Hivatalos Leírás

Mit jelent az Építészeti Akadémia?

Tanulás nemzetközi kontextusban

Nyílt és érdeklődő hozzáállást, kísérletezést képviselünk, és arra ösztönözzük a diákokat, hogy fogadják el saját álláspontjukat. Amszterdam városát a diákjaink és oktatóink tervezési feladatainak laboratóriumaként tartjuk. Az Akadémia szoros kapcsolatot tart fenn a régió szakmai közösségével, közszolgáltatásokkal, megbízó felekkel és fejlesztőkkel. Tanulmányi programjaink is kiemelkedő helyet foglalnak el nemzetközi szinten. Az Akadémia erős kapcsolatokkal rendelkezik a kapcsolódó külföldi képzési programokkal. A világ minden pontjáról tanuló diákok az Akadémián tanulnak, nemzetközi látogatói előadók és előadók rendszeresen látogatnak, és a diákok gyakran részt vesznek külföldi kirándulásokban és projektekben.

Tanulás és munka egyidejűleg

A tanulmányok és a munka a kézben járnak a szakirány alatt. Ez a kombináció azt jelenti, hogy a diákok és az oktatók közvetlenül részt vesznek a tervezés és a kutatás gyakorlatában. A tanulmány során már egy kollégák széles hálózatának aktív része lesz. Azok, akik az Akadémián diplomázottak, gyakran részt vesznek a szakirányban. A hallgató munkáltatóvá, és ezen álláspont alapján egy új generációs diák tanára vagy mentora lesz.

interdiszciplináris

Az építészet, az urbanizmus és a tájépítészet az Akadémián belül önálló tudományágak, amelyeket részben felajánlottak. Ily módon a diákok felkészülnek a jelenlegi, integrált szakmai gyakorlatra, amely egyidejűleg szakosodást és szélesebbséget igényel a diákoktól. Az Építészeti Akadémia az egyetlen oktatási intézmény Hollandiában, amely interdiszciplináris módon kínál a mesterképzéseket. Ez a kombináció egyedülálló pozíciót kölcsönöz az Akadémiának Hollandiában és külföldön.

Nemzetközi

Egy külföldi tanulmányút, egy másik félévben végzett tanulmányi program, vagy külföldi hallgatókkal egy projekt létrehozása; ez minden lehetséges az Akadémián. Aktív európai szakirányú hálózatot tartunk fenn, amelyen keresztül a diákok és az oktatók kicserélésre kerülnek. Az Akadémia tagja az Európai Építészeti Oktatási Szövetségnek (EAAE) és partnere az európai mestereknek a tájépítészetben (EMiLA), amelyen keresztül megkaphatja az európai mestert a tájépítészetben. Az Akadémia együttmûködik egy Erasmus programban, amely alapján nemzetközi workshopokat szerveznek. Emellett számos külföldi projekt és partnerség létezik Európában különböző tervezési programokkal. A nyári hónapokban megszervezzük az úgynevezett nyári iskolát: különböző nemzetközi kirándulásokat, amelyeken részt vehetsz.

Inspiráló környezet és aktuális vita

Az Építészeti Akadémia az Amszterdam Waterlooplein városában található, egy 17. századi épületben, melyet Claus en Kaan Architecten felújított. Az Akadémia egyedülálló helyet foglal el Amszterdam kulturális életében, és aktív szerepet játszik a szakmai diskurzusban. Előadások, műhelyek, rendezvények és kiállítások szervezése más szervezetekkel együttműködve. A diákok számára nyitva tartó, aktuális témákon alapuló előadássorozat egész évben folyik.

Az építész címe

A mesterképzés (Master of Science) megszerzése után Ön jogosult önálló szakmai gyakorlat megkezdésére és azonnali felvételre az építészek, az urbanisták és a tájépítészek nyilvántartásába.

Gyakorlatorientált kutatás az oktatásban

A világ folyamatosan és gyorsan változik. A szociális, gyakorlati és technikai fejlesztések új követelményeket támasztanak a tervezővel szemben. Ez az oka annak, hogy az Akadémia integrálja a gyakorlatorientált kutatást az oktatásba. A tanárok kutatási programjukon mesterkurzusokat, projekteket, kirándulásokat, kiállításokat és előadásokat szerveznek.

Része az Amszterdam Művészeti Egyetemnek

Ahhoz, hogy új betekintést és újításokat lehessen elérni, képesnek kell lennie arra, hogy a saját területének határain túl is nézzen. Az Amszterdami Művészeti Egyetem (AHK) széleskörű tájékozódást kínál a hallgatóknak a művészet és a kultúra terén, ezért nagy jelentőséget tulajdonít annak a ténynek, hogy a diákok megismerhetik a más művészeti tudományterületek fejlesztéseit. Az AHK-nál kínált programok körén belül más képzési programokkal és nemzetközi cserékkel is együttműködhetünk.

Küldetésünk

Az Amszterdami Építészeti Akadémia a tervezők terveit kínáló tanfolyamokat kínál. Célja a tervezési gyakorlatra motivált és felszerelt diákok, akik kiválasztják a tervezői és kutatási gyakorlatban megkülönböztető oktatókat.

A diákok a művészeti, a tudomány és a technológia kereszteződésénél gyakorlati és kritikus tudományágat képeznek a térbeli tervezésben. A művészeti oktatáshoz való szándékos döntés (Amszterdam Művészeti Egyetem AHK) hangsúlyozza, hogy az Akadémia különös jelentőséget tulajdonít a szakma gyakorlásának művészi szempontjának.

Kiváló minőségű tanulási környezet

Az Akadémia kisméretű, magas színvonalú, nyitott klímájú tanulási környezetet kíván biztosítani, hangsúlyt fektetve arra, hogy a tanárok és a diákok meghatározzák saját álláspontjukat. A nemzetközi orientáció ennek elkerülhetetlen része.

Az építészetet, az urbanizmust és a tájépítészetet három teljes, független tudományágnak tekintik. Ez megváltoztatja azt a tényt, hogy a három tudományágat szándékosan egyszerre és részben kombinálják. Ennek célja, hogy felkészítse a hallgatót a szakma integrált gyakorlására.

Hollandiában és külföldön egyaránt megtalálhatók a tervező laboratóriumai. Amszterdam városa, az Akadémia elhelyezkedése, aktívan alkalmazzák a tanfolyamot, mint társadalmi épületet, történelmi műalkotást és folyamatos tervezési kihívást.

Jelentkezési határidők

Holland diákok: 2019. május 1.

Nemzetközi diákok: 2019. április 1.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

MSc

Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

Az Építészeti Akadémia Építészmérnöki Mestere során megtanulhatja, hogyan találja meg és támogassa saját pozícióját az építészet széles területén. A párhuzamos oktatási m ... [+]

Áttekintés

Az Építészeti Akadémia Építészmérnöki Mestere során megtanulhatja, hogyan találja meg és támogassa saját pozícióját az építészet széles területén. A párhuzamos oktatási modell, a tanulás és a munkatapasztalat bizonyított kombinációja, a terület inspirált vendégelőadói és a város közepén található kis- és nemzetközi tanulmányi program minden olyan eszközt kínál, amire szüksége van ahhoz, hogy teljes értékű építészgé alakuljon úgy, hogy saját építészeti aláírásával inspiráló térbeli művészré válhat, aki teljesen felkészült ahhoz, hogy központi szerepet töltsön be a tervezési folyamatban. Az Építészeti Akadémián akkor lesz képzett, ha olyan építész lesz, aki merészkedni fog a nyakában, és aki készen áll arra, hogy tovább nézzen, mint a már ismert világ. Látod a lehetőségeket, inspirálhat másokat, meri választani és tudni, hogyan kell ezeket integrálni, hogy az egész több, mint a részek összege.... [-]

Hollandia Amszterdam
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

A tájépítészetet néha „topográfiai rajznak” nevezik, de a szakma sokkal többet foglal magában. Az Amszterdami Építészeti Akadémia mesterképzésénél megszerzi a tudást, bet ... [+]

Áttekintés

A tájépítészetet néha „topográfiai rajznak” nevezik, de a szakma sokkal többet foglal magában. Az Amszterdami Építészeti Akadémia mesterképzésénél megszerzi a tudást, betekintést és készségeket, amelyek lehetővé teszik a térbeli problémák megoldását a tervezés és az új topográfiai helyzetek fényében. Ez különböző szinteken történik, a kertektől a régióig.

Nemcsak az új elemek, például a víz, az infrastruktúra, az épületek vagy a növényzet összeegyeztethetőségét, a természeti és történelmi környezet meglévő tulajdonságait és lehetőségeit illetően tanulja meg, hanem azt is, hogyan állíthat be olyan folyamatot, amelyre egyre több párt fog rögzíteni . A kutatás fontos része a kutatásnak, mivel ebből eredhet a valódi megértés és az innováció. Ez azt is jelenti, hogy megértjük a többi tényezőt, mint a térbeli: a felhasználókat, az alkotókat és a vezetőket. Mindenekelőtt a tájépítész kifejezetten tudatában van annak, hogy az időfaktor milyen hatást gyakorol a környezet minőségére, és lehetővé teszi, hogy ezt elvégezze. A megfelelő alapfeltételek bevezetésével kiváló minőségű szabadtéri környezet jön létre.... [-]

Hollandia Amszterdam
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Amsterdam University of the Arts - Academy of Architecture

A városok kimeríthetetlen forrása az emberi kéz által készített inspirációnak és lenyűgözésnek. Az Amszterdami Építészeti Akadémián az Urbanizmus Mestere során megtanulod ... [+]

Áttekintés

A városok kimeríthetetlen forrása az emberi kéz által készített inspirációnak és lenyűgözésnek. Az Amszterdami Építészeti Akadémián az Urbanizmus Mestere során megtanulod megérteni a várost minden bonyolultságában és gyakran a valószínűtlen skálán, hogy intelligens stratégiai fejlesztési javaslatokat tegyen a jövőjére, és hogy mind a funkcionális, mind a vonzó design javaslatokat hozza a tényleges helyekre. a város.

Városi tervezőként a polgárok, vállalkozók és adminisztrátorok vágyait, valamint a szociológusok, közgazdászok, város- és országtervezők, közlekedési mérnökök és hasonló tudományágak elvont elemzéseit, elméleteit és történeteit lefordíthatja konkrét és értelmes térbeli tervezési javaslatokra; az utcára, a környékre, a kerületre, a városra és a városi régióra. Továbbá, az Akadémia minden eszközét megkapja, hogy központi és összekötő személyré váljon a város építésében, és sokoldalú és hiteles szakembergé váljon.... [-]

Hollandia Amszterdam
Szeptember 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Address
Waterlooplein 211-213 1011 PG
Amszterdam, Észak-Holland, Hollandia