Hivatalos Leírás

Az Université Côte d'Azur egy nemrégiben létrehozott felsőoktatási intézménycsoport a francia Riviérán, amely összefogja a térség felsőoktatásának és kutatásának főbb szereplőit. Az Université Côte d'Azur célja egy új, 21. századi modell kidolgozása a francia egyetemek számára, a tudományágak közötti új kölcsönhatásokon, a kutatás, a tanítás és az innováció új koordinációs formáján, valamint a magánszektorral és a helyi hatóságokkal való szoros partnerségek kialakítására. 2016 januárjában az Université Côte d'Azur megnyerte a francia kormány által elismert "IDEX" díjat az UCAJEDI projektért, melyet a világ 10 legjobb világszínvonalú, átfogó egyetemei közé sorol.


A pillantásra

Kutatás

 • 4218 olyan személy, aki az A vagy A rangsorolt ​​laboratóriumokban kutatott
 • 493 aktív kutatási és képzési partnerség
 • 53 ANR által finanszírozott projektek
 • 35 millió euró kutatási szerződések révén
 • 76 nemzeti és 48 nemzetközi díjat és díjat

Oktatás

 • 1700 Ph.D. diákok
 • 8.000 Mester hallgató
 • 16 000 egyetemi hallgató
 • 22 távoli e-learning tanfolyamokat és még többet
 • 59 szabadalom és 37 engedély
 • A SophiaTech új oktatási központja az innovációra és a tudásmegosztásra összpontosított

Nemzetközi

 • Kivételes határokon átnyúló terület, amely néhány tíz km²-en belül világszínvonalú márkák (Nice, Sophia Antipolis, Cannes, Grasse, Monaco, Olaszország)
 • 20% külföldi diákok
 • 6 külföldi egyetemen
 • 100 európai finanszírozású projekt, köztük az Európai Kutatási Tanács (ERC) támogatásai
 • Több mint 100 nemzetközi csapat külföldön

UCA

A 21. századi egyetem

Az Université Côte d'Azur 13 kiemelkedő intézményből áll, amelyek egy egyetemként működnek együtt. Minden módon kifogásoljuk magunkat. Szinte minden területen eltörjük az akadályokat. A határokon túlmegyünk. Minden tőlünk telhetőt keresünk, a legjobbat tőled, hogy jobbá tegyük a világot.

Az alt = "UCA hatóköre tehát a Côte d'Azur-on jelen lévő, a nemzetközi színtéren jól ismert és látható nemzetközi felsőoktatási és kutatási közintézményeket és magánegyesületeket foglalja magában, a megkülönböztető együttműködési gyakorlatok innovatív jellegét önszerveződő feltételeket teremtenek a kiválóság számára, ez ösztönözni fogja a jövőbeli tudomány, képzés és innováció megjelenését.

 • Az Université Nice Sophia Antipolis (UNS), kutatás-intenzív, minden nemzetközi rangsorban;
 • Két nemzeti kutató testület: CNRS és Inria, multidiszciplináris és emblematikus a digitális tudományokban;
 • Egy másik csillag, amely csatlakozik az alt = "Az UCA klaszteréhez a Côte d'Azur Obszervatórium (OCA). Négy állomással (Mont Gros és Valrose Nizzában, Sophia Antipolis és a Plateau de Calern Observatory) Charles Garnier az OCA-nak figyelemre méltó építészeti és tudományos örökséggel rendelkezik. De messze a múltra tekintve továbbra is nemzetközileg elismert kutatási központ a Földtudományi és Csillagászati ​​társulásban, precíziós mechanikával, nagy teljesítményű számítástechnikai központokkal és virtuális megfigyelőkkel.
 • A nizzai Center Hospitalier Universitaire (CHU), amely a hematológia, a biológiai erőforrások és a terápiák szimulációjának és innovációjának vezető nemzeti központja, amely az alapkutatókat orvosok és mérnökök mellett helyezi el;
 • EDHEC és SKEMA, két kiemelkedő üzleti iskola jelen van minden nemzetközi rangsorban; a világranglistákon jelen lévő két Business School jelenléte a kutatási és képzési tevékenységeken túl a minőségbiztosítás kultúráját
 • A nemzetközi színtéren működő hat művészeti iskola konzorcium, amely világszínvonalú intézményeket foglal magában, garancia az elképzelésünk eredetiségére, és növeli megközelítésünk kreativitását. Összességében mindegyik játékos egyedülálló hozzájárulást hoz magas hozzáadott értékkel és új dimenzióval.
 • Centre National de Création Musicale, a francia zenei alkotás hat nemzeti központja. Küldetése a kortárs zene zenei repertoárjának terjesztése és előmozdítása, tevékenységének elsősorban négy tengelyen történő megvalósításával: termelés, műsorszolgáltatás, képzés és kutatás.
 • École Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, ez egy egyedülálló nemzeti intézmény, amely a kortárs művészetnek szentelt. Egy helyszínen egyesül egy művészeti iskola, egy művészeti központ, egy művészi lakóhely és egy speciális könyvtár. Az épület szerepel a Patrimoine du XXe siècle-ben
 • A Fenntartható Formatervezési Iskola (SDS), amely a jövőt alakítja, és felelősségteljes figyelmet fordít a fenntartható fejlődés négy pillérére az új és kreatív tanulási módszerek révén az iparral együttműködve.
 • Cannes Roselle Hightower, 1961-ben alakult. A Roselle Hightower a Danse de Cannes-ban született. A klasszikus balett, a kortárs tánc és a jazz képzés terén a világ egyik legelső szakmai tánciskolája lett. Az ESDC partnersége a professzionális tánctársaságokkal, köztük a Les Balett de Monte-Carlo-val vagy a Le Prix de Lausanne nemzetközi versenyeivel.
 • Konzervatórium Nemzeti à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). 1957 óta a Konzervatórium több mint 50 országból több mint 50 000 diákot fogadott el, és nagyszerű zenészeket fogadott, akár diákként, akár tanárként szerte a világon.


alt = "UCA ambíciói

Kutatás, létrehozás, innováció

Az Université Côte d'Azur-ot 2015-ben hozták létre, hogy a francia Riviérán a felsõoktatás és a kutatás legfontosabb szereplõinek kollektív ambícióját életre keltsék. Mint egy felsőoktatási klaszter, amely magában foglal egy nagy kutatóintézetet, több felső szintű kutatóintézetet és laboratóriumot, elit üzleti iskolákat és egy nemzetközileg elismert művészeti és tervező iskolák egy csoportját, alt = "Az UCA jól pozícionált multidiszciplináris, kreatív megoldások biztosítására a gyorsan változó világ összetett kihívásai.

A francia Riviéra gazdag történelmére építve a művészeti és technológiai innováció központjaként és Európa legnagyobb technológiai parkjának (Sophia Antipolis) otthonaként a jövőképünk a tudományos és oktatási kiválóságon, erősen nemzetközi fókuszon, mély helyi kapcsolatokon alapul ipari és kormányzati partnerek, valamint határozottan transzdiszciplináris kilátások. Kutatási és oktatási programjaink a diszciplínák közötti megosztott interakciók gyümölcse, az emberi, művészi és gazdálkodási dimenziók beillesztése a projektjeinkhez, valamint kvantitatív, digitális és adatközpontú megközelítésekre épülő szigorú alapítvány.

A nagyszabású napirend és a tudományos kiválóság elismeréséért 2016 januárjában alt = "Az UCA elnyerte a francia kormány által elismert" IDEX "(Excellence Initiative) díjat, amelyben az alt =" UCA "egy kis csoportja magas rangú, világszínvonalú francia egyetemeket és olyan alapokat nyújtsunk, amelyek segítenek elérni célunkat, hogy átalakítsák egyetemünket és régiónkat. Nemrégiben számos más nagy nemzeti díjat is nyertünk, hogy támogassuk tevékenységeinket, nevezetesen a továbbképzést, az egyetemi és a végzős oktatást, valamint a vállalkozói tevékenységet.

A kari és a diákok több mint 20% -a külföldről érkezik, alt = "Az UCA erőteljesen a külvilág felé fordul, olyan szempont, amelyet folyamatosan megerősítünk az elit nemzetközi partnerségek megteremtésével és új nemzetközi oktatási programok kidolgozásával. teljesen új nyelvet tanítanak, új szolgáltatásokat hoztak létre a nemzetközi kutatók és hallgatók vonzására, és lehetővé teszik számukra, hogy letelepedjenek a régióba, valamint segítsék az egyetemi oktatókat a legjobb nemzetközi folyóiratokban.

alt = "Az UCA kutatói és hallgatói körében is vállalkozói és üzleti készségek fejlesztésére törekszik, számos új program célja, hogy ösztönözze a vállalkozói szellemet a diákok minden szintjén, és biztosítsa számukra az álmaik eléréséhez szükséges eszközöket. az ötletek a régió számos vállalatának középpontjában állnak, függetlenül attól, hogy egyetemi kutatáson alapulnak-e, vagy az egyetem egyik tagjától származnak-e.

Végül az alt = "Az UCA arra törekszik, hogy katalizátorként alakítsa át a Côte d'Azur térséget, hozzájárulva növekedéséhez azáltal, hogy megoldásokat kínál az üzleti problémákra a tanácsadási tevékenység, a folyamatos oktatás révén, valamint az új és meglévő vállalatok felfedezéseinek engedélyezése révén Az egyetem és a régió közötti eszmecserék fontos szerepet játszanak annak növekedésében és sikereiben.A legtöbb esetben az UCA vezető kutatása olyan megoldásokra, termékekre és vállalatokra fordítható, amelyek mind a társadalom, mind a gazdaság számára előnyösek lesznek.

Program oktatási nyelve:
Angol
Francia

Az intézmény további kínálata:

MSc

Université Côte d’Azur (UCA)

A "Biobankok és komplex adatkezelés" MSc azonnali karrierlehetőségeket nyit meg számos ágazatban, mint az emberi egészség, a gyógyszeripar és a biotechnológiai ipari labo ... [+]

A "Biobankok és komplex adatkezelés" MSc azonnali karrierlehetőségeket nyit meg számos ágazatban, mint az emberi egészség, a gyógyszeripar és a biotechnológiai ipari laboratóriumok és a mezőgazdasági ágazat.

Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés) / FC (végrehajtó képzés) / FP (továbbképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: Nice Campus Pasteur / Sophia AntipolisAngol nyelv

A Biobank egy olyan biológiai anyagtároló, amely a tudományos kutatások támogatására gyűjt, feldolgoz, tárol és forgalmaz. Ennek az MSc fő célja olyan tudás, tapasztalat és gyakorlati készségek elsajátítása, amelyek a mesterséges bankok (emberek, állatok, növények és más élő szervezetek) multidiszciplináris területére és összetett adatkezelésre való jogosultságát képesek megkapni.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol,Francia
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

A tudósok következő generációjának növekedése a növényvédelemben A BOOST megfelel a környezetbarát növénytermesztési technológiák követelményeinek, azáltal, hogy a követk ... [+]

A tudósok következő generációjának növekedése a növényvédelemben A BOOST megfelel a környezetbarát növénytermesztési technológiák követelményeinek, azáltal, hogy a következő generációkat hozza létre a növényegészségügyben dolgozó tudósok és szakemberek számára.Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés) / FC (végrehajtó képzés) / FP (továbbképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: Sophia Antipolis / Institut Sophia AgrobiotechAngol nyelv

A környezetbarát növénytermesztési technológiák bevezetése, az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt ​​veszélyek minimalizálása, világméretű kihívás. Ez a kihívás minden olyan gazdasági szektorral szembesül, amely növényeket termel vagy használ: mezőgazdaság, agrár-élelmiszeripar, kozmetika, gyógyszerészet.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

A számítási biológia multidiszciplináris megközelítés, amely a biológia és az orvostudomány aktuális problémáit kezeli és megoldja a matematikából, a fizikai tudományokbó ... [+]

Tanítsd meg a tudósok következő generációját a számítási biológia és az orvosbiológiai adatok tudományában.Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: Sophia AntipolisAngol nyelvWebhely: href = "http://univ-cotedazur.fr/en/idex/formations-idex/qcsbd/

A számítási biológia multidiszciplináris megközelítés, amely a biológia és az orvostudomány aktuális problémáit kezeli és megoldja a matematikából, a fizikai tudományokból és a számítástechnikából származó módszerekkel. Ez a program lehetőséget ad a leendő egyének számára, hogy megtanulják, hogyan kell pontosan megérteni egy biológiai kérdést, a biológiai jelenségeket koncepcionálják a megfigyelési adatokat integráló matematikai modellel, és megfelelő megoldást találnak a megoldás megoldására.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol,Francia
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

A Mod4NeuCog egy elit MSc program az idegrendszeri és kognitív rendszerek modellezésében, mely a jövő interdiszciplináris kutatóinak oktatása. A Mentoring innovatív megkö ... [+]

A Mod4NeuCog egy elit MSc program az idegrendszeri és kognitív rendszerek modellezésében, mely a jövő interdiszciplináris kutatóinak oktatása.Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés) / FIA (gyakornoki szerződés) / FC (vezetői képzés) / FP (továbbképzés) / PRO (szakképzési szerződés)Időtartam: 2 évHelyszín: Sophia AntipolisAngol nyelv

A Mentoring innovatív megközelítései révén a Mod4NeuCog célja a diákok természetes kíváncsisága és autonómiája. A cél az aktív kutatók fejlesztése az alkalmazott matematika és kognitív tudományok felületén.

célok

A diplomások megszerzik a matematikában, a statisztikában, a számítástechnikában, a biológiában és a kognitív tudományban a neurokognitív rendszerek modellezéséhez szükséges alapvető ismereteket.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

Foglalkozni egy interdiszciplináris megközelítéssel a tengeri biológiai erőforrások és tudományos, gazdasági és társadalmi értékeik értékeléséhez. Mivel csak most kezdjük ... [+]

Foglalkozni egy interdiszciplináris megközelítéssel a tengeri biológiai erőforrások és tudományos, gazdasági és társadalmi értékeik értékeléséhez.Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés) / FC (végrehajtó képzés) / FP (továbbképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: Nice Campus Valrose és Sophia AntipolisAngol nyelvWebhely: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

Mivel csak most kezdjük felmérni az óceán szerepét társadalmunkban, kulcsfontosságú a tudományos, gazdasági és társadalmi szereplők összefogása. A tudósok által kínált tengeri ökoszisztémák megértése ma már új társadalmi-gazdasági lehetőségeket nyit meg. Az ötlet: fejlessze az óceánra vonatkozó ismereteinket, hogy jobban értékeljük és védjük erőforrásait.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 - 2 év
Campus
Vegyes online és egyetemi
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

A globális felmelegedés és a gyorsan változó földhasználati változások összefüggésében a természeti és antropogén veszélyek és kockázatok évente több százezer halálesetet ... [+]

Az M.Sc. készségeket nyújt a kockázatkezelésben, és különösen a kockázatmodellezésben, a környezeti veszélyek és kockázatok jobb előrejelzésére és kezelésére.Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: IMREDDAngol nyelv

A mediterrán környezet nagy népsűrűséget, gyors földterület-változást és szélsőséges éghajlati eseményeket egyesít egy IPCC globális klímaváltozási pontjában. Az ökológiai veszélyek széles skáláján túl a régió pusztító árvizek és erdőtüzek hatáskörébe tartozik. Az Alpok és a tenger közelsége hozzájárul ahhoz, hogy a lakosság a földgömbökre, például a tömeges mozgalmakra, a földrengésekre és a parti árvizekre / szökőárokra kerüljön. Kevés terület a világban olyan sok környezeti veszélyt és kockázatot koncentrál, mint a délkelet-Franciaországban, így ideális környezet a kockázatkezelésről.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

Az MSc "Menedzsment az íz ... [+]

Az MSc "Menedzsment az ízDiploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés) / FC (végrehajtó képzés) / FP (továbbképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: GrasseAngol nyelv

A Grasse a parfümök globális fővárosa, és az íz- és illatipar minden szintjét biztosítja. A parfümipar minden elemét ebben a térségben fejlesztik és dolgozzák fel.

Ennek a szakiránynak a célja a jövőben az ipar szakembereinek képzése és a multidiszciplináris oktatáshoz való hozzáférés biztosítása a kultúrák közötti összefüggésekben a Grasse oldalon.

célok

A program magas színvonalú oktatást nyújt az UNS és az EDHEC képzett szakemberei, valamint partnereink (vállalatok, intézmények, egyetemek) szakértelme révén.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

Multidiszciplináris tanulmányi tapasztalat az intelligens városfejlesztésekről és üzleti megoldásokról a fenntartható városi környezet felé történő átmenet által. A progr ... [+]

Multidiszciplináris tanulmányi tapasztalat az intelligens városfejlesztésekről és üzleti megoldásokról a fenntartható városi környezet felé történő átmenet által.Diploma: egyetemi diplomaIdőtartam: 1 évFI (alapképzés) / FC (végrehajtó képzés) / FP (továbbképzés)Helyszín: Nice / IMREDDAngol nyelv

A program elősegíti a tehetségeket innovatív intelligens városprojektek kidolgozásában és megvalósításában. Az akadémiai és ipari szakértők olyan innovatív tanulási tapasztalatot javasolnak, amely a résztvevőket megfelelő kompetenciákkal látja el, hogy gyorsan fejlődhessenek a foglalkoztatási környezetben.

A programot úgy alakították ki, hogy megfeleljen a karrierfejlesztést kereső kormányzati és vállalati szakembereknek.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université Côte d’Azur (UCA)

Csatlakozzon a digitális gazdaság legprofibb stratégiai területeihez, és megtudja az alapvető módszereit és algoritmusait a "Data Science" MSc programban az Université Cô ... [+]

Csatlakozzon a digitális gazdaság legprofibb stratégiai területeihez, és megtudja az alapvető módszereit és algoritmusait a "Data Science" MSc programban az Université Côte d'Azur-n!Diploma: Master of Science (MSc)FI (alapképzés) / FC (végrehajtó képzés) / FP (továbbképzés)Időtartam: 2 évHelyszín: Nice Campus ValroseAngol nyelv

Az adatok tudománya egy újonnan megjelenő tevékenység, amely az elkövetkező években egyre fontosabbá válik a digitális gazdaság számára. Ez a követelmény elsősorban az adatgyűjtés és -feldolgozás növekvő kapacitásának köszönhető. Az Université Côte d'Azur-i "Data Science" MSc felkészíti a jövőbeli szakembereket matematikai technikákra és számítástechnikai eszközökre, amelyek szükségesek a tudás tömeges adatainak kitermeléséhez.... [-]

Franciaország Nice
Szeptember 2019
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Location address
Campus Valrose, Batiment M
28 avenue Valrose
Nice cedex 2

Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, 06108 FR
Social Media