Hivatalos Leírás

Leiden University - a tények

 • A Leidenben és Hágában 7 tudományág terjedt el
 • 14 angol tanított főiskolai program
 • 200 angol nyelvű mesterképzés
 • 444 éves hagyomány és innováció
 • Top 100 kutatóközpontú egyetem
 • 16 Nobel-díjas
 • 129 nemzetiség
 • 29 000 hallgató

Akadémiai területek

Leiden rendelkezik a következő területeken:

 • Régészet
 • Kormányzás és globális ügyek
 • humán tárgyak
 • Gyógyszer
 • Törvény
 • Tudomány
 • Szociális és viselkedési tudományok

universiteitleiden.nl/en/education

Diákélet

Ha a Leiden University szeretne tanulni, két város közül választhat: Leiden és Hága. Leiden egy igazi diákváros. Ha nem tudod jobban, azt gondolja, hogy Leiden történelmi és élénk városa a diákok számára készült. A légköri és kompakt központ mindent megtesz, amit a hallgatók kívánnak: az egyetemi épületektől a hallgatói pubokig, a diákoktól a diákszövetségekig. A hágai tanulmányozása és megélhetése kiterjeszti a világ nézőpontját, és gyorsan nemzetközi hálózatot biztosít Önnek. A nagykövetségekkel teli városban való tanulás, a multinacionális vállalatok és a nemzetközi bíróságok minden bizonnyal előnyösek!

universiteitleiden.nl/the-hague

universiteitleiden.nl/leiden

Tanulói támogatás

Nemzetközi hallgatói tanácsadók

A nemzetközi diákszaktanácsadók jó helyen járnak, amikor segítségre van szüksége Hollandiában való tartózkodása során. A diákok a Leiden University mindkét helyén hozzáférhetnek ezekhez a speciális tanácsadókhoz. Sok esetben képesek lesznek megadni az Önnek szükséges információkat, vagy hivatkozni fognak az érintett szolgáltatásokra. A tanácsadók a pénzügyi kérdésekkel, a problémák megoldásával, az oktatási kérdésekkel és az egészségbiztosítással kapcsolatban különböző ügyekben konzultálhatnak a tanácsadókkal a külső lakhatási ügynökökkel vagy családi orvoskereséssel kapcsolatban.

Tanulói tanácsadók

Számos speciális tanulói tanácsadó áll rendelkezésünkre. Segíthetnek a jogi és pénzügyi kérdésekben, de segíthetnek a tanulmányi készségek fejlesztésében is. A felajánlott készségcsomag magában foglalja az egyéni tanácsadást és workshopokat, amelyek az Ön akadémiai teljesítményében segítenek. A témák közé tartoznak a tézisírás, az időgazdálkodás, a stresszkezelés és a tervezés. Ezen túlmenően a tanácsadóink segítséget nyújthatnak a tanulmányi és személyes problémák megoldásában, amennyiben ez szükséges.

Tanszéki tanulmányi tanácsadók és koordinátorok

Minden tanszéknek van saját tanulmányi tanácsadója / koordinátora, aki válaszolhat olyan kérdésekre, amelyek a választott tanulmányi programhoz kapcsolódnak. A tanulmányi tanácsadót / koordinátort a következő kérdésekkel, például menetrendekkel, vizsgajegyzékekkel, tantárgyak megválasztásával és az érettségi kérelmekkel kapcsolatosan megtekintheti.

universiteitleiden.nl/student-affairs

Ház

Leiden University nem campus alapú, ezért az egyetemi épületek és a hallgatói lakások a Leiden és a Hágai városok körében elterjedtek. Maguk a városok a campus. Az élet és a tanulás mindkét helyszínen elsőként élvezheti a holland életet és a közvetlen hozzáférést

a diákélethez és a városok rendszeres megjövendödéséhez. A legtöbb diák bérel egy szobát, vagy ossza meg egy apartmant másokkal.

Nemzetközi tanulóként Hollandiában a házi vadászat további kihívásokat jelenthet. Önállóan önálló lakástulajdonosok vagy lakásszövetségek segítségével kereshet házat. Számos olyan lakásszolgáltató szervezet működhet, mint például a DUWO. Ön is pályázhat lakástámogatásra az egyetemi lakásügynökségen keresztül. Itt segítséget nyújt Önnek Leidenben vagy Hágában. A szálláshelyek elhelyezkedése, mérete, azon személyek száma, akikkel megoszthatják a létesítményeket és a bérleti díjakat.

universiteitleiden.nl/housing

Program oktatási nyelve:
 • Angol
 • Holland

Az intézmény további kínálata:


Leiden University

Az afrikai tanulmányok mesterképzése a Leiden University egy olyan továbbfejlesztett területtudományi képesítés, amely ötvözi a világszínvonalú ösztöndíjakat a gyakorlati ... [+]

A Leiden University afrikai tanulmányainak mesterképzése egy multidiszciplináris területi tanulmányi program, amely lehetőséget kínál az afrikai kontinens alapos megvizsgálására.

Testreszabott tanulás

Ez a multidiszciplináris program lehetőséget kínál Afrika széles körű megismerésére számos szempontból: történelmi, irodalmi, kulturális, társadalmi-gazdasági és politikai. Leidennél a relevancia és a valós kérdések állnak a középpontban, ami azt jelenti, hogy kritikusan elemeznie kell a jelenlegi eseményeket, amikor azok kibontakoznak, széles, összehasonlító és globális perspektívából nézve.

A multimodális kutatási módszereket és a vegyes módszereket szintén bevezetjük. Azt is meg kell tanulmányoznia a leginkább érdeklő témákat, ha választja meg a választható témákat, a projekt témáit és az értekezés fókuszterületét.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University végzett afrikai tanulmányok kutatási mesterképzési programja egyedülálló a kontinentális Európában az interdiszciplináris témakörökben és a különböző ... [+]

Multidiszciplináris megközelítés

A Leiden University afrikai tanulmányainak kutatási mestere áthidalja a humanitárius és a társadalomtudományok közötti gyakran mesterségesen húzott határokat. A program egyesíti a humán tudományok tudományágait, például a történelem és az irodalomtudományt, és különösen a társadalomtudományok tudományágait: politológia; antropológia; és közgazdaságtan.

Ennek eredményeként lehetősége van mélyreható ismeretek fejlesztésére az afrikai kontinens és népei különféle szempontjairól, ugyanakkor nem kötődik az Afrikára összpontosító, hagyományosabb tudományágak határkorlátozásaihoz.

Fejlessze kutatási készségeit... [-]
Hollandia Leiden Hága
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A mesterképzés a Leiden University Művészetében és Kultúrájában (kutatás) egyedülálló abban, hogy kétéves programot kínáljon, amely a művészettörténetet és az elméletet a ... [+]

A Leiden University művészeti és kulturális kutatási mestere egyedülálló abban, hogy kétéves programot kínál, amely a művészet története és elmélete összekapcsolódik irodalmi és médiatudományokkal.

Nemzetközi figyelem

A Művészetek és Kultúrák MA (kutatás) kiemelkedik globális jellegével, a tervezésre és az alkalmazott művészetekre összpontosítva, valamint a képzőművészet és az építészet integrált tanulmányozásával. Előnyeit élvezheti a program intenzív együttműködése a médiatudományok MA és az irodalomtudományok MA-val.

Rugalmas tananyag

Választhat úgy, hogy a művészetre és a kultúrára, a médiatudományra vagy az irodalomtudományra összpontosít, vagy akár egyetlen időszakot is felfedezhet (középkor / korai modern ill. Modern és kortárs). A program rugalmassága ösztönözni fogja az interdiszciplináris perspektíva elfogadására.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University észak-amerikai tanulmányainak mesterképzése integrált, multidiszciplináris megközelítést alkalmaz az Egyesült Államok tanulmányain. ... [+]

Az Egyesült Államok tanulmányának integrált megközelítését szem előtt Leiden University a Leiden University folytatott észak-amerikai tanulmányok mesterképzése az Egyesült Államok története, kultúrája és irodalma kulcsfontosságú területeire összpontosít, különös tekintettel a múltnak a kortárs társadalmi, politikai és kulturális fejlesztések.

Az észak-amerikai tanulmányok mesterképzése a Leiden University az észak-amerikai történelem és irodalom kulcsterületeire összpontosít.

Fedezze fel az USA történelmét, irodalmát és kultúráját, beleértve az afrikai-amerikai történelmet és irodalmat, az amerikai politikai történelmet és a külpolitikát, bevándorlókat és etnikai tanulmányokat, valamint az állami emlékezetet.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University MA filozófiája integrálja a történeti és szisztematikus megközelítéseket, amelyek a filozófiai módszertanok, valamint az ész, a logika és a kritikai g ... [+]

Az egyéves filozófiai mesterképzés a Leiden University integrálja a filozófia történelmi és szisztematikus megközelítéseit, hogy fejlett képzést nyújtson a különböző filozófiai módszertanokról, valamint az ok, a logika és a kritikai gondolkodás területén.

Öt szakirány; kiterjedt tanterv

A filozófia mestere öt szakterület választását kínálja, amelyek mindegyike átfogó áttekintést nyújt a legfontosabb filozófiai ágakról, ideértve azok történelmi fejlődését és a legújabb aktuális vitákat. Megvizsgálják az ellentmondó filozófiai módszereket, ideértve a kontinentális és az analitikus filozófiát. Az egyes szakterületeken belüli választók mindent megvizsgálnak, a logikától, az elmétől és a megismeréstől kezdve az etikáig, a politikáig és a kulturális filozófiáig.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 - 2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a Filozófia MA a Leiden University olyan diákok számára készült, akik egy adott tudományágban vannak, akik érdeklődnek a tudomány filozófiai alapjairól és módszertani ... [+]

A kétéves program célja, hogy a hallgatók széles körű és mély ismereteket kapjanak és megismerjék a filozófiát, annak számos ágait és történelmi fejlődését.

Ezen túlmenően, a program célja, hogy a hallgatók fejlett tudományos ismeretekkel rendelkezzenek a szövegek értelmezésében, a fogalmi problémák elemzésében és megoldásában, valamint az ötletek és szempontok kommunikációjában a szakemberek és az általános közönség számára. A Leideni Filozófiai Intézet szoros nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik a filozófia tanszékeivel világszerte, amelynek eredményeként aktív látogató tudósok és előadók jönnek létre.

Három specializáció; különféle tudományos tudományágak... [-]
Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
2 - 4 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University Irodalomtudományi Tanulmányok különálló egyéves programokat kínál angol, francia, német és olasz irodalomban és kultúrában, valamint a társadalomtudom ... [+]

A Leiden University Irodalomtudományi Mesterképzés külön egyéves programokat kínál angol, francia, német és olasz irodalomban és kultúrában, valamint az irodalom a társadalomban. Ez a mesterképzés kiváló módja annak, hogy elmélyítse és kibővítse ismereteit szakterülete irodalmával és kultúrájával, így igazi szakemberré válhat.

Testre szabhatja a diplomáját

Minden kurzust a szakirány nyelvén tanítanak. A mesterképzések angol, francia, német és olasz szakirodalmakban lefedik az irodalmak teljes skáláját, a középkortól kezdve a korai, modern és kortárs korosztályokig.

A korszak (középkor, kora modern, modern, posztmodern és posztkoloniális) szakemberek által nyújtott kurzusokból, de a retorika, a szemiotika, a közvetítés, az interkulturális történelem és egyéb, Irodalmi tanulmányok.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a kétéves kutatómester integrálja a média, a művészettörténet és az irodalomelmélet tanulmányozását, hogy egyedülálló és releváns szakképzettséget szerezzen. ... [+]

Ez a kétéves kutatási mester integrálja a média, a művészettörténet és az irodalomelmélet tanulmányozását , hogy egyedi és releváns képesítést nyújtson Önnek.

Testre szabhatja a diplomáját

Hozzon létre saját szakterületet a Leiden University végzett interdiszciplináris mesterképzésben. Egy kiterjedt tananyag és rugalmas programformátum biztosítja a szabadságot arra, hogy a tanulmányait egyedi érdekek vagy karrier célok érdekében igazítsa. Fókuszálja tanulmányait egy médiumra, fegyelemre, műfajra vagy időtartamra. Ön képes lesz olyan tárgyak és tanfolyamok tanulmányozására, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre.

Válassza ki a kutatási témát... [-]
Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A mester program a klasszikusok és az ősi civilizációk átfogó képzést nyújt a mai napig terjedő kutatások Görögország és Róma, Egyiptom és a Közel-Kelet civilizációinak n ... [+]

Időrendi szempontból a program több ezer évet foglal magában, az egyiptomi és sumír társadalmak korai kezdetektől egészen a görögországi és római világig , beleértve a reneszánsz és a huszonegyedik század közötti modern fogadását is.

Válasszon négy szakterület közül

A mester program megkülönbözteti magát a többi hasonló programtól rugalmasságának és széles választékainak köszönhetően, a programban kínált, kutatással kapcsolatos specialitások sokféleségén, valamint az asszirológia, a klasszikusok, az egyiptológia, valamint a héber és arámi tanulmányok együttműködésén keresztül egy programon belül . A program szorosan összekapcsolódik a leideni kiváló kutatóintézetekkel, köztük a Közel-Keleti Nemzeti Intézettel (NINO), a Régiségek Nemzeti Múzeumával (RMO) és az Egyetemi könyvtárral , amely a Papirológiai Intézetet, valamint az ősi és középkori egyedülálló gyűjteményt tárolja. kéziratok.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University a klasszikusok és ősi civilizációk kutatási MA területe lefedi a Görögország, Róma és az Ősi Közel-Kelet civilizációinak mai kutatásait. ... [+]

Válasszon négy szakterület közül

A kutatási mesterképző program megkülönbözteti magát a többi hasonló mesterképzéstől azáltal, hogy következetesen integrálja a héber Biblia, az ősi judaizmus, a feltörekvő kereszténység, az ókori Mezopotámia, az Egyiptom (ősi, antik és késő antik) és a görög-római antik kultúrájának kultúráját. szélesebb kontextusukban.

A Leiden University kínált szakterületek száma is páratlan.

A klasszikusok és az ősi civilizációk kutatási mestere (2 év, 120 évvel ezelőtt) intenzív és átfogó képzést nyújt a görög és a római ősi civilizációk és az Ősi Közel-Kelet ősi civilizációinak jelenlegi kutatásainak teljes körére vonatkozóan. A négy sáv egyikére specializálódhat:... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University Közel-Kelet Tanulmányok Tanszéke a legnagyobb ilyen jellegű Európában és a tudományos kutatás vezető központja. A mester program a közel-keleti tanulm ... [+]

A Leiden University Közel-Kelet Tanulmányi Tanszéke az egyik legnagyobb ilyen jellegű Európában és a tudományos kutatás vezető központja. A közel-keleti tanulmányok mesterképzési programja minden szempontból kihasználja ezt a szakértelmet.

A vadonatúj arab falemegvár a 400 éves arab leideni ünneplésnek köszönhetően.

Ismerje meg a vezető kutatókat a területen

A Közel-Kelet Tanulmányi Program segíthet önnek tekintélyessé válni abban, amely évek óta állandó politikai, etnikai és vallási forradalom térségében található. A neves, nemzetközileg elismert tudósoktól tanulva releváns és kortárs témák széles skálájába meríthet. Ide tartozhatnak Törökország, Perzsia és Izrael története, kultúrája és nyelvei, az iszlámról és mindent az arabról, valamint a nemzetközi kapcsolatokról és a Közel-Kelet politikai gazdaságáról.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A nagy teljesítményű hallgatók számára tervezett Leiden University mestere a közel-keleti tanulmányokban (Research) kínál páratlan erőforrásokat és szakértelmet. ... [+]

A nagy teljesítményű hallgatók számára tervezett Leiden University közel-keleti tanulmányainak mesterképzése páratlan erőforrásokat és szakértelmet kínál.

A közel-keleti és az iszlám tanulmányok a Leiden University jó hírnevet Leiden University széleskörű és mély szakértelem terén, ami páratlan Európában. Az időben és a földrajzban gyakorlatilag az egész Közel-Keletre terjed ki témákat.

Rugalmasság a saját program elkészítéséhez

Ez a kétéves kutatási mester program lehetővé teszi, hogy hét fő témakörből szabadon ötvözze a témákat: török ​​tanulmányok; Arab Tanulmányok; Észak-afrikai tanulmányok; Perzsa tanulmányok; Iszlám; Keleti kereszténység; és a modern közel-keleti tanulmányok.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A vezető nemzetközi tudósok tanítják, a mesterek a latin-amerikai tanulmányokban kombinálják a mélyreható ismereteket a fejlett nyelvoktatással. ... [+]

A latin-amerikai tanulmányok mesterképzése a Leiden University fejlett nyelvi készségeket, speciális ismereteket és valós tapasztalatokat kínál a latin-amerikai kultúra és társadalom területén.

Fedezze fel a jelenlegi helyzeteket Latin-Amerikában

A Leiden University nemzetközileg elismert humán tudományok szakembereinek és a latin-amerikai partneregyetemek tanárai ezt a mestert a Latin-Amerikát alakító társadalmi, politikai, nyelvi és kulturális fejleményekről szóló legfrissebb ismeretekkel látják el.

Fontos hangsúly a spanyol nyelvtudás fejlesztésében. Számos kurzust és szemináriumot tanítanak spanyolul, és arra bíztatják Önt, hogy terjeszkedjen a latin-amerikai MA-értekezésében.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Latin-amerikai tanulmányok (Kutatás) kétéves multidiszciplináris MA foglalkozik a mai latin-amerikai és karib-térség társadalmi és kulturális kérdéseivel kapcsolatos él ... [+]

Interdiszciplináris megközelítés

Leiden University Latin-amerikai Tanulmányok (Kutatás) az Ön alkalmassága, hogy feltárja a mai Latin-Amerikát alakító társadalmi, kulturális és történelmi elbeszéléseket.

A multidiszciplináris program a nemzetközi kutatók által tanított, "Latin-amerikai modernitás: ellenállás, újjáéledés és változás" témakörben.

Fókuszban a három szakterület egyikére

Fedezze fel a modernitás különböző formáit Latin-Amerikában a három terület egyikén: kultúra és identitás, állam-társadalom kapcsolatok, irodalom, művészet és média . A tanulásra vonatkozó összehasonlító, területalapú megközelítés tágabb, átfogóbb kontextust biztosít minden kérdés számára.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University a médiatudományi mester programja ötvözi az elméleti tudást és a gyakorlati tapasztalatokat, hogy ideális pályatáblát hozzon létre az irodalomban, fil ... [+]

A Leiden University médiatudományi mesterprogramja az elméleti ismereteket a gyakorlati tapasztalatokkal ötvözi, hogy ideális indítópultot hozzon létre az irodalom, film, fényképészet vagy újságírói karrier szempontjából.

Válasszon négy interdiszciplináris szakterület közül

A médiatudományok mestere négy szakterületet kínál. Mindegyik specializáció különféle médiumokat mélyít fel, beleértve azt, hogy miként kapcsolódik össze más médiaformákkal. Önnek lehetősége lesz arra is, hogy megvizsgálja ennek a viszonylag új tudományos területnek a gyökereit.

Egyéni megközelítés a tanuláshoz

A Leiden University széles körű tudással rendelkező, elismert tudósoktól tanulhat. Előadónk arra törekszik, hogy tanulmányai során elérje céljait. A Leidenben világszínvonalú források állnak a keze ügyében, az eredeti kéziratok és folyóiratok híres gyűjteményeitől a holland legrégebbi fotógyűjtemények egyikéig.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University Művészeti és Kulturális Mester programja egyedülálló Hollandiában az interdiszciplináris témakörökben és az opcionális pályák sokféleségében. ... [+]

A Leiden University művészetek és kultúrák mesterének lehetősége nyílik arra, hogy világszínvonalú, testreszabott képesítést szerezzen a művészetek és a kultúra területén.

Testre szabott oktatás

A Leiden University a művészet és kultúra mesterét személyre szabottan alakították ki, és kis léptékű szemináriumokon kínálják fel, így magas fokú kapcsolatot tarthatnak fenn az előadókkal és hallgatókkal. A program széles, a világ minden tájáról érkező művészetekre, valamint a művészeti formákra, a médiára és a tudományágakra terjed ki a múltból és a jelenből.

Programunk lehetővé teszi, hogy megismerje a művészetnek a társadalomra gyakorolt hatását, és elemezze a műalkotásoknak a környezetükre gyakorolt hatását. Ezekkel a készségekkel vonzó munkavállalóvá válik a művészet területén és azon túlmenően a sokféle munkáltató számára.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
12 - 18 hónap
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A MA Nemzetközi Kapcsolatok biztosítja az Ön számára a kontextuális tudás és analitikus képes tanulmányozni és megérteni a hatalmas sokszínűségét és összetettségét gyorsa ... [+]

A Leiden University Bölcsészettudományi Karának Nemzetközi Kapcsolatok Mesterképzése a mai világot meghatározó komplexitások átfogó megértését kínálja, kiemelkedő platformot biztosítva a nemzetközi arénában folytatott karrier számára.

Határozza meg szakterületét

Ön csatlakozni fog az egyetlen mesterképzéshez Hollandiában, amely öt egyedi specialitást kínál a nemzetközi kapcsolatok területén. A széles tanterv és a rugalmas kialakítás révén a Nemzetközi Kapcsolatok mesterfokozatának köszönhetően karrierjét a karrier céljainak megfelelően alakíthatja ki. Ön képes lesz szakosodni olyan területeken, kezdve az európai integrációs folyamatot, hogy a globális politikai gazdaság.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University MA nyelvtudása a nyelv ismeretével, struktúrájával és használatával foglalkozik, és arra Leiden University , hogy szisztematikusan azonosítsa, leírja ... [+]

A Leiden University nyelvtudományi mesterképzés mindenképpen az egyik legjobb Európában, nyelvészeti szakértelemmel rendelkezik, amely a világ minden sarkát lefedi.

Egy páratlan tananyag

A nyelvtudományi MA a Leiden University a nyelv szempontjai széles skáláját kínálja. Megtanulja szisztematikusan azonosítani, leírni és elemezni a nyelvi jelenségeket, és ezeket az ismereteket alkalmazni egy adott érdeklődésre számot tartó területen, kezdve a nyelvészet elméleti és kísérleti megközelítésétől kezdve a nyelvi dokumentációig, a nyelv összehasonlításáig, a nyelvtanuláshoz, a kommunikációig vagy a nyelvek közötti fordításig. .

Lépj be a nyelvtudományi területre a saját fő érdeklődésedből: egy adott nyelvből, az analitikus kíváncsiságból, az elméleti érdekből vagy az ambíciók átírásából.A Fordítás specializációjában a legújabb fordítási eszközök szakértelme indítja el a fordítói karrierjét.Használja ki a kísérleti nyelvtudományi laborokhoz való hozzáférést, mint például az EEG, az Eyetracking és a Babylab.Tehet terepmunkát, szakmai gyakorlatot vagy egyéni kutatási projektet.Légy tagja a nyelvi közösségnek a Leiden University .Szakterületek... [-]
Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University Nyelvtudományi (Kutatási) Mestere egy kiterjedt tantervet ötvözi vezető szakértelemmel és rugalmas programformátummal. ... [+]

A Leiden University nyelvtudományi kutatói mesterképzési program ötvözi a vezető szaktudást és a rugalmas programformátumot.

Tanulmányozza azokat a nyelvi almezőket, amelyek érdeklődnek Öntől

A Leiden University Nyelvtudományi Központ (LUCL) intézet, amely régóta elismeri a kiválóságot.

Kétéves kutatómesterünk kihasználja ezt a szakértelmet. Válasszon a kontinentális Európában kínált legnagyobb nyelvválasztékból és kivételes nyelvi megközelítésből, beleértve összehasonlító, történelmi, leíró, elméleti, kísérleti és formális nyelveket. Fedezze fel az almezőket, beleértve a fonetikát, a fonológiát, a morfológiát, a szemantikát, a szintaxist, a diskurzust vagy a pragmatikát .... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a program az orosz és az eurázsiai világot a nyelv, az irodalom és a kultúra, a politika, a történelem és a közgazdaságtan szempontjából vizsgálja. ... [+]

Az orosz és eurázsiai tanulmányok mesterképzése felhívja a figyelmet a Leiden University nemzetközi szakértői központjának helyzetére Oroszország és Eurázsia tanulmányozása során.

Ismerje meg a vezető kutatókat a területen

Leiden University karja 1913 óta vizsgálja Oroszországot és a szláv világot . A Leiden University a világ minden tájáról érkező tudósok tanulnak és tanítanak ezen a lenyűgöző tudományos területen. Mester ideje alatt a Leiden University tevékeny oktatóktól tanulhatunk, valamint a partner egyetemeink külföldi tudósoktól tanulhatunk.

Rugalmasság a saját program elkészítéséhez

A rugalmas fokú formátum azt jelenti, hogy a tanulmányokat a régió nyelvére, irodalmára és kultúrájára, illetve politikájára, történelmére, nemzetközi kapcsolataira és közgazdaságára összpontosíthatja. Kombinálhat elemeket a két szakterületről, és külföldön más felső egyetemeken tanulhat.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ebben a programban nagy hangsúlyt fektetnek a terepi régészetre, különös tekintettel az ökológiára és a geológiára. ... [+]

A leideni régészet magában foglalja a múlt társadalmainak és kultúráinak tanulmányozását, célja azok rekonstruálása és újjáélesztése. Jelentősen járuljon hozzá a mai társadalmi kérdések - például a migráció, a globalizáció és az éghajlatváltozás - megoldásához a múltbeli érdeklődés felhasználásával.

Leiden-i Régészeti Kar

A Leiden régészeti mesterképzése Hollandiában a legváltozatosabb programmal rendelkezik. Leiden büszkélkedhet Hollandia egyetlen független Régészeti Karával is . A tanulmányi program különféle regionális és tematikus szakterületeket kínál, és az oktatási program szorosan kapcsolódik a folyamatban lévő kutatásokhoz.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a kétéves program a kiváló minőségű interdiszciplináris kutatásokra és a magas szintű kutatási készségek megszerzésére összpontosít. Ez egy erős alapot nyújt egy akadé ... [+]

A régészet kutatási mesterképzési programja a legváltozatosabb Hollandiában. Használja ki a régészeti kutatások terén szerzett széles tapasztalatunkat és hírnevét.

Válassza ki a régészetet a Leiden University :

A kétéves régészeti mesterképzés (kutatás) azon kiváló kutatás körül zajlik, amelyre Leiden nemzetközi hírnevet szerzett. 7 különféle fókuszterület található, amelyek középpontjában a kutatási projektek állnak, amelyek a karon belül végzett kutatások széles spektrumát tükrözik:

Emberi eredetAz őskori gazdálkodási közösségek EurópábanVáros és ország a mediterrán régióban és a Közel-KeletenVallás és társadalom az indián kultúrákbanRégészeti örökség a globalizálódó világbanA római világ átalakulásaBioarchaeology... [-]
Hollandia Leiden Hága
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University Történeti Mesterének erős nemzetközi orientációja van, és globális összefüggésben az európai és nem európai történelem tanulmányozására összpontosít, ... [+]

A Leiden University a történelem mestere széles körű tudományos körrel rendelkezik. Erős nemzetközi orientációja és az európai és nem európai történelem tanulmányozására összpontosító globális összefüggések egyedülálló karaktert ad a Leiden történelem MA-jának Hollandiában.

Hat szakirány és rugalmas tanterv

Egy ilyen széles körű tananyag segítségével a mester program a Történelemben lehetőséget kínál arra, hogy szakosodjon a máshol nem kínált niche témákra. A rugalmas formátum lehetővé teszi, hogy testre szabja a diplomait, hogy megfeleljen a karriered céljainak. Ahhoz, hogy segítsen egy összetartó szakterület kialakításában, a program hét speciális szakterülettel rendelkezik, amelyek mindegyike saját tematikus témájával rendelkezik. A specializáción belül Önnek lehetősége van arra is, hogy a tengeri történelemre, a politikai vitára vagy a gazdasági történelemre összpontosítson.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A kutatási mester története a Leiden University öt szakterületet kínál, amelyekben a történelmi folyamatokra, a történelemra és a történelmi kutatások módszertanára összp ... [+]

Fókuszáljon a saját érdekeire

A kétéves történelmi kutatási mester a Leiden University kínál arra, hogy egy adott tanulmányt saját érdekei és ambíciói alapján határozzon meg. Tanulmányai alatt a tudományos élet gazdagságát és kihívásait nemcsak a tutorral való gyakori találkozók során, hanem az olyan szemináriumokon is megtapasztalhatja, amelyek során a munkatársak és a kutatási mester hallgatói megvitatják egymás kutatási eredményeit, és tudományos nézeteket és betekintést cserélnek egymással.

SzakterületekPolitikai kultúra és nemzeti identitások (kutatás) (MA)Gyarmati és globális történelem (kutatás) (MA)Európa 1000-1800 (kutatás) (MA)Városok, migráció és globális kölcsönös függőség (kutatás) (MA)Ősi történelem (kutatás) (MA)Részvétel az Europaeum Vaclav Havel MA programban... [-]
Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden University vallástudományi mesterképzési programja lehetőséget ad a vallások és manifesztációk széles spektrumának felfedezésére összehasonlító szempontból. ... [+]

A Leiden University vallástudományi mesterképzési programja lehetőséget ad a vallások és manifesztációk széles spektrumának felfedezésére összehasonlító szempontból.

Összehasonlító megközelítés

Ez az egyéves MA program a Leiden University legjobbjait kínálja a kiemelkedő tanároktól a világszínvonalú forrásokig, beleértve a könyvtár híres gyűjteményeit. Összehasonlító megközelítést alkalmaznak az elméletek és fogalmak tanulmányozására, amelyeket a valós empirikus eredményekre alkalmaznak. A témákat a tudományágak széles skáláján vizsgálják, a történelemtől a szociológiáig.

Testre szabhatja a diplomáját

A multidiszciplináris program kiterjedt tantervet kínál, amelyen keresztül felfedezheti a vallást, és testreszabhatja fokozatát az érdeklődés tükrözéséhez. Két szakterület közül választhat:... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Az ázsiai tanulmányok kétéves és egyéves MA programjai további szakosodást kínálnak Ázsia országában, régiójában vagy aspektusában. Ez a struktúra lehetővé teszi számunkr ... [+]

Az ázsiai tanulmányok mesterképzése a Leiden University kiemelkedő képesítést kínál az ázsiai tanulmányok egyik vezető központjában Európában.

Válasszon nyolc szakirányból

Az Ázsiai Tanulmányok Mester programja Kelet-Ázsiában, Dél-Ázsiában, Délkelet-Ázsiában, Ázsia történetében, művészetében és kultúrájában, Ázsia politikájában, társadalmában és gazdaságában, valamint Kínában, Japánban és Koreában kétéves szakosodással rendelkezik.

Nemzetközileg elismert tudósok

A Leiden University az ázsiai szakértelem nemzetközi hírű. Ismerje meg Európa néhány legjobb tudósa közül néhányat, akik közül sokan az ázsiai kutatások élvonalában vannak.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 - 2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A mesterek az ázsiai tanulmányok (Research) hozzáférést biztosít a Leiden University vezető szaktudását az ázsiai országokban a politikájuk és az irodalmuk nyelvükön. ... [+]

A nagy teljesítményű hallgatók számára tervezett Leiden University Ázsiai Tanulmányok Mesterképzése (Kutatás) páratlan forrásokhoz és szakértelemhez fér hozzá. A kétéves mesterképzés az ázsiai tanulmányokból (kutatás) kötelező alaptanfolyamokból, választható programokból, műhelyekből, prezentációkból és egy magisztervezetből áll.

Használja ki Leiden elismert szakértelmét

A nagy teljesítményű hallgatók számára tervezett Leiden University Ázsiai Tanulmányi (Kutatási) programja hozzáférést biztosít egyedi forrásokhoz és szakértelemhez. Az ázsiai tanulmányok a Leiden University kiváló hírnevet képviselnek, amely Európában páratlan. Tantárgyak közül választhat egy olyan tanterv közül, amely földrajzi és időbeli szempontból gyakorlatilag az egész ázsiai térséget átfogja.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Fenntarthatósági Irányítás programban a jövőben „bróker” vagy „változó készítő” lesz, hogy javítsa az irányítási megoldások minőségét a nagyobb fenntarthatósági kihívás ... [+]

Ebben az új programban mélyreható ismereteket szerez mind a kormányzási perspektíva (társadalomtudomány), mind a természettudományok területén. Megtanulja, hogyan lehet ezeket a perspektívákat integrálni annak érdekében, hogy fejlesszék és javítsák az olyan fő fenntarthatósági kihívásokra vonatkozó kormányzati megoldások minőségét, mint például az éghajlatváltozás, a biodiverzitás elvesztése és a körkörös gazdaságba való átmenet . Ezen felül meg fogja tanulni a szükséges képességek széles skáláját, hogy megbirkózzon a gonosz fenntarthatósági problémákkal és fejlessze magát jövőbeli „változásügynökré” egy kormányzási kontextusban.... [-]

Hollandia Leiden
Szeptember 2020
Angol
Nappali
24 hónap
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Az MSc Biology program a Biológiai Intézet Leiden, a Naturalis Biodiverzitási Központ és a Környezettudományi Intézet közötti együttműködés, amely széles körű és sokszínű ... [+]

Az MSc Biology program a Leideni Biológiai Intézet, a Naturalis Biodiverzitási Központ és a Környezettudományi Intézet közötti együttműködés , amely a program széles és változatos hatókörét biztosítja.

Mit jelent ez a mester program?

A program során elsajátított ismeretek átfogó megértést fognak nyújtani az életről és arról, hogy ez miként járhat nagy értékkel a társadalom számára. Például a DNS-sel kapcsolatos ismereteivel olyan fontos témákkal fog foglalkozni, mint például a fenntarthatóság fokozása a mezőgazdasági és kertészeti tevékenységekben, vagy új antibiotikumok kifejlesztése gombák vagy baktériumok felhasználásával.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Criminal Justice program egy egyéves mesterképzés, és a kriminológia, a büntetőjog és a kölcsönös kapcsolatok középpontjában áll. Ez egyedülálló országos és multidiszci ... [+]

A kriminológia és a büntető igazságszolgáltatás egyéves mesterképzés a híres Leiden-i jogi egyetemen a Leiden University . A program a kriminológia, a büntetőjog és a kölcsönös kapcsolat középpontjában áll. Ez egyedülálló országos és multidiszciplináris területen.

A bűnözés és a bűnmegelőzés

Diákként ebben a programban alaposan tanulmányozza a büntető igazságszolgáltatás fogalmát: az alapelvek, szabályok, gyakorlatok és intézmények rendszerét, amelyen keresztül az állam társadalmilag nemkívánatos magatartás elleni szankciókat alkalmaz. A program a bűncselekményekkel és a bűnmegelőzéssel, a törvényekkel és a politikával kapcsolatos kulcsfontosságú intézményekkel, folyamatokkal és határokon átnyúló kérdésekkel foglalkozik. A Büntető Igazságügyi Mester megkülönbözteti magát nemzetközi összehasonlító perspektívája alapján, a büntető igazságszolgáltatási rendszereket, a törvényhozást és a politikát elemezve a közjogi és a polgári jogi országokban.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A csillagászat a világ legerősebb teleszkópjait, az elméleti asztrofizikai és astrokémiai modellezést, valamint a térben fennálló körülményeket utánzó laboratóriumi kísér ... [+]

A csillagászat mester programja a világ legerősebb földi és űrkutató távcsövein alapuló megfigyeléseket, elméleti asztrofizikai és asztrológiai modellezést, nagyméretű szimulációkat és laboratóriumi kísérleteket foglal magában, amelyek utánozzák az űrviszonyokat.

Mit jelent ez a mester program?

Ebben a kétéves csillagászat mesterképzésben hozzáférést kap a modern csillagászat élvonalbeli kutatásaihoz. A fókuszterületek közé tartoznak a galaxisok és a szerkezetek, amelyekbe beágyazódtak, az exoplanetek, valamint a csillagok és bolygók kialakulása . Hét kihívást jelentő specializáció közül lehet választani, így felkészülhet a karrier széles skálájára a tudományos életben, az iparban és az állami szektorban.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A végrehajtó mester program Cyber ​​Security olyan multidiszciplináris megközelítést alkalmaz, amely segít hatékony és fenntartható megoldások létrehozásában a számítógép ... [+]

A kiberbiztonsági végrehajtó mesterképzés multidiszciplináris megközelítést alkalmaz, amely elősegíti a kiber-kockázatok és fenyegetések hatékony és fenntartható megoldásainak kidolgozását.

Miért kell a Cyber ​​Security-ot tanulmányozni?

Ez a program magasan képzett szakemberek (számítástudósok, ügyvédek, politikai döntéshozók) számára készült, akik többéves szakmai tapasztalattal és / vagy a számítástechnikai biztonsággal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatosak.

A Hágai Kiberbiztonsági Akadémia (CSA) programja megtanítja összekapcsolni a kiberbiztonság technikai, jogi és társadalomtudományos vonatkozásait, így hatékony és fenntartható megoldásokat találhat a kiberbiztonsági és fenyegetési problémákra. Ezt követően hatékonyan hozzájárulhat az egész társadalom, beleértve a szervezeteket és az állampolgárokat is a digitális védekezés és a biztonság biztonságának fenntartható stratégiáihoz.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Részidős oktatás
1 - 2 találd meg a neked való juris doctor képzést
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Leiden Fizika Intézet (LION) a Leiden Fizika Programját kínálja, amely kiváló hely a természet alapjainak tanulmányozására. ... [+]

A fizika mester programja kutatási-intenzív testreszabott tanulmányi útvonalat kínál a kísérleti és az elméleti fizika jelenlegi témáiban egy nemzetközileg ismert intézetben.

Mit jelent ez a mester program?

A fizika mesterképzése szorosan kapcsolódik a tudományos kutatáshoz, amelyet a Leideni Fizikai Intézetben végeztek. A program kb. 50% -át kutatásokra költik, mint egyik legfelső szintű nemzetközi kutatócsoportunk tagja. Öt kutatási specializációt kínálunk, különös tekintettel a kísérleti vagy az elméleti fizikára, amelyek kiképzik Önt független kutatóként.

Kínálunk továbbá három olyan specializációt is, amelyek a fizikát szélesebb társadalmi kontextusba helyezik, és olyan karrierekre készítik Önt, ahol a fizikai háttér fontos. Ezeknek a specializációknak a célja a kutatási függetlenség és a tartalom jártasságának olyan kombinációjának biztosítása, amely teljes mértékben felkészíti Önt a sikeres szakmai fejlődésre a szakmai fejlődéséhez.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ebben a kétéves mesterképzésben kibővíti IKT-ismereteit, és fejleszti üzleti és szervezeti ismereteit, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy modern IT-szakemberré vál ... [+]

Ebben a kétéves mesterképzésben kibővíti IKT-ismereteit, és fejleszti üzleti és szervezeti ismereteit, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy modern IT-szakemberré váljon.

Mit jelent ez a mester program?

Az IKT és alkalmazásai gyors változásai az elmúlt években jelentős változásokat okoztak a szervezetek, az ipar és a magánszemélyek számára. Az Internet, az információs rendszerek és a kommunikációs technológia általában radikálisan befolyásolták szakmai és személyes életünket. Megkérdőjelezték a fizikai, földrajzi és ipari határokkal, a távolsággal, a sebességgel és a kommunikációval kapcsolatos gondolkodásmódunkat.

Ez a program mélyebb megértést nyújt a kérdés, kihívások és lehetőségek e téren, különös tekintettel az IKT kezelésére és összehangolására üzleti és társadalmi-műszaki összefüggésben.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 találd meg a neked való juris doctor képzést
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Az ipari ökológia lehetőséget nyújt a tehetséges diákoknak a világ minden tájáról, hogy növeljék szakértelmüket és munkájukat a globális jólét elérésének nagy kihívásával ... [+]

Az ipari ökológia természettudományi Master (IE) a világ minden tájáról származó tehetséges hallgatók számára lehetőséget kínál arra, hogy fejlesszék szakértelmüket és dolgozzanak a nagy kihívással a globális jólét elérése érdekében a bolygó határain belül.

Mit jelent ez a mester program?

Az ipari ökológia olyan feltörekvő tudományterület, amely rendszeres megközelítést alkalmaz a fenntarthatósági problémákra. A fenntartható fejlődés szempontjából elengedhetetlen egy interdiszciplináris megközelítés, amely integrálja a mérnöki, környezetvédelmi és társadalomtudományi perspektívát. Az ipari ökológia mestere a Leiden University és a Delft University of Technology közötti együttműködés. Mindkét egyetem az ipari ökológia területén élen jár.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Szeptember 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A mesterképzés a kulturális antropológiában és a fejlesztési szociológiában elsősorban az egyének, a csoportok és a közösségek mindennapos gyakorlatára koncentrál, és hog ... [+]

A kulturális antropológia és a fejlesztési szociológia mesterprogramja az egyének, csoportok és közösségek mindennapi gyakorlataira összpontosít, és arra, hogy hogyan lehet őket a sokszínűség, a fenntarthatóság és a digitalizáció összetett globális kihívásai szerint elhelyezni.

Érdekli, hogy az emberek hogyan hozzák létre a körülöttük lévő világot? Szeretne három hónapos néprajzi kutatást végezni egy ön által választott társadalmi szempontból releváns témáról a világ bármely pontján?

Tanulmányozza a globális problémákat kis léptékben

Érzi magát egy bizonyos embercsoportdal vagy a társadalommal kapcsolatban, vagy van egy társadalmi szempontból releváns kérdése, amelyet fel szeretne vizsgálni? Ez a mester program lehetővé teszi, hogy dolgozzon ki egy témát a személyes preferencia. A lehetséges témák az LGBT menekültek sorsától a globális fenntartható turizmus kezdeményezéséig változnak , az afrikai aranybányák vízgazdálkodásától a holland örökség digitalizálásáig, a Muslimas kickboxozásától a történetmesélésig a karibi térségben.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A kémia a központi tudomány, amely lehetővé teszi az egészséges jövőt a fenntartható társadalomban. A Leiden kémiai kutatói alapvető megközelítést alkalmaznak az emberi e ... [+]

A kémia a központi tudomány, amely lehetővé teszi az egészséges jövőt a fenntartható társadalomban. Meg fogja tanulni, hogy alapvető megközelítést alkalmazzon a bonyolult társadalmi problémák megoldására.

Mit jelent ez a mester program?

A kétéves program célja önálló tudósképzés, valamint a karrier előmozdításához szükséges készségek és jártasság fejlesztése. A kémia mesterképzési programja hozzáférést biztosít a legmodernebb kutatásokhoz.

A kutatás két fő kutatási területre összpontosul:

Kémiai biológia: ezen a kutatási területen belül alapvető biológiai és biomedikai problémákat tanulmányoz a fiziológiai folyamatok molekuláris szintű megértéséhez és az emberi egészséggel és betegségekkel kapcsolatos ismeretek gyűjtéséhez.Energia... [-]
Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A közigazgatás mesterképzési programja a közigazgatás, a közrend, a hazai, a nemzetközi és az európai kormányzás aktuális kutatásaira épül. ... [+]

Szeretné megérteni, hogyan kezeljük az emberiség legsürgetőbb problémáit - az éghajlatváltozásból, a technológiai innovációból, a gazdasági és politikai válságból eredő nagy kihívásokat - a kormányzás szemszögéből? A közigazgatás MSc az Ön számára!

Mit jelent ez a mesterképzés?

A közigazgatás mesterképzési programja a közszektor menedzsmentjének, a közrendnek, a hazai és a nemzetközi, valamint az európai kormányzás aktuális kutatásainak épít. A program a hallgatóknak mélyrehatóbb ismeretekkel jár a közigazgatás működéséről Európában, nemzeti szinten, összehasonlítva más európai országokkal és az Európai Unió többszintű összefüggésében.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a program az elemzésre és a számelméletre koncentrál, mindkét témában specializálódott. A személyzet részt vesz a vezető kutatási projektekben és kiváló minőségű tanít ... [+]

Ez a program az elemzésre és a számelméletre koncentrál, mindkét témában specializálódott. A személyzet részt vesz a vezető kutatási projektekben és kiváló minőségű tanítást kínál.

Mit jelent ez a mester program?

A Leiden Matematikai Intézet mind a kutatás, mind az oktatás területén kiemelkedő célokat céloz meg. Számos közismert holland matematikus volt vagy bekerül a személyzetbe, és egy vezető kutatócsoportban fog tanulni.

A kétéves program testreszabott, az Ön egyedi hátterétől és személyes ambícióitól függően.

A matematikai diplomát szerzett hallgatók alapos elméleti alapokkal rendelkeznek , tudják, hogyan kell multinacionális környezetben dolgozni, és képesek a nemzetközi piacon működni. A kurzusokat magas szintű oktatásban részesítik, és a pályákat mindegyik egyéni kutatási projekttel egészíti ki, értekezésével együtt.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A Média Technológia MSc program a Leiden Intézet Haladó Számítástudományi Intézetének közös kezdeményezése, amely a Kar Tudományban és a Kreatív és Előadóművészeti Akadém ... [+]

A médiatechnológiai mesterképzés az a hely, ahol a tudomány és a kreativitás találkoznak. Arra biztatjuk Önt, hogy fogalmazza meg saját tudományos kérdéseit, és fordítsa át a személyes inspirációkat és érdekességeket kutatási projektekbe.

Mit jelent ez a mester program?

A médiatechnológia mesterprogramjában olyan helyet kínálunk Önnek, ahol a hallgatók, művészek és tudósok innovatív megoldások létrehozásával kutatnak, amelyeket a tudomány eredményeiből és alapelveiből inspiráltak. Ennek elérése érdekében a tanterv a kreatív feltárásra, valamint a tudomány és a technológia megértésére összpontosít.

A program arra ösztönzi Önt, hogy támaszkodjon a Leiden University és a Hágai Királyi Művészeti Akadémia ArtScience programjában rendelkezésre álló ismeretekre. A diploma megszerzése után felkészültek minden jövőbeli karrierre, amely magában foglalja a kreatív és kritikus gondolkodást, és különösen a tudományos kutatás jövőjét.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a program egyedülálló keveréke az egyetemi oktatás nemzetközi kapcsolatok és a politikai tudomány gyakorlati végzettséggel és képzéssel a nemzetközi tárgyalások és a d ... [+]

A tanfolyamok széles skáláját vesz részt, fejleszti elemzési és kutatási készségeit, vállalja a szakmai gyakorlatot, írja meg a szakdolgozatot, és épít ki hálózatát szakértőkkel a megfelelő területeken. A diploma megszerzése előtt készen áll nemzetközi szervezetekben, politikában és diplomáciában betöltött pozíciókra; vagy PhD kutatásra.

Mit jelent ez a mester program?

Ezt a kétéves MSc-programot a Leiden University Politikatudományi Intézete és a hágai rangos holland Nemzetközi Kapcsolatok Intézet, a Clingendael közösen kínálja .

A Clingendael célja a nemzetközi ügyek megértésének elősegítése, és az intézet kifejezetten az európai együttműködésre, a nemzetközi biztonságra és a diplomáciára összpontosít.... [-]

Hollandia Hága Leiden
Kérj Információt
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a program az elmélet, a kutatás és a gyakorlat közötti kapcsolatra koncentrál. A hallgatókat arra tanítják, hogy bizonyítékalapú megoldásokat keressenek a gyermeknevel ... [+]

A program elején kiválaszt egy szakirányt. Minden specializációnak van egy közös kurzusa, amelyen megismerheti az empirikus kutatás gyakorlatát.

Az év hátralévő részében a tudományos ismeretek elmélyítésére tölti az ön által választott területen. Ön elvégzi egy szakmai gyakorlatot, és befejezi a mester projektjét, amelyben elvégzi saját kutatását, és írásbeli jelentést készít e kutatási projektről.

Az oktatás és a gyermektudomány mesterprogramja egy olyan tudományos program, amely az elmélet, a kutatás és a gyakorlat közötti kapcsolatra összpontosít. A hallgatókat arra tanítják, hogy bizonyítékokon alapuló megoldásokat keressenek a gyermeknevelésben és az oktatásban felmerülő problémákra. A hallgatók a kezdetektől választanak egy specializációt. Minden specializáció az empirikus kutatás gyakorlatával kezdődik. Az év hátralévő részét a hallgatók tudományos ismereteinek elmélyítésére, kutatási szakmai gyakorlatra és egy értekezés írására fordítják.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
Részidős oktatás
1 - 2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Az egyéves program célja, hogy mélyreható megértést nyerjen a politikai kérdésekről, amelyet a hat szakterület egyikének szemszögéből tanulmányoz. ... [+]

A választás a politika középpontjában áll. Háború vagy béke, bal vagy jobb, a szabadság vagy biztonság, a szuverenitás vagy az integráció, a konszenzus vagy a konfliktus - döntések számítanak. A választás is kulcsfontosságú oktatásához. Válasszon egy olyan szellemi kihívást jelentő programot, amelyben fejleszti ismereteit és szakértelmét a politika tanulmányozásában. Válasszon egy tisztelt, szelektív programot, amely megfelel a jövőbeli ambícióinak. Válassza ki a Leiden University politológia MSc programját.

Ebben a programban megismerheti a politológia legújabb fejleményeit és kutatásait . A cél az, hogy felkészítse Önt további tudományos kutatásokra és / vagy a munkaerőpiacra. A szakmai karrier felé szánt hídként a program először elméleti és empirikus ismereteket, másodszor pedig elemző és módszertani ismereteket nyújt. Ez a kombináció megtanulási, reflexiós, vizsgálati és innovációs képességhez vezet.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a program az elmélet alapos tanulmányozására, valamint a szakmai és kutatói készségek megszerzésére összpontosít, amelyeket a pszichológiai specializációk széles köréb ... [+]

Az egyéves program abban különbözik abban, hogy a hallgatókat nem csak a pszichológiai folyamatok működéséről tanítják, hanem azt is, hogy megtanulják ezeket a folyamatokat a viselkedés következményeihez is kapcsolni, azzal a céllal, hogy megértsék az önszabályozást és a viselkedéskontrollt.

Ez azt jelenti, hogy a pszichológia ismeretét tudományként fejleszti, és azt is megtanulja alkalmazni, hogy ezt a tudást gyakorlati problémákra alkalmazza és hatékony beavatkozásokat fejlesszen ki.

A pszichológia mester programjának profilja

A tanítási program a legkorszerűbb tudományos kutatáson alapul, és nagy hangsúlyt fektet az akadémiai és kutatási készségek megszerzésére.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a kutatási program magas színvonalú képzést biztosít az emberi viselkedés tudományos kutatásához szükséges módszertani és gyakorlati készségek terén. ... [+]

Ez a kutatási program kiváló minőségű képzést nyújt az emberi viselkedésről szóló tudományos kutatások elvégzéséhez szükséges módszertani és gyakorlati ismeretekről .

A kutatási mester programja a pszichológiában

Ebben a kétéves kutatási programban gyakorlati tapasztalatokat szerezhet arról, hogy a pszichológiai elmélet hogyan járulhat hozzá a gyakorlati problémák elemzéséhez és megoldásához, és hogy a meglévő elmélet alkalmazása miként irányítja a további elméleti fejlődést.

Ön képes lesz arra, hogy specializálódjon a választott pszichológiai tudományágban, de emellett széles körű, multidiszciplináris kutatási megközelítésben is részt vehet.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a kétéves mester program alapos bevezetést nyújt a statisztikai modellezés, az adatelemzés és az adat tudomány általános filozófiájához és módszertanához. ... [+]

Ez a kétéves mesterképzési program alapos bevezetést nyújt a statisztikai modellezés, az adatelemzés és az adattudomány általános filozófiájához és módszertanához .

Mit jelent ez a mester program?

A statisztikai tudomány kétéves mesterprogramja alapos bevezetést nyújt a statisztikai modellezés és az elemzés általános filozófiájához és módszertanához.

A program egy alapprogramból áll, amelyet minden hallgató megoszt, valamint a szakirányú speciális kurzusokból, választani kívánt gyakorlatokból, egy gyakornoki vagy kutatási projektből és a diplomamunkából. Szakterületét teheti az élet- és viselkedéstudományok területén, ahol a hangsúly a multidiszciplináris környezetben való alkalmazásra koncentrál, vagy az adattudományokban, ahol inkább az adatbányászatra, a mintafelismerésre és a mélyreható tanulásra koncentrál.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Ez a mester program ösztönző, jelentős és innovatív kutatást kínál egy nemzetközileg elismert intézetben, és ötvözi az elméleti, kísérleti és alkalmazott megközelítéseket ... [+]

Ez a kétéves mesterprogram ösztönző, jelentős és innovatív kutatásokat kínál egy nemzetközileg elismert intézetben, és ötvözi az elméleti, kísérleti és alkalmazott megközelítéseket.

Mit jelent ez a Mester program?

A Számítástechnika mesterképzés hat szakterületet kínál, amelyek ötvözik a kiváló elméleti oktatást az alkalmazandó munka lehetőségeivel és ipari jelentőséggel. Ezt a Leiden Data Science Centerben található vállalatokkal folytatott intenzív együttműködés révén érik el.

A tantárgy témái között szerepelnek olyan evolúciós algoritmusok, neurális hálózatok, adatbázisok és adatbányászat, raj-alapú számítás, Bayes-i hálózatok, multimédia rendszerek, beágyazott rendszerek és szoftverek, fejlett fordítói és architektúrák, bio-modellezés és Petri-hálózatok. ... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A multidiszciplináris mester program Crisis and Security Manangement (CSM) során megismerkedik a (biztonság) és a válság irányításának politikai és társadalmi dimenzióiva ... [+]

A CSM-ben olyan rendkívül összetett biztonsági kihívások kezelésére / irányítására összpontosít, mint a magánélet, a terrorizmus vagy az internetes támadások : azok társadalmi és politikai hatásai, a nemzeti hatóságok csökkenő szerepe és az olyan új fejlemények, mint a szociális média.

Mit jelent ez a mesterképzés?

Napjaink biztonsági kihívásait helyi és globális szempontból tanulmányozza, és mélyreható megértést nyer a biztonság és a válság témái "gonosz problémájával" egy összetett és globalizálódó világban. Az elmélet, a gyakorlati megismerések és az elemző készségek kombinációja felkészíti Önt munkájára állami vagy magánszervezetekben.... [-]

Hollandia Hága Leiden
Február 2020
Angol
Nappali
1 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A sejt az élet építőköve. A sejtben található biomolekuláris és biokémiai folyamatok mechanizmusainak fokozott ismerete jobb gyógyszerekhez, új betegségmegelőzési módszer ... [+]

A sejt az élet építőköve, a legkisebb egység az élő rendszerek molekuláris jellemzőivel. A biomolekuláris és biokémiai folyamatok mechanizmusainak fokozott ismerete a sejtekben jobb gyógyszerekhez és új betegségmegelőzési módszerekhez vezethet.

Mit jelent ez a mester program?

Az élettudomány és technológia kétéves mesterképzésének alapját a Leideni Kémiai Intézet (LIC) élettudományi és kémiai csoportjaiban végzett kutatások képezik. A kutatók tudományos alapú megközelítést alkalmaznak arra, hogy testreszabott megoldásokat keressenek a személyre szabott orvoslásban, a rendszerbiológiában és a biológiai források fenntartható felhasználásában felmerülő összetett társadalmi problémákra.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

A program célja, hogy előmozdítsa a fiatal tudományos szakemberek tudományos fejlődését az önálló kutatóknak az oktatási és gyermeki tanulmányok és a kapcsolódó tudományá ... [+]

A fejlesztési pszichopatológia az oktatásban és a gyermekkutatásban folytatott kutatási mesterképzés célja a fiatal tudósok tudományos fejlődésének elősegítése az oktatás, a gyermekgondozás és a kapcsolódó tudományágak független kutatóvá válásának útján.

A diplomások képesek az alkalmazott tudományos kutatások tervezésére, elvégzésére és értékelésére, és ezzel megtehetik a (klinikai) gyakorlat és a tudomány közötti kapcsolatot.

A fejlesztési pszichopatológia az oktatásban és a gyermekkutatásban programot úgy alakították ki, hogy kifejezetten előkészítő képzésként szolgáljon PhD pozícióra. A program lehetőséget kínál arra is, hogy specializálódjon a szociális munka és az ifjúsági gondozás területén, amely kielégíti a társadalom azon akadémikusok iránti igényét, akik bizonyítékokon alapuló klinikai értékelésben és kezelésben részesülnek pszichológiai problémákkal küzdő gyermekek és családok számára.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul
Leiden University

Az európai politika és társadalom (EPS) kétéves nemzetközi közös mesterprogramjában négy nagy európai egyetemen tanulhat majd, Prágában, Leidenben, Krakkóban és Barcelona ... [+]

Az Európai Politika és Társadalom Program lehetőséget ad magas szintű tudományos ismeretek és készségek elsajátítására, különös tekintettel a kortárs Európát kialakító társadalmi, politikai és gazdasági folyamatokra, amelyek meghatározzák annak szerepét a nemzetközi környezetben.

A hallgatói körön keresztül a program elősegíti a különféle európai és nem európai kultúrák közötti cserét, és egyedülálló tanulási tapasztalatot kínál mind az EU, mind az EU-n kívüli hallgatók számára. Az EPS program tehát hozzájárul a hallgatók, szakértők és tudományos körök valódi transzeurópai közösségének felépítéséhez, amely foglalkozik a jelenlegi európai kihívásokkal.... [-]

Hollandia Leiden Hága
Február 2020
Angol
Nappali
2 év
Campus
Bővebben magyarul

Leiden University - Universiteit Leiden

Discover the world at Leiden University

Leiden University
Address
Leiden: Academy Building, 1575 Rapenburg 73 2311 GJ Leiden
Leiden, Dél-Holland, Hollandia
Leiden - Law
Address
Leiden - Law: Kamerlingh van Onnes Building Steenschuur 25 2311 ES
Leiden, Dél-Holland, Hollandia
Leiden - Humanities
Address
Leiden - Humanities: Lipsius Building Cleveringaplaats 1 2311 BD
Leiden, Dél-Holland, Hollandia
Leiden - Social and Behavioural Sciences
Address
Leiden - Social and Behavioural Sciences: Pieter de la Court Building Wassenaarseweg 52 2333 AK
Leiden, Dél-Holland, Hollandia
Leiden - Archaeology
Address
Leiden - Archaeology Van Steenis Building Einsteinweg 2 2333 CC
Leiden, Dél-Holland, Hollandia
Leiden – Science
Address
Leiden – Science Gorlaeus Building Einsteinweg 55 2333 CC
Leiden, Dél-Holland, Hollandia
Leiden University College The Hague
Address
Koningin Julianaplein 10 2595 AA
Hága, Dél-Holland, Hollandia
Leiden University College (BA/BSc Liberal Arts and Sciences: Global Challenges only)
Address
Leiden University College (BA/BSc Liberal Arts and Sciences: Global Challenges only) Anna van Buerenplein 301 2595 DG
Hága, Dél-Holland, Hollandia
International Studies (BA only)
Address
International Studies (BA only) Lange Voorhout 44 2514 EG
Hága, Dél-Holland, Hollandia