ISAE-ENSMA

Bevezetés

Hivatalos Leírás

ISAE-ENSMA több mint 70 éve kiváló hírnevet szerzett magának mint intézmény, amely több mint 6500 magas szintű mérnököt oktatott, miközben nemzetközileg elismert kutatási tevékenységet folytat, és szoros partnerségeket alakít ki a nagyobb vállalatokkal.

Az ISAE ENSMA program a mérnököket felkészíti a tervezőirodák karrierjére, valamint a repülés és űrkutatás, valamint általában a szállítás, a gépipar és az energia területén végzett kutatás-fejlesztésre.

A tanterv széles skálája és célja az ipar igényeinek kielégítése a reaktivitás és az alkalmazkodóképesség szempontjából. Lefedi a folyadékok és szerkezetek mechanikáját, az aerodinamikát, az energiát, a hőtechnikát és a meghajtást, az anyagokat és az ipari számítástechnikát. Az iskola szoros kapcsolatokat alakít ki az iparral és a premier felsőoktatási és kutatási intézményekkel Franciaországban és az egész világon.131168_Photo4.jpg ISAE-ENSMA a repüléstechnika és az ISAE-ENSMA általános franciaországi versenyvizsgájának referenciaiskolája. ISAE-ENSMA egy mérnöki iskola, amelyben a képzés és a kutatás szorosan kapcsolódik egymáshoz. A képzésnek jelentős „kutatási és fejlesztési” összetevője van, és a kutatás, amely egyértelműen magában foglalja a „mérnöki tudományok” ágazatát, szoros kapcsolatban áll az iparral. A laboratóriumokkal és a mérnökökkel az iskola sokáig szerződéses tevékenységet végzett nagy cégek számára, néhányuk sok diplománkat is toborzott. Ezek elsősorban a légiközlekedésben és az űriparban, valamint általában a közlekedés, a mechanika és az energiaágazatban tevékenykedő vállalatok. Az ISAE-ENSMA által biztosított képzés lehetővé teszi a fiatal mérnökök számára, hogy munkát vállaljanak a tervezőirodákban, valamint kutatási és fejlesztési pozíciókban, főként a légiforgalmi és a földi szállítási iparban.

Kulcsfigurák

700 mérnöki hallgató

100 doktorandusz

200 állandó alkalmazott

50 nemzetközi tudományos partnerség

A nemzetközi hallgatók 20% -a

3 mesterképzés (franciául tanítják): légi és földi szállítás, nagy teljesítményű anyagok és informatika.

Kutatás

A P 'Intézet - P' hat laboratóriumból áll az égés és a robbanás, az aerodinamika, a hőátadás, az anyagok mechanikája és fizikája, valamint a gépipar területén. A Poitiers-i Egyetemen és az ENSMA-ban a CEAT (aerodinamikai és hőátadási kutatóközpont) elnevezésű technológiai platform összegyűjti a szuperszonikus tesztágakkal kapcsolatos oktatáshoz használt nehéz kutatási létesítményeket.

Rendszerek számítástechnika és automatikus vezérlés laboratóriuma

A laboratórium négy tengelyen (vagy csoporton) alapul:

- Adat- és modellkészítés

- Valós idejű beágyazott rendszerek modellezése

- Rendszerek modellezése, azonosítása és diagnosztizálása

- Rendszerelemzés és -vezérlés131166_Photo5.jpg

ISAE-ENSMA diplomásait főként nagyobb nemzeti és nemzetközi csoportok (SNECMA, Airbus, Dassault, Renault, THALES, PSA, FRAMATOME stb.) Vagy velük kapcsolatban álló szerződéses vállalatok (ALTRAN, Teuchos stb.) Toborozzák. A foglalkoztatási ágazat szempontjából diplomásaink jelentős szerepet töltenek be a légiközlekedésben és az űriparban (45%), bár a képzés meglehetősen széles körű jellege lehetőséget kínál számukra olyan ágazatokban, mint a mechanika és a szárazföldi közlekedés (25%). , energia (10%) és ipari informatika

Helyszínek

Chasseneuil-du-Poitou

Address
Avenue Clément Ader,1
86360 Chasseneuil-du-Poitou, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket