutatási Támogatásokat; Évente elkülönített 2,2 millió AED a szombati levelekre; 10 millió AED (tandíj-lemondás és diplomás kutatói és oktatói asszisztensek) számára a hallgatóknak nyújtott támogatás; És évente 2,1 millió AED-t biztosítanak külső kutatási támogatásban.

Az AUS kari és diák termel és publikál magas színvonalú munkát, amely rendszeresen és nemzetközi szinten is elismerést nyer. Az AUS kari tagjai 67 szabadalmat tulajdonítanak, sok szabadalmaztatott mind helyi, mind nemzetközi szinten. Az AUS kari tagjai erős jelentőségű tudományos folyóiratokkal rendelkeznek a tekintélyes folyóiratokban és nemzetközi konferenciákon, amelyek rendszerint érettségi hallgatókként társszerzőként járnak.

  • A folyóirat publikációinak száma 2014-2016-ban: 1014
  • A 2014-2016 közötti időszakban benyújtott előadások és eljárások száma: 131

Karrier és szakmai fejlődés lehetőségei

Az AUS nagy hangsúlyt fektet a kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítására a közösséggel. Az AUS valamennyi kollégiuma és iskolája a vállalati közösség igényeit kielégíti, és olyan kapcsolatokat hoz létre, amelyek mind az AUS, mind partnerei számára hasznosnak bizonyulnak. Ezek a kapcsolatok segítik az egyetemi kutatásokat, valamint elősegítik a kutatás kultúráját, amely gyorsan válik az egyetem legkedveltebb tulajdonságai közé.

Az AUS öregdiák számos multinacionális cégnél, civil szervezetnél és kormányzati intézménynél dolgozik. Az AUS-nál a hallgatóknak lehetősége van arra, hogy gyakornokokat tartsanak vezető helyi és nemzetközi cégeknél. Az egyetem évről évre karrierfórumot is szervez, és lehetőséget biztosít az AUS időseknek és öregdiákoknak arra, hogy találkozzanak a magán és a közszférából érkező képviselőkkel, akik az AUS hallgatók és a diplomások felvétele iránt érdeklődnek, akár teljes munkaidőben dolgozók, akár gyakornokok.

Az AUS 26 felsővezetőt és 45 kiskorú hallgatót kínál az egyetemisták szintjén, és 14 mesterképzést szerez az Építészeti, Művészeti és Tervezési Főiskolán; A Művészeti és Tudományi Főiskola; A Műszaki Főiskola; És a School of Business Administration.

header-events_1_

On-campus ház és létesítmények

Az on-campus ház a legegyszerűbb hely a diákok számára, hogy az egyetemen tanuljanak. A campus lakóházakban több mint 2000 diák él. Élvezik, hogy közel állnak a tudományos épületekhez, a könyvtárhoz, az élelmiszerbolthoz és a Sportkomplexumhoz. Az AUS lakóházak nyolc férfi és öt női kollégiumi épületből állnak, melyeket a személyzet 24 órás alapon felügyel. A hallgatóknak lehetősége van magán, félig magán, közös, egy- vagy kétágyas szobákat kínálni. A lakókörnyezet igen sokszínű a multikulturális környezetben, és a társadalmi és akadémiai tevékenységek kiegyensúlyozott keveréke. A lakóházak a tanulóknak olyan helyet biztosítanak, ahol kényelmesen élni, pihenni, gyakorolni és tanulni.

Könyvtár

A régió egyik premier könyvtára, az AUS könyvtár gyűjteményeket, szolgáltatásokat és programokat kínál az egyetemi közösség tantervi és kutatási igényeinek támogatására. Az AUS könyvtár 140 számítógépes munkaállomást kínál; Oktatási és kutatási készségek oktatása; 141.000 könyv / média elem és hozzáférés 220.000 e-könyvhöz; És 50+ adatbázis, amelyhez 26 000 + e-folyóirat fér hozzá. Ezenkívül az AUS valamennyi könyvtáros és könyvtári adminisztrátora akkreditált mesterképzési fokozatot szerzett az Amerikai Könyvtári Egyesület által akkreditált vagy elismert intézmények könyvtári és információs tudományaiban.

Helyszínek

Sharjah

American University of Sharjah

Address
American University of Sharjah
University City
PO Box 26666

Sharjah, Sharjah, Egyesült Arab Emírségek
Telefonszám
+971 6 515 5555

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket