Université de Lorraine

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Üdvözöljük a Université de Lorraine !

Université de Lorraine francia egyetem

Közel 52 000 hallgatójának kínál teljes körű tanulmányokat minden területen, és a bolognai modellnek (főiskolai / mester / doktori fokozat) összhangban.

Azt is javasolja, hogy különféle francia szakkifejezéseket, mint pl. A DUT-t különböző területeken (2 éves szakmai diploma, amelyet gyakran egy további év követ, hogy szakképesítéssel rendelkezzen), vagy diplomát, a mérnöki és ipari diplomát. kezelése.

A tanulmányok a különféle területeken folytatott magas szintű kutatásokhoz kapcsolódnak, és magas szintű speciális készségek, valamint hi-tech eszközök és infrastruktúrák előnyeit élvezik, ha szükséges. Kérjük, bátran vizsgálja meg részletesebben a francia oktatási rendszer szervezetét és működését.

A nemzetközi hallgatóknak lehetőségük van egy vagy több félév eltöltésére a Université de Lorraine számos csereprogramon keresztül. Felkérik őket arra is, hogy jelentkezzenek a nemzetközi tanterveink egyikére, ahol a tanfolyamok egészét vagy egy részét angolul tanítják. És persze, nagyon jó ötlet, hogy a velünk való tartózkodás lehetőségét használjuk a francia nyelvtanuláshoz; ehhez teljes nyelvi képzést kínálunk francia nyelven.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

A tudás párbeszéde

Université de Lorraine a tudás párbeszédén keresztül támogatja az innovációt , kihasználva tudományos területeinek sokféleségét és erősségét, és az innováció és a gazdasági növekedés öntözésére, valamint az alaptudomány fejlődésére törekszik.

Az egész régió Université de Lorraine fontos tényezője annak gazdasági és társadalmi fejlődésében, építve az interkulturális és generációk közötti kapcsolatokra, koordinálva a regionális kutatási politikát, és a lehető legtöbb lakos számára biztosítva a felsőoktatáshoz való hozzáférést.

Université de Lorraine tantervet kínál a tudás minden területén: tudományok, egészségügy, technológia, mérnöki tudományok, emberi és társadalmi tudományok, jog, gazdaság, menedzsment, művészet, irodalom és nyelv. Külön hangsúlyt kap a crossover mezők között és a készségek, hogy a tanulók fejlesszék saját Pathway .

Université de Lorraine a nemzetközi tevékenységek széles skáláját javasolja

 • Bejövő és kimenő hallgatói csereprogramok (hallgatóink kb. 1.500 legalább egy szemesztert külföldön töltnek tanulmányaik alatt, hallgatóink 15% -a kezdte meg tanulmányait a körülbelül 100 külföldi ország egyikében).
 • Közös oklevelek más egyetemekkel: körülbelül 60 közös diploma, köztük 7 Erasmus Mundus mesterképzés.
 • Kutatási együttműködés:
  • Számos közös doktori képzés: PhD-k 11% -a külföldi egyetemen oszlik meg;
  • Közös csoportok vagy laborok külföldi egyetemekkel;
  • Közleményeink közel 30% -át más országok tudósai aláírják.
 • A hallgatók mobilitása, Ph.D. diákok és posztdokták, a kar tagjai és az adminisztratív személyzet nemzetközi integrációjának megszilárdítása. Az Egyetemnek aktív politikája van a kimenő mobilitás ösztönzésére, valamint a beérkező személyek üdvözlésének megkönnyítésére és egyszerűsítésére.

Ezen általános nyitottságon túl, nemzetközi stratégiánk 3 fokozatos szintre épül

 • Három másik ország határainál teljesen természetes, hogy Lorraine részt vesz a határokon átnyúló kapcsolatok kiépítésében a Nagy-régióban (Belgium, Belgium, francia és német nyelvű részei, Lorraine, Rheinland-Pfalz és Saarland német tartományai). ). Université de Lorraine jelentős szerepet tölt be ebben az építkezésben, számos kétoldalú együttműködésen keresztül ezen régiók egyetemeivel, de aktív szerepet játszik a Nagy-régió Egyetemének fejlesztésében is, ahol a Saarlandi Egyetemek, Trier, Kaiserslautern csatlakozik. , Luxemburg és Liège.
 • Université de Lorraine szándékában áll, hogy fokozatosan kapcsolatokat alakítson ki az európai egyetemek hálózatával, melynek fő irányvonalai vannak: interdiszciplinaritás és a tudásterületek közötti párbeszéd , az egyetemeken belül, amely széles körű tudományos spektrumot ölel fel, de a mérnöki szemléletre kiterjedő, strukturált tájékozódással, széles körben értelmezve.
 • Míg számos nemzetközi partnerségünk van szerte a világon , egyes helyszínek számos tudományterületre összpontosíthatnak, a kutatásban és a tanításban. Université de Lorraine hangsúlyozni kívánja az ilyen helyszínekkel való partnerségét azáltal, hogy az elismert és erősen támogatott szervezeteken belüli együttműködését strukturálja. Ez elsősorban a francia-német együttműködésre igaz, amelyre a Université de Lorraine egy francia-német Lorraine-központot (CFALOR) hozott létre. Ez a fajta partnerség Marokkóban , Kazahsztánban és Kínában (különösen Wuhanban) alakult ki, és a cél a világ mintegy 10 telephelyére vagy régiójára összpontosít.

Stratégiai partnerségek

Université de Lorraine elkíséri Önt kutatásainak nemzetközivé válásában, ha külföldi kutatóként csatlakozik hozzánk, vagy már Franciaországban vagy, és kutatásának összefüggésében nemzetközi fejlesztést / cserét keres.

Európai partnerségek

A Nagy-Régió határokon átnyúló területén az Egyetem számos együttműködést folytat a Nagy-Régió Charta és a Nagy Régió Egyetem tudományos partnereivel.

A francia-német együttműködés különösen erős Lorraine-ban, amely Franciaország második régiója Ile-de-France után (a párizsi régió) a Francia-Német Egyetem által támogatott diplomák tekintetében. E dinamikus élmény érdekében az Université de Lorraine létrehozott egy koordinációs struktúrát, Lotaringia francia-német központját .

Université de Lorraine a Campus Europae hálózat tagja, amelynek célja a hallgatói csere során a tanulmányok során szerzett európai tapasztalatok megerősítése.

Nemzetközi partnerségek

Az Université de Lorraine laboratóriumai, tanszékei, karjai és iskolái több száz nemzetközi partnerséggel működnek világszerte. Néhány webhely mindazonáltal különleges potenciállal rendelkezik a sok képzési és kutatási együttműködés fókuszában a tudományágak széles skálájára. Université de Lorraine megerősíteni akarja partneri viszonyát ezekkel a helyekkel azáltal, hogy strukturálja együttműködését erősen támogatott és elismert szervezeteken belül.

Ennek a konszolidációnak végül egy tucat telephelyre vagy prioritási régióra kell kiterjednie a világon. Különösen megemlíthető:

 • Fontos partnerség számos kazahsztáni egyetemmel
 • Nagy és hosszú távú stratégiai partnerség a Wuhani Technológiai Egyetemmel és a Wuhani Egyetemmel (Kína)

jelentős stratégiai partnerség számos marokkói intézménnyel, különös tekintettel a Rabat Université-re, az Universiapolis Agadir-ra és számos első osztályú állami egyetemre, mint például a Casablancai Hassan II Mohammedia, a Fès-i Sidi Mohammed Ben Abdallah Egyetem, Marrakech Cadi Ayyad Université.

EURAXESS partnerségek

Université de Lorraine az EURAXESS európai hálózat tagja, az Európai Bizottság által vezetett kezdeményezés, valamint az Euraxess – France hálózat aktív tagja, amelyet a University University Presidents Conference (CPU) koordinál.

Az Euraxess kezdeményezés célja az európai kutatási térség (ERA) vonzerejének erősítése 3 módon :

 • Euraxess Jobs: tudományos alapú állásajánlatok és finanszírozási lehetőségek Európában
 • Euraxess szolgáltatások: ingyenes és testreszabott segítség a látogató vagy beérkező kutatók és családjuk számára (2 üdvözlő iroda az Université de Lorraine )
 • Euraxess jogok: információk a nemzetközi kutatók felvételével kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről

Partnerségek a társadalmi-gazdasági környezettel

Université de Lorraine aktívan részt vesz a Lorraine régióban működő versenyképességi klaszterek életében:

 • Materalia az anyagokról és folyamatokról,
 • Szálak szálas alapanyagokon (például fa és textil),
 • Hydreos a víz minőségéről és kezeléséről.

Université de Lorraine a régióba beültetett 3 Carnot intézet támogatásával átjárókat is létrehoz a vállalatokkal: Institut Carnot Énergie et Environnement Lorraine-ban (1. carnot intézet Lorraine-ban a képviselt kutatók száma szerint, azaz több mint 1400), Intézmény Carnot ARTS és Institut Carnot INRIA.

A Carnot címke a tudományos kiválóság címkéje, amely elősegíti a Université de Lorraine i Université de Lorraine laboratóriumait és kutatási infrastruktúráit; ez azt is tükrözi, hogy képesek tudományos és technológiai kutatásokat végezni a rövid és középtávú ipari igények kielégítése érdekében. A kutatási tevékenységek UL, CNRS és Lotaringia régió általi finanszírozásának kiegészítéseként a Carnot finanszírozás multidiszciplináris projektek fejlesztését teszi lehetővé, regionálisan és transznacionálisan fordítva az ipari innováció felé.

Helyszínek

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Franciaország

Metz

Address
Metz, Grand Est, Franciaország

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franciaország

Prága 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Prága 6, Hlavní město Praha, Csehország

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Franciaország

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madridi közösség, Spanyolország

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Németország

Ghent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, Flandria, Belgium

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: