The International Master’s in Advanced Research in Criminology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

112517_IMARC.JPG

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) az egyetlen létező kriminológiai kétéves program, amely a határátkelésre, a biztonságra és a társadalmi igazságosságra összpontosít. A közös programot négy különböző európai egyetem kínálja.

Az IMARC olyan kulcsfontosságú kérdésekkel foglalkozik, amelyek a migránsok növekvő beáramlásától a belső és külső határellenőrzéshez, a transznacionális szervezett bűnözéshez, az emberi jogi aggályokhoz, a városi biztonsághoz és a radikalizálódás és a terrorizmus veszélyeihez, a számítógépes bűnözés, a vállalati bántalmazás és a gyűlölet-bűncselekmények, a rasszizmus és az idegengyűlölet növekedése. A jelenlegi kérdések kezelésének egyik fő témája a biztonság megszervezésének és az emberi jogok védelmének kérdése. Az IMARC foglalkozik a kriminológiai szakértelem szükségességével a közös európai büntető igazságszolgáltatási térség összefüggésében, valamint a belső és külső határellenőrzéssel és a szélesebb nemzetközi fejleményekkel kapcsolatos kihívásokkal.

Az IMARC egy teljes munkaidős program, amely felkészíti a diákokat, hogy vegyenek részt a határátlépés, a biztonság és a társadalmi igazságosság jelenlegi európai fejleményeiben. Az IMARC célja, hogy növelje a diákok azon képességét, hogy új ismereteket és fejlett analitikai készségeket alkalmazzanak nemzetközi és interdiszciplináris szempontból. A program egyesíti a tanulást, a kutatásokat és a gyakorlatokat a már jól megalapozott partnerekkel való együttműködés révén, amelyek között a kormányok, a nem kormányzati szervezetek, a vállalati szereplők és más egyetemek hozzájárulnak diákjaink foglalkoztathatóságához.

A programban részt vevő egyetemek mindegyike bőséges, bár különböző kutatási és oktatási szakértelemmel rendelkezik a kriminológia területén, különös tekintettel a határátkelésre, a biztonságra és a társadalmi igazságosságra. A stratégiai partnerség fő célja a szakértelem összegyűjtése és kiegyensúlyozott és innovatív tanterv kidolgozása számos közös tevékenységgel és kurzussal (főként a globális kriminológia, kutatási módszerek és átruházható készségek területén) és az opcionális tanfolyamok biztosítása érdekében, hogy biztosítsák a tudást. lehetőség a különböző zeneszámok követésére. Emellett az IMARC innovatív, interaktív tanítási módszereket is magában foglal, amelyekben mind a szemtől-szembeni diák-előadó kapcsolat, az informális tanulás és a szociális média erősségei optimálisak.

A konzorcium egyetemei:

  • Erasmus Egyetem Rotterdam, Erasmus Jogi Iskola, Kriminológiai Osztály (koordinátor) (Hollandia)
  • Gent Egyetem, Kriminológiai Tanszék, Büntetőjog
  • Kent Egyetem, Szociálpolitikai, Szociológiai és Társadalomkutatási Iskola (UK)

partnerek

Az IMARC program az együttműködő szervezetek szélesebb hálózatába van ágyazva, amely biztosítja a kapcsolatot a szervezetekkel és a programhoz kapcsolódó szervezetekkel, valamint a jövőbeli foglalkoztatást. Ily módon az IMARC hozzájárul a felsőoktatás minőségének javításához a kriminológia területén, és előkészíti Önt a szakpolitikai és gyakorlati kérdésekkel kapcsolatos kérdésekre.

Társult egyetemek

A négy egyetem mellett meglátogathatja az egyetemi egyetemeket is, hogy végezzen kutatást a mesterképzéshez:

  • Hamburgi Egyetem, Kriminológiai Szociális Kutatóintézet (IKS) (Németország)
  • Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), Budapest, Jogi Iskola
  • Hassan 1er egyetem, Settat (Marokkó)
  • Koç Egyetem (Isztambul), Szociológiai Osztály (Törökország)

A területen működő szervezetek

Az IMARC egy nagy hálózatot épített ki, amely több mint 40 szervezetet foglal magában a határátlépés, a biztonság és a társadalmi igazságosság területén. Ezek közé tartozik a nemzetközi és nemzeti kormányzati szervek, a nem kormányzati szervezetek és a kereskedelmi vállalatok. Ezek a szervezetek együttműködnek az IMARC-val azáltal, hogy szakmai gyakorlatokat kínálnak és segítséget nyújtanak a kutatási és adatgyűjtési munkákhoz a disszertációkutatáshoz, hozzájárulnak a tantervhez, és tanácsot adnak az oktatási program és a munkaterület közötti kapcsolatról.

Helyszínek

Rotterdam

Address
Erasmus University Rotterdam
Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam
Netherlands

Rotterdam, Dél-Holland, Hollandia

Ghent

Address
University of Ghent
Sint-Pietersnieuwstraat 25
Gent, Belgium

Ghent, Flandria, Belgium

Canterbury

Address
SSPSSR, Faculty of Social Sciences, Cornwallis North East, University of Kent, Canterbury, Kent CT2 7NF
Canterbury, Anglia, Egyesült Királyság

Bologna

Address
University of Bologna - Faculty of Law
Via Zamboni, 22, 40126 Bologna BO, Italy

Bologna, Emilia-Romagna, Olaszország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket