ITECH Lyon

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az ITECH-Lyon már több mint egy évszázada foglalkozik a mérnökökkel az anyagok (műanyagok, textil kompozitok), kémia (festékek és ragasztók), kozmetikumok és bőr-cipő-bőráruk területén. Az ITECH-Lyon szakemberek által létrehozott magániskola, amelyet szakmai szervezetek és szervezetek támogatnak. A nemzetközi ITECH-Lyon központi eleme, amely fejleszti jelenlétét és cseréjét az egész világon (az USA-ból Kínába és Európába).

További információért keresse fel az európai weboldalunkat: ITECH-EURO.eu

Ha a tanítás az ITECH-Lyon első hivatása, akkor a kutatás és az innováció az erődítménye. Ezek a partnerségek a regionális, nemzeti és európai kutatási és fejlesztési partnerségeken keresztül valósulnak meg.

 • 500 diák
 • Magántulajdonú felsőoktatási intézmény
 • Nemzetközi csereegyezmények
 • A "Commission des Titres d'Ingénieur" által elismert mérnöki végzettség

Egyedülálló és más

Az Egyetem Textil és Chimique de Lyon (Lyoni Textil- és Vegyi Intézet) az egyetlen mérnöki iskola, amely közvetlenül a szakemberek által alapított textil-, bőr- és kémiai iskolákból származik több mint egy évszázaddal ezelőtt. Az ITECH-Lyon műanyagokat, textíliákat, kompozitokat és kémiai mérnököket vizsgál, festékekkel, tintákkal, ragasztókkal, kozmetikumokkal, bőrrel és felhasználási területeivel (lábbeli, bőráru). Asszociatív státusszal az ITECH-Lyon a Grande Ecole szakterületei és cégei által létrehozott és támogatott. Az ITECH-Lyon főmérnöki tanfolyamán kívül egyetemi és posztgraduális képzést is kínál: BTS (Brevet de technician supérieur), szakmai diploma (az Université Claude Bernard által közösen odaítélt), Post Premier Cycle (posztgraduális) és a Specialist Masters (Conférence des Grandes Ecoles jóváhagyás pecsétje) Az ITECH Lyon erősíti világszerte jelenlétét és nemzetközi cseréjét (az USA-ból Kínába és Európába), bár az ITECH-Lyon elsődleges hivatásának minősül, az ipari kapcsolatok az erősségei közé tartoznak Amelyek a kutatás és fejlesztés területén regionális, országos és európai szinten, de folyamatos szakmai, végzős és nem végzős oktatást is magukban foglaló erős partnerségek kialakításához vezetnek, az ITECH-Lyon és leányvállalata, az ITECH-vállalkozások teljes körűen a technikai és humán erőforrásokat a vállalatok rendelkezésére bocsátja, különféle szerződések formájában egy vagy több évre kiterjedő kutatási projekteket az egyetemekkel, ipari tanulmányokkal, elemzésekkel, kísérletekkel, tanácsadással, berendezések kölcsönzésével, ideértve az esetleges személyzet kiküldését (teljes munkaidős kutatók) és a szakképzést. Ahogyan Louis Philippe Reynaud, az ITECH elnöke és Jérôme Marcilloux főigazgatója hangsúlyozta: "Iskolánk hozzájárul a vállalatok hozzáadott értékének javításához az innováció révén."

ITECH, több, mint egy intézet, egy százéves intézmény.

 • Az ITECH 1988-ban született az ESITL és az EFT egyesüléséből, két szakember által alapított felsőoktatási intézményből.
 • Az 1850-ben alapított ESITL (Lyon Textile Industries) a Lyon selyemipar kivételes hagyományának megtestesítője.
 • Az 1899-ben alapított EFT (francia cserzőiskola) a Lyon Egyetem Ipari Kémiai Intézetének egyik ága, amely először bőrre szakosodott, mielőtt a Plastics Engineering-be (a CNAM-hoz) elindult, mielőtt 1969-ben festék-, tinták és ragasztók majd 1983-ban az ESCEPEA (Bőr- és festékek, tinták és ragasztók felsőfokú iskolája) lett.
 • 1988-ban az ESITL-vel való egyesülés az ITECH létrehozását eredményezte, és egy textilosztály létrehozásához vezetett.
 • Az ITECH, amely mindkét szülő iskolája szakmai tapasztalatát örökölte, sikeresen alkalmazta tanításainak kiegészítő jellegét és az üzleti világgal fenntartott szoros kapcsolatait. Ezen eszközök mellett az ITECH progresszív oktatást is kínál, mivel képzései szisztematikusan új gépeket és technológiai fejlesztéseket tartalmaznak.

Az ITECH-Lyon-ot azzal a céllal alapították, hogy 4 szakterületet egyetlen, a "polimer anyagok és bevonatok" középpontba helyező tanulmányokra összpontosítanak: a készítmény kémia, a műanyagipar, a bőr és a textíliák. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars Az ITECH-Lyon a polimerek és azok alkalmazási területeinek mérnökei, különösen a műanyagok, a textíliák, a kompozitok és a kémia területén (beleértve a festékeket, tintákat, ragasztókat és kozmetikumokat), valamint a bőr és annak felhasználási területei (lábbelik, bőráruk). Az ITECH-Lyon egy magánegyesület és egy állami akkreditált Grande Ecole, amelyet szakszervezetek és cégek hoztak létre és támogattak. ITECH Lyon privilegizált akadémiai és ipari szerződései révén erősíti nemzetközi jelenlétét és nemzetközi cseréjét. Az innováció az ITECH-Lyon mottója, amely mind a tanfolyamokra, mind a kutatásra vonatkozik

Az iskola: több mint 450 diák

4 képzési szint: * ITECH mérnök: 3 év (posztgraduális felvétel) 4 fő: Formulációs kémia (festékek, festékek, ragasztók, kozmetikumok stb.), Műanyagok és kompozitok, Textilek és kompozitok, Bőr. Felvétel a posztgraduális tanulmányokra (Bachelor's in Chemistry, ...). A CTI (francia műszaki minősítési bizottság) és az EURACE által akkreditált. ÚJ európai szekció: Formulációs kémia fő; minden kurzus angol nyelven; A festészeti ipar által támogatott (tandíjak és nemzetközi gyakorlatok) * Speciális "Mastère": 1 éves "Innováció és új terméktervezés: a koncepciótól a piactértől". Felvételi posztgraduális tanulmányok (mérnöki végzettség, mesterképzés vagy azzal egyenértékű) alapképzésként vagy folyamatos képzésként. A Conférence des Grandes Ecoles által akkreditált kurzus. * Tanúsítvány a kozmetikumok és a formázás a színes termékek: 1 éves ragasztók / kozmetikumok / színes / festékek és tinták. Belépő után 2 év egyetemi tanulmányok. * IPL Nyári Iskola: 5 hét Június közepétől július közepéig a polimer alkalmazásokra összpontosítva. Francia nyelvű oktatás: 40 óra oktatás; 50 órás kiscsoportos gyakorlat, kulturális kirándulások és így tovább.

Polimer tudományok: Manapság csak a polimerekről van szó!

A mező a modern tudomány par excellence-t képviseli, hiszen a polimerek közvetlen alkalmazása mindennapi életünkben megtalálható: a luxusipar bőrtermékei, helikopterpenge, UV-tinták, terepjáró és időjárásálló ruházat, kerékpárkeretek összetett anyagok, új anti-allergiás textiltermékek ... mindezek a mérnökök kreativitásán keresztül jönnek létre. A polimerek szintézise és kezelése erős tudományos képzést igényel (kémia, mechanika, ...). Az alkalmazások fejlesztése azonban ízlés és szenvedély. ITECH Lyon Engineering School, amely bőrtermékekre, textíliákra és műanyagokra szakosodott, valamint kémiai termékekkel (festékek, tinták, ragasztók, kozmetikumok stb.) Szakosodott, a tudományt és különösen a polimer tudományt alapította. Különlegességei, amelyek gyakran kiegészítik egymást, segítettek a folyamatos tudományos és gazdasági fejlődésben lévő polimer tudományok fejlődésében.

A mérnöki program

Ez a képzés 2 alapelvű tudományos területre támaszkodik: a kémia és a fizika-mechanika. Az alapismeretek az első évben alakultak ki, hogy felkészítsék a diákokat főiskolájukra. Az ITECH oktatás a polimer tudományok köré összpontosít. Az ITECH mérnökei a pályafutásuk során a szakképzettségüket ezen a területen teljesítik, nagy választékukkal segítik az első munkát könnyedén megtalálni. A technikai és tudományos ismeretek mellett az ITECH lehetővé teszi diákjainak, hogy tárja fel és fejlesszék társadalmi készségeiket gazdasági és társadalomtudományokkal, valamint számos előadást. Az ITECH mérnöki végzettsége megegyezik egy "mesterképzéssel" azok számára, akik a karrierjét Franciaországon kívül folytatják.

Egyedi és különböző

Az ITECH 3 év alatt vonat a mérnököket. A kínált oktatás típusa:

 • Rendszeres hallgatói státusz
 • Gyakornoki státusz (váltakozó tanfolyamok az iskolában és a vállalatnál végzett munka a 3 év alatt)

A rendes tanfolyamot követő diákok az első év után felajánlott 4 fő közül választhatnak:

 • Formulációs kémia: Festékek, tinták, ragasztók és kozmetikumok
 • Műanyag anyagok
 • Textilanyagok
 • Bőr

Az ITECH tagja a Conference des Grandes Ecoles-nek, és a vegyészmérnöki diplomáját (CSA) akkreditálja a CTI (Comission des Titres d'Ingénieurs).

Dinamikus interakció

Az ITECH-t szakemberek hozták létre, és folyamatosan változó, ipari környezetben horgonyoznak. Emiatt az egyes szakterületeken (festékek, festékek, kozmetikumok, műanyagok, bőr, textil) szakmai szindikátusok és iparosok ülnek az intézet igazgatóságánál. pic_5_tablepic_6_people Az iskola figyelembe veszi az adott szaktanácsadók szakértelmét, hogy frissítse és finomítsa a tanított programok irányait. A cégekkel kovácsolt kapcsolatok hozzájárulnak a jövő mérnöke alkalmazkodóképességének előmozdításához (konferenciák, információs napok, szakmai fórumok ...). Ez a 2014-ben megnyílt új program. Az ITECH a következő évtizedben igényelt festékmérnökök iránti igény kielégítése érdekében elindította a Formulációs Kémiai Európai Iskolát. Minden kurzust angolul tanítanak annak érdekében, hogy vonzóvá tegyék az európai főiskolai hallgatókat a nagyiparban, ami nagy a kereslet a festékiparban.

Szigorú kreativitás

Mint minden más tudományhoz, a polimerek területén elért előrehaladás a tudományt gyakorló kutatók és mérnökök kreativitásán alapul. Az ITECH hallgatónak kreatívnak kell lennie, mivel a rendelkezésére álló tudomány és technológia folyamatosan fejlődik. Ez a jellemző figyelembe veszi az ITECH oktatásában. A multidiszciplináris önmagában bizonyos garanciát jelent a munkahelyi környezet integrálásában. Azonban, hogy ösztönözze a hallgató kreatív oldalát, az ITECH a 3 éves tanfolyam végén szervezi meg a Proj'ITECH-t, egy olyan összejövetelt, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy bemutassák utolsó éves projektmunkájukat a kutatók, az R

Gyakorlati oktatás

Az ITECH elkötelezett abban, hogy a hallgatókat erős szakmai tapasztalattal látja el. A multidiszciplináris oktatás mellett az intézet 10 hónapos minimális kötelező szakmai gyakorlatot ad a cégek számára a rendszeres státuszú hallgatók számára.

Rendszeres állapot

Az első év vége: Nemzetközi tapasztalat - legalább 6 hét Ez a nemzetközi tapasztalat előzetesen elkészül az interkulturális megközelítésben, és a jelentés tartalmára vonatkozó elvárások teljes mértékben meg vannak határozva. Ez az egyes hallgatók tapasztalatainak egyéni áttekintése, és az interkulturális órák során az alábbi kifejezésként szolgál a reflexió alapjául. A második év vége: Mérnöki elhelyezkedés - minimum 8 hét A gyakorlott alkalmazás a kiváltságos gyakornoki státusszal lehetővé teszi a diákok számára, hogy szembesüljenek a vállalati élet realitásaival, és megismerkedjenek a vállalatok anyagi, gazdasági és emberi szükségleteivel. A 3. év vége: Végső év projekt - legfeljebb 6 hónap Ez egy projekt, amelyet általában fiatal mérnökökre bíztak. A diákok bizonyítják, hogy képesek önállóan fellépni és összetett témákat kezelni olyan helyzetekben, amelyek időnként összetettek lehetnek. A projekt legalább 5 hónapos elhelyezést tartalmaz egy céggel vagy laboratóriummal Franciaországban vagy külföldön. Opcionális 1 éves munkahely (a 2. és 3. év között) A diákok, ha kívánják, 1 éves munkát végeznek egy céggel vagy külföldi laboratóriummal, de külföldön legalább 6 hónapot kell tölteniük. Valójában a Franciaországon kívüli hosszabb tartózkodás mindig nagyon előnyös, és a tanulókat alaposan átgondolja karriertervükön.

Állás és foglalkoztatás

Az ITECH diplomások fele aláírják a szerződésüket, mielőtt diplomát adtak ki. 6 hónap után a diplomások több mint 90% -a kerül bérbe. Tevékenységi ágazatok

 • Vegyipar, vegyipari termékek gyártói
 • Kozmetikumok, festékek, lakkok, ragasztók, tinták,
 • Légiforgalmi ipar, autóipar, csomagolás, összetett anyagok, műanyagipar
 • Bőripar, cipők, bőráruk, bőrápolás, luxus
 • Textilipar, műszaki és orvosi textíliák, ruházat
 • Kereskedelem és forgalmazás
 • Tanácsadó

Az ITECH Career Counseling Service több mint 25 éve segíti a diplomás munkatársakat. A diákok kíséretében szakmai projektet és hivatásukat keresik, szorosan együttműködve egy szakmai tanácsadóval és egy munkapszichológussal. Átlagosan 300 ajánlatot kínálunk az ITECH-nek, amelyet évente a Karrier Tanácsadó Szolgálat átvizsgál: 60% a mérnökök és szakosodott mesterek esetében, 40% a technikusok számára.

ITECH ENTREPRISES: A "Grande Ecole" ipari felhasználásra szánt szakértelme.

BERENDEZÉSEK, AUTOMOTIVE, KOZMETIKA, SZÍNEK, BŐR, INKOLÁK, MŰANYAGOK, FESTÉKEK, TEXTILES A ITECH-Lyon és leányvállalata, az ITECH Entreprises teljes körű technikai és humán erőforrásokat kínál a vállalatok számára különböző szerződési formák révén. Ezek a szolgáltatások közé tartozik a kutatás (CIFRE [ipari kutatási képzési megállapodások], Tanulmányok.), R

Ügyességi platformok

Az ITECH-Lyon szakképesítési platformjai rendelkeznek a felszíni kísérletekhez szükséges felületkezeléshez és kezeléshez szükséges erőforrásokkal, amelyek a különböző cégek számára elérhetőek.

 • Formulációs kémia (festékek, tinták, ragasztók, kozmetikumok stb.)
 • Műanyag
 • Textil
 • Bőr
 • Analitikai laboratórium

Helyszínek

Lyon

ITECH LYON

Address
ITECH LYON
87 chemin des mouilles
ECULLY cedex

69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Franciaország
Telefonszám
+33 4 72 18 04 80

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket