ESIGELEC Graduate School of Engineering

Bevezetés

Hivatalos Leírás

ESIGELEC olyan képzéseket a műszaki hallgatók, a távközlés, az elektronika, az információs technológiák, információs hálózatok, beágyazott rendszerek, automatizálás és robotika, elektrotechnika közlekedési, mechatronika, az energia és a fenntartható fejlődés, orvosbiológiai mérnöki, gazdasági mérnöki és pénzügyi tervezés.

A programok alapján a diákok projektek, gyakorlati munka laborok, projekt menedzsment tanfolyamok, idegen nyelv és a gyakorlat, és javasolja a nemzetközi környezetben erős kapcsolatokat az iparral, mely a diákok a lehetőséget, hogy fejlesszék személyes / szakmai készségek és kész a munka, !

Felvehetők a középiskola után (5 éves mérnöki program tanított franciául), vagy azt követően az előkészítő osztályok / első szak 2 év egyetemen (3 éves mérnöki program tanított franciául), vagy azt követően egy főiskolai diplomát (2 éves mérnöki program tanított franciául, vagy Masters / MSc szakok tanítani angol nyelven.

Különböző okok miatt választani ESIGELEC:

Egy iskola létre több mint 110 évvel ezelőtt (1901-ben), amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a felsőoktatás, Akkreditáció a francia Board of Engineering fok (CTI) annak mérnöki diplomát. Akkreditáció a francia Minisztérium Felsőoktatási és Kutatási Mesterek fok. Akkreditáció a francia Konferenciája Top Management and Engineering Iskolák (CGE) annak MSc. Oklevelek. Iskola által támogatott Kereskedelmi Kamara és az Ipari Rouen (CCIR), és sikerült egy non-profit szervezet a közigazgatás által Tanács, beleértve képviselői: az Alumni Association (SIGELEC), a helyi közintézmények (Kereskedelmi Kamara és az Ipari Rouen, Regionális Tanács, Nagy-Rouen - CREA), a vállalatok (Aircelle, EDF, a France Telecom, Szinkronikus, Thales Air Systems, Valeo és UIMM), és a felsőoktatás (University of Rouen Intézet "Mines Telecom"). Iskola legjobbak közé sorolható iskolák mérnöki Franciaországban, miután egy 5 éves mérnöki program:

  • Rangsor 2014 "L'Etudiant" és a "L'Express":
    1. Ipari Networks 4. Nemzetközi Outlook 2. foglalkoztatás által az informatikai

Ranglista 2013 «SMBG»: 1. Elektronika, Villamosmérnöki és Optikai Iskola biztosított Master / MSc. programok teljes tanítani angol nyelven: Mester Tudományos és Technológiai -Elektronikus Embedded Systems és a Mester Tudományos és Technológiai -Információk Systems (partnerségben INSA Rouen Franciaország), és 2 MSc. programok ", valamint integrált hangszerelés" és a "Automotive Embedded Systems" (partnerségben Manipal Egyetem Indiában). Követni lehet a doktori program a Research Institute Elektronikus és beágyazott rendszerek (IRSEEM) Egy nagyon erős nemzetközi környezet: több mint 35% -a külföldi hallgatók a program az iskola; 85 partner egyetemek 40 országban; a kötelező határidő Franciaországon kívül a 3 hónapos minimális helyi diákok a mérnöki program tanított franciául, sok választás: vállalatoknál töltött szakmai gyakorlat, nyári iskola, a teljes félév vagy év, amikor a partner külföldi egyetemen, a kettős szakok, ... 19 kétágyas szakok hallgatói számára a mérnöki program: 3 Menedzser-mérnök kettős szakok (partnerségben NEOMA BS, AUDENCIA, TELECOM Management School), 3 kutató-mérnök kettős szakok (együttműködve a University of Rouen ), 13 kétágyas fokos programok külföldön (USA, Írország, Németország, Kanada, Egyesült Királyság, Finnország, Kína). Sok diák klubok Jelentős hálózata alumnis Franciaországban és abraod (több mint 9000 óta az iskola jött létre 1901-ben). Modern, nagy és jól felszerelt épületek egy erdős területen, egy könnyen megközelíthető a történelmi, dinamikus és vibráló város központjában Rouen és mindössze 1 óra és fél a város központjában, Párizsban.

Kulcsfigurák

Több mint 9000 diplomás létrehozása óta 1901-ben Több mint 1650 diák Több mint 35% -a külföldi hallgatók a programok ESIGELEC 407 tudományos és adminisztratív ember, köztük 335 nevelőtestület (62 állandó tanárok, 45 vendég professzorok partner külföldi egyetemeken, 83 iparági szakértőket, 145 professzorok az egyetemek és a független / nyelvtanárok), és 72 adminisztratív emberek 5 megyék: informatika, elektronika és távközlés, Villamosmérnöki és Energiaügyi, a beágyazott rendszerek és a hangszerelés, Bölcsészettudományi Nyelvek és menedzsment A kutatóintézet a beágyazott számítástechnikai rendszerek (IRSEEM) 85 egyetemi partnerségek 40 különböző országban A hálózat 3000 vállalati partnerek Körül 51% -a diplomás talált munkát befejezése előtt tanulmányaikat, és 95% az összes hallgató talált munkát kevesebb, mint 6 hónap (2012-ben). 53% -uk talált munkát a következő területeken: Párizs és 10% külföldön A campus 12 000 négyzetméter, amely megkapta a díjat "Auguste Perret" az a szép építészet. Egy extra felülete 5000 négyzetméter elkötelezett a kutatás, az innováció és technológiatranszfer (A Campus Integrációs beágyazott rendszerek - közös információmegosztási környezet)-ben nyílt meg 2012-ben.

Helyszínek

Rouen

ESIGELEC

Address
Technopôle du Madrillet
Avenue Galilée - BP 10024
76801 Saint-Etienne du Rouvray

Rouen, Normandia, Franciaország