Hivatalos Leírás

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Üdvözöljük a Savoie Mont Blanc Egyetemen!

A Savoie Mont Blanc Egyetem 14 000 hallgatóval, multidiszciplináris neveléssel és 19 nemzetközileg elismert kutatólaboratóriummal rendelkezik, olyan emberi léptékű intézmény, amely összekapcsolja a közelségét a területeivel, a COMUE Université Grenoble Alpes társulását és a széles körű Európa és a világ szempontjából. Rövid kurzusokat kínál (egyetemi diploma, egyetemi diploma) és hosszú kurzusokat (általános, szak- vagy szakoktatási fokozatokat, mesterképzést, mérnöki diplomát és doktorátust), mind az első, mind a továbbképzésben. Annecy-ben, Le Bourget-du-Lac-ban és Jacob-Bellecombette-ban található három egyetemi campusában különösen vonzó élet- és tanulmányi körülmények állnak rendelkezésre, kivételes környezetben, a tavak és a hegyek között. A kutatás és az oktatás támogatása érdekében a nemzetközi aspektus hozzájárul a szervezetünk identitásához, vonzerejéhez, dinamizmushoz és általános fejlődéséhez. A Savoie Mont Blanc Egyetem középpontjában egyrészt nemzetközi projektek, közös odaítélési képesítések és angol nyelvű programok kerülnek kidolgozásra, másrészt lehetőség szerint a diákok, oktatók és kutatók mobilitásának ösztönzése érdekében. valamint az adminisztratív személyzet számára. Jelenleg 5 kontinensen és 240 kétoldalú egyezménnyel jelenik meg, kihasználva Svájc és Olaszország határán fekvő kiemelkedő helyét, hogy erős és különleges kapcsolatokat alakítson ki e két ország felsőoktatási intézményeivel.

Diákjaink biztosak lehetnek abban, hogy a Savoie Mont Blanc Egyetemen erőteljes dinamikával, személyes felügyeletük színvonalával, személyes tervük megválasztásában és fejlesztésében nyújtott támogatásban, valamint a munkahelyi beilleszkedéshez szükséges eszközöket találják. Az Université Savoie Mont Blanc kiválasztása minden lehetséges lehetőség felhalmozását jelenti a személyes sikerhez és teljesítéshez.

Emberméretű egyetemek

A Grenoble és Lyon közötti, a svájci és olasz határok közelében fekvő Savoie Mont Blanc Egyetem államilag finanszírozott, multidiszciplináris felsőoktatási intézmény, regionális, nemzeti és nemzetközi szinten. A Jacob-Bellecom-better, Annecy-le-Vieux és Le Bourget-du-Lac campusokban összesen 14 000 hallgató tanult 200 tanfolyamot.

Kutatás az elismert minőségért

19 laboratóriuma szoros kapcsolatot tart fenn a nemzeti kutatóintézetekkel (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Különösen megkülönböztetik magukat a szervezet interdiszciplináris tematikus tengelyektől: hegyi tanulmányok, napenergia, fizika és mechatronika. Ennek a tudományos környezetnek a minőségét tovább fokozza a CERN Genfben, a világ legnagyobb részecske-gyorsítója és a nano-technológiák kutatási klasztere Grenoble-ban.

Nemzetközi dimenzió

A legjobb francia egyetemek közé sorolta a nemzetközi kapcsolatokat, a Savoie Mont Blanc Egyetem először a külföldi tőzsdék főbb hálózataiba kerül.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Université Savoie Mont Blanc

A mechatronika a tudományok és készségek szinergikus és integrált folyamata (többek között az ellenőrzés és az informatika, az elektronika, a mechanika), amely lehetővé t ... [+]

CÉLKITŰZÉS

A mechatronika a tudományok és készségek szinergikus és integrált folyamata (többek között az ellenőrzés és az informatika, az elektronika, a mechanika), amely lehetővé teszi a megnövekedett vagy javított funkcionalitással rendelkező termékek és rendszerek megtervezését és tervezését, és amely megköveteli a termék koncepciójának vagy a termék koncepciójának megvizsgálását. teljes életciklusában egy kooperatív interdiszciplináris megközelítésben.

Miután elvégezte ezt a programot, a diákok készülnek a Ph.D. tanulmányok. Mérnökökként is dolgozhatnak, vagy magas szintű műszaki és tudományos pozíciókat tölthetnek be a kutatóközpontokban, a kutatási és fejlesztési osztályokban és a szakosodott tanácsadó cégekben.... [-]

Franciaország Annecy
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Université Savoie Mont Blanc

A Mester energia és napenergia épületek vonatok tudósok képesek összetett problémák megoldására kezelésével kapcsolatos, tervezés és optimalizálás a többszörös bemenet te ... [+]

Célok Vonat tudósok képesek összetett problémák megoldására kezelésével kapcsolatos, tervezés és optimalizálás a többszörös bemenet technológiai rendszerek. Fejleszteni kell a szakértelem és ismeretek szükségesek, hogy végezzen energiagazdálkodás, a környezetvédelem, az innovatív anyagok és a termelés innovatív struktúrák részeként globális politika a fenntartható fejlődés. Készségek és szakértelem Tervezése és végrehajtása komplex technológiai rendszerek, amelyek önszabályozó (vagy autonóm), és hogy a környezet védelme révén javult az energiahatékonyság és a specifikus módszerek, eljárások és anyagok. Szakértelem kapcsolódó eszközök (modellezés, szimuláció, mérés, információk kezelése). Multidiszciplináris mesterképzésre pálya ... [-]
Franciaország Le Bourget-du-Lac
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Location address
Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry
5 Chemin de Bellevue
Annecy-le-Vieux

Annecy, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Social Media
Location address
Université Savoie Mont Blanc
Annecy Campus
5 chemin de Bellevue

Argonay, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Location address
Domaine Universitaire
"Chartreuse" Building
Le Bourget-du-Lac

Le Bourget-du-Lac, Auvergne-Rhône-Alpes, 73376 FR