SDS - The Sustainable Design School

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Nemzetközi Design Iskola az emberi megoldások fenntartható innovációja területén

A Fenntartható Design Iskola - A Fenntartható Innováció Design Iskola

A 2013-ban alapított The Sustainable Design School egy nemzetközi felsőoktatási intézmény, amely az ember számára fenntartható tervezésre és innovációra szólít fel.

Az alapítók szavai:

«A fenntartható formatervezési iskola megalapításában végzett munkánk erős közös meggyőződése vezetett: a mai világban bekövetkező mélyreható változások megkövetelik tőlünk, hogy az innovációt teljesen más, radikális módon közelítsük meg. Kölcsönös pedagógiai és szakmai tapasztalataink megosztásával meggyőződésünk, hogy: A tervezés mint gondolkodásmód alapvető szerepet játszik az új, mindenki számára fenntartható innovációban.

A fenntartható fejlődés céljai

Az SDS kreatív eszközként követi a 17 fenntartható fejlesztési célt.

128577_0B2A6009.jpg

Belépések - Csatlakozzon hozzánk

A hallgatók sokszínűsége, különféle háttérrel és tanulmányi területekkel, hozzájárul a fenntartható innovációhoz és annak gyakorlatához.

Ma fontos kérdésekkel nézünk szembe a bolygónk életképes fejlődésével kapcsolatban. A változások nemcsak szükségesek, hanem elkerülhetetlenek annak érdekében, hogy mindannyiunk elfogadható körülmények között élhessen. E kérdések megválaszolásához hangsúlyozni kell a képzeletet és az innovációt. Diákjaink felléphetnek ezen a hihetetlen lehetőségen.

A jelenlegi világkérdések komplexitásának legmegfelelőbb kezelése érdekében a Fenntartható Design Iskola transzverzális, nemzetközi és multidiszciplináris programot kínál. A pedagógiát a vállalkozás által benyújtott, az értékeinket megosztó konkrét projektek révén valósítják meg a gyakorlatban.

128579_IMG_1598.jpg

A Campus

Az SDS, amely egy kiváltságos helyen található, Cagnes-sur-Merben, a Côte d'Azur szívében, egy 2000 méteres campusot biztosít, felszerelve: számítógépes laboratórium, modell-műhely, zenei stúdió, fotóstúdió, kreativitási szoba, közösségi kert , teraszok.

Együttműködés a FabLab ECOLAB Côte d'Azur-lal (3D nyomtatók, lézervágók, 3D szkenner) lehetővé teszi a hallgatók számára tárgyak készítését a tervezési projektjeikhez.

 • Egyetem: A Côte d'Azur Université (UCA) tagja, hallgatóink hozzáférhetnek kutatásokhoz és doktori kurzusokhoz, valamint tudományos csereprogramokhoz az UCA többi tagjával.
 • Felvételi jelentkezés: jelentkezéskor (beiratkozási fájl, személyi igazolvány, iskolai eredmények, portfólió) és egyéni interjú.
 • Finanszírozás: Pénzügyi támogatás az „SDS Friends” alapítványon keresztül érhető el.

Transzverzális tanterv , sok multidiszciplináris bejegyzésgel

Kiváltsággal kezeljük az integráció folyamatát, amely a csere és a személyes készség alapján történik. Prioritásunk: megismerni téged és értékelni a tehetségét.

Nemzetközi - Nemzetközi tőzsdék

Az SDS a Cumulus Egyesület tagja, egy nemzetközi hálózat, amely világszerte 280 design iskolát és egyetemet csoportosít fel.

 • Buenos Aires-i Egyetem, Építészmérnöki Kar, Design és Lengyelország (UBA - FADU) - Argentína
 • A Ciencias és az Artes de América Latina Egyetem (UCAL) - Peru
 • Srishti Művészeti és Tervezési Intézet
 • Ringling Művészeti Főiskola
 • Özyegini Egyetem - Törökország
 • Tbilissi Állami Akadémia - Grúzia
 • Universita degli studi della campania luigi vanvitelli - Olaszország
 • Jiangnan Egyetem - Kína
 • Universidad del desarrollo (UDD) - Chili
 • HIT Holon Technológiai Intézet - Izrael

Szakmai tapasztalat - partnerségi projektek

Tanulmányainak első évétől kezdve „szakmailag tanulsz” a szakmai partnerségek keretében.

"Ezek a nagyvállalatok azért jönnek dolgozni a hallgatóinkkal, mert intuitív jövőképükkel rendelkeznek, már élnek a holnap gazdaságainak tudásán és megosztásán, digitális világban születnek és arra törekszenek, hogy felelősségteljesen segítsenek másokon. út! » Maurille Larivière128580_0B2A0125.jpg

Projektek - Mik ezek?

Az évente végrehajtott szakmai projektek lehetővé teszik a kreatív, kíváncsi hallgatók új generációjának találkozását, akik aggódnak a világ iránt.

1. FÁZIS - Rövid és problematikus

Kulcsfontosságú szempont a találkozó a társasági társaság képviselőivel. A csere során a hallgatókat bevezetik a projektbe, meghatározzák az igényeket, finomítják a rövid és a perspektívastratégiák tervezetét.

2. FÁZIS - elemzés

A kutatási és merítéses foglalkozások sorozata lehetővé teszi a hallgatók számára egyrészt a vállalat igényeinek integrálását, másrészt a stratégiai gondolkodáshoz szükséges alapvető személyek meghatározását. A projekthez kapcsolódó fenntartható fejlesztési célok beillesztése.

3. FÁZIS - Ötletek

Ez a szakasz lehetővé teszi az innovatív ötletek széles skálájának generálását, a legoptimikusabbtól a legkonkrétabbá. Az ötletek révén a hallgatók fogalmi válaszokat találnak.

4. FÁZIS - Megvalósítás A kiválasztott ötleteket a hallgatók elemezik, átdolgozzák és rajzolják annak érdekében, hogy igazolják azok relevanciáját a jövőbeli felhasználók számára.

Modellek (3D digitális vizuális ábrázolás) és prototípusok (funkcionális és dinamikus modell) felhasználásával a hallgatók valós, vizuális aspektusokat adnak az érvényesített megoldásokhoz.

5. FÁZIS - Prototípuskészítés

Az összes munkafázist formalizálják és különféle fizikai és digitális médiumok szemléltetik. A cél az, hogy elmagyarázza a társaságnak az elvégzett mérlegelést, álláspontokat és a projekt eredményeit.

Új innovatív módszerekkel:

 • «Tervező gondolkodás»
 • Gyümölcsös innováció
 • Életciklus-elemzés, öko-koncepció, Biomimicry Knowledge of Design ®
 • 17 fenntartható fejlődés célja

128578_IMG_1628.jpg

Alumni - Hol vannak most?

«Tegnap diák voltam, ma tervező vagyok! »Az SDS-diploma révén hallgatóinknak lehetősége van nagyobb társaságok integrációjára vagy saját induló vállalkozás létrehozására.

«A tervezésem elképzelése nem csak egy esztétikai tárgy létrehozása. A formatervezés elsősorban filozófia: minden ember mindennapi életének javítása érdekében létrehozni. Az SDS-t választottam a formatervezési gondolkodás és az öko-tervezés megközelítéséhez »

Antoine Trouvé, Diplomé 2017

Diákok tanúvallomása - Elmondják nekünk

Minden élmény különbözik; Ki jobb, mint a hallgatók, hogy elmondja az övék.

«Mindig vonzott a rajz, még akkor is, ha soha nem vettem órákat. A környezet iránt is érdekel, amely generációm számára nagy aggodalomra ad okot. Az SDS ötvözi a tervezést és a fenntartható innováció fogalmát. Ez egy olyan hely, ahol azt hiszem, tudok boldogulni. » Laura Jovene - 1. év

«Az SDS integrálását úgy döntöttem, hogy az ökológiai koncepció hangsúlyt helyez, és mivel lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy részt vegyenek szakmai projektekben olyan nagyvállalatoknál, mint a Toyota, a Decathlon és az Accenture.» Paul Sossouhounto - 2. év

«Az SDS tervezőjeként választottam, mert másoknak kell dolgoznom, és hasznosnak kell lennem a rászorulók számára. Hosszú ideig gondolkodtam a humanitárius karriertől, amíg felfedeztem a tervezést. » Julian Coiffard - 2. év

«Az SDS-t az értékek és az érdekes program (nemzetközi iskola, partnerségi projektek) miatt választottam. A formatervezés egy kreatív szakma, ahol az esztétikai, ergonómiai és fenntarthatóbb megoldások létrehozásával javíthatunk a dolgokon. » Rosa Hämäläinen - 3. év

„Megkérdeztem magamtól:„ mi a fenntarthatóság? ”Ez egy megközelítés, amely a környezetre vagy magunkra irányul? Nem. A reflexió után úgy döntöttem, hogy arra törekszem, hogy hol tudok választ találni, és hol tudunk megoldásokat hozni, mert nemcsak a tudásról, hanem a cselekvésről szól. » Jérémie Polese - Master 2 diploma 2017

«Mindig a tervezés és általában a művészi érdeklődésem iránt érdeklődött, tehát nagyon természetes választás számomra, hogy a Bac SDT2A után tanultam a tervezést. Azért választottam ezt az iskolát, mert pozíciója nagyon érdekel. Fontosnak tartom, hogy olyan megoldásokat hozzunk létre, amelyek jobban tiszteletben tartják a környezetünket. » Corentine Masson - Master 2 diploma 2018

128576_Capturedecran2018-04-16a10.45.14.png

Helyszínek

szép

Address
szép, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franciaország