College of Engineering City University of Hong Kong

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Főiskoláról

A Hongkong Városvárosi Egyetem (CityU) a világ egyik vezető egyeteme, amely kiválóan működik a kutatás és a szakképzés területén. A jelenlegi hallgatói létszám meghaladja a 20.000-et, beleértve több mint 6000 posztgraduális hallgatót. A CityU-nál az oktatás és a tanulás a személyzet fejlesztésére, felfedezésére és a társadalom pozitív változásainak létrehozásához szükséges ismeretekre összpontosít. Széles körű programjaink elősegítik a kritikus gondolkodás elősegítését, élesebbé teszik a kreatív és szakmai készségeket, és megnyitják a kapcsolatokat a jutalmazó karrierek felé.

Világszerte elismerés

 • A világ 4. helyezettje, a QS Top 50 2020 alatt
 • 19. Ázsiában, a QS Asia University Rankings 2020
 • A világ 48. helye, a QS World University Rank 2021

139497_139434_C01-086.jpg

Műszaki Főiskola

A dékán üzenete: Arany lehetőség a mérnöki munkára a CityU-ban

Mielőtt még a Hong Kong City University Egyetemen is megindítottam volna, hírneve rám hatott. Ezt az egyetemet az jellemzi, hogy képes innovációra és a jövőre néz.

Az új Mérnöki Főiskola létrehozása nem lehetett volna jobb időben. Öt év múlva a világ más lesz. A technológia példátlan ütemben halad előre. Mint ilyen, egyetemi felelősségünk, hogy hallgatóinkat olyan gondolkodásmóddal látjuk el, amely ösztönzi őket a továbbtanulásra.

Az új főiskola nyolc fókuszált tudományos osztályt foglal magában: Építészmérnöki és Építőmérnöki Tanszék (ACE), Biomedical Engineering (BME) Tanszék, Számítástechnika Tanszék (CS), Villamosmérnöki Tanszék (EE), Anyagtudományi és Műszaki Tanszék ( MSE), Gépészmérnöki Tanszék (MNE), Rendszermérnöki és Műszaki Menedzsment Tanszék (SEEM) és Építéstudományi és Technológiai Osztály (BST). Együtt lefedik a mérnöki területek élénk spektrumát, és elősegítik az akadémiai szinergiát és a kommunikációt az egyetemen belül.

A mérnöki hallgatók egyediek. Bizonyos módon látják a világot, könyörtelen és szorgalmas problémamegoldók. Fokozottabb osztályokkal és a korábbinál nagyobb potenciállal bíró kutatási fókuszok és tantervek fejlesztésénél lehetőségenk van arra, hogy vonzza ezeket a nagyszerű mérnöki elméket a világot megváltoztató tudományos és karrierpályázatokhoz.

Az információ aranykorában vagyunk. Számítógépes tudósként töltött több mint 30 évem során a mérnöki megközelítés mindig szerves része annak, aki vagyok. Erőforrások kiaknázása, ismeretek egyesítése, együttműködés - mindezt hatásos megoldások elérése érdekében. Amikor elkezdtem a saját tudományos karrierem, nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen hihetetlen fellendülést tapasztalhatok az iparágakban, vagy megfigyelhetem kutatásaim és munkám következményeit a való világban.

Amikor mindannyian minden nap sétálunk a CityU Műszaki Főiskola ajtaján, belépünk az új technológia élenjárójába. Együtt hozzájárulunk egy hatalmas és dinamikus hálózat lendületéhez és növekedéséhez, valamint a kutatás, az akadémia és az ipar szinergiájához.

Amint a Mérnöki Főiskolán kezdtem a hivatali állását, mind öröksége, mind potenciálja inspirál. Remélem, hogy a kollégiumnak, hallgatóinknak és oktatóinknak továbbra is súlyos hatása lesz a hongkongi társadalomra és a nemzetközi közösségre.

Várom, hogy találkozzunk a hallgatókkal és az oktatókkal, és meghallgassuk gondolataikat és ötleteit. Ha a mérnöki karrierem eddig bármit megtanított, akkor a nyitott elmék és az ajtók értékelése fontos. Megtiszteltetés számomra, hogy elkezdtem ezt az utazást veletek együtt, amikor együtt építjük az új jövő alapjait.

Tei-Wei Kuo
A Mérnöki Főiskola dékánja

Tudományos egységek

 • Építészeti és Építőmérnöki Tanszék (ACE)
 • Orvostudományi Intézet (BME)
 • Számítástechnikai Tanszék (CS)
 • Villamosmérnöki Tanszék (EE)
 • Anyagtudományi és Műszaki Tanszék (MSE)
 • Gépészmérnöki Tanszék (MNE)
 • Rendszermérnöki és Műszaki Menedzsment Tanszék (SEEM)
 • Épülettudomány és Technológia Osztály (BST)

139498_139435_RE01-080.jpeg

Helyszínek

Hong Kong

Address
B6518, 6/F Blue Zone,
Yeung Kin Man Academic Building,
City University of Hong Kong,
Tat Chee Avenue

Hong Kong, Hongkong

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket