Hivatalos Leírás

Egy multidiszciplináris egyetem

A Pau-i Egyetem és a Pays de l'Adour (UPPA) egy multidiszciplináris egyetem, amely három fő területet foglal magában:

 • Jog, közgazdaságtan, üzleti, menedzsment
 • Tudomány és technológia
 • irodalom, nyelvek, művészetek, társadalomtudományok, humán tudományok és sport

Az UPPA felajánlja diákjainak kezdeti vagy továbbképzését, munkát / tanulmányi programokat, illetve gyakornoki képzést, hogy az 5 UFR (oktatási és kutatási egység) és két doktori iskolán keresztül az alapképzést, a mesterképzést és a szakdolgozatokat megkapja.

Az egyetem két IUT-ot (Egyetemi Technológiai Intézetet), egy IAE-t, két mérnöki iskolát (ENSGTI, amely az ipari technológiai mérnököket és az ISA BTP-t fedezi), egy folyamatos oktatási osztályt és egy gyakornoki képzést.

Ideális munkakörnyezet

Az UPPA egyik sajátossága a spanyol határtól, a hegyek és az óceán közepe táján, 5 nagytanulmányú egyetemeken: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan és Tarbes.

Minden egyetem kínál modern és hatékony kommunikációs eszközöket, egyetemi könyvtárat, sporttevékenységeket, kulturális programokat és számos hallgatói szervezetet.

Az UPPA tanítási csapata 11.500 tanulónk készíti elő a tanfolyamot, ám figyelmet fordít a diákok igényeire, és mindig rendelkezésre áll, és elkötelezett a minőségi folyamata iránt.

A karrier-tanácsadás és a szakmai tanácsadás is minden egyes tanulmányi program középpontjában áll: a hallgatói szakmai projekt, a korábbi diákokkal való találkozók, a munkahelyi vásárok, a gyakornoki és munkahely-keresési segítség.

A második évben a minisztérium az UPPA 12-et országosan (80 egyetem közül) rangsorolta a hallgatók támogatására és sikerére a szakoknál, a 18. pedig a mestereik számára.

Tudományos kutatás nemzetközi szinten

A kutatóintézetekkel, mint a CNRS, az INRA és az INRIA 24 kutatóegységgel az UPPA kutatásai a következőkre terjednek ki:

 • 5 stratégiai témakör:
  • Környezet és anyagok
  • Geo-források
  • Vízi környezet és erőforrások
  • Igazság és területek
  • Területek, határok és keverés
 • és egy transzverzális és multidiszciplináris téma: energia, környezetvédelmi és társadalmi átmenet.
 • Instituto Carnot ISIFoR (Fosszilis erőforrások fenntartható mérnöki intézete)
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (tömegspektrometriai központ a reaktivitás és a fajtafizikai tudományok számára)
 • Equipex az XYLOFORESTXyloforest programhálózatban (faágazat fejlesztése)
 • Labex a STORE-EX hálózatban (elektrokémiai tárolás energia)
 • LabCom, közös laboratórium az URGO-val

Egy egyetem erősen gyökerezik a régióban

Az 1970-es alapítása óta az UPPA kapcsolatokat alakított ki a helyi intézményi és ipari partnerekkel, és ezáltal jelentős szerepet játszik Dél-Aquitánia gazdasági fejlődésében.

Biztosította a nagyon szoros kapcsolatot a fő vállalkozókkal, mint a Total, a Turboméca, az Arkema, a Toyal, a Messier-Dowty, és támogatja a SME / SMI-t száz együttműködési megállapodáson keresztül.

Az UPPA-t a helyi önkormányzatok is támogatják, és részt vesz a ComuEA-ban, az egyetemek és felsőoktatási intézmények közösségében, Aquitában. Tagja továbbá a SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Egy egyetem nyitott a világnak

Földrajzi helyzete miatt az UPPA különösen alkalmas arra, hogy az eredeti, határokon átnyúló együttműködést alakítsa ki Spanyolországgal, az alábbiak felállításával:

 • a PYREN projekt: IDEFI (kezdeményezés az innovatív tréning kiválóságáért), amelyet a "jövőbe való befektetés" finanszíroz,
 • specifikus ösztöndíjak,
 • gyakornoki vállalatok,
 • 10 kettős fokú és közös szakdolgozat-felügyelet (34-ben 2015-ben).

Az UPPA 1700 nemzetközi diáknak ad otthont, és számos diákja számára kínálja a nemzetközi mobilitás lehetőségét:

 • 51 partnerországban világszerte,
 • 80 egyetemközi együttműködési megállapodás,
 • 179 Erasmus partner egyetem.

Energia és Környezet, kulcsszavak az I-SITE projekt számára, amelyet az UPPA működtet

A kormány által indított "Future Investments" program részeként az UPPA javaslatot nyújtott be az I-SITE projekthez (Kezdeményezések - Tudomány - Innováció - Területek - Gazdaság) az E2S - Energy Environment Solutions projekthez. A projektet 2016 júniusában választották ki, a projekt egy konzorciumon alapul, amely az INRA-val és az lnria-val szoros kapcsolatban áll a régió erős magán- és állami R

A konzorcium az energiával és a környezettel kapcsolatos átmenetet hajtja végre, szinergiában a vállalatokkal (Total, Arkema, TIGF és Safran helikopteres motorok) és tudományos partnerekkel (CEA, CNRS, Baszkföld Egyetem és Zaragoza Egyetem). Az E2S-t az önkormányzatok is támogatják: az Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes Région, a Pyrénées-Atlantiques és Landes Départements , a Pau Béarn Pyrénées Communauté d'Agglomération , a Mont-de-Marsan Agglomération és a Lacq-Orthez és a Basque Communautés de communes .

Az E2S csapatok a nagy ipari partnerekkel folytatott kutatási és innovációs fejlesztésekkel összhangban találkoznak az energiaátmenethez, a földforrásokhoz, a vízi élőhelyekhez és a természeti és antropogén változások környezeti hatásaihoz kapcsolódó kihívásokkal. A cél a célzott tudományos akadályok lebontása (CO2 tárolása, biogáz előállítása, új elemek, teljesen elektromos sík fejlesztése ...).

A tudományok, a humán tudományok, a szociológia és a jog szakorvosai növelik majd az UPPA nemzetközi vonzerejét az élvonalbeli területeken a világ legfőbb intézményeivel (Stanford, Berkeley, MIT stb.), Különösen a közös székeken keresztül; még magasabb minőségű szakpolitika, posztgraduális kurzusok angolul az E2S területén.

A projekt magában foglalja az egyetem irányításában és szervezésében bekövetkezett változásokat is, amelyek három fő karon, köztük a tanításon, a kutatáson és az innováción alapuló struktúrára irányulnak. Különös erőfeszítéseket fogunk tenni az emberi erőforrásokra vonatkozóan, hogy növeljük az egyetemi kutatók számát az E2S témákban. A helyi ipari partnerségek kiegészítik majd a konzorcium erősségeit, jelentősen növelve ezáltal a kutatást és az innovációt ezen a téren.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
 • Francia

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

Université de Pau et des Pays de l'Adour

Az előadásokat, a felügyelt és a gyakorlati munkát és az esettanulmányokat oktató tanfolyamot egyetemi oktatók és kutatók, de a szociál-szakmai szféra munkatársai is taní ... [+]

Áttekintés

Az anyag kiválasztása és megfelelő használata kémiai szakértelmet igényel, amely az anyagok előkészítésének és jellemzésének ismeretét, valamint az anyagok szerkezeti és funkcionális tulajdonságainak értelmezését és modellezését oktatja. A CPCM tantervnek kifejezetten a hallgatóknak szánt kurzusokra tervezett kurzusokat kínál, amelyekben a kémia a domináns téma. A tananyag tartalma a fenntartható fejlődéssel és az innovatív anyagok felhasználásával kapcsolatos általános szintézis eredménye, amely az energia és a környezet új követelményeire és kihívásaira válaszol.

Az előadásokat, a felügyelt és a gyakorlati munkát és az esettanulmányokat oktató tanfolyamot egyetemi oktatók és kutatók, de a szociál-szakmai szféra munkatársai is tanítják.... [-]

Franciaország Pau
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Az "Evolúciós ökológia a vízi környezetben" program célja olyan tudósok képzése, akik képesek kísérleteket és modelleket megtervezni annak érdekében, hogy a vízi ökoszisz ... [+]

Áttekintés

Az "Evolúciós ökológia a vízi környezetben" program célja olyan tudósok képzése, akik képesek kísérleteket és modelleket megtervezni annak érdekében, hogy a vízi ökoszisztémák irányításában releváns evolúciós ökológiában ismereteket szerezzenek. Ezt támogatja a Vízügyi és Vízi ökoszisztémák Kutatócsoportja (MIRA), amely magában foglalja kutatói szakembereket és készségeket a vízi fajok evolúciós válaszainak az antropikus nyomásokra és a vízi populációk és ökoszisztémák modellezésére.

A mester angolul teljes mértékben tanított, és az Université de Pau és az Adour-i Adour (UPPA) Tudományos és Technológiai Főiskola (STEE) Angletben (Franciaország) tartja otthont.... [-]

Franciaország Anglet
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés és az egészségügy iránti erőteljesen növekvő társadalmi igény a kémiai és biológiai tudományok fejlett készségeinek szinergiáj ... [+]

Áttekintés

A környezetvédelem, a fenntartható fejlődés és az egészségügy iránti erőteljesen növekvő társadalmi igény a kémiai és biológiai tudományok fejlett készségeinek szinergiájára utal. Annak érdekében, hogy hatékonyan válaszolhasson erre a keresletre, és hatékonyan válaszoljon ezekre a kérésekre, innovatív megoldásokat alkalmazzon, elengedhetetlen, hogy tökéletesen megértsük a szennyező anyagok élő szervezetekkel való kölcsönhatását, és különösen a természetes ökoszisztémák szerkezeteit, tulajdonságait, reaktivitásait / aktivitásait. A kémiai és biológiai tudományok kémiai és mikrobiológiai jellemzése (CMCEI) a kémia és az élet tudományok mesterképzésének második évfolyamának célja a szakemberek képzése az analitikai kémia, a fizikai-kémia, a molekuláris biológia és a környezeti mikrobiológia legfrissebb fejlődésével.... [-]

Franciaország Pau
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

A CCCE pálya a part menti technológiai folyamatok modellezésére és szimulációjára összpontosít. A széles körben vizsgált témák közé tartozik a hullámmodellezés, a hullámo ... [+]

Áttekintés

A CCCE pálya a part menti technológiai folyamatok modellezésére és szimulációjára összpontosít. A széles körben vizsgált témák közé tartozik a hullámmodellezés, a hullámok kölcsönhatása a struktúrákkal, a talaj és a szerkezet összetett viselkedése. Különös figyelmet szentelnek a numerikus módszereknek és a nyílt forráskódú számítástechnikai eszközöknek, mint például: Telemac 2D, Artemis, OpenFOAM, BOSZ (Boussinesq wave modell), XBEACH, Cast3M (végeselem struktúra modell).

Ez a pályamű a nemzetközi mesterfokozatba tartozik az építőmérnöki fizika és szimuláció területén, amely multidiszciplináris kulcsfontosságú kurzusokat kínál az említett területeken fejlett speciális szint eléréséhez. Alkalmas mind a hallgatók számára, mind az egyetemi, mind az ipari karriert, és biztosítja az elméleti alapot és a gyakorlati ismereteket, amelyek szükségesek a kutatási vagy R... [-]

Franciaország Anglet
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Az MPPM tanfolyam a Porózus Média Mechanika és Fizika területén helyezkedik el. Ez magában foglalja a kísérleti jellemzést közvetett porozimetriával és direkt képalkotáss ... [+]

Áttekintés

A mechanikának, a fizikának és a folyadékkal töltött porózus közegekben megjelenő összekapcsolódásának megértése kulcsfontosságú alapot jelent az energia és a környezet jövőbeli kihívásainak megoldásához. Valójában a porózus média mindenütt megtalálható a különböző mérnöki területeken érdeklődő számos természetes és ipari rendszerben, mint például: Építőmérnöki, Gépészmérnöki, Vegyészmérnöki, Anyagmérnöki, Kőolajipari vagy Élelmiszeripari, csak néhányat említenek.

Az MPPM tanfolyam a Porózus Média Mechanika és Fizika területén helyezkedik el. Ez magában foglalja a kísérleti jellemzést közvetett porozimetriával és direkt képalkotással, a poromechanikai magatartás modellezéssel, a szállítási tulajdonságok becslésével, a folyadék-szilárd kapcsolatokkal és a korlátozott folyadékok tulajdonságaival porózus közegekben.... [-]

Franciaország Anglet
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

A Pau-ban (Franciaországban) felajánlott Master of Petroleum Engineering az egyetlen olaj- és gázipari akadémiai képzés Franciaországban, amely kiterjed az ipari pályára ... [+]

ÁttekintésA Master of Petroleum Engineering kínál klasszikus kétéves képzés francia és egy éves angol nyelvtudás a végzős hallgatók számára. Az egyéves "Petroleum Engineering Reinforcement" osztály (~ 350 órás előadás és 5-6 hónapos szakmai gyakorlat) különösen nagyra értékelik azokat a külföldi hallgatókat, akik a Petroleum Engineering különböző területein szeretnék megerősíteni háttérüket.A Mester a Pau-i Egyetem és a Pays de l'Adour (UPPA) területén kínálja fel. Ez a mester előnyös a geotudományokban, az energiában és a környezetben különösen gazdag környezetben. A mester tagja az Energetikai és Környezetvédelmi Tudományok és ... [-]
Franciaország Pau
Kérj Információt
Angol,Francia
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

A Nemzetközi Mester SIMOS (Energetikai Rendszerek szimulációja és optimalizálása) speciális képzést kínál az Energia területén, pontosabban az energiarendszerek optimaliz ... [+]

célok

A jelenlegi ipari folyamatok bonyolultsága miatt ezen létesítmények működésének fejlesztése és javítása csak szigorú optimalizációs módszerekkel lehetséges. A Nemzetközi Mester SIMOS (Energetikai Rendszerek szimulációja és optimalizálása) speciális képzést kínál az Energia területén, pontosabban az energiarendszerek optimalizálásában. Ez a képzés nagy érdeklődést mutat a világ minden tájáról érkező hallgatók számára.

Tanfolyamok

A programot négy félévben szervezik (120 ECTS kredit). A hallgató legalább 3 félévet fog eltölteni Franciaországban, az első S1 félév (30 ECTS kredit) megszerzett tudás akkreditációval szerezhető be.... [-]

Franciaország Pau
Kérj Információt
Angol
Nappali
4 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

A program kitűnő képzést nyújt az alkalmazott matematika különböző területein, a részleges differenciálegyenletekkel történő modellezéssel, a folyadék mechanikában, a hul ... [+]

Áttekintés

Ezt a fokozatot 12 hónap múlva szállítjuk.

A program kitűnő képzést nyújt az alkalmazott matematika különböző területein, a részleges differenciálegyenletekkel történő modellezéssel, a folyadék mechanikában, a hullámterjedésben, a porózus médiában stb.

Ez a program hozzáférést biztosít a doktori tanulmányokhoz, akár tudományos környezetben, akár ipari környezetben (az ipar és az UPPA közötti együttműködés).

A program célkitűzéseiEnnek a programnak az a célja, hogy az alkalmazott matematika (részleges differenciálegyenlet-analízis, numerikus elemzés, tudományos számítástechnika és nagy teljesítményű számítástechnika, optimalizálás) erős készségeket biztosítson.A tanfolyamok középpontjában az alkalmazások ipari problémák, folyadék mechanika, hullám terjedését, optimális tervezés ...Ez a program felkészíti a hallgatók vezető pozíciókat a magán és állami szervezetek kutatási és fejlesztési részlegek.... [-]
Franciaország Pau
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Ez a program a korszerű tanfolyamokat kínál statisztikai elemzés, üzleti intelligencia, számítógépes modellezés és kapcsolódó számítógépes eszközök. ... [+]

Áttekintés

Ezt a fokozatot 12 hónap múlva szállítjuk.

Ez a program a korszerű tanfolyamokat kínál statisztikai elemzés, üzleti intelligencia, számítógépes modellezés és kapcsolódó számítógépes eszközök.

Ez a program lehetővé teszi a doktori tanulmányok folytatását akár tudományos környezetben, akár ipari környezetben (az ipar és az UPPA közötti együttműködés).

A program célkitűzéseiEz a program célja a sztochasztikus modellezés és statisztikai módszerek készítése az adatelemzéshez, a kapcsolódó számítógépes eszközökhöz hasonlóan.A tanfolyamok mind az ipari alkalmazásokra koncentrálnak, különösen a minőségellenőrzés és a biztonsági elemzések, valamint az adatbányászat és a gépi tanulás terén.A tanfolyamokat oktatók, de mérnökök is tanítjákA hallgatók kiválósága és a doktori tanulmányok folytatására irányuló vágya szerint a "fejlett statisztikák" és a "fejlett alkalmazott valószínűség" tanfolyamai felajánlhatók.... [-]
Franciaország Pau
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Ennek a mesternek a célja a számítógépes és informatikai szakemberek képzése annak érdekében, hogy képes legyen kezelni a digitális társadalmak jelenlegi és jövőbeli gene ... [+]

Áttekintés

Ennek a mesternek a célja a számítógépes és informatikai szakemberek képzése annak érdekében, hogy képes legyen kezelni a digitális társadalmak jelenlegi és jövőbeli generációinak új kihívásait. A dolgok, a cyber-fizikai rendszerek, a szociális hálózatok, a számítási felhő, a nagy adatok és a kognitív számítások által képviselt digitális technológiák jelenlegi trendjei szolgáltattak alapot az Industry 4.0 nevű új ipari forradalom számára.

Ipari 4.0 számítástechnikusi mesterképzésünk egy 1 éves, teljes munkaidős posztgraduális programot kínál, amelynek célja, hogy szilárd tudományos és technológiai alapokat biztosítson az új Internet minden (IoE) paradigmáján alapuló jövőbeli digitális szervezetek innovációjának, tervezésének és fejlesztésének érdekében. Alkalmas mind a hallgatók számára, mind az egyetemi, mind az ipari karriert, és biztosítja az elméleti alapot és a gyakorlati ismereteket, amelyek szükségesek a kutatási vagy R... [-]

Franciaország Anglet
Kérj Információt
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul