Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Kreatív és nemzetközi: a Matematika és Tudományi Kar

Üdvözöljük a Természettudományi Karon! A matematika-tudományi kar nemzetközileg elismert kutatásokat folytat, és a matematika és az általa képviselt tudomány minden területén nyújt felső szintű oktatást. A karon új ötleteket fejlesztenek ki és osztanak meg a közösséggel, és szakértők, akik mind a Finnországban, mind a külföldön építik a jövőt, képzettek.

A világnak szakértőkre van szüksége a jövő problémáinak megoldására. Globálisan növekvő igény van a tudomány területén dolgozó szakemberek számára. A környezet állapotának és a fenntartható jövő megteremtésének vágya aggodalomra ad okot a matematika és a tudomány hallgatóinak együttvéve. Aktív szerepet fogunk játszani a matematika és a tudomány fejlődésében Finnországban.

A multidiszciplináris kutatás széles skáláját kínáljuk, több világhírű kutatócsoporttal. Mind a kísérleti, mind az elméleti kutatáshoz jelentős kutatási infrastruktúra van. Megvan a legjobb tanárok és kutatók, nem is beszélve a modern létesítményekről és a nemzetközi és kompakt egyetemről.

Általános információ

A Matematika és Természettudományi Kar 1965-ben alakult, és az egyetem legrégebbi és legnagyobb karja. Négy részlege található a Mattilanniemi és az Ylistönrinne egyetemen. A Mattilanniemi és Ylistönrinne területeket gondosan tervezték, és saját egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek. Körülbelül 2300 diák vesz részt a karban. A személyzet létszáma körülbelül 560 fő.

A Matematika és Tudományi Karon négy tanszék működik:

  • Biológiai és Környezettudományi Tanszék
  • Fizika Tanszék
  • Kémiai Tanszék
  • Matematika és Statisztika Tanszék

Három kutatóközpontunk is van:

  • Gyorsítólaboratórium
  • Nanoscience Center
  • Konnevesi Kutatóállomás

Helyszínek

Jyväskylä

The Faculty of Mathematics and Science

Address
University of Jyväskylä
Ylistönrinne (YN), Survontie 9 C

FI-40014 Jyväskylä, Finnország