IRIS Sup'

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az IRIS Sup kiválasztása az állam által elismert, a munka világának igényeihez igazodó képzést garantálja, melyet azok számára terveztek, akik nemzetközi környezetben kívánnak szakmailag gyakorolni vagy fejlődni.

IRIS Sup iskolai IRIS

Alkotó IRIS 2002 IRIS Sup „egy privát műszaki felsőoktatási intézmény nyilvántartásba a párizsi Rectorat amelynek célja, hogy a vonat a diákok és a szakemberek a különböző szakmák nemzetközi kontextusban.

Kiadja az állam által elismert címeket, a 7. szint a Nemzeti Szakmai Tanúsítványok Címtárában (RNCP) van nyilvántartva.

Geopolitika és szakmai gyakorlat

IRIS Sup képzés „a diákok:

  • a szükséges ismereteket, hogy megértsék a nemzetközi kérdések és fejlesszék kapacitás elemzés és javaslatok, hogy segítsen a döntés a szervezetekben;

  • professzionális szerszámok, nagy arányban adott tanulási folyamat szimuláció és üzembe munkát helyzetet, az 1. évben;

  • érett és fejlesszék életpályaterveket belül külön műhelyek.

Válasszon érettségi

Az IRIS Sup az alkalmazott geopolitika területén képzést nyújt, amely két, 7. szintű állam által elismert címet eredményez: Nemzetközi Stratégiai Elemző (ASI) és Nemzetközi Programmenedzser - Humanitárius és Fejlesztési (MPI-HD ). Hozzáférhető bac + 3-tal, a tanfolyamok két évig tartanak. A bac + 4 tulajdonosai közvetlenül a 2. évben jelentkezhetnek.

> Az IRIS Sup 'első éve (bac + 4)

A nemzetközi kapcsolatok alapvető tanulmányainak magán diploma (RI 1) az IRIS Sup első évét jelenti. A kötelező átutazás a bac + 3 szakmai tapasztalat nélkül ebben az évben azt is lehetővé teheti, hogy a magasabb tudományos végzettséggel rendelkező hallgatók szilárd alapokat szerezzenek politikai, gazdasági és diplomáciai kérdésekben, mielőtt a 2. évre szakosodnának.

> 2.éves tanfolyamok (bac + 5)

Nemzetközi stratégiai elemző (ASI)
3 kurzus, amelynek célja az analitikai, cselekvési és döntési képességeinek fejlesztése a nemzetközi környezetben:
- Geopolitika és leendő
- Geoökonómia és kockázatkezelés
- Védelem, biztonság és válságkezelés
.

Nemzetközi programmenedzser - Humanitárius és Fejlesztési (MPI-HD)
Egy alaptanterv, amelynek célja a beavatkozás kontextusának elemzése, a projektciklus-menedzsment (PCM) és a programozás elsajátításának kapacitásainak fejlesztése, három útvonal (stratégiai, operatív, érdekképviseleti) mellett.
A készségeket a nemzetközi szolidaritás szereplőivel (nem kormányzati szervezetek, szövetségek, szociális vállalkozók) együttműködésben megvalósuló projektek révén lehet megszerezni.

A tanfolyamokat távolról is kínálják.

Rich akciók sokféleség

Iris Sup”, nem klónok. Diák vagy profi, francia vagy külföldi, minden jön útját, a tapasztalat, a célkitűzések, és gazdagodik egész évben, mint a tanítást a sokszínűség származási diákok és az érdekelt felek.

IRIS Sup „minden évben körülbelül 20% -a diák képviselő harminc országból.

Folyékony angol nyelvtudás szükséges semmilyen nemzetközi tevékenységet, egyes tanfolyamok tanítani angol nyelven.

56141_14608745_1108732885849348_3579966449716116051_o.jpg

Monitoring és oktatási támogatást

Az IRIS Sup 'több mint 260 tanulóval rendelkezik, és továbbra is olyan struktúra marad, amelyben az anonimitásnak nincs helye. Az év elején minden diák aláír egy belső szabályozást, amely irányítja a tanárokkal és a pedagógiai csapattal való kapcsolatait. A folyamatban lévő jelenlét kötelező és a munkát a meghatározott határidőn belül kell elvégezni. A párbeszéd az adminisztrációval állandó: függetlenül attól, hogy van-e adminisztratív vagy pedagógiai kérdés, minden tanuló mindig talál egy beszélgetőt.

Az IRIS Sup 'tanulóinak van egy munkahelye, ahol a francia és a nemzetközi sajtó címei elérhetőek, valamint 200 online folyóirat a CAIRN portálon. Számos irodai csomag, Internet és Wifi számítógép áll rendelkezésre.

Nyílt képzések a szakmai világban

- A váltakozó tanulmányok / gyakorlatok számára kedvező szervezet: lehetőség gyakorlatok elvégzésére vagy munkavégzésre hetente 3 napig, párhuzamosan az órákkal októbertől májusig, majd teljes munkaidőben júniustól decemberig.


- Kapcsolat szakemberekkel: minden érdekelt vállalkozás, társulás, nemzetközi szervezet vagy vezető közszolgálat dolgozik. Tanfolyamuk így ötvözi az elméleti hozzájárulásokat, a gyakorlati alkalmazásokat és a nemzetközi környezetben betöltött funkciók napi tapasztalatait. A projektek végrehajtása a partner szervezetekkel és azok számára történik.


- Egyesülés az IRIS tevékenységeivel: Az IRIS Sup hallgatói a tanfolyamokon kívül konferenciákon is részt vehetnek és együttműködhetnek az IRIS tevékenységein (lásd 46. oldal).
Az öregdiákok hálózata: a 2008-ban létrehozott IRIS Alumni Egyesület célja egy olyan hálózat összeállítása, amely ma több mint 2000 diplomával rendelkezik!


- Szakmai és nemzetközi tapasztalatok: Edzők vezetésével, a szakmai projektjükre és a gyakorlat / álláskeresés módszereire reflektáló műhelyek részt vesznek minden programban. A gyakornoki és munka-tanulmányi szerződések vezetői hirdetményeket tesznek közzé a hallgatók számára, amelyeket személyre szabott tanácsadásért kapnak. Az IRIS Sup hallgatóit már több száz magánvállalat és állami szervezet értékeli. Egy nemzetközi kapcsolatok menedzserje fejleszti ki külföldi ajánlatait, a nemzetközi mobilitást és felügyeli a külföldi hallgatókat.

56145_IMG_4787.JPG

Minden évben frissített képzés

Az IRIS Supnál az egyes szereplők véleménye számít: hallgatók, tanárok (minden szakember), gyakorlati oktatók és szakmai gyakorlati szerződések, partnerek, diplomások, akik jelenleg poszton vannak ... Értékelő kérdőívek, tanácsok a a fejlesztés a külső szakemberekkel, oktatási találkozók, hivatalos és informális találkozók és megbeszélések egész évben lehetőséget kínálnak a nézőpontok keverésére és a képzés tartalmának folyamatos fejlesztésére. A képzésnek a munkáltatói szervezetek elvárásaihoz történő igazítása állandó kérdés.

A hasonlóságok valamennyi képzési

Közös jellemzők a területükön elismert szakmai előadók kiválasztása (jogosultság az iratokra, az interjún történő felvétel), a tanulmányok üteme, a geopolitikai keverék és a szakmai gyakorlatok.
Az egyes tanfolyamokhoz igazított képzési validálási módszerek szorosak: folyamatos ellenőrzés (részvétel, előadások, jegyzetek olvasása, gyakorlatok, szimulációk stb.), Vizsgák (január és május vége); disszertáció és szóbeli védelem (szeptember-október); gyakorlati jelentés (szeptember).

56144_IMG_4730.JPG

Helyszínek

Párizs

IRIS SUP'

Address
2 bis rue Mercoeur
75011 Párizs, Île-de-France, Franciaország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket