Hivatalos Leírás

Üdvözöljük az IPSA , egy egyedi mérnöki iskolát!

IPSA mérnöki kollégium, amely ötéves, a repüléstechnikai és űrrendszerekre szakosodott tananyagot kínál. A diákok széles körű ismeretekkel rendelkeznek a különböző tudományterületeken és gyakorlati megközelítéssel a mérnökkel kapcsolatban.107005_pexels-photo-1260309.jpeg

Az IPSA "Engineering Degree"

Az IPSA által kiadott "mérnöki oklevél" a CTI által akkreditált francia mesterképzés. Úgy helyezi a birtokost, hogy képes legyen megoldani a levegővel és a térrel kapcsolatos kérdéseket. A diplomások széles körű általános mérnöki ismeretekkel, valamint magasan képzett szakismeretekkel rendelkeznek a repüléstechnika és a térség területén. Az IPSA végzett képzés lehetővé teszi a diplomások számára, hogy olyan más technikailag fejlett területeken is dolgozhassanak, mint az űrkutatás, például az autóipar és a tengeri szállítás, ahol az alkalmazott technikák és technológiák közel állnak a repüléstechnikához.

Kiképzés

A képzés célja, hogy biztosítsa a tudás megszerzését a magas szintű szakértelem szempontjából, és érvényesítse a különböző feladatokhoz szükséges ismereteket, amint azok karrierjük során felmerülnek. Az oktatási és projektmunkák (a tipikus ipari kérdésekkel kapcsolatos) egyensúlya alapján az IPSA tantervében az évek során kialakuló képzés kezdete óta erős légtér-dimenziót jelent. A hallgató a képzést úgy alakítja ki, hogy a mérnöki ciklus során konkrét "technológiai szakokat" választ, és lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabott kurzusokat és szakértelmet szerezzenek egy kiválasztott területen.

A vállalati konferenciák és a nemzetközi tudatosság olyan további készségeket biztosít, amelyek a kritikus gondolkodást és a hallgató döntési képességét növelik

* A CTI (Commission des Titres d'Ingénieur) egy francia független testület, amely a felsőoktatási intézmények értékelését és akkreditációját végzi a mérnöki107006_pexels-photo-762080.jpeg

Egy főiskola, két egyetem

Az IPSA campus Ivry-sur-seine-ben

Az intézet kiemelkedő környezetet biztosít a hallgatók számára. IPSA Paris az IONIS csoport technológiai központjában található, amely ESME Sudria, ETNA és IPSA .

Párizs közelében egy több főiskolai technológiai egyetem:

A párizsi-sivatagi egyetemi kollégiumok több mint 4000 m2 tantermekkel, számítógépes helyiségekkel, adminisztrációs irodákkal ...

Ezek a helyiségek a következőkből állnak:

  • tantermek
  • Laboratóriumok és workshopok a mechanika, az elektronika és a fizika gyakorlati munkájáért.
  • 1 kutatólaboratórium
  • 300 hálózati munkaállomás
  • 1 felszerelt kávézó
  • Több helyiség mintegy húsz diákszövetségre szól.

Diákélet a párizsi-déli egyetemen.

Az egyetem lehetővé teszi az IPSA és az ESME Sudria diákjainak, hogy megosszák egymással a hallgatói egyesületi eseményeket. A campus gyorséttermi éttermek és kávézók közelében található, valamint számos lakóházat is talál.

Az IPSA campus Toulouse-ban

Az IPSA helyszíne Toulouse-ban (ahol csak az első 3 év aeronautikai mérnöki képzés áll rendelkezésre) élvezi ennek a nagy repülőterek fővárosának egyedi környezetét.

Egy több főiskolai egyetem

Az IPSA , az Epitech és az ISEG csoport által megosztott Toulouse campus a diákok számára kellemes életkörülményeket, együttműködő munkaterületeket és egy dedikált inkubátorokat indít az induló vállalkozások számára, amelyek lehetővé teszik a diákok és fiatal diplomás projektek kialakulását egy védett környezetben.

Toulouse, a repülőterek fővárosa

Toulouse kétségtelenül ideális város az aeronautika számára szenvedélyeseknek:

  • Ipari szempontból az Airbus, az Alcatel, az Astrium, a Thales és a Latécoère stb.
  • Ami a felsőoktatást illeti a vezető francia repülőterekkel és térrel, valamint Franciaország egyik legnagyobb egyetemi központjában
  • A CNES, ONERA és számos CNRS laboratóriumban végzett kutatások során.107007_pexels-photo-927022.jpeg

Egy főiskolai diplomát szerzett az iparághoz

Az IPSA több mint 50 éves fennállása óta kapcsolatot és tartós partnerségeket hozott létre az űrkutatási ágazat fő szereplőivel. Ezek a partnerek önként találkoznak a hallgatókkal és megvitatják a mérnöki szakma különböző aspektusait (tudományos, műszaki, kulturális és gazdasági). Ez az iparághoz való közelség lehetővé teszi, hogy az IPSA Fejlesztési Tanácsán keresztül igazítsa a képzést az ipar igényeihez. Alumni, aki az ágazat nagyvállalataiban dolgozik, könnyen visszatér az iskolájukba, hogy megosszák tapasztalataikat az IPSA jövőbeli mérnökeivel.

Nemzetközi

Nagyon nemzetközivé váló ipari szektorba beültetve teljesen természetes, hogy az IPSA az angol nyelvtanulás kezdetétől, valamint a nemzetközi tapasztalatszerzés szükségességétől fókuszál. Valójában a 4. és 5. évfolyam tanítása csak angol nyelven történik.

Ezenkívül a kollégium ambiciózus külföldi oktatási programot hozott létre, amely megfelel a diákok valós világának és ambícióinak.

IPSA ezért világszerte 40 partneregyetemből áll, akik hallgatókat tartanak félév vagy tanévre.

IPSA kettõs fokozatú megállapodást kötött több egyetemmel is.

A szenvedés az alapmotívum

Ha van olyan iskola, ahol a szenvedély jelen van, az IPSA . Az egyesületek projektjei összetettségük miatt felmutatják az Ipsaliens szenvedélyes oldalát. IPSA különböző eseményeket szervez, hogy a diákok másképpen élhessenek szenvedélyeikkel, mint például a repülésre szánt hét, a különböző légi bemutatókon és összejöveteleken való jelenlét, beleértve a híres "La Ferté Alais" találkozót is.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

IPSA

Master programunk (2 év) teljes mértékben angol nyelven tanítható. Ez a 2 év alatt a hallgatók lehetőségeik és tudományos nagyvállalatok (Energia és Meghajtás, Mechanika ... [+]

Az IPSA ról, a Repüléstechnikai és IPSA Iskoláról

IPSA egy mérnöki iskola, amely ötéves tantervet kínál, 100% -ban szentelt a repülés és a világűr számára.

A «mindent az űrben» való érdeklődés különösen motiválja az iskolában, és a szenvedélyt mind a hallgatók, mind az oktatók osztják.

Az ötéves tantervben a 3 első évet franciául tanítják, és beindítják a hallgatókat az űrrepülés területére. Harmadik éveikben a hallgatók szakosodhatnak repülési rendszerekben vagy repülőgépekben. A Master program (2 év) teljes mértékben angol nyelven tanítják. Ez a 2 év alatt a hallgatók lehetőségeik és tudományos nagyvállalkozások révén személyre szabhatják kurzusaikat.... [-]

Franciaország Párizs Toulouse
Szeptember 2020
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul