Paris-Sud University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Paris-Sud Egyetem (UPSud) elismert a kutatás kivételes minősége miatt. A legmagasabb francia egyetemek közé tartozik a sanghaji rangsorban, és számos rangos díjat és kitüntetést gyűjtött össze, mint például a 2 Nobel-díjat a fizikában és a 4 Fields érmet. Több tudományági intézményként az UPSud öt karból, három műszaki intézetből és egy mérnöki kollégiumból áll. 30 000 diák tanul az UPSud-on, köztük 4800 nemzetközi diák. A Paris-Saclay Egyetem (UPSay) alapító tagjaként a UPSud kutatási és oktatási tevékenységet folytat 19 párizsi déli pesti felsőoktatási intézményekkel való együttműködésben.

Párizs-Sud a mester SERP koordinációs intézménye.

A mester SERP angolul tanított kétéves programot, amelyet az Európai Bizottság Erasmus programja finanszíroz

Négy vezető európai kutatóegyetemet gyűjti össze:

  • Paris-Sud University , Franciaország (koordináló intézmény)
  • Adam Mickiewicz Egyetem, Lengyelország
  • Genovai Egyetem, Olaszország
  • Porto Egyetem, Portugália


Genova Egyetem (UNIGE) 5 iskolában (matematikai-fizikai és természettudományi, orvostudományi és gyógyszertári, társadalomtudományi, humán tudományok és szakoktatók), 22 tanszék és 14 interdiszciplináris központban szervezett. Az UNIGE 178 egyetemi tanfolyamot kínál, melyeken mintegy 40 000 hallgató vesz részt. 14 doktori iskolát szervez. A világ számos partnerének köszönhetően az egyetem jelenleg több mint 3000 külföldi diákot tartogat.

Poznanban az Adam Mickiewicz Egyetem (AMU) Poznan egyik fő egyetemi intézménye és Lengyelország harmadik legnagyobb egyeteme. Diákpopulációja közel 49 000 diák. Az egyetem a tudományos kiválóság központja, ahol a kutatás és a tanítás kölcsönösen fenntartja egymást. Az Egyetem folyamatosan kiterjeszti és frissíti a kutatási programokat és a tananyag tananyag tartalmát, különös tekintettel az interdiszciplináris és a nemzetközi természetükre. Az AMU a következő tagok közé tartozik: EUA - Európai Egyetemi Társaság, EUCEN - Európai Egyetemi Továbbképző Hálózat, Egyetemek Compostela Csoportja, A Santander Csoport - Európai Egyetemi Hálózat, Európai Kémiai Tematikus Hálózat és más európai kutatási hálózatok.

Universidade Do Porto A Porto Egyetem (UPORTO) az egyik legnagyobb portugáliai felsőoktatási és kutatóintézet, mintegy 32.500 hallgatóval, 2.300 tudósokkal és kutatókkal. Ez az egyik legnépszerűbb portugál egyetem a legjobban a nemzeti és nemzetközi rangsorban: Times Higher Education 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). 14 fakultással, 1 üzleti iskolával és 60 kutatási egységgel rendelkezik. Az UPORTO Portugáliában is a vezető tudományos termelő, aki az országban előállított tudományos cikkek 24% -áért felelős.

Helyszínek

Orsay

Address
building 440
91400 Orsay, Île-de-France, Franciaország

Genova

Address
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

16146 Genova, Liguria, Olaszország

Poznań

Address
Ul. Umultowska 89b
61-614 Poznań, Nagy-lengyelországi vajdaság, Lengyelország

Porto

Address
Rua Campo Alegre 687
4169-007 Porto, Porto kerület, Portugália