IMT Mines Albi

Bevezetés

Hivatalos Leírás

1993-ban alapították az École Nationale Supérieure des Mines d'Albi-Carmaux ( IMT Mines Albi ) állami finanszírozású felsőoktatási intézmény, amelyet a Gazdasági és Ipari Minisztérium irányít.

Műszaki végzettség

A francia "Grande École" mérnökként az IMT Mines Albi kiemelkedő programcsomagot kínál az Ön igényeinek, tehetségeinek és céljainak megfelelően. Az egyetemi hallgatókat L3 vagy M1 szinten veszik fel, a mérnöki diplomát pedig az M2 év végén adjuk át. Mesterünk a tudomány, a mérnök, az International Master (M3) és a Ph.D. A programok magas szintű tudományos és vezetői képzést nyújtanak a társadalmilag felelős vezetők fejlesztéséhez, akik a dinamikus és zavartalan világ kihívásaihoz tartoznak.

A kutatási kiválóság központja

IMT Mines Albi 3 kutatóközpontot szervez: A RAPSODEE kutatóközpontja az energia, a környezetvédelem, valamint a szemcsés szilárd anyagok tudománya és technológiája A Clément Ader Intézet, amely a mechanikai és anyagtudományi mérnöki kutatásokra összpontosít, különös hangsúlyt fektetve a repüléstechnikai és űralkalmazásokra A Kutatóközpont az ipari mérnökök szervezésére és irányítására, a matematikai eszközök és a rendszertechnikai szoftverek fejlesztésére A RAPSODEE és az ICA az ipari kutatási partnerségeken belül a tudományos kiválóság és minőség elismeréseként közös kutatási egységek lettek a CNRS és a Mines Albi és a laboratóriumok között az IMT Mines Albi nek elnyerte a rangos "Carnot" rangsorot, melyet címkével láttak el az elit kutatócsoportok számára, amelyek ágazati kutatást folytattak Franciaországban

A gazdasági és regionális fejlesztés üzleti partnere

IMT Mines Albi folyamatosan szoros kapcsolatot alakít ki a nemzetközi és hazai iparágakkal, és részt vesz a regionális gazdaság fejlesztésében, például az indulással, stb. A képzési folyamat célja annak biztosítása, hogy a posztgraduális mérnökök ' operatív munkahelyek az ipar különböző szektoraiban. Számos mérnök és az iparág vezetői rendszeresen tanítanak az iskolában, és szorosan részt vesznek az irányításában.

Stratégia

IMT Mines Albi modern és jól felszerelt intézmény

  • képzett mérnököket a francia "Grandes Ecoles" hagyomány szerint
  • mesterképzést végzett
  • doktori diploma együttes átadása
  • legmodernebb alap- és alkalmazott kutatásokat végezve
  • előmozdítva tevékenységének ipari megvalósítását.

IMT Mines Albi a következőket foglalja magában: - az "Institut Mines-Télécom", a franciaországi mérnöki, informatikai és menedzsment oktatási és kutatási vezetője, - 1290-ben alapított "Toulouse Egyetem" területeken. Az Albi egy bájos és csendes város Franciaország délnyugati részén, történelmi központját UNESCO világörökségnek nyilvánították. A "Mines Albi" nevű "bányák", "Télécom" és "Toulouse" egyetemek modern és dinamikus hálózatának központjában helyezkedik el. A "Mines Albi" a világhírű kutatási klaszterek környezetében fejlődik ki különböző területeken, mint a repülés, a rák és az egészség, az energia, a víz és a környezet. A kampusz felgyorsított nemzetközivé válása a jövőbeli fejlődés egyik fő célja lett. Jelentős nemzetközi tapasztalat szükséges minden diákunk számára a tanulmányaik alatt, és az IMT Mines Albi évente a külföldi hallgatók mintegy 30% -át állítja elő egyetemi és mesterképzésben. Ezeket a hallgatókat cserediákként, egyetemi vagy kettős diplomás hallgatóként ismerik el a világ minden tájáról érkező egyetemekkel kötött együttműködési megállapodások keretében. Ma doktori és posztdoktori hallgatóink mintegy 50% -a származik külföldről. Fejlesztjük kutatásunk nemzetközi elkötelezettségét és elismerését azáltal, hogy folyamatosan megszervezzük és társszervezünk éves nemzetközi konferenciákat, növeljük részvételünket a nemzetközi és uniós projektekben, valamint növeljük a nemzetközi kiadványokat. A közös nemzetközi kutatócsoportok és laboratóriumok fejlesztése, valamint a vendégprofesszorok intenzívebbé tétele nemzetközi szinten fogja erősíteni álláspontunkat. Tekintve az új beruházásokat a GALA, a MIMAUSA és a VALTHERA technológiai és kísérleti platformokon, valamint az egyetemi élet minőségére és általában az Albi-ban az IMT Mines Albi vonzó lehetőség a tanulmányok és kutatások számára.

Helyszínek

Albi

Address
Allée des sciences
81000 Albi, Occitanie, Franciaország