Hivatalos Leírás

Üdvözöljük a Université de Lorraine !

A Lorraine-régió már 1572-ben létrehozta az egyetemet, de az Északkelet-Franciaországban már önálló hercegség volt. A történelem folyamán a régiót többször „francia” és „német” részre osztották, mielőtt újraegyesült volna, és feltétlenül benne volt. Franciaország a 20. század elején. Ez a bonyolult és gazdag történelem miatt két nagy város alakult ki: az északi Metz és a déli Nancy.

Nancy-ben három egyetemet alapítottak a 20. században, köztük egy országos politechnikai intézetet, amely több mérnöki iskolát egyesített. Metzben az első egyetem 1970-ben jelent meg.

2012. január 1-jén, több éves előkészítés után, ezek a négy egyetem egybe lettek, és Université de Lorraine alkotnak. Az egyetemnek több mint 50 000 hallgatója van, közel 6 800 munkatársat, köztük 3 700 tanárt és keresőt, valamint számos épületet és egyetemet az egész régióban.

1 óra 30 percre Párizstól a TGV-vel és a Nagy Régió (Belgium, Luxemburg, Németország) szívében, a Lorraine régió kellemes környezetet biztosít egy nagyon gazdag kulturális élet mellett.

A franciaországi Le Figaro-étudiant című újság szerint 2013-ban a diákok a Nancy-t a legjobb városnak minősítették !

Université de Lorraine francia egyetem

Közel 52 000 hallgatójának kínál teljes körű tanulmányokat minden területen, és a bolognai modellnek (főiskolai / mester / doktori fokozat) összhangban.

Azt is javasolja, hogy különféle francia szakkifejezéseket, mint pl. A DUT-t különböző területeken (2 éves szakmai diploma, amelyet gyakran egy további év követ, hogy szakképesítéssel rendelkezzen), vagy diplomát, a mérnöki és ipari diplomát. kezelése.

A tanulmányok a különböző területeken végzett magas szintű kutatáshoz kapcsolódnak, és szükség esetén magas szintű speciális szakértelem és magas szintű technológiai létesítmények és infrastruktúrák hasznára válnak. Kérem, tekintse meg részletesebben a francia oktatási rendszer szervezését és működését.

A nemzetközi hallgatóknak lehetőségük van egy vagy több félév eltöltésére a Université de Lorraine számos csereprogramon keresztül. Felkérik őket arra is, hogy jelentkezzenek a nemzetközi tanterveink egyikére, ahol a tanfolyamok egészét vagy egy részét angolul tanítják. És persze, nagyon jó ötlet, hogy a velünk való tartózkodás lehetőségét használjuk a francia nyelvtanuláshoz; ehhez teljes nyelvi képzést kínálunk francia nyelven.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

A tudás párbeszéde

Université de Lorraine a tudás párbeszédén keresztül támogatja az innovációt , kihasználva tudományos területeinek sokféleségét és erősségét, és az innováció és a gazdasági növekedés öntözésére, valamint az alaptudomány fejlődésére törekszik.

A Université de Lorraine egy egész régió Université de Lorraine gazdasági és társadalmi fejlődésének egyik fő szereplője, amely a kultúrák közötti és a nemzedékek közötti kapcsolatokra építve koordinálja a regionális kutatási politikát, és a lehető legtöbb lakos számára hozzáférést biztosít a felsőoktatáshoz.

Université de Lorraine tantervet kínál a tudás minden területén: tudományok, egészségügy, technológia, mérnöki tudományok, emberi és társadalmi tudományok, jog, gazdaság, menedzsment, művészet, irodalom és nyelv. Külön hangsúlyt kap a crossover mezők között és a készségek, hogy a tanulók fejlesszék saját Pathway .

Université de Lorraine a nemzetközi tevékenységek széles skáláját javasolja

 • A bejövő és a kimenő diákcsere (a diákjaink mintegy 1500-at külföldön legalább egy szemesztert töltenek tanulmányaik során, a diákjaink 15% -a körülbelül 100 külföldi országban kezdte meg tanulmányait).
 • Megosztott oklevelek más egyetemekkel: mintegy 60 közös diploma, köztük 7 Erasmus Mundus mesterképzés.
 • Kutatási együttműködés:
  • Számos közös doktori képzés: PhD-k 11% -a külföldi egyetemen oszlik meg;
  • Közös csoportok vagy laborok külföldi egyetemekkel;
  • Közleményeink közel 30% -át más országok tudósai aláírják.
 • A hallgatók mobilitása, Ph.D. diákok és posztdokták, a kar tagjai és az adminisztratív személyzet nemzetközi integrációjának megszilárdítása. Az Egyetemnek aktív politikája van a kimenő mobilitás ösztönzésére, valamint a beérkező személyek üdvözlésének megkönnyítésére és egyszerűsítésére.

Ezen általános nyitottságon túl, nemzetközi stratégiánk 3 fokozatos szintre épül

 • Három másik ország határainál teljesen természetes, hogy Lorraine részt vesz a határokon átnyúló kapcsolatok kiépítésében a Nagy-régióban (Belgium, Belgium, francia és német nyelvű részei, Lorraine, Rheinland-Pfalz és Saarland német tartományai). ). Université de Lorraine jelentős szerepet tölt be ebben az építkezésben, számos kétoldalú együttműködésen keresztül ezen régiók egyetemeivel, de aktív szerepet játszik a Nagy-régió Egyetemének fejlesztésében is, ahol a Saarlandi Egyetemek, Trier, Kaiserslautern csatlakozik. , Luxemburg és Liège.
 • Université de Lorraine szándékában áll, hogy fokozatosan kapcsolatokat alakítson ki az európai egyetemek hálózatával, melynek fő irányvonalai vannak: interdiszciplinaritás és a tudásterületek közötti párbeszéd , az egyetemeken belül, amely széles körű tudományos spektrumot ölel fel, de a mérnöki szemléletre kiterjedő, strukturált tájékozódással, széles körben értelmezve.
 • Míg számos nemzetközi partnerségünk van szerte a világon , egyes helyszínek számos tudományterületre összpontosíthatnak, a kutatásban és a tanításban. Université de Lorraine hangsúlyozni kívánja az ilyen helyszínekkel való partnerségét azáltal, hogy az elismert és erősen támogatott szervezeteken belüli együttműködését strukturálja. Ez elsősorban a francia-német együttműködésre igaz, amelyre a Université de Lorraine egy francia-német Lorraine-központot (CFALOR) hozott létre. Ez a fajta partnerség Marokkóban , Kazahsztánban és Kínában (különösen Wuhanban) alakult ki, és a cél a világ mintegy 10 telephelyére vagy régiójára összpontosít.
Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:


Université de Lorraine

Ez a kurzus célja, hogy a mérnöki és a mesterképzés területén olyan szakembereket képezzen, akik a kohászat és az anyagok mechanikájával foglalkoznak, és amelyek megfelel ... [+]

Az anyagtudományok két fő témájára épülő nemzetközi mesterkutatás; A Lorraine-i Egyetemen az anyagok és a mikrostruktúrák mechanikáját kínálják. A tanítást angolul adják meg, és a program minden M1-es vagy azzal egyenértékű állampolgárságú diák számára nyitva áll, azaz olyan diákok számára, akik már egy évet tanulmányoztak egy posztgraduális szinten, és szeretnék megvalósítani a mesterképzésük második évét. nemzetközi légkör. Az új mesterkutatás célja, hogy magas szintű vezetőket képezzen a kohászatban és az anyagok mechanikájában. A kurzus végén a hallgatók rendelkeznek minden olyan tudással, amely szükséges ahhoz, hogy pályafutását az egyetemi oktatók vagy az ipari kutatás felé folytassa.... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az MSc program kutatási alapú megközelítés az erdei ökoszisztémák megértéséhez és kezeléséhez, alapvető és alkalmazott ismereteket nyújtva az erdei ökoszisztémák és közös ... [+]

Ezt a mestert a Université de Lorraine és az AgroParisTech közösen akkreditálja.

Ebben a mesterképzésben a fő „erdők és környezetük (FEN)” egy félévnyi angol nyelvű és nemzetközi diákok számára megnyitott kurzusokból áll.

A program célkitűzéseiA projektmenedzsment és kutatási tevékenységek (kommunikáció, kísérletezés, vizsgálat, adatelemzés stb.) Magas multidiszciplináris képzés és korszerű technológiák beszerzése.Ismerje meg az évelő növények, az agrosystems és az erdei ökoszisztémák működését, a molekuláktól a tájig, az ipari termékek forrásait és az ökológiai szolgáltatásokat.Az ökológiai mérnöki tudomány és technológiák mestere a természeti környezet és a mezőgazdasági / erdészeti termelési rendszerek fenntartható kezeléséhez.Ismerje meg a főbb környezeti kérdéseket (globális változások, biológiai sokféleség, faipari anyagok, megújuló erőforrások, energia, szennyezés, fenntartható fejlődés stb.).tudományágak... [-]
Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az MSc EF tudományos oktatást nyújt a fenntartható erőforrás-gazdálkodás, a biogazdaság és a természetgazdálkodás területén. A program célja a fenntartható erdőgazdálkodá ... [+]

Az MSc European Forestry (MSc EF) kétéves program az erdészeti tudományok területén. A program az Erasmus Mundus címkét 2004-2014-re és 2016-2019-re kapta.

Az MSc EF tudományos oktatást nyújt a fenntartható erőforrás-gazdálkodás, a biogazdaság és a természetgazdálkodás területén . A program célja a fenntartható erdőgazdálkodás és az európai üzleti kultúra alapos ismeretével rendelkező szakemberek oktatása.

Pixabay / Pexels

Az MSc EF konzorcium hat európai kiváló minőségű erdészeti egyetemből áll :

Kelet-Finnországi Egyetem (koordinátor)AgroParisTech, FranciaországFreiburgi Egyetem, NémetországLleida Egyetem, Spanyolors... [-]
Franciaország Nancy
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az Erasmus Mundus közös mesterképzés (EMJMD) az átfogó számítástechnikában és a fenntartható fejlődésért folytatott kommunikációban (PERCCOM) célja a fejlett információs ... [+]

Az Erasmus Mundus közös mesterképzés (EMJMD) az átfogó számítástechnikában és a fenntartható fejlődésért folytatott kommunikációban (PERCCOM) célja a fejlett információs és kommunikációs technológiák (IKT) környezetvédelmi tudatossággal való összekapcsolása, hogy világszínvonalú oktatást és egyedi kompetenciákat biztosítson az IKT-szakemberek számára, akik tisztábbak , zöldebb, erőforrás- és energiahatékony kiber-fizikai rendszerek.

Kontextus

A jövőbeni világ kihívások közé tartozik a technológiai fejlődés és az új feltörekvő technológiák környezetre gyakorolt hatása, és óriási erőfeszítéseket igényel a levegő, a víz, az élelmiszer és az energia kihívásainak hatékony kezelése érdekében.... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az EMerald Master programot úgy alakították ki, hogy válaszoljon az Európai Unió által az erőforrás-hatékony Európa létrehozására irányuló sürgős igényre. ... [+]

Főbb

Innovatív oktatás a geometriai és körkörös gazdaságban (2 éves mesterkurzus = 120 ECTS)

Az EMerald mester Erasmus és az EIT címkével van ellátva

Résztvevő egyetemek

Liège Egyetem Belgium (fő koordinátor)Lorraine Egyetem, ENSG Nancy FranceLuleå Műszaki Intézet SvédországTU Bergakademie Freiberg Németország

Oklevél

A konzorcium háromszoros oklevelet (egyet minden egyetemen, ahol a hallgató részt vett) és egy diplomamellékletet a koordináló egyetemen nyújt:

Ingénieur Civil des Mines et Géologue, amelyet a Liège Egyetem (ULiège) szállítA Lorrainei Egyetem (UL) által szállított mesterképzések és környezetvédelemMaster of Science - Major: Luleå Műszaki Egyetem (LTU) által szállított földtudományokGépészmérnöki és Folyamatmérnöki Mester, a Bergakademie Freiberg Technische Universität (TUBAF) - EIT címke tanúsítványa... [-]
Franciaország Nancy Belgium Liège Svédország Luleå Németország Freiberg  + 4 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az AMASE Master-en belül nemcsak értékes tudást szerez az anyagtudományban és a mérnöki tudományban, hanem a négy legelterjedtebb európai nyelv közül is kétet tanul. A he ... [+]

Az AMASE Master-en belül nemcsak értékes tudást szerez az anyagtudományban és a mérnöki tudományban, hanem a négy legelterjedtebb európai nyelv közül is kétet tanul.

A helyi diákokkal tanulsz, és megismerheted a fogadó országok kultúráját, növeled a későbbi munkalehetőségeket.

2005-ben az EEIGM intézményi partnereivel kétéves multinacionális mestert hozott létre a fejlett anyagtudományban és mérnöki szakon

A diákok az első két félévet egy partner egyetemen választják; a harmadik félév a konzorcium másik egyetemén tölti el. A negyedik félév a két egyetem egyik laboratóriumában végzett kutatási projektből áll. A diákok kettős mesterfokozatot kapnak a két egyetemen.... [-]

Franciaország Nancy
Augusztus 2020
Francia
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az európai mester a Lexikográfiában (EMLex) egy 2009-es nemzetközi mesterképzési program (120 ECTS), amelyet 2009 óta kínálnak. 2016 óta az EMLex Erasmus Mundus közös mes ... [+]

Szeretne részt venni egy nemzetközileg elismert mesterképzésben, és tanult a lexikográfia tudományos területén?

Akkor mi lesz az európai mesterkurzus (EMLex) elit tanulmányi programjának, az Erasmus Mundus közös mesterfokozatnak, amely rendkívül értékes és világszerte egyedi oktatást nyújt? Ön képes lesz arra, hogy különböző európai egyetemeken tanulhasson, nemzetközi tudományos kapcsolatokat alakítson ki, és óriási mértékben növelje szakmai lehetőségeit.

Az EMLex diplomások magasan képzett nemzetközi szakértők a kutatás, oktatás, kultúra, nyelvészet és információkezelés területén.

Az európai mester a Lexikográfiában (EMLex) egy 2009-es nemzetközi mesterképzési program (120 ECTS), amelyet 2009 óta kínálnak. 2016 óta az EMLex Erasmus Mundus közös mesterképzéssel zárható le. Tartalmaz egy külföldi nyári szemesztert minden diák számára az alábbi egyetemekkel és intézményekkel együttműködve:... [-]

Franciaország Nancy
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

A mesterképzés célja, hogy magas szintű, multinacionális kutatás-orientált oktatást nyújtson a fúzióval kapcsolatos mérnöki fizikában, szorosan összefüggésben a partnerek ... [+]

A mesterképzés célja, hogy magas szintű, multinacionális kutatás-orientált oktatást nyújtson a fúzióval kapcsolatos mérnöki fizikában, szorosan összefüggésben a partnerek kutatási tevékenységeivel, jól integrált nyelvi és kulturális tapasztalattal. A 7 érintett intézmény együttes és összehangolt tanítása és kutatása igen sokféle kompetenciát kínál a fúziós tudomány és a mérnöki fizika területén.

A közös európai mesterképzés valódi európai lehetőséget kínál a mesterképzéshez olyan területen, amely kulcsfontosságú ahhoz, hogy hozzájáruljon a világ energiaellátásának egyre sürgetőbb és létfontosságú problémájának megoldásához. A partnerek hosszú távú kapcsolatban állnak a nukleáris fúzióra vonatkozó összehangolt EURATOM kutatási program keretében.... [-]

Franciaország Nancy Marseille Csehország Prága 6 Saclay Spanyolország Leganés Madridi közösség Németország Stuttgart Belgium Ghent  + 9 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az Erasmus Mundus európai nyelvi és kommunikációs technológiák mesterképzési programja (LCT) az ipar és a kutatás igényeinek kielégítésére szolgál egy gyorsan növekvő ter ... [+]

Az Erasmus Mundus európai nyelvi és kommunikációs technológiák mesterképzési programja (LCT) az ipar és a kutatás igényeinek kielégítésére szolgál egy gyorsan növekvő területen. Oktatási és képzési lehetőségeket kínál a kutatás és az innováció vezetőinek következő generációi számára. Alapos ismereteket és betekintést nyújt a hallgatóknak a különböző nyelv- és kommunikációs technológiákhoz hozzájáruló tudományágakba, és erősíti a tudományos módszerekkel való munkaképességüket. Ezenkívül a hallgatók gyakorlati jellegű ismereteket szereznek a nyelvtechnológia, a számítástechnikai és az elméleti nyelvészet és a számítástechnika modulok megfelelő kombinációinak kiválasztásával.... [-]

Franciaország Nancy
Augusztus 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Ebben a mesterképzésben a „Molekuláris kémia és fizikai-kémia” (MCP) szakirány angol nyelvű és nemzetközi diákok számára nyitott tanfolyamokból áll. A kémiai MS fő célja, ... [+]

Ebben a mesterképzésben a „Molekuláris kémia és fizikai-kémia” (MCP) szakirány angol nyelvű és nemzetközi diákok számára nyitott tanfolyamokból áll.

A program célkitűzései

A kémiai MS fő célja, hogy megfeleljen a vállalatok elvárásainak, olyan programot kínálva, amely több olyan tevékenységi területre kiterjedő szakterületet kínál, amelyek foglalkoztatási forrásokként ismerhetők fel: kémiai elemzés, felületi kezelések, biológiai anyagok, környezetvédelem, modellezés, szintézis .

A kémiai MS célja továbbá, hogy a jövőbeli szakembereket képezze a doktori iskolák, a C2MP (kémia, mechanika, anyagok, fizika), a SIMPPE (molekulák és tudományok tudománya és mérnökei) és más partnerlaboratóriumok számára. nemzetközi megnyitása, biztosítva a diákok szilárd nyelvi alapját és a mobilitás ízét.... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az üzleti menedzsment mestere: az IAE Nancy nemzetközi menedzsment szakosodása magas szintű, elméleti és alkalmazott menedzsment. Folyamatos tanulás, vagy főiskolai vagy ... [+]

Az üzleti menedzsment mestere: az IAE Nancy nemzetközi menedzsment szakosodása magas szintű, elméleti és alkalmazott menedzsment. Folyamatos tanulás, vagy főiskolai vagy elsőéves mesterképzés (azaz 4 év egyetemi tanulmányok után) érhető el. Célja mind a nem üzleti, mind az üzleti hallgatóknak vagy a szakembereknek. Lehetővé teszi a diákok vagy vezetők számára, hogy átfogó tananyaggal egészítsék ki a nem üzleti területeken szerzett szakértelmüket. Lehetővé teszi továbbá az adott területekre szakosodott hallgatók vagy vezetők számára, hogy a transzverzális kompetenciák megerősítésével bővítsék perspektíváikat és többértékűségüket, hogy szembenézzenek az üzleti kihívásokkal egy globalizált világban.... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az üzleti menedzsment mestere: Általános menedzsment szakirány az IAE Nancy-től magas szintű, elméleti és alkalmazott menedzsment. Folyamatos tanulás, vagy főiskolai vagy ... [+]

Az üzleti menedzsment Master: Általános menedzsment specializáció az IAE Nancy-től magas szintű, elméleti és alkalmazott menedzsment. Folyamatos tanulás, vagy főiskolai vagy elsőéves mesterképzés (azaz 4 év egyetemi tanulmányok után) érhető el. Célja mind a nem üzleti, mind az üzleti hallgatóknak vagy a szakembereknek. Lehetővé teszi a diákok vagy vezetők számára, hogy átfogó tananyaggal egészítsék ki a nem üzleti területeken szerzett szakértelmüket. Lehetővé teszi továbbá az adott területekre szakosodott hallgatók vagy vezetők számára, hogy a transzverzális kompetenciák megerősítésével bővítsék perspektíváikat és többértékűségüket, hogy szembenézzenek az üzleti kihívásokkal egy globalizált világban.... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Az NLP (Natural Language Processing) célja, hogy olyan számítási modelleket állítson elő, amelyek szimulálják a „természetes” nyelvek, például az angol, a francia vagy az ... [+]

RánézésreDiploma: Master of Science fokozatTípus: Ipari és kutatási orientációECTS kreditek száma: 120Kezdés: 2020. szeptemberIdőtartam: 1-2 évNyelv: angolTandíj: 334,00 euró, uniós polgár számára, egyébként 3 770 euró. Helyszín: Nancy, Franciaország (1 óra 30 perc vonatútra Párizstól) Természetes nyelvi feldolgozás (NLP): A számítógépek megvitatása

NLP: Robbantó és lenyűgöző tudományterület, amely számos karrierlehetőséget kínál számos ágazatban, mint például az ipar, a kutatás és az oktatás.

Az NLP célja, hogy olyan számítási modelleket állítson elő, amelyek szimulálják a "természetes" nyelvek, mint például az angol, francia, orosz, kínai stb. Beszélgetési és megértési képességét, szemben a mesterséges nyelvekkel, például a programozással vagy a matematikával.... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 - 2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Ez a „Megbízható szoftverrendszerek” (DESEM) mesterképzés egy Erasmus Mundus mesterképzés, amely a Université de Lorraine Számítástudományi Mestere tanfolyamait tartalmaz ... [+]

Ez a „Megbízható szoftverrendszerek” (DESEM) mesterképzés egy Erasmus Mundus mesterképzés, amely a Université de Lorraine Számítástudományi Mestere tanfolyamait tartalmazza a szoftverfejlesztésről és a formális módszerekről.

A program célkitűzései

A mesterképzés fő célja, hogy fejlett programot biztosítson a „Megbízható szoftverrendszerek” (DESEM), az alapítványok és a módszerek, technikák és alkalmazások kulcsfogalmai és kurzusai keverékének összekapcsolására. a diákok szakmai projektje. Annak érdekében, hogy a jövőbeni diplomásoknak a fegyelem folyamatos fejlődéséhez szükséges alkalmazkodóképességet biztosítsuk, a program célja a szoftvermérnöki tudomány alapvető és kulcsfogalmai , mint például az algoritmika és a programozás, a fejlett szoftverfejlesztés, a modellező rendszerek, a formális módszerek, a logika és a bizonyítékok, szemantika, modellellenőrzés és -ellenőrzés, információs rendszerek biztonsága, protokoll- és rendszerellenőrzési technikák, hangsúlyt helyezve a formális módszerekre és alkalmazásukra .... [-]

Franciaország Nancy
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

A kurzus általános célja, hogy a hallgatók számára megismerjék az izom-csontrendszer biomechanikáját, és konkrétabban a betegspecifikus orvosi eszközök fejlesztését. ... [+]

Általános leírása

Az izom-csontrendszer biomechanikai viselkedésének és az orvostechnikai eszközök tervezésének megértése sokféle tudást igényel különböző területeken, mint például az orvostudomány (anatómia, sejt- és szövetbiológia, orvosi képalkotás…), az anyagok mechanikája, végeselem szimuláció, mozgáselemzés, az emberi test. Ez a mesterfokozat biztosítja a hallgatók számára a szükséges területek alapjait, hogy megértsék a klinikai problémát, és reális és megbízható terápiás megoldásokat javasoljanak. Ezeket a megközelítéseket a biomimetikumok bevezetésével egészítjük ki, hogy bemutassuk, hogyan lehet ihletet adni a természetből az új technikai alkalmazások tervezésére.... [-]

Franciaország Metz
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Lorraine

Ebben a Master of Life Sciences programban az „RNS Enzymes Sciences” specializáció (RNAES) angol nyelvű és nemzetközi diákok számára nyitott tanfolyamokból áll. ... [+]

Bemutatás

A Master of Life Sciences program - az RNS és az Enzim Sciences (RNAES) egy olyan tanfolyam, amelyet az RNS-ek és az Enzimológia molekuláris és celluláris biológiája területén elismert és speciális szakértelem jellemez.

Az RNAES nagymértékben támaszkodik a nemzetközileg elismert UMR IMoPA UL-CNRS 7365 ARN-RNP és molekuláris és szerkezeti enzimológiai csoportjaiból álló oktatói csoportra, de külsõ hangszórókra is, a francia egyetemeken vagy a külföldön. A második év mesterkurzusait csak angolul tanítják.

Célok és várható kompetenciák

A diplomások képesek lesznek kísérleti terveket és stratégiákat kidolgozni az RNS molekulák vagy enzimek előállítására és jellemzésére, olyan projektek megvalósítására, amelyek célja a makromolekulák aktivitásának, szerkezetének, sejtfunkcióinak tanulmányozása. Ez a tudás és know-how lehetővé teszi a diplomások számára, hogy belépjenek a Bac 5-be, vagy Ph.D. A diákok két lehetőség közül választhatnak:... [-]

Franciaország Nancy
Szeptember 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Franciaország
Address
Metz, Grand Est, Franciaország
Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franciaország
Address
Zikova,1903/4
166 36 Prága 6, Hlavní město Praha, Csehország
Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Franciaország
Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madridi közösség, Spanyolország
Address
Plaza Ciencias,1
28040 Madridi közösség, Spanyolország
Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Németország
Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, Flandria, Belgium