MEL Erasmus Center for Maritime Economics & Logistics

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Rotterdam a világ 8. legnagyobb kikötője, és messze a vitathatatlan európai bajnok, mint globális tengeri csomópont, de nagyszabású ipari komplexum. Általános elismerés szerint Hollandia, az európai kapu, a közlekedés és a logisztika innovációjának élvonalában áll.

Az ország hajózási politikája a vállalatok számára az egyik legvonzóbb üzleti környezetet kínálja Európában, sikeresen kihívva az összes hagyományos hajózási központot. Mindezek középpontjában az Erasmus, a Rotterdami saját egyetem áll, amely az ország tudásinfrastruktúráját desztillálja a tengeri közgazdaságtan és logisztika (MEL) MSc kurzusában; egy posztgraduális / poszt-tapasztalat nemzetközi program, amelynek célja az ígéretes fiatal szakemberek jövőbeli vezetőkké alakítása az üzleti életben és a kormányzatban. És már 466 alumíniumunk esetében ez igaz.

A program modern gazdasági és menedzsment eszközökkel készíti el a szakértőket a hatékony döntéshozatalhoz, ugyanakkor módszertant biztosítva számukra; fogalmak; és elméletek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy holisztikus és multidiszciplináris módon megértsék és elemezzék a globális tengeri ellátási láncok összetettségét. Ily módon a MEL diplomások várhatóan képesek lesznek cselekedni és eldönteni, vezetői stílussal és határozottsággal, komplex és bizonytalan körülmények között, globális gazdasági és társadalmi környezetben.

Stats

Tanfolyamok hangsúlya az alapvető ipari, gazdasági és menedzsment koncepciókra és módszerekre van, tartós hatású, amelyek egyrészt az üzleti gyakorlatok, másrészt a politikai döntéshozatali folyamatok megmagyarázására szolgálnak. Ehhez az elmélet és a gyakorlat kombinációjára van szükség. A fogalmi kérdésekkel az egyetemi alkalmazottak foglalkoznak, míg a gyakorlati szempontokat partnereink, például a Maersk Line; Rotterdami kikötő; Europe Container Terminals (ECT); BIMCO; DVB Bank; TBA, Rabobank, Stolt Tankers, APMT stb.

A diákok a világ minden tájáról érkeznek; több mint 50 tudományos és szakmai személyzet az Erasmus Gazdaságtudományi Karából; iparági partnerek; vendégprofesszorok; és egy kiterjedt vállalati hálózat, a Rotterdami Erasmus Egyetem MEL programja a holland tengerészeti klaszter vezetője és a nemzet vezető szerepének a tengeri és kikötői kapcsolódó logisztikai ügyekben.

Classroom

A MEL az egyetlen olyan fajta fajta, amely holisztikus módon egyesíti a hajózást, a kikötőket, a terminálkezelést és a tengeri logisztikát az európai felsőoktatási intézmények egyetemi környezetében: az Erasmus Gazdaságtudományi Iskola és a Rotterdami Menedzsment Iskola. Az akadémiai kiválóság mellett a MEL arra törekszik, hogy finom egyensúlyt teremtsen az elmélet és a gyakorlat között. Ezt garantálja partnereink kiválasztása és vállalati hálózatunk bevonása. A vendégelőadásokon, szemináriumokon és céglátogatásokon keresztül a MEL diákok folyamatosan szembesülnek a „hagyományos bölcsesség” előfeltevéseivel, és megtanulják, hogyan helyezzék őket a megfelelő és szélesebb körű gazdasági perspektívába.

Emellett kiterjedt vállalati hálózatunk lehetővé teszi a MEL diákok számára, hogy munkakörülményeket keressenek a legrangosabb „kék chip” szervezetekben, és bizonyos esetekben kihasználják az infrastruktúra és az információs rendszereket az értekezés írásakor.

Az egyetem hosszú szállítási hagyománya a hajózás és a hajógyártás munkájával kezdődött késő kollégánk, Jan Tinbergen professzor, a közgazdasági Nobel-díjjal. Ez a hagyomány napjainkban a Tinbergen Intézet, az Erasmus Kutatási Intézet (ERIM) és a Közlekedési, Infrastruktúra és Logisztikai (TRAIL) Kutatási Iskolák doktori programjaiban folytatódik. Így a legmodernebb kutatások, amelyeket gyakran külsőleg finanszíroznak, felülről lefelé találják az osztálytermet. Az alkalmazott kutatásra összpontosítunk arra a szilárd meggyőződésünkre, hogy a „kutatás kutatása érdekében” fontossága ellenére a tudományágban, mint a közlekedés és a logisztika, a kutatás értékét a társadalom hajlandósága bizonyítja.

Testimonial2

Rotterdam egy fiatal, dinamikus nemzetközi város, amely kultúrájáról és nemzetközileg elismert építészetéről ismert. 2014-ben a New York Times Rotterdamot helyezte el a világ 52 legjobb helyének 10 legjobb helyére. Mint Hollandia legnagyobb európai kikötője, és egy vibráló város, Rotterdam ideális hely a tengeri gazdaság és logisztika tanulmányozására.

Bízom benne, hogy ez a weboldal válaszol a MEL-re vonatkozó kérdéseire, és várom, hogy Rotterdamba és egyetemünkbe fogadjuk Önt.

Prof.Dr. Bert de Groot

MEL ügyvezető igazgató

Top 10 ok a MEL tanulmányozására

Rotterdami Erasmus Egyetem hírneve (EUR)

A The Wall Street Journal, a Financial Times, a Times Educational Supplement, stb. Következetesen a világ egyik legjobb egyeteme közé sorolható. Az EUR büszke a három közgazdasági Nobel-díj nyerteseire: Jan Tinbergen (1969), Tjalling Koopmans ( 1975) és Sir Clive Granger (2003).

Testimonial3Teljesen akkreditált

Az EUR-i Kormányzótanács döntésével a MEL programot az Erasmus Gazdaságtudományi Iskola és a Rotterdami Menedzsment Iskola közösen kínálják. Mindkét iskola együttesen a diplomátadó szervek. A MEL kettős akkreditációval rendelkezik az NVAO (Holland Flamand Akkreditációs Szervezet) és az AACSB (Advance Collegiate Schools of Business) számára. Ez azt jelenti, hogy a MEL-fokozatot a Holland Oktatási Minisztérium hivatalosan tanúsíthatja, ezért világszerte teljes mértékben elismert diplomával rendelkezik.

Vállalati hálózat

A MEL Corporate Network több mint 50 „kék chip” multinacionális vállalatból és szervezetből áll. Közülük a legjelentősebb a Rotterdam kikötője; Maersk Line; APM terminálok; BIMCO; Stolt tartályhajók; Vopak; DVB Bank; és Hutchison Port Holdings (ECT). A vállalati hálózathoz csatlakozó vállalatok ezt a MEL szerepét ismerik fel a felső tengeri szakemberek oktatásában, a kutatás folytatásában és az ágazat tudás- és kiválósági központjában. A vállalati hálózat tagjai szakértői tanácsadást nyújtanak a jövőbeli MEL irányokról, kölcsönhatásba lépnek a MEL hallgatókkal előadásokon, társadalmi eseményeken és a MEL diákok között.

Alumni Közösség

Alumni hálózatunk az egyik legértékesebb eszközünk; a diplomások szakmai eredményeit büszkén követjük. A MEL diplomáját követően csatlakozhat az alumni közösséghez, és hozzáférhet a MEL alumni hálózat területéhez. Számos MEL-es öregdiák is visszatér az osztályterembe és biztosítja az Alumni előadássorozatot (ALS). A jelenleg aktív szakemberek a MEL-nél a jelenlegi MEL-osztály megszerzése óta megosztják tapasztalataikat, és lehetőséget adnak arra, hogy megtudják, hogyan segítette elő a MEL karrierjét.

Testimonial1Legjobb tanárok

Az MEL oktatók Erasmus Egyetem oktatói és sikeres üzletemberek és nők keveréke. Így biztosítjuk, hogy a MEL diákokat mind a vállalkozók, mind az egyetemi oktatók utasítsák. Számos MEL oktatót jelöltek ki és kaptak díjat.

Átfogó tananyag

A MEL jelentős hangsúlyt fektet az iparág nézeteinek, tapasztalatainak és követelményeinek a MEL tantervi tervezésébe, tartalmába és fejlesztésébe történő beépítésébe. Az intenzív iparági konzultáció sikeresnek bizonyult, nemcsak a legjobb diákok vonzása, hanem az MEL vezető szerepének elismerése is. A MEL az a program, amely a tengeri logisztika fogalmát, azaz a nemzetközi közlekedés, a kikötők, a terminálok és a globális logisztika tanulmányozásának holisztikus, integrált megközelítését alkotta meg. A széleskörű iparági konzultációt követően a MEL egy 15 modulból álló tantervet állított össze, amelyek filozófiájuk és egyéni tanulási célkitűzéseik révén egy holisztikus és szorosan kötött, integrált, a termelési-szállítási-globális tengeri ellátási láncok megértéséhez és elemzéséhez szükséges megközelítést alkotnak. elosztása, ahol az óceáni szállítás és a kikötői és terminálkezelés kulcsszerepet játszik.

ERIM Kutatóintézet

A kutatás és az oktatás tekintetében a MEL Lakossági Kar többsége részt vesz az Erasmus Kutatási Intézet (ERIM) Business Processes, Logistics és Information Systems (LIS) programjában. Az ERIM-et nemrégiben értékelték Európában a három legjobb vezetőiskolának, és a Holland Királyi Művészeti Akadémia (KNAW) akkreditálta.

MEL kutatás

A MEL kutatás évek óta meghatározta a tengeri gazdaság és a logisztika területét. Kutatásunk nagy részét külső szervezetek, például az Európai Bizottság és a Világbank finanszírozta. A tanácsadói munka a MEL-t a föld négy sarkába, Korea-ből Brazíliába és Norvégiából Görögországba vette. Az akadémiai személyzet vezető folyóiratokban publikál. A legmodernebb kutatást a tudományos konferenciákon mutatják be.

Truly International

Számos főiskolai, főszereplő és gyakorlatilag az összes egyetemi mesterképzésünk angolul van megadva. Az elmúlt években az EUR campus annyira nemzetközi lett, hogy ezeken a napokon sétálva nehezen hallható más nyelv, de angol. A MEL osztályteremben általában 15-20 különböző ország állampolgára van.

Rotterdam

Rotterdam egy fiatal, dinamikus nemzetközi város, amely kultúrájáról és nemzetközileg elismert építészetéről ismert. 2014-ben a New York Times Rotterdamot helyezte el a világ 52 legjobb helyének 10 legjobb helyére. Mint Hollandia legnagyobb európai kikötője, és egy vibráló város, Rotterdam ideális hely a tengeri gazdaság és logisztika tanulmányozására.

Rotterdam

Helyszínek

Rotterdam

Center for Maritime Economics and Logistics - Erasmus University Rotterdam

Address
Burgemeester Oudlaan,50
3062 PA Rotterdam, Dél-Holland, Hollandia

Akkreditáció

AACSB Accredited