University of Turku

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Multidiszciplináris. Nemzetközi. Kutatási Egyetem.

A

Turku mellett kampuszok vannak Rauma és Pori városokban, és működik Finnország egész területén - egészen a Lappföldtől a szigetcsoportig.

A University of Turku világon az egyik legnépszerűbb%
QS World University Rankings 2018

Hatékony kutatás

Kutatásokat végezünk és dolgozunk egy jobb jövő és jólét felé.

Támogatjuk a szabad, hatékony és nyílt tudományt.

Kutatásunk hat tematikus területre terjed ki:

 • Biofuture
 • Gyerekek, fiatalok és a tanulás
 • Kulturális emlékezet és társadalmi változások
 • Digitális határidős
 • Kábítószer-fejlesztés és diagnosztika
 • Tengeri és tengerészeti tanulmányok

teamwork.jpg

Küldetésnyilatkozat

A University of Turku nemzetközileg versenyképes tudományos egyetem, amelynek tevékenysége magas színvonalú, multidiszciplináris kutatásokon alapul.

Támogatjuk az oktatást és a szabad tudományt, valamint a kutatáson alapuló felsőoktatást biztosítunk. Az egyetem a nemzetközi tudományos közösség része. Szorosan együttműködünk a finn társadalommal és aktívan részt veszünk régiónk fejlesztésében.

Stratégiai célok

Hatékony kutatás

Alapvető kutatásainkkal megoldjuk a mai és a holnap bonyolult problémáit. Interdiszciplináris megközelítést alkalmazunk kutatásunkban annak érdekében, hogy javítsuk annak minőségét és társadalmi hatékonyságát. Erősítjük a kutató karrierjét, a nyílt tudományt és a kutatás támogatását.

Felelős oktatás

Egy multidiszciplináris és inspiráló felsőoktatási intézmény vagyunk. Oktatásunk a legújabb tudományos ismereteken alapul, és megfelel a társadalom változó igényeinek. Gondoskodunk arról, hogy a tanulmányi pályák rugalmasak és egyértelműek legyenek.

A társadalmi jólét és a gazdaság katalizátora

Elismerjük a kutatásunk és a globálisan versenyképes oktatási szolgáltatásaink során felmerülő innovációkat. Elősegítjük a vállalkozói magatartást és a kutatás felhasználását az üzleti élettel együttműködésben.

Közösségi jólét

Felelős munkáltató vagyunk és működésünk közös értékeken épül fel. Ösztönző és interaktív egyetemet építünk, ahol öröm tanulni és dolgozni.

Kiemelkedő szolgáltatásainknak, a kompakt campusnak és az aktív hallgatói életnek köszönhetően a nemzetközi hallgatók otthonukban és biztonságban érzik magukat tartózkodásuk kezdete óta.

10 Legjobb oka az UTU kiválasztásának

 • Az UTU a leginkább nemzetközi egyetem Finnországban.
 • Mesterképzés és doktori programok a kutatási erősségeink alapján.
 • Jövőbeli karrierlehetőségek.
 • Nagyvonalú ösztöndíjak, tehetséges hallgatók számára elérhetők.
 • Professzorok és oktatók, akik kihívást jelentenek a tanulásra.
 • Személyes támogatás és szolgáltatások a tanulmányaid során.
 • Kiváló felszereltség és tanulási környezet.
 • Opcionális és kisebb tanulmányok széles választéka.
 • Aktív hallgatói élet és sokoldalú tevékenységek.
 • Kompakt campus, ahol minden közel van.

Olvass tovább:

research.jpg

Inspiráló kutatói karrier

Fontos számunkra az egész egyetemi közösség jóléte. Támogatni akarjuk a fiatal kutatókat karrierjük során, és olyan kutatási környezetet és közösséget kínálunk, amely ösztönzi őket az egyedi eredményekre és eredményekre.

17 doktori program
Évente 170 doktori fokozat
A kutatás újításai

A xilitol megelőző hatását a fogak pusztulására először University of Turku Fogászati Intézetében fedezték fel. Évente több mint száz különféle újítás és tucatnyi találmányi közzététel származik az egyetemen végzett kutatásból.

Kreatív, mozgékony és innovatív

Az egész egyetemen fejlesztjük a vállalkozói magatartást és a tevékenységeket. Növekedési platformot kínálunk a kezdő vállalkozások és a spinoffok számára, amelyek a legfontosabb kutatások eredményei.

Építse meg velünk jövőbeli karrierjét

A University of Turku népszerű célpontja a csereprogramoknak, a mesterképzésnek és a doktori tanulmányoknak. Együttműködünk világszerte több mint 400 egyetemmel, és diákjainknak széles választékot kínálunk angol nyelven tanított kurzusok és programok számára.

20 000 hallgató több mint 100 országból
Évente 650 bejövő és
750 távozó diák

A nemzetközi hallgatók 95% -a választott minket magas színvonalú kutatás miatt

laskiainen.jpg

Üdvözöljük a Turku Diák Városban

A Turku University of Turku Turku Campus a belváros és az Aura folyó közelében helyezkedik el a többi felsőoktatási intézmény, a Turku Science Park cégek és a Turku University University közelében. A campus területe Turku katedrálisától egészen a Kupitta vasútállomásig terjed.

A hallgatók, a személyzet és a látogatók számára nyújtott összes fontos szolgáltatás a campus közelében található. Mindenhol megkerülni lehet gyalog, kerékpározással vagy a Föli városi buszokkal.

Turku felsőoktatási intézmények és Turku város közös célja, hogy Finnország legjobb hallgatóvárosa legyen! Az aktív hallgatói élet, a könnyű és jól működő tömegközlekedés, valamint a megfizethető lakhatás Turku legnagyobb előnye. A város felsőoktatási intézményeiben hallgatóknak csak 99% -a javasolja

Ésszerű megélhetési költségek sokkal

A város által kitűzött stratégiai célkitűzés szerint 2029-ig Turku lesz Észak-Balti legérdekesebb városa, erős alapokkal bír mind a művészet, mind a tudomány területén. Turku egyedülálló eszközöket épít fel - kreatív gyártóipart, biotechnológiát, logisztikai szakértelmet - a klaszterek kényelme és a szinergiák révén.

Üdvözöljük Turkuban, Finnországban!

Helyszínek

Turku

Address
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Turku, Finnország

Rauma

Address
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

26100 Rauma, Finnország

Programok

MA
MSc