Hivatalos Leírás

történelem

Nem sokkal ezután a végén a német megszállás Görögországban, a kérdés létrehozásáról Egyetem Krétán nevelkedett, és elérte csúcspontját az 1960-as években. Azonban annak ellenére, állami kereslet létrehozására egyetemi Kréta egyhangú volt, ott is volt egy intenzív rivalizálás a két nagyobb városok a szigeten, melyik lesz az ülés, hogy az egyetemi. Végül a megoldást a problémára kapott 1977-ben az akkori miniszterelnök Konstantinos Karamanlis, aki kiegyensúlyozott jóváhagyó határozatot mind a létesítmény egy egyetemi karral Heraklion és Rethymnon és a létesítmény egy Műszaki Egyetem Chania. A Technical University of Crete hozta létre a törvény 545/77 a "létrehozása Technológiai Intézet címmel Műszaki Egyetem Kréta és egyéb rendelkezések".

Július 17-én 1977-ben, az első végrehajtó bizottság az intézmény összehívott elnöksége alatt Professzor Perikles Theoharis és jelenlétében az akkori Nemzeti Oktatási Miniszter G. Rallis, Amely a város polgármestere Chania és az elnök a nyugati Kréta szakasza a Görög Műszaki Kamara, képviselő helyi elem is nagy érdeklődést mutattak a létesítmény az egyetem.

A fő feladata az első Végrehajtó bizottság 1977-ben az volt, hogy a föld az erekció állandó egyetemi létesítmények kezdődő kisajátítása eljárás 350 hektáros területen. Érdemes megemlíteni, ezen a ponton, a hatalmas támogatást a helyi közösség ebben a kérdésben. Ugyanakkor, a végrehajtó bizottság is foglalkozott a szervezet és toborzás az egyetemi szolgáltatások, de leginkább a jogi keretet annak működését. Ennek eredményeként, a végrehajtó bizottság elkötelezett munka, nagy számú rendeletek tárgyát képezték, a legfontosabb az, amely az elnöki rendelet 1140-1180 a "felsőoktatási intézményben iskolák, tanszékek és kutatóintézetek, valamint a hozzászólásait professzorok a Műszaki Egyetem Kréta "címmel, amely a létesítmény három iskolák: a) a műszaki tudományok, b) Alkalmazott tudományok és c) Építészeti és területrendezési. Minden iskola terjedne négy osztályból.

Eltekintve a munka a jogi keretet az intézmény, az első végrehajtó bizottság volt felelős a megszerzésére három történelmi épületek (régi börtönök, Old City Hall, vagy az Arsenal és a velencei Loggia), elkészítését tanulmányok a helyreállítás valamint az elkészítéséhez tanulmányok az eredetileg Egyetem létesítmények. A bizottság folytatta a vásárlóerő számítógépek, könyvek és 479 folyóirat címeket a Központi Egyetemi Könyvtár, valamint felállítása választási szervek megítélésére jelentkezések ajánlati felhívások tekintetében Oktatási és Kutatási Személyzeti pozíciókat.

1981 után, az új végrehajtó bizottság jött létre elnöksége alatt professzor Thales Argyropoulos (1982-1988) a szaloniki Arisztotelész Egyetemen, majd később, elnöksége alatt professzor Theodore Lianos (1988-1989), aki a kar tagja Higher School of Economic Studies és Kereskedelmi (ASOEE).

Az új végrehajtó bizottság végezte vagy módosított határozatról a korábbi adminisztráció hivatkozva alapvető kérdésekben, mint például a lakhatási probléma, és az oktatási program. Ami a lakhatási probléma volt szó, hogy elsőbbséget adtak a fejlesztés az egyetemen belül a város felújításával a régi velencei Börtönök és Barracks, megszerzése és felújítása az egykori francia iskola, megszerzése a katonai osztály épületegyüttes a Nemzetgazdasági Minisztérium Védelmi, biztosítva a használata a Hatzidakis- tábor Halepa és tegyen tanulmányok az erekció épületek rajta. Ugyanakkor, a projekt az erekció az egyetemi létesítmények Akrotiri került elő, míg a kisajátított föld erre a célra vágtak le egy 60 hektáros, míg a kezdeti felület. Az alapítvány ünnepélyes egyetemi létesítményeket Akrotiri került sor 1988 decemberében.

Ami a oktatási műsorokat illeti, jelentős változások történtek, amely, természetesen, az új jogi keret kezd kiválni az időközben azonban már biztosan megfordult a programozás a végrehajtó bizottság 1977. A kidolgozásában elért a filozófia a végrehajtó bizottság 1981. hivatkozva az oktatási program volt, a kibocsátó az elnöki Decree52 / 83-"a szerkezet a Műszaki Egyetem Kréta a megyék és szektorok, az eljárás választásának állandó oktatók és előfeltételek független funkciója a Műszaki Egyetem Kréta megválasztott irányító szervek ". Ahelyett, hogy három iskolák és 12 Osztályok, amelyek előírt PD 1140-1180, új PD 52/83 történő megállapítására előírt 6 egyetemi szervezeti egységek: Production Engineering and Management, ásványi erőforrások Engineering, villamosmérnök, vegyészmérnök, Gépészmérnöki és Tudományos Minisztérium.

1984-ben, az első kar tagjai neveztek ki. Tanévben 1984-1985, a termelés és Menedzsment Tanszék futásnak nevelési programjában, és elismerte, az első 120 hallgató együtt Tanszék. Az ásványi erőforrások Tanszék követett 1987-1988 és az elektronikai és számítástechnikai Tanszék 1990-91. Később, majd az egyetem lett önálló, a Vegyészmérnöki Tanszék lett Környezetmérnöki Tanszék, és elismerte, az első hallgatók 1997-ben. Végül 2004-ben az Építészeti Tanszék jött létre, és üdvözölte az első hallgatókat.

1989 szeptemberében, az új végrehajtó bizottság, melynek elnöke a professzor az Országos Műszaki Egyetem Athén Mr. Ioannis Tegopoulos együtt Professzorok Műszaki Egyetem Kréta Mr. Antonis Foskolos és Joachim Gryspolakis alelnökeinek, úgy döntött, hogy megváltoztatni a területrendezés orientációját bővítése az egyetem. Otthagyták az elképzelést tovább bővül az egyetem a város Chania és gyorsan elő a létesítmények fejlesztése az egyetem Akrotiri. Az egyetem rendelt eszközök, mint például a Hatzidakis- tábor és a velencei Loggia, hogy az önkormányzat Chania más célokra. Az épületek tartották ahhoz, hogy használni az egyetem maga tartalmazza a velencei Complex a régi börtönök és Barracks, amely most a ház a rektori hivatal, valamint a hivatalok adminisztratív és pénzügyi szolgáltatások, míg a létesítmények, az egykori francia Iskola a Halepa most igazodjon a Department of Architectural Engineering. Ily módon, az egyetem fenntartja annak szükséges kohézióját a város Chania és társadalmi szerkezet. De ami a legfontosabb, ez a politika lehetővé tette a ház a többi egyetemi osztályok az egyetem belül campus Akrotiri, amely felajánlotta a lehetőséget, hogy az erekció alkalmas előadótermek, laboratóriumok és infrastruktúra a modern követelményeknek diktálják a Műszaki Egyetem .

1993-ban az összes szükséges jogi követelmények teljesülnek, és így minden osztályai Egyetem függetlenné vált, és már évek óta működik azóta megválasztott irányító szervek. Amint ezek a követelmények teljesülnek, az eljárást a választás egy rektori kezdeményezte, ezáltal létrehozva a független működése Műszaki Egyetem Krétán. Professzor Yannis Phillis lett az első rektor a Műszaki Egyetem Kréta segített ellátja az alelnök Rektori Professzorok Ioannis Siskos és Theodore Markopoulos, aki a saját hivatalba 1993/08/12.

Azóta a Műszaki Egyetem Kréta már így folyamatos és jelentős előrelépés. A kiváló minőségű, a kar munkatársai, a tudományos partnerek és az adminisztratív és technikai személyzet biztosítása az egyetem jövőbeni növekedést. A campus minden bizonnyal az egyik legjobb Görögországban, a modern előadótermek és kutatási létesítmények, könyvtár, tanuló hall a lakóingatlanok, étterem és rekreációs területek. Új osztályok a tervek szerint a jövőben, és ugyanabban az időben, a hozzájárulást a Műszaki Egyetem Kréta kutatás széles körben nagyra értékelik, mint az intézmény ma már elismerten az egyik legtekintélyesebb tudományos intézmények Görögországban több száz kutatási programok folyamatban . A Műszaki Egyetem Kréta már elismert mind az oktatási és kutatási intézmény Görögországban és nemzetközileg és ezért elképzelni nagy optimizmussal a jövőben.

jövőbeni célok

Hangsúlyt az csúcsminőségű oktatás (TUC diplomás munkanélküliség aránya között, 3 és 4%, az első alkalommal a foglalkoztatás 1-6 hónapig érettségi után) Levezető innovatív kutatás (Műszaki Egyetem Kréta egyik a két legaktívabb egyetem az országban, ahol a legtöbb kutatási eredmények) Létrehozása Regionális Innovációs Pólus és Technológiai Park Erőkifejtés innováció támogatása (az inkubátorok) Szemináriumok szervezése az elterjedése a technológia és az innováció A helyi hatóságokkal együttműködve megoldásában környezeti és szervezeti problémák, stb

Egyetem

A campus kétségtelenül a szíve TUC: diákok, tanárok, laboratóriumi technikus, adminisztratív alkalmazottak, mind megfelelnek az egyetemen naponta.

Közös hivatkozási pontok minden tanuló a könyvtár, az IT & Kommunikációs Központ, a Hall of Residences Egyetem Étterem és kávézók, valamint a sportolási lehetőség.

És mivel az idő, mint egy diák nem töltött csak a könyvek és a tanulás, győződjön meg róla, felfedezni az élet ezen kívül tantermek és előadótermek, még érdekesebb és izgalmasabb, ha részt vesz az egyik diák csoportok és szervezetek (kulturális és politikai) , amely az alaphangot az egyetemen!

Program oktatási nyelve:
  • Angol
  • Görög

Az intézmény további kínálata:

MSc

Technical University of Crete

Technical University of Crete Petroleum Engineering posztgraduális programja egy éves, teljes munkaidős program, amelynek célja, hogy a diákok tudományos háttérrel rendel ... [+]

Okleveles mérnöki diplomát a Petroleum Engineering-ben2019/2020-ban Görögország, Ciprus, Bulgária, Szerbia, Montenegró és Észak-Macedónia legjobb tíz pályázója tandíj nélkül kerül elfogadásra.

A 2019-2020-as tanévre szóló pályázati felhívás

A „Petroleum Engineering” posztgraduális programjának sikeres működését követően az elmúlt öt évben Technical University of Crete Ásványi Erőforrás Mérnöki Iskola (Görögország) a 2019-2020.

A program célja, hogy a posztgraduális hallgatók tudományos háttérrel és alkalmazott tudást az olaj-és földgázkutatás és a termelés, és vezet egy mester-fokozat (MSc) fokozat a kőolaj-mérnöki.... [-]

Görögország Chania
Kérj Információt
Angol
Nappali
12 hónap
Campus
Bővebben magyarul
Location address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

Chania, Chania, 731 00 GR