Silliman University

Bevezetés

Hivatalos LeírásAz ország legjobb egyetemeinek büszkélkedhet a minőségi oktatás nyújtásában. Silliman nem más. De miközben csatlakozik a tekintélyes fülöp-szigeteki egyetemek rangsorához, egy hely ajándéka megalázkodik, amely a természeti környezet kiegészítője az akadémiai tanulásnak - egy olyan jellemző, amely a többiektől elkülöníti Silliman-t.

Több mint 300 akácfával díszített, a Silliman-i campus egyedülállóan a háttérben lévő Cuernos de Negros-hegység és a homlokzatán található Visayan tengerre néz. A 62 hektáros campus zöldterületeket kínál, ahol a személyes kapcsolatokat táplálják, a lelki táplálékot megkönnyíti, és a minőségi diákélet fogalmát újradefiniálják.

A Silliman Egyetem kultúrák és vallások olvasztótégelye. Több mint 9000 lakosának több mint 300 nemzetközi diákja van 23 különböző országból. A Fülöp-szigeteki Protestáns Egyetemhez való kapcsolódása a Krisztus Egyházához hasonlóan soha nem akadályozta a vallásszabadság gyakorlását. A Silliman diákok többsége római katolikus és jószámú Mindanaó muszlimok.

Az egyetem a dumaguetei bájos városban helyezkedik el, a " gyengéd emberek városa " néven, egy óra múlva repülővel Manilából és négy órával a Cebu hajóval. Silliman virágzik egy olyan városban, ahol az éttermek csíkja jó ételt kínál a körút mentén, és ahol minden, amit egy diáknak szüksége van, csak egy kőhajításnyira van. Míg az áhított "nyugdíjazási" környezetet kínálja, a város nem hagyja el a fejlődést. A város "University Town" koncepcióját támogató infrastrukturális fejlesztések és üzleti vállalkozások megtalálhatók.

Az egyetemi élet a Via, Veritas, Vita (a Krisztus útja, az igazság, az élet) motívuma körül forog. Silliman küldetése, hogy az egész embert a keresztény környezetben és egy hangos környezetben fejleszti. A diákok elvárják, hogy oktatási tevékenységüket másokkal szolgálják - ez a másik jel, amely megkülönbözteti a Sillimant a többi felsőoktatási intézménytől.

Ez is a belföldi campus életkörülménye, amely a Fülöp-szigetek többi vezető egyetemétől elkülöníti a Silliman Egyetemet. A 12 rendes és együttműködő hálóterem otthont ad otthontól távol a Silliman diákoktól, akik kívülről érkeznek Dumaguete-be. A kollégiumokban a diákok egy családhoz tartoznak, amely a nagyobb Silliman közösség része. Ennek a közösségérzetnek a következménye a "Silliman-szellem" - a személyes közelség, melegség, barátság és aggodalom légköre.

Intézményi megkülönböztetések

A Silliman egyike azon országoknak a kiválasztott felsőoktatási intézményei közül, amelyek autonómiával rendelkeznek a Felsőoktatási Bizottság részéről. Ugyanaz a kormányzati ügynökség is kijelölte Silliman mint kiválósági központot az ápolási nevelés és tanárképzés, valamint a biológiai fejlesztési központ, az információtechnológiai oktatás és a számvitel területén.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének támogatásával a Silliman a tengerparti erőforrás menedzsment kiválósági központja . Közösségi alapú part menti erőforrás-gazdálkodási programja az Apo-sziget Dauin városától való elismerését inspirálta, mint a világ egyik legjobb búvárfoltját.

Mint a többi felső egyetem, a Silliman akadémiai programjait rendszeresen értékeli bármelyik három akkreditáló ügynökség: az iskolák, főiskolák és egyetemek, az iskolák, a főiskolák és az egyetemek akkreditációs ügynöksége, valamint a teológiai nevelés egyesülete. Délkelet-Ázsia.

Az Egyesült Államokban és Ázsiában működő egyetemekkel, valamint az Egyetemes Keresztyén Felsőoktatási Egyetemen (UBCHEA) és a nemzetközi fejlesztési szervezetekkel való szoros kapcsolatok mellett az együttműködésen alapuló kutatási és oktatói és diákcsere kapcsolatokat tart fenn. A leghosszabb futó hallgatói csereprogramok három japán egyetemmel rendelkeznek: a Nemzetközi Keresztény Egyetem, a Ferris Egyetem és a Shikoku Gakuin Egyetem.

Helyszínek

Dumaguete

Address
Hibbard Avenue
6200 Dumaguete, Central Visayas, Fülöp-szigetek

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket