City University of Hong Kong

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Elnök köszöntése

119668_119654_campus.jpg

Üdvözöljük City University of Hong Kong (CityU). Mi egy dinamikus egyetem vagyunk, amelyet 1994-ben alapítottak, és egyedülálló elhelyezkedéssel rendelkezik, Hong Kong szívében, Ázsia világvárosában. Célunk a magas szintű kiválóság elérése, az innováció előmozdítása és a kreativitás elősegítése az emberek életének javítása céljából. Egy olyan városban, ahol Kelet találkozik Nyugattal, elképzelésünk az, hogy világszerte elismerté váljon a szakképzés, amely hangsúlyozza a különféle kultúrák és szellemi hagyományok kölcsönös gazdagítását, valamint a valódi változást eredményező kutatásokat.

A CityU növekszik. Ez magában foglalja az Üzleti Főiskola, a Mérnöki Főiskola, a Szabad Művészetek és Társadalomtudományok Főiskola, a Tudományos Főiskola, a Jockey Club Állatorvosi és Élettudományi Főiskola, valamint a Kreatív Média Iskola, az Adattudomány, az Energia- és Környezettudományi Iskola és a Jogi Iskola. A 2017/18. Tanévben Hongkong legelső állategészségügyi diplomája a Jockey Club Állatorvostudományi és Élettudományi Főiskolán, a Cornell University-vel együttműködve, a világ egyik legmagasabb rangú állatorvosa. Tanterveink célja, hogy előmozdítsák a tudásteremtést, az eredeti felfedezéseket és az innovatív gondolkodást az oktatás és a kutatás minden szintű integrálása révén.

A különbségek megteremtése a kutatás és a szakképzés kiválóságán keresztül a 2015–2020-ra szóló stratégiai tervünk a korábbi 2010–2015-es tervünkben meghatározott magas szintű törekvések kiterjesztése. Legújabb dokumentumunk öt stratégiai témát határoz meg, amelyek kiemelik tudományos kiválóságunkat, nemzetközi helyzetünket és társadalmi hozzájárulásainkat.

Nemzetközi egyetemen hangsúlyozzuk a sokszínűséget, az interkulturális tanulást és a globális jövőképet. Kiváló oktatóinkat a világ minden tájáról toborozzuk. Kiváló nemzetközi tudományos együttműködési hálózatot alakítottunk ki, és globális megállapodásokat dolgoztunk ki mintegy 450 rangos intézménnyel több mint 40 országból / joghatóságból. Pályakezdőink átgondolt, alkalmazkodó és nyitott szakemberek, akik pozitívan járulnak hozzá a társadalomhoz.

A CityU erőteljesen teljesített a nemzetközi rangsorban. A 2019-ig tartó Quacquarelli Symonds (QS) szerint a CityU a világ 55. és 5. helyezettje a világ 50 legfelső egyeteme között az ötven év alatt. A Times Higher Education World University 2019. évi rangsorában a CityU az 1. helyet foglalja el a International Outlook szempontjából.

Felkérem Önt, hogy fedezze fel weboldalunkat egy virtuális túra megtekintésére, vagy személyesen látogasson el hozzánk. Lenyűgözni fogja, hogy ősi kínai kertünk harmóniája a kortárs művészi építészettel szemben áll.

Way Kuo

Az elnök és az egyetemi tisztelt professzor

2019. január

Bevezetés a CityU-ba

A hangsúly a professzionális oktatásra és a kutatásra a CityU diplomások készítésével képes előre jelezni és kiváltani a gyorsan fejlődő, globalizált világban.

Az elmúlt években a CityU erőteljesen fellépett az egyetemi rangsorban, és jelenleg az ázsiai tíz legjobb és a világ 100 legjobb között van. Ez egy gyorsan növekvő intézmény egyetemi és posztgraduális hallgatókkal és egyetemi oktatókkal az üzleti életben, kreatív média, informatika, energia és környezet, mérnöki, humán és társadalomtudományok, jog, tudomány, állatgyógyászat és élettudományok területén.

Tantervünk az innovációt és a kreativitást hangsúlyozza, és ez az elv alátámasztja az egyetemi szakképzés és a probléma-alapú kutatás minden szempontját. Az új épületekben található új tanulási terek és létesítmények támogatásával a tanterv megtestesíti a CityU stratégiai tervét a növekedés új korszakához.

A CityU Ázsia egyik leginnovatívabb egyetemeként alakult ki, úttörő kutatást végzett különféle területeken, amelyek rendkívül fontosak a sürgető kérdésekben. Kutatási programjainak sikere tükröződik a kapott finanszírozás összegében és a finanszírozott projektek számában, valamint a kutatási eredmények minőségében.

A CityU közelsége és szoros kapcsolatok Kína szárazföldjével, valamint nemzetközi partnerkapcsolatai és kilátásai révén az Egyetem ideális helyzetben van, hogy dinamikus tanulási és kutatási környezetet biztosítson a világ minden tájáról érkező hallgatók és oktatók számára. A CityU globális intézményekkel fenntartott kapcsolatának mind a mértéke, mind a puszta mérete továbbra is növekszik.

Mint a hihetetlen város, amelyben ilyen nélkülözhetetlen szerepet játszik, a CityU továbbra is mozog, újít fel, tanul, tanít és virágzik.

Vízió és küldetés

Jövőkép: City University of Hong Kong arra törekszik, hogy vezető globális egyetemen váljon, kitűnő a kutatás és a szakképzés területén.

Küldetés: A hallgatói tehetségek ápolása és fejlesztése, valamint alkalmazható ismeretek létrehozása a társadalmi és gazdasági fejlődés támogatása érdekében.

(A Tanács 2009. március 26-án hagyta jóvá az új elképzelést és küldetést)

Vezérelvek

 1. A hallgatók sikere az akadémiai eredmények és a karrierfejlesztés területén
 2. Kiválóság a tanulás és a kutatás, a technológiai innováció és a tudás átadása terén
 3. Előnyök Hong Kong társadalmi és gazdasági jólétének
 4. Az elszámoltathatóság az állami források felhasználása terén
 5. Globális tájékoztatás és a nemzetközi versenyképesség

CityU logó

119670_119652_logo_horizontal_cmyk.pngMárkánk nem csupán logó. Ez azt mutatja, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, és hogyan változtathatunk meg az általunk kínált szakmai oktatási programok és az általunk elvégzett úttörő kutatások révén.

A CityU márkának teljes átalakítást adott. Felfrissítettük, hogy tükrözze alapvető értékeinket, embereink és programjaink dinamikus természetét, emelkedő státusunkat és előretekintő irányunkat, mint vezető globális felsőoktatási intézmény.

Ranglisták és Hírnév

A globális rangsorban a közelmúltban elért eredmények kiemelik a kutatás, a nemzetközivé válás, a hírnév, az oktatók, a hallgatók és a programok erősségét City University of Hong Kong (CityU).

A Quacquarelli Symonds (QS) és a Times Higher Education World University Rankings által követett következő rangsorokon túl a CityU diplomások foglalkoztathatóságát tekintve három egymást követő évben a 150 legjobb rangsorba kerültek a globális foglalkoztathatósági egyetemi felmérés és rangsor szerint. , az Emerging francia tanácsadó csoport és a Trendence német kutatóintézet éves felmérése.

Tudományos szervezet

Az öt főiskola: Üzleti, Műszaki, Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi, Tudományos, Állatorvosi és Élettudományi; valamint a Kreatív Média Iskola, az Adattudomány Iskola, az Energia és Környezet Iskola és a Jogi Iskola akadémiai programokat kínál egyetemi, posztgraduális és doktori szinten.

A Chow Yei Ching Végzős Iskola megerősíti az összes posztgraduális program működését és fejlesztését, és elősegíti a végzős hallgatók környezetét.

Az általános tudományos szervezeti felépítést az alábbiakban ismertetjük:

Üzleti Főiskola

 • Könyvelés
 • Közgazdaságtan és pénzügy
 • Információs rendszerek
 • vezetés
 • Vezetői tudományok
 • értékesítés

Műszaki Főiskola

 • Építészet és építkezés
 • Orvosbiológiai mérnöki
 • Számítástechnika
 • Villamosmérnök
 • Anyagtudomány és mérnök
 • Gépészmérnöki
 • Rendszertechnika és mérnöki menedzsment
 • Épülettudomány és Technológia Osztály

Szabadság- és Társadalomtudományi Főiskola

 • Ázsiai és nemzetközi tanulmányok
 • Kínai és a történelem
 • angol
 • Nyelvészet és fordítás
 • Média és kommunikáció
 • Közpolitikai
 • Szociális és viselkedési tudományok
 • Chan Feng Men-ling Chan Shuk-lin angol nyelvű központ

Tudományos Főiskola

 • Kémia
 • Matematika
 • Fizika

Jockey Club Állatgyógyászati és Élettudományi Főiskola

 • Biomedical Sciences
 • Fertőző betegségek és közegészségügy
 • Neuroscience

Kreatív Média Iskola

Adattudományi Iskola

Energia és Környezetvédelmi Iskola

Jogi Iskola

Chow Yei Ching végzős iskola

119669_119653_campus2.jpg

Helyszínek

Kowloon Tong

Address
Tat Chee Avenue,83
Kowloon Tong, Kowloon, Hongkong

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket