Hivatalos Leírás

ESCOM egy kémiai mérnöki iskola Franciaországban, Compiègne-ben. Képzéseit és diplomáját a CTI és a felsőoktatási minisztérium Bizottsága ismeri el és akkreditálja. A FESIC, a Grandes Ecoles (CGE) és a Gay-Lussac Szövetség (FGL) magániskoláinak hálózata a franciaországi kémiai iskolákkal foglalkozik.

Az ESCOM mérnöki képzése egyesíti a tudományos tudományokat, elsősorban a kémiát, a mérnöki technikákat (beleértve a kémiai mérnököket és a gyártástechnikát is), az emberi tudományokat (közgazdaságtudományok és társadalomtudományok és nyelvek) és az üzleti nyitottság és a nemzetközivé válás.

Az ESCOM hoz való csatlakozás az innovációra, a zöld kémia és a fenntartható fejlődés középpontba ESCOM irányul. A szakmák és ágazatok széles skálájára készül: finom vegyszerek és alkalmazások, biotechnológia, agroipar, környezetvédelem, energia, gyógyszerek, kozmetikumok ...)

A Compiègne Műszaki Egyetem (UTC) campusán található, az ESCOM hozzájárul az akadémiai területi dinamikához és a zöld kémiai kutatáshoz és a fenntartható folyamatokhoz.escom2

Néhány kulcsfontosságú szám

 • 1957 iskolai alapítvány
 • 3000 diplomás az alapítás óta
 • 630 hallgató
 • 20 nemzetközi diák fogadta minden évben
 • 24 tanár és kutató professzor
 • 100 hangszóró az akadémiai vagy ipari világból
 • 2 kutatócsoport, 1 a folyamatmérnöki, 1 a szerves kémia, amelynek célja az agrár-erőforrások valorizálása
 • 2 versenyképességi klaszter IAR (ipar és agrár-erőforrások) és Elastopoleescom1

Az élet keretrendszereCompiègne egy vidéki város, nyugodt és kellemes élni. A lakosok kivételes természeti és kulturális környezetet élveznek: a Császári Palota, a Clairière de l'Armistice, a Chateaux de Pierrefonds, Chantilly Château, Európa egyik legnagyobb erdeje, a nemzeti ménesállatok ...

 • Franciaország egyik városa az életminőségének első helyezettje
 • 42 000 lakos 5000 hallgató számára
 • 2 színház, 2 koncertterem, zenei fesztiválok (jazz, rock, electro ...), sportlétesítmények (jégpálya, medence, csarnokok és sportpályák, gokart, bowling ...)
 • 45 perc vonattal Párizsból
 • 30 percre a Roissy Charles De Gaulle repülőtértőlescom3

TandíjA hallgatókat a tandíj fizetheti.

Program oktatási nyelve:
 • Francia

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

ESCOM : École Supérieure de Chimie Organique et Minérale

L'ESCOM délivré un diplôme d'Ingénieur constituée de 5 années d'études en tudományok és technikák dans le Domaine de la chimie et du génie des PROCEDES. Ce diplôme est re ... [+]

L'ESCOM délivré un diplôme d'Ingénieur constitue de 5 années d'études en tudományok és technikák dans le Domaine de la chimie et du génie des PROCEDES. Ce diplôme est reconnu au même titer qu'un Mester selon le káder des megfelel de Bologne. Le diplôme d'ingénieur chimiste de l'ESCOM est certifié par le címke EUR-ACE.

Les étudiants Internationaux peuvent rejoindre l'ESCOM à differents niveaux Durant ces 5 Années et plusz particulièrement lors de la 3ème année. Chaque année est constituée de pályák, de előkészítő Pratiques en Laboratoires et de szakaszonkénti réaliser en France ou l'nemzetközi. L'ensemble des pályák est DISPENSE en français.

... [-]
Franciaország Compiègne
Szeptember 2019
Francia
Nappali
5 év
Campus
Bővebben magyarul
Escom - Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale
Address
Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale – ESCOM 1, allée du Réseau Jean-Marie Buckmaster 60200 Compiègne
Compiègne, Hauts-de-France, Franciaország
Honlap
Telefonszám
+33 3 44 23 88 29