ENSAI: National School for Statistics and Information Analysis

Bevezetés

Hivatalos Leírás

ENSAI együtt ENSAE egy része a csoportosulás Nemzeti közgazdasági és statisztikai Iskolák (gének), amely összefogja a kutatási és oktatási tevékenységét INSEE.

ENSAI akkreditálása megtörtént a francia Akkreditációs Tanácsa Engineering Education, a CTI (Bizottság des Titres d'Ingénieur), a díjat a mester szintű mérnöki diplomát.

1994-ben alakult, ENSAI volt található a Ker Lann Campus 1996 óta, vidéken csak kívülről Rennes.

ENSAI része a hálózat neves felsőoktatási intézmények Franciaországban ismert Grandes École-ok, vagy speciális doktori iskolák. ENSAI oktatási képzi a diákokat, hogy váljon képzett, magas szintű vezetők információk feldolgozása és elemzése. Miután elvégezte a statisztikai mérnöki vagy INSEE közalkalmazotti statisztikus programot, diákjaink hármas szakértelemmel statisztikák, ökonometriai és számítástechnika, amelyek egyetemesen elismert minden szakmai ágazatokban.

Statisztikai mérnök hallgatók válnak statisztikai mérnökök 3 év után, amikor megszerzik a Diplôme d'ingénieur, a mester szintű mérnöki diplomával egyenértékű egy Master of Science (MSc) Statisztika (képviselője összesen 5 év, és 300 ECTS kreditet a post-érettségi tanulmányok). Köztisztviselő diák gyakornok lesz hivatalos köztisztviselő statisztikusok számára INSEE 2 év után; ők fizetik meg tanulmányait ENSAI, a havi nettó bére mintegy 1.700 € (bónuszok tartalmazza).

Küldetésünk

Képzés statisztikai mérnökök

ENSAI a vezető francia Grande Ecole, vagy egyetemre, hogy lemondanak a mélyreható oktatás statisztika, közgazdaságtan és a számítógép-tudomány, amely lehetővé teszi a diplomások dolgozni egy a sok területen statisztikai tervezés. Három év után a tanulmány, diákjaink végzős mint ENSAI statisztikai mérnökök, a diplomát, amelyet akkreditáltak a CTI.

Képzési INSEE vezetők A Francia Nemzeti Statisztikai Intézet és Gazdasági Tanulmányok egy harmadik diákjaink minden évben, jön ENSAI jelenti a pályakezdőket a közszolgálati tagjaként az INSEE hadtest köztisztviselő statisztikusok. A képzési idő két év, és ezek is tanfolyamokat, mint a statisztikai mérnök hallgatók ebben az időszakban. A köztisztviselők, bizonyos feltételek mellett, szerezzen be egy Bac + 5 szintű át a "Statisztika és Econometry, nyilvános statisztikák Major" mester fokozatot köszönhetően az integrált oktatás, amely lehet folyamatos (követő két évben az alapképzés) vagy halasztott (közben első hat év szakmai élet).

Key Figures

  • 414 diák minden, 240 statisztikai mérnök hallgatók (31 külföldi diákok), 94 INSEE köztisztviselő hallgatói statisztikusok és 80 Masters.
  • 32 beismerte alapján előzetes képesítések (DUT, a francia egyetemi Technology Diploma, ami egy HND; főiskolai, mester, stb).
  • 31 külföldi statisztikai mérnökhallgatók - 21 állandó előadók - 475 hivatásos tanár a vállalati, tudományos és civil service arénában.
  • 39 adminisztratív és technikai személyzet - 2 in-house kutatócsoportok (Laboratoires) - 12 diák készül a mester és 5 doktorált - 7250 m2 épület - 162 számítógépek hallgatói használatra - 165 hektáros campus, 98 fejlesztenek (60%)

Iskola története

1994-ig a képzés által nyújtott ENSAI volt, mint egy ága ENSAE (Paris Graduate School of Economics, statisztika és Pénzügyőrség) Párizsban.

Amikor a gén (a csoportosulás Nemzeti közgazdasági és statisztikai iskolák) hozta létre, a CGSA ága ENSAE átkeresztelték a Ecole Nationale de la statistique et de l'Analyse de l'Information (ENSAI, a Nemzeti Iskola Statisztikai és információs Analysis ). A vonatok mérnökök számára minden területen a statisztikák és adatok feldolgozása.

ENSAI és a két kutatócsoportok a Center for Research in Economics and Statistics (CREST) ​​költözött Rennes 1996-ban.

Helyszínek

Rennes

National School of Statistics and Information Analysis

Address
Ensai campus de ker-lann
Rue blaise pascal
BP 37203

35172 Rennes, Brittany, Franciaország
Telefonszám
+33 2 99 05 32 32

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket