Hivatalos Leírás

CEMS

A Globális Szövetség a Menedzsment Oktatásban

A CEMS a vezető üzleti iskolák és multinacionális vállalatok stratégiai szövetsége. Első küldetése, hogy globális minőségi színvonalat állítson fel az előtanulási mesterek irányításában .

1988-ban alapították Európában, a hálózat folyamatosan nőtt, főként a CEMS Master of International Management ( MIM) program sikere és népszerűsége miatt. Ma a CEMS a vezetők globális bajnoksága a pre-experience mester piacán, és nem tagadható tagjai hírnevének tekintése miatt: 26 világszínvonalú egyetemi intézmény együttműködik több mint 64 vállalati partnerrel, hogy nemzetközi, posztgraduális hallgatókat kínáljon a minőségi oktatás és szakmai tapasztalat egyedülálló keveréke.

A CEMS tagjai együttműködnek az alábbi kezdeményezéseken:


- A CEMS MIM (nemzetközi menedzsment), amely a nemzetközi karrier legjobb útlevelét elismert, nemzetek feletti üzleti diplomát képviseli. Ez az egyéves közös képzési program kizárólag a CEMS iskolák mesterképzete számára nyitva áll, akik nagyon szigorú kiválasztási kritériumoknak felelnek meg, és megkapják a CEMS diplomát otthoni diplomájukkal együtt./>


- CEMS is elősegíti kari együttműködés a közös oktatási, kutatási és doktori képzést./>

CEMS Mission Statement

A legmagasabb CEMS irányító testületek 2008 novemberében jóváhagyották, a jelenlegi küldetési nyilatkozat tükrözi az etikai és felelősségteljes megközelítést, amelyet a CEMS szövetség vállal a vezetői oktatáshoz.

A CEMS globális szövetség az akadémiai és vállalati intézmények számára, amelyek a nemzetközi üzleti vezetők jövő generációinak oktatására és előkészítésére szolgálnak.

A CEMS tudományos és vállalati tagjai együtt dolgoznak a tudás fejlesztésében és az oktatásban, ami elengedhetetlen a többnyelvű, multikulturális és egymással összekapcsolt üzleti világban.

A közös menedzsment CEMS Master in International Management a fő eszköz ennek eléréséhez.

Az összes tevékenységhez közös a globális állampolgárság előmozdítása, különös tekintettel a következő értékekre:

  • A kiválóság törekvése magas színvonalú teljesítmény és etikus magatartás;
  • A kulturális sokszínűség tiszteletben tartása és empátiája megértése és érvényesítése;
  • A szakmai felelősség és az elszámoltathatóság a társadalom egésze tekintetében.

Legfontosabb tényeket

Legfrissebb főbb tények

2010 Financial Times Global Master a vezetői rangsorban

A CEMS MIM a világ második helyezett, a harmadik helyezést a harmadik helyen és az első nemzetközi kombinált kritériumokat. 4 CEMS iskolák az első 5, 9 a top 25, 18 a teljes rangsorban.

CEMS 2010-11-es kohorsz

  • A hallgatók száma összesen: 904
  • 51% férfi, 49% nőstény
  • 64 nemzetiség (köztük 30 nem európai)

CEMS Graduate Survey 2010

A felmérést a CEMS MIM Graduates 2009 osztályának, az érettségi után öt hónappal végeztük el. 43% -os válaszadási arány.

  • 99% -ot alkalmaztak az érettségi után 3 hónapon belül.
  • A válaszadók 41% -a hazájukon kívül található.
  • A válaszadók 71% -a napi rendszerességgel 3 vagy több különböző nemzetiséggel áll kapcsolatban.


Tevékenységi köre: Vezetési Tanácsadás 20%, Fogyasztási cikkek 16%, Energia 9%, Befektetési Bank 8%, Kereskedelmi / Magán Bank 6%, Távközlés 6%, Média / Információ 5%/>

Funkcionális terület: Pénzügy 24%, Marketing 15%, Általános menedzsment 10%, Értékesítés / Export 9%, Audit 3%, Vezetői ellenőrzés 3%, Termelés / műveletek / ellátási lánc 3%

Globális jelenlét

Az 1988-as pán-európai kezdetei óta a CEMS szövetség valóban globális szervezetgé vált.

* Az európai közösségtől a globális szövetségig

A CEMS igazgatótanácsa 2007-ben jóváhagyta a jelenlegi globalizációs stratégiát, amely a CEMS-et nyitotta meg Ázsia, Ausztrálázsia, valamint Észak- és Dél-Amerika felé. Az elmúlt két évben Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából, Mexikóból, Portugáliából, Oroszországból, Szingapúrból és Törökországból származó iskolák elkezdték a CEMS MIM első megjelenését. Japán 2010 végéig lett a legfrissebb CEMS teljes tagország, a CEMS MIM-t a 2011-12-es tanév kezdetétől fogva szállítják.

Ezt az evolúciót tükrözi a diákok belépő kohorszának egyre inkább kozmopolita jellege. Az aktuális osztály 64 nemzetiségből áll, ebből 34 európai és 30 nem európai.

A diploma megszerzéséig egy igazi nemzetközi pályaválasztási pályát folytatnak számos szektorban és sok esetben a multinacionális vállalatokon belül .

A CEMS a vállalati világban is erős nemzetközi szereplővé válik, és szorosan együttműködik több mint 60 multinacionális céggel, akik mind nemzeti, mind nemzetközi szinten jó hírnévnek örvendenek.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

CEMS - The Global Alliance in Management Education

A CEMS MIM egy posztgraduális, előre tapasztalatok mértékben nyitott egy kiválasztott csoportja beiratkozott egy Master program egy 28 vezető intézményei ... [+]

CEMS MIM Mester Nemzetközi Menedzsment

CEMS egy stratégiai szövetség az üzleti iskolák, a multinacionális vállalatok és a civil szervezetek, amelyek együttesen kínálja a CEMS Master in International Management (MIM). A CEMS közigazgatási hivatal található, a HEC campus fekszik, Párizs, a program és a vállalati kapcsolatok által kezelt egy lelkes csapat minden egyes tagja iskolában. Meg fogja találni minden CEMS tag egyetemek segítségével a kulcsszavak "CEMS" a Master in Management Compass kereső, vagy kattintson a CEMS partnerek alábbi listából.

A CEMS MIM egy előzetes tapasztalatok posztgraduális diplomát nyitott többnyelvű beiratkozott hallgatók a Master in Management program egyik CEMS tag iskolákban. Diák tanul a hazai egyetemen egy félévre, majd kiad egy második szemesztert egy másik CEMS tag iskolában. Egyes diákok is választhatja, hogy mind szemesztert külföldön, két különböző iskolákban (a "tri-nemzeti track"). Egyéb kulcseleme természetesen tartalmazzák: alapvető tanfolyamok stratégia és Cross-Cultural Management, választható kurzusok, ügyességi szemináriumok, üzleti projekt, és kötelezően a nemzetközi gyakorlat.... [-]

Franciaország Párizs Japán Tokyo Hollandia Rotterdam Norvégia Bergen Lengyelország Varsó Portugália Lisszabon Oroszország Szentpétervár Spanyolország Barcelona Svédország Stockholm Svájc St. Gallen Törökország Isztambul Hongkong Hong Kong Olaszország Milánó Írország Dublin Ausztrália Sydney Ausztria Bécs Belgium Ottignies-Louvain-la-Neuve Brazília Sao Paulo Kanada London Kína Peking Csehország Prága Dánia Koppenhága Finnország Helsinki Németország kölni Egyesült Királyság Magyarország Budapest India Kolkata Agde  + 50 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Location address
1, rue de la Libération
78350 Jouy-en-Josas

Agde, Occitanie, 78350 FR