Université de Lorraine

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Üdvözöljük a Université de Lorraine !

A Lorraine-régió már 1572-ben létrehozta az egyetemet, de az Északkelet-Franciaországban már önálló hercegség volt. A történelem folyamán a régiót többször „francia” és „német” részre osztották, mielőtt újraegyesült volna, és feltétlenül benne volt. Franciaország a 20. század elején. Ez a bonyolult és gazdag történelem miatt két nagy város alakult ki: az északi Metz és a déli Nancy.

Nancy-ben három egyetemet alapítottak a 20. században, köztük egy országos politechnikai intézetet, amely több mérnöki iskolát egyesített. Metzben az első egyetem 1970-ben jelent meg.

2012. január 1-jén, több éves előkészítés után, ezek a négy egyetem egybe lettek, és Université de Lorraine alkotnak. Az egyetemnek több mint 50 000 hallgatója van, közel 6 800 munkatársat, köztük 3 700 tanárt és keresőt, valamint számos épületet és egyetemet az egész régióban.

1 óra 30 percre Párizstól a TGV-vel és a Nagy Régió (Belgium, Luxemburg, Németország) szívében, a Lorraine régió kellemes környezetet biztosít egy nagyon gazdag kulturális élet mellett.

A franciaországi Le Figaro-étudiant című újság szerint 2013-ban a diákok a Nancy-t a legjobb városnak minősítették !

Université de Lorraine francia egyetem

Közel 52 000 hallgatójának kínál teljes körű tanulmányokat minden területen, és a bolognai modellnek (főiskolai / mester / doktori fokozat) összhangban.

Azt is javasolja, hogy különféle francia szakkifejezéseket, mint pl. A DUT-t különböző területeken (2 éves szakmai diploma, amelyet gyakran egy további év követ, hogy szakképesítéssel rendelkezzen), vagy diplomát, a mérnöki és ipari diplomát. kezelése.

A tanulmányok a különböző területeken végzett magas szintű kutatáshoz kapcsolódnak, és szükség esetén magas szintű speciális szakértelem és magas szintű technológiai létesítmények és infrastruktúrák hasznára válnak. Kérem, tekintse meg részletesebben a francia oktatási rendszer szervezését és működését.

A nemzetközi hallgatóknak lehetőségük van egy vagy több félév eltöltésére a Université de Lorraine számos csereprogramon keresztül. Felkérik őket arra is, hogy jelentkezzenek a nemzetközi tanterveink egyikére, ahol a tanfolyamok egészét vagy egy részét angolul tanítják. És persze, nagyon jó ötlet, hogy a velünk való tartózkodás lehetőségét használjuk a francia nyelvtanuláshoz; ehhez teljes nyelvi képzést kínálunk francia nyelven.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

A tudás párbeszéde

Université de Lorraine a tudás párbeszédén keresztül támogatja az innovációt , kihasználva tudományos területeinek sokféleségét és erősségét, és az innováció és a gazdasági növekedés öntözésére, valamint az alaptudomány fejlődésére törekszik.

A Université de Lorraine egy egész régió Université de Lorraine gazdasági és társadalmi fejlődésének egyik fő szereplője, amely a kultúrák közötti és a nemzedékek közötti kapcsolatokra építve koordinálja a regionális kutatási politikát, és a lehető legtöbb lakos számára hozzáférést biztosít a felsőoktatáshoz.

Université de Lorraine tantervet kínál a tudás minden területén: tudományok, egészségügy, technológia, mérnöki tudományok, emberi és társadalmi tudományok, jog, gazdaság, menedzsment, művészet, irodalom és nyelv. Külön hangsúlyt kap a crossover mezők között és a készségek, hogy a tanulók fejlesszék saját Pathway .

Université de Lorraine a nemzetközi tevékenységek széles skáláját javasolja

 • A bejövő és a kimenő diákcsere (a diákjaink mintegy 1500-at külföldön legalább egy szemesztert töltenek tanulmányaik során, a diákjaink 15% -a körülbelül 100 külföldi országban kezdte meg tanulmányait).
 • Megosztott oklevelek más egyetemekkel: mintegy 60 közös diploma, köztük 7 Erasmus Mundus mesterképzés.
 • Kutatási együttműködés:
  • Számos közös doktori képzés: PhD-k 11% -a külföldi egyetemen oszlik meg;
  • Közös csoportok vagy laborok külföldi egyetemekkel;
  • Közleményeink közel 30% -át más országok tudósai aláírják.
 • A hallgatók mobilitása, Ph.D. diákok és posztdokták, a kar tagjai és az adminisztratív személyzet nemzetközi integrációjának megszilárdítása. Az Egyetemnek aktív politikája van a kimenő mobilitás ösztönzésére, valamint a beérkező személyek üdvözlésének megkönnyítésére és egyszerűsítésére.

Ezen általános nyitottságon túl, nemzetközi stratégiánk 3 fokozatos szintre épül

 • Három másik ország határainál teljesen természetes, hogy Lorraine részt vesz a határokon átnyúló kapcsolatok kiépítésében a Nagy-régióban (Belgium, Belgium, francia és német nyelvű részei, Lorraine, Rheinland-Pfalz és Saarland német tartományai). ). Université de Lorraine jelentős szerepet tölt be ebben az építkezésben, számos kétoldalú együttműködésen keresztül ezen régiók egyetemeivel, de aktív szerepet játszik a Nagy-régió Egyetemének fejlesztésében is, ahol a Saarlandi Egyetemek, Trier, Kaiserslautern csatlakozik. , Luxemburg és Liège.
 • Université de Lorraine szándékában áll, hogy fokozatosan kapcsolatokat alakítson ki az európai egyetemek hálózatával, melynek fő irányvonalai vannak: interdiszciplinaritás és a tudásterületek közötti párbeszéd , az egyetemeken belül, amely széles körű tudományos spektrumot ölel fel, de a mérnöki szemléletre kiterjedő, strukturált tájékozódással, széles körben értelmezve.
 • Míg számos nemzetközi partnerségünk van szerte a világon , egyes helyszínek számos tudományterületre összpontosíthatnak, a kutatásban és a tanításban. Université de Lorraine hangsúlyozni kívánja az ilyen helyszínekkel való partnerségét azáltal, hogy az elismert és erősen támogatott szervezeteken belüli együttműködését strukturálja. Ez elsősorban a francia-német együttműködésre igaz, amelyre a Université de Lorraine egy francia-német Lorraine-központot (CFALOR) hozott létre. Ez a fajta partnerség Marokkóban , Kazahsztánban és Kínában (különösen Wuhanban) alakult ki, és a cél a világ mintegy 10 telephelyére vagy régiójára összpontosít.

Helyszínek

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Franciaország

Metz

Address
Metz, Grand Est, Franciaország

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franciaország

Prága 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Prága 6, Hlavní město Praha, Csehország

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Franciaország

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madridi közösség, Spanyolország

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Németország

Ghent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, Flandria, Belgium