Aristotle University of Thessaloniki - School of Geology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Geológia, Petrológiai és Ásványi Laboratórium és a Meteorológiai és Klimatológiai Laboratórium mind a Fizika és Matematika Kar része, és 1928 őszén nyitotta meg kapuit.

A Geológiai, Petrológiai és Ásványtani Laboratóriumot ezután felosztották a Geológiai és Paleontológiai Laboratóriumra, valamint az ásványtanra és a Petrológiai Laboratóriumra, amelyek mind beépültek az 1943 őszén alapított Természettudományi Karba. A Meteorológiai és Klimatológiai Laboratóriumot először a A Fizika tanszékét, majd később a Geológiai Iskolát.

A Természettudományi Kar a földtani és biológiai tudományokban tanult diákokat. Az új laboratóriumokat harminc év alatt alapították, mint például a fizikai földrajzi laboratórium, a geofizikai laboratórium és a szisztematikus ásványvizsgáló laboratórium. 1973-ban a Természettudományi Kar a Földtani Iskolára és a Biológia Iskolára oszlott.


A Földtani Iskolát 1973-ban alapították a 290 / 5-4 / 1973-as királyi rendelet alapján, és a Természettudományi Kara végezte. 1983-ban a Földtani Iskolát olyan tanszékekre osztották fel, amelyek koordinálják a tanítást és a kutatást, olyan programokat kínálnak, amelyek a legkülönbözőbb tudományterületekhez tartozó diákokat vonják be a fő tantervhez. A kínált kurzusok száma tovább nőtt az új laboratóriumok alapítása után. A Paleontológiai Múzeum és az Ásványtani és Petrológiai Múzeum, a Szeizmológiai Állomás és az Olimposzi Meteorológiai Központ szintén a Földtani Iskola részét képezik.


Az iskola gondoskodik arról, hogy a diákok teljes és átfogó képzésben részesüljenek a geotudományokban, mint például ipari ásványok és sziklák, földrajzi információs rendszerek, geotermikus, geofizikai, geokémiai, alkalmazott geológia, szedimentológia, klimatológia és meteorológia, Geológia, Földi geológia, Földi geológia, Geológia, Környezetföldtan, Környezeti Geokémia, Petrológia, Seizmológia, Stratigrafia, Strukturális Geológia, Műszaki Geológia, Hidrogeológia, Fizikai Geográfia, Oceanográfia. A digitális technológiákhoz kapcsolódó számítógépes tanfolyamokat és kurzusokat is kínálnak a hallgatóknak. Az iskola oktató és kutató személyzete tapasztalt, magasan képzett, és erősen elkötelezett az oktatás és a kutatás területén.

A Földtani Iskola a thesszaloniki Arisztotelész Egyetem első tíz iskolájának középpontjában áll, hogy a források széles skálájából kutatási forrásokat vonzzon. Az évek során a Földtudományi Kar sikerült elérni céljait, magas színvonalú oktatást kínálva, a kutatás fejlesztésével és a közösség és a társadalom minden lehetséges módon történő elősegítésében.

Helyszínek

Thessaloniki

Address
Aristotle University of Thessaloniki
Faculty of Sciences
School of Geology

54124 Thessaloniki, Thessaloniki, Görögország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket