IAE Grenoble

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Grenoble IAE, mint a Grenoble Alpes Egyetemen (UGA) működő Gazdálkodási Iskola, küldetése mind a speciális vezetők, mind a kettős kompetenciájú vezetők képzése és fejlesztése. Küldetésének teljesítése érdekében az IAE gyakorlati tapasztalatokra és világszínvonalú menedzsment kutatókra támaszkodik.

A Grenoble IAE fejleszti a tehetségeket:

 • Egyetemi hallgató (3. év) és egyetemi hallgató (M1
 • Teljes munkaidős tanulmányi programokban, munkaképzési programokban és vezetői oktatási programokban;
 • A marketing, menedzsment, pénzügy, információs rendszer menedzsment, innovációs menedzsment és technológia területén.

Innováció és haladás az irányítási gyakorlatokban az IAE jövőképe középpontjában

A Grenoble IAE megközelítése folyamatos alkalmazott kutatáson alapszik, és könyörtelen vágyat alkot, hogy kapcsolatba lépjen az üzleti világgal . A menedzsment tudományban dolgozó kutatók bőséges energiája, a mérnöki iskolákkal fenntartott szoros partneri kapcsolatok, a vállalkozói szellem támogatására szponzorált gyakorlati kezdeményezések, és (ne felejtsük el) a magasan képzett diplomásokkal, amelyeket évről évre készít - ezek a tényezők mind hozzájárulnak fokozott innováció az ökoszisztéma minden szereplője számára. Pénzügyi szempontból, vagy a gazdaság, a társadalmi jólét és az innováció szempontjából a Grenoble IAE már a nemzetközi elismerés terjesztésével jelentős hatást gyakorolt ökoszisztémájára. A világhírű ökoszisztéma középpontjában az IAE elképzelése az, hogy vezető szerepet töltsön be az innovációban és a menedzsment gyakorlatában elért haladás hordozója .

60 éves siker

A Grenoble IAE, ahol a tudományos kutatás keresztezi az üzleti innovációt, egyedülálló pozícióval rendelkezik a franciaországi üzleti iskolák hálózatában. Ebből a kiváltságos helyzetből az iskola hírneve építette a képzési programjaira, ideértve a stratégiai beszerzés irányításának mesterét (DESMA), a kvantitatív marketing mesterét (le Quanti) és a pénzügyi, számviteli és könyvvizsgálói mestert (CCA). ).128370_caisse_savon_alternantsdeGrenobleIAECPIERREJAYET151.jpg

Miért válassza a Grenoble IAE-t?

Választhat a Grenoble IAE-be történő tanuláshoz, és kihasználhatja a minőségirányítási iskola összes funkcióját, beleértve a kényelmes létesítményeket, a személyre szabott támogatást és a professzionális hálózatépítést. Ugyanakkor hozzáférhet egy nagy állami egyetem számos szolgáltatásához egy kivételes egyetemen. Mindkét világ legjobbját megkapod!

Gyakorlati pedagógiai megközelítés a vállalkozásokkal összhangban

A Grenoble IAE programjait a vállalkozások igényeihez igazítja, különös tekintettel az alkalmazott tanulásra . Az üzleti kapcsolatoknak, a kapcsolt professzorok nagy csoportjának és az alumni hálózatnak köszönhetően az IAE kutatócsoportok, fejlesztési bizottságok, egyetemi és üzleti székek, ipari műhelyek révén folyamatos kapcsolatot tart fenn a vezető vállalkozásokkal (például tárgyalásokon, vállalkozói tevékenységeken vagy vásárlásokon keresztül) ), szakmai fórumok és konferenciák: egész évben ösztönző tevékenységet folytatnak a Grenoble IAE-n!

A személyre szabott megközelítés a tanulmányhoz

Mivel küldetésének középpontjában a foglalkoztathatóság áll, a Grenoble IAE személyre szabott szakmai támogatást kínál. A diákok tanácsadása és orientálása a hallgatói lehetőségek maximalizálása érdekében az iskola pedagógiai csapatának egyik legfontosabb feladata. A multidiszciplináris megközelítésnek és a szakmai világgal való kapcsolatának köszönhetően a Grenoble IAE számos kompetenciát ötvöz, ösztönözve a vállalkozói szellemet és az innovációt.

Erős nemzetközi figyelem

A Grenoble IAE régóta hagyományosan együttműködik az egész világ üzleti iskoláival; különösen Brazíliában, Kínában, Indonéziában és Oroszországban . Évente több mint 500 hallgató 70 különböző országból beiratkozik a Grenoble IAE-be. A Grenoble IAE hallgatói emellett kihasználhatják a sok nemzetközi csereprogram egyikét, hogy szemesztert vagy egy évet töltsenek el Franciaországon kívüli szakmai gyakorlat tanulmányozásával vagy befejezésével. Vagy úgy dönt, hogy inkább nemzetközileg koncentrálódik itt, Grenoble-ban, regisztrálva a négy teljesen angol nyelven kínált M2 program egyikébe.

Egy barátságos környezet és fantasztikus lehetőségek

A Grenoble IAE modern és teljesen felszerelt épületekkel várja Önt Grenoble-ban és Valencében egyaránt. A campuson élő hallgatók kivételes élete a megőrzött természeti környezetben lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy különféle sportokat végezzenek - és bizonyos esetekben, még világszínvonalú szinten is . Az IAE-ben számos hallgatóklub működik, hogy felélénkítsék és gazdagítsák a mindennapi hallgatói életet. Ide tartoznak az AIESEC, a Junior Enterprise és a humanitárius projekteket támogató klubok .

Az IAE márka - Fontos hálózat!

A Grenoble IAE az IAE FRANCE, az Egyetemi Menedzsment Iskolák hálózatához tartozik. Ez a 35 iskolahálózat több mint 30 főiskolai, mester és Ph.D. Menedzsment programok és 49 500 hallgató egyesül. Az IAE France fontos szakemberek hálózata és a minőség jele.

Kulcsfigurák

 • 60 nemzetiség
 • 350 szakember járul hozzá az oktatószemélyzethez
 • 110 nemzetközi partner
 • Évente 800 diplomás; 1956 óta több mint 23 000
 • 2000 hallgató
 • Évente 250 gyakorlat és szendvics tanfolyam
 • 1700 vállalati kapcsolat
 • 93% -os foglalkoztatási ráta a diploma megszerzésétől számított 8 hónapon belül

Helyszínek

Saint-Martin-d'Hères

Address
Avenue Centrale,525
38040 Saint-Martin-d'Hères, Auvergne-Rhône-Alpes, Franciaország

Vegyérték

Address
51 rue Barthélémy de Laffemas
26901 Vegyérték, Auvergne-Rhône-Alpes, Franciaország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: