Université de Pau et des Pays de l'Adour

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Egy multidiszciplináris egyetem

A Pau-i Egyetem és a Pays de l'Adour (UPPA) egy multidiszciplináris egyetem, amely három fő területet foglal magában:

 • Jog, közgazdaságtan, üzleti, menedzsment
 • Tudomány és technológia
 • irodalom, nyelvek, művészetek, társadalomtudományok, humán tudományok és sport

Az UPPA a hallgatói számára alap- vagy továbbképzést, munka / tanulmányi programokat vagy tanulószerződéses gyakorlati képzést kínál 5 fő UFR-n (oktatási és kutatási egység) és két doktori iskolán keresztül, hogy alapképzési, mesterképzési és szakképzettséget és doktori fokozatot szerezzenek.

Az egyetem magában foglalja továbbá két IUT-t (University University of Technology), egy IAE-t (University University of Management), két mérnöki iskolát (ENSGTI, ipari technológiai mérnöki tevékenységgel és ISA BTP építőiparral), egy továbbképzési osztályt és egy gyakornoki képzési központot.

Ideális munkakörnyezet

Az UPPA egyik sajátossága a spanyol határtól, a hegyek és az óceán közepe táján, 5 nagytanulmányú egyetemeken: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan és Tarbes.

Mindegyik campus modern és hatékony kommunikációs eszközöket, egyetemi könyvtárat, sporttevékenységeket, kulturális programokat és számos hallgatói szövetséget kínál.

Az UPPA tanítási csapata 11.500 tanulónk készíti elő a tanfolyamot, ám figyelmet fordít a diákok igényeire, és mindig rendelkezésre áll, és elkötelezett a minőségi folyamata iránt.

A pályaválasztási tanácsadás és a szakmai tanácsadás szintén az egyes tanulmányi programok középpontjában áll: a hallgatói szakmai projekt, találkozók volt hallgatókkal, állásbörze, segítséget nyújt a szakmai gyakorlatok és munkahelyek megtalálásában.

A második évben a minisztérium az UPPA 12-et országosan (80 egyetem közül) rangsorolta a hallgatók támogatására és sikerére a szakoknál, a 18. pedig a mestereik számára.

Tudományos kutatás nemzetközi szinten

A kutatási testületekkel, például a CNRS, az INRA és az INRIA-hoz kapcsolódó 24 kutatóegységgel az UPPA kutatása a következőkre terjed ki:

 • 5 stratégiai témakör:
  • Környezet és anyagok
  • Geo-források
  • Vízi környezet és erőforrások
  • Igazság és területek
  • Területek, határok és keverés
 • és egy transzverzális és multidiszciplináris téma: energia, környezetvédelmi és társadalmi átmenet.
 • Carnot Institut ISIFoR (A fosszilis erőforrások fenntartható fejlesztésével foglalkozó intézet).
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Reaktivitás- és Specifikációs Tudományok Tömegspektrometriás Központja).
 • Equipex az XYLOFORESTXyloforest Program hálózatában (a faágazat fejlesztése).
 • Labex a STORE-EX hálózatban (energia elektrokémiai tárolása).
 • LabCom, közös laboratórium az URGO-val.

Egy egyetem erősen gyökerezik a régióban

Az 1970-es alapítása óta az UPPA kapcsolatokat alakított ki a helyi intézményi és ipari partnerekkel, és ezáltal jelentős szerepet játszik Dél-Aquitánia gazdasági fejlődésében.

Biztosította a nagyon szoros kapcsolatot a fő vállalkozókkal, mint a Total, a Turboméca, az Arkema, a Toyal, a Messier-Dowty, és támogatja a SME / SMI-t száz együttműködési megállapodáson keresztül.

Az UPPA-t a helyi önkormányzatok is támogatják, és részt vesz a ComuEA-ban, az egyetemek és felsőoktatási intézmények közösségében, Aquitában. Tagja továbbá a SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

Egy egyetem nyitott a világnak

Földrajzi helyzete miatt az UPPA különösen alkalmas arra, hogy az eredeti, határokon átnyúló együttműködést alakítsa ki Spanyolországgal, az alábbiak felállításával:

 • a PYREN projekt: IDEFI (kezdeményezés az innovatív tréning kiválóságáért), amelyet a "jövőbe való befektetés" finanszíroz,
 • specifikus ösztöndíjak,
 • gyakornoki vállalatok,
 • 10 kettős fokú és közös szakdolgozat-felügyelet (34-ben 2015-ben).

Az UPPA 1700 nemzetközi diáknak ad otthont, és számos diákja számára kínálja a nemzetközi mobilitás lehetőségét:

 • 51 partnerországban világszerte,
 • 80 egyetemközi együttműködési megállapodás,
 • 179 Erasmus partner egyetem.

Energia és Környezet, kulcsszavak az I-SITE projekt számára, amelyet az UPPA működtet

A kormány által indított „Future Investments” program részeként az UPPA javaslatot nyújtott be az I-SITE projektre (Kezdeményezések - Tudomány - Innováció - Területek - Gazdaság) az E2S - Energy Environment Solutions projekttel. A 2016. júniusban előre kiválasztott projekt egy olyan konzorciumon alapul, amely az INRA-val és az lriaval kapcsolódik a régió erős magán- és állami R

A konzorcium az energiával és a környezettel kapcsolatos átmenetet hajtja végre, szinergiában a vállalatokkal (Total, Arkema, TIGF és Safran helikopteres motorok) és tudományos partnerekkel (CEA, CNRS, Baszkföld Egyetem és Zaragoza Egyetem). Az E2S-t az önkormányzatok is támogatják: az Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes Région, a Pyrénées-Atlantiques és Landes Départements , a Pau Béarn Pyrénées Communauté d'Agglomération , a Mont-de-Marsan Agglomération és a Lacq-Orthez és a Basque Communautés de communes .

Az E2S csapata megfelel a fő ipari partnerek kutatási és innovációs fejlesztéseivel összefüggésben az energiaátmenet, a geoforrások, a vízi élőhelyek, valamint a természetes és antropogén változások környezeti hatásaival kapcsolatos kihívásoknak. A cél a célzott tudományos akadályok felszámolása (a CO2 tárolása, biogáz előállítása, új elemek, teljesen elektromos repülőgép fejlesztése stb.).

A tudomány, a humán tudomány, a szociológia és a jog szakemberei így növelik az UPPA nemzetközi vonzerejét az élvonalbeli területeken a világ legfontosabb intézményeivel (Stanford, Berkeley, MIT stb.), Különösen közös elnökök révén; még jobb minőségű politika, posztgraduális kurzusok, amelyeket angol nyelven tanítanak az E2S területén.

A projekt magában foglalja az egyetemi irányítás és szervezet változásait is, amelyek három fő karon alapuló struktúrához vezetnek, amelyek mindegyike magában foglalja az oktatást, a kutatást és az innovációt. Különös erőfeszítéseket kell tenni az emberi erőforrásokkal kapcsolatban az akadémiai kutatók számának növelése érdekében az E2S témáiban. A helyi ipari partnerségek kiegészítik a konzorcium erősségeit, jelentősen befolyásolják a kutatást és az innovációt ezen a területen.

Helyszínek

Anglet

Address
Allée du Parc Montaury
64600 ANGLET

64600 Anglet, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország
Telefonszám
00 33 5 59 40 70 00

Bayonne

Address
8 allées des platanes
64100 BAYONNE Cedex

Bayonne, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Mont-de-Marsan

Address
371, rue du Ruisseau - BP 201
40004 MONT-DE-MARSAN

40000 Mont-de-Marsan, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Pau

Address
Université de Pau et des Pays de l'Adour
Avenue de l'Université
BP 576
64012 PAU cedex

64000 Pau, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Tarbes

Address
11 Rue Morane-Saulnier, 65000 Tarbes, France
Tarbes, Occitanie, Franciaország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket