Centrale Nantes

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az 1919-ben alapított Centrale Nantes (ECN) Franciaország legmagasabb felsőoktatási és kutatóintézetei közé tartozik

A hálózatok erőssége

Centrale Nantes a rangos Groupe des Ecoles Centrale, a felsőoktatási és kutatóintézetekhez tartozik, amelyek hosszú hagyományokkal bírnak az innováció, a tervezés, az építés és a gyártás területén. Alapítása óta a Groupe des Ecoles Centrale ugyanazt a felhívást követi: mérnökök képzése, akik képesek megfelelni korszak legnagyobb kihívásainak. Centrale Nantes elősegíti a professzorok és a hallgatók nemzetközi cseréjét egy magas színvonalú mesterképzésen keresztül, az Európai Bizottság által kiadott Erasmus Mundus kiválósági címkével. Valójában az intézmény jelenleg 4 Erasmus Mundus A.1 projektben (4 mester, 1 doktor), 15 Erasmus Mundus A.2 projektben (3 koordinátorként Indiával és Dél-Ázsiával), két A.3 projektben vesz részt. Néhány támogatás áll rendelkezésre ezekben a projektekben. A legtöbb nemzetközi hallgató vonzó ösztöndíjakat kap a Centrale Nantes , a vállalatok, az Európai Bizottság, a francia nagykövetségek vagy a Pays de la Loire régió számára. A Centrale Nantes tudományos kiválóságának elismerése megkönnyíti az együttműködést a regionális gazdasági testületekkel, valamint a globális vállalatokkal, valamint az együttműködést a hasonló külföldi hálózatokkal. Centrale Nantes áthidalja a szakadékot az oktatás, a kutatás, a fejlesztés és a vállalati világ között.

126059_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Hozzáférés az élvonalbeli technológiai platformokhoz

Az innováció és a nyitottság forrásaként a Centrale Nantes szoros kapcsolatot létesít az iparral, és kiválósági hírnevét élvezi szerte a világon. Az iskola kutatóegységei kísérleti berendezésekkel rendelkeznek, amelyek a területükön egyediek, különös tekintettel a haditengerészet hidrodinamikájára, folyadék-mechanikára, mélyépítésre, ütközési tesztelésre, virtuális valóságra, robotikára és megmunkálásra. A kutatólaboratóriumok teljes mértékben integrálva vannak az iskola oktatási programjába, hogy biztosítsák a mérnöki hallgatók tanulmányozását és tovább gazdagítsák képzettségüket azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak számukra a laboratóriumok induktív pedagógiájához, és lehetővé teszik azok számára, akik pályafutásukat R

Itt található a Centrale Nantes legfontosabb nemzetközi mesterképzési programja: 6 nemzetközi mester (angol nyelven tanított kurzusok), 15 specialitással:

Városi és városi környezet:

 • Légkör, víz és környezet

Gépészet:

 • Anyagok, folyamatok
 • Haladó gyártás
 • Energiagazdálkodás
 • Számítógépes mechanika

Vezérlés és robotika:

 • Haladó robotika
 • Jel
 • Vezérlőrendszerek
 • Beágyazott valós idejű rendszerek

Építéstechnika:

 • Anyagok és szerkezetek a környezetükben

Ipari mérnökség:

 • Agile Factory Management
 • Intelligens és összekapcsolt vállalkozás

Tengeri technológia:

 • Hydrodynamics for Ocean Engineering
 • Atlanti Mester a hajó üzemeltetéséről és a haditengerészeti mérnöki munkáról

126060_people-woman-coffee-meeting.jpgStartup Stock fotók / Pexels

Gyakorlati információk

A nemzetközi iroda segíti a nemzetközi hallgatókat az adminisztratív követelmények teljesítésében és a campus közelében történő szálláshoz. Centrale Nantes számos tevékenységet javasol különféle klubokon és szövetségeken keresztül.

Franciaországban élnek

A világ ötödik legnagyobb gazdasága, Franciaország a negyedik legnépszerűbb úticél a nemzetközi hallgatók számára. Az ország továbbra is elkötelezett a belföldi és a nemzetközi hallgatókkal szembeni egyenlő bánásmód politikája mellett. Franciaország minden évben hatalmas beruházásokat hajt végre az oktatásban és a kutatásban. Valójában az oktatás a kormányzati kiadások legnagyobb kategóriája, amely a költségvetés több mint 20% -át teszi ki. Franciaország gazdasága a világ ötödik legnagyobb gazdasága. Ez a világ GDP 5% -át és 6% -át teszi ki.

Tandíjdíjak

A Centrale Nantes évi 0 és 15 000 euró között vannak.

Alumni információk

Az öregdiákok nagyon fontosak a Centrale Nantes . A Centrale Nantes öregdiákok szövetsége sok országban széles körben elterjedt, különféle ágazatokban működik. Néhányuk magas rangú pozíciókat tölt be a különböző kutatóintézetekben vagy vállalatokban, mások mások sikeres vállalkozók. Az öregdiákokkal való kapcsolattartás sok szempontból felbecsülhetetlen értékű a hallgatók számára. Az öregdiák hálózatépítése nemcsak lehetőséget biztosít a hallgatók számára, hogy kölcsönhatásba lépjenek az öregdiákokkal, hanem elősegíti az öregdiákok kapcsolattartását az intézettel, és naprakész információkat kap a különböző fejleményekről. Ezzel egyidejűleg fontos az öregdiákok közötti rendszeres véleménycsere és ötletek cseréje is saját fejlődésük és növekedésük szempontjából.

Helyszínek

Nantes

Centrale Nantes Études

Address
Ecole Centrale de Nantes
1 rue de la Noë

44300 Nantes, Pays de la Loire, Franciaország
Telefonszám
+33 2 40 37 16 21

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket