Hivatalos Leírás

AZ ASC HÁLÓZAT

5 európai egyetem, az ASC partnere 2005 óta együtt dolgozik egy közös mesterképzésben a kémiai speciális spektroszkópiában:

 • Egyetem Alma Mater Bologna, Olaszország
 • Helsinki Egyetem, Finnország
 • Krakkó Jagiellonian Egyetem, Lengyelország
 • Lipcsei Egyetem, Németország
 • Egyetem Lille1, Franciaország (Koordináló intézmény)eurpn-MP

Ezt az európai mesterképzést finanszírozták, és két alkalommal ítélte oda az Erasmus Mundus címkét az Európai Bizottság számára a 2008-2014 közötti időszakra és jelenleg a 2015-2020 közötti időszakra. A program magában foglalja a kötelező mobilitást az ASC konzorciumon belül és minden egyetemen angolul tanít.

Az ASC konzorcium az évek során kapcsolatot mutatott 14 társult partnerrel: globális ipari partnerekkel, amelyek spektrométereket ( Bruker, Magnetech ) és regionális versenyképességi klasztereket ( MATIKEM Lille-ben, NEU Leipzigben ). Kiváltságos partnerséget hoztak létre olyan nagy kutatási létesítményekkel is, mint a S ynchroton SOLEIL Franciaországban és az ELETTRA Olaszországban.

Ez a nagy tudományos és ipari hálózat egyesíti a legmodernebb berendezéseket és szakértelmet, hogy a nemzetközi hallgatók számára magas színvonalú oktatási programot teremtsen, amely széles spektrumú spektroszkópiai technikák alkalmazását foglalja magában, ami a kémiai analízishez és az anyagszerkezet jellemzéséhez vezet. a molekuláris szintézis, a biológia, a nanotechnológia, a modellezés, a gyógyszertár, a zöld kémia, az anyagok és a fenntartható energiák területén.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

ADMINISZTRÁCIÓ

Az ASC konzorciumot a Lille1 Egyetem koordinálja.

 • Jogi képviselő: Jean-Christophe Camart elnök
 • Hálózati koordinátor: Prof Sylvain Cristol
 • Adminisztratív vezető: Francine Chanier
 • Tudományos ügyek: Aude Zeglin

PROGRAMBÓL

A programtanács irányítja a programfejlesztést és a megvalósítást, és tanácskozási és együttműködési fórumként működik az ASC program megvalósítására partnerintézményeken keresztül. A tanulmányi szabályoknak megfelelően és a testületek döntéshozatali hatáskörének tiszteletben tartásával, ahogyan azt az egyes partnerek előírják, a Programtanács elsődleges felelőssége a következőkre:

 • Megegyezés a pályázók felvételi kritériumaira (hallgatók és meghívott tudósok),
 • Diákok és meghívott tudósok kiválasztása,
 • Felügyelet Programfejlesztés és szállítás, beleértve a minőségbiztosítást,
 • A hallgatók teljesítményének, fejlődésének és értékelésének figyelemmel kísérése, beleértve a hallgatói visszajelzést,
 • Hozzájárulások és jóváhagyások az Európai Bizottsághoz és más adományozókhoz az együttműködési projektekért odaítélt támogatásokról.

A programtábla tagjai: Hálózati koordinátor, 5 helyi koordinátor és részvételi tanácsadói kapacitás az egyes partner egyetemek adminisztratív tagjai és 2 hallgató között.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

Az intézmény további kínálata:

Executive kurzusok

University of Lille

Csatlakozzon 5 egyetem, 12 kutató és ipari partner hálózatához, erős nemzetközi alumni közösséggel! Az ASC hálózat arra törekszik, hogy felkészítse a diákokat, hogy szake ... [+]

Az ASC mesterképzést a következő egyetemek (az ASC konzorcium) közösen üzemeltetik:

Alma Mater Egyetem Bologna, Olaszország;Helsinki Egyetem, Finnország;Krakkó Jagielloni Egyetem, Lengyelország;Lipcsei Egyetem, Németország;Egyetem Lille1, Franciaország (Koordináló intézmény)CÉLKITŰZÉS

Az ASC hálózat arra törekszik, hogy felkészítse a diákokat, hogy szakembergé váljanak, és nemzetközi ismeretekkel rendelkezzenek a szakmai szakmai pályafutásokkal szemben az anyag- és / vagy doktori tanulmányok spektroszkópiai jellemzésében.

Az ASC program magas szintű harmonizációt valósított meg, egyetlen mesterképzési programot alkalmazva minden partnerintézetben, és ezáltal az európai rendszerbe való jobb beilleszkedéshez vezetett.... [-]

Franciaország Lille Németország Kitzscher Finnország Helsinki Lengyelország Krakkó Olaszország Bologna  + 6 Több
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul