University of Bordeaux

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A University of Bordeaux újonnan alakult 2014-ben, egyesülése után három egyetem. A francia felsőoktatási intézmények közül a franciaországi felsőoktatási intézményeknek a tudományok és a kutatások minőségét tekintve a francia kormány 2011-ben elnyerte a "Kiválósági kezdeményezést".

Multidiszciplináris oktatási kínálat

A University of Bordeaux kínál 245 Master és 125 Bachelor programok. A négy legfontosabb tudományterület: tudomány és technológia / jog, politológia, közgazdaságtan, menedzsment / élet és egészségtudományok / társadalmi és humán tudományok.

A Bordeaux-i Egyetemen a diákok körülbelül 12% -a nemzetközi. Az egyetem számos nemzetközi tanulmányi programot fejlesztett ki, melyeket angolul (vagy más nyelven) tanítanak, és amelyek lehetőséget biztosítanak a diákok külföldön történő tanulmányozására és / vagy közös vagy kettős diplomák elvégzésére. Franciaország egyik vezető egyeteme az Erasmus Mundus programban való részvételre, a Bordeaux-i Egyetem 9 EU-s jelölt tanulmányi programot kínál.

Egy vezető nemzetközi kutatóintézet

A kutatást három részleg szervezi: Tudomány és technológia / Élet- és egészségtudományok / Társadalomtudományok és humán tudományok.

Nyolc doktori iskola biztosítja a PhD hallgatók támogatását és útmutatását. A kutatási részlegek összesen 70 kutatólaboratóriumot csoportosítanak, amelyek közös irányítás alatt állnak a nemzeti kutatószervezetekkel.

Kiváló klaszterek

A Bordeaux-i Egyetem egyik fő prioritása a kutatási, képzési és tudásátadási tematikus klaszterek fejlesztésének ösztönzése az alábbi területeken: idegtudomány, orvosi képalkotás, környezet / éghajlat, korszerű anyagok, régészet, lézerek / optikák, digitális tanúsítás, egészségügy, társadalom és kardiológia.

Helyszínek

Bordeaux

Address
146 rue Léo Saignat
33 076 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Pessac

Address
16 avenue Léon Duguit
33 608 Pessac, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország

Talence

Address
351 cours de la Libération
33 405 Talence, Nouvelle-Aquitaine, Franciaország