The Hong Kong Polytechnic University School of Design

Bevezetés

Hivatalos Leírás


A PolyU Design

PolyU Design 1964 óta a hongkongi tervezési oktatás és kutatás fontos hubja. Az iskola földrajzi helyzetében a Kelet és a Nyugat áthidalása révén tevékenykedik, lehetővé téve diákjainak, hogy design-erősségeiket egyedülállóan nemzetközi kulturális tudatossággal fejlesszék mind a szakmai és társadalmi szinten.

PolyU Design éves kiállítás / PolyU Design


ranglisták

PolyU Design 2006 óta a BusinessWeek magazin egyik vezető design iskolája (a világ legjobb design iskolái) közé tartozik.

2009-ben a BusinessWeek a világ 30 legjobb design gondolkodási programjának egyikét minősítette a Design Master (Design Stratégiák) programjának.

2013-ban a PolyU Design lett az egyetlen ázsiai iskola a Business Insider World's Best 25 Design School listáján.

Ezt a listát a 2015-ös Top 10 Legjobb Ipari Formatervezési Iskola egyikeként sorolták fel, és 2016-ban a Design Schools Hub által a világ egyik kiemelten megemlített grafikai dizájn iskoláinak szerepelt.

2015 óta az iskolát a világ egyik vezető helyének tekintik a Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings® tantárgy - művészet és formatervezés kategóriájában. Jelenleg Ázsia egyik legfontosabb dizájniskolája és a világ 15. helyezettje. A részletekért olvassa el a 2020-as jelentést.

Figyelemre méltó öregdiákokPolyU Információs Nap / PolyU Design

Dennis Chan 陳瑞麟 - ékszerek; termék

Eric Chan 陳秉鵬 - termék

Kade Chan 陳柏熹 - origami; termék

Raman Hui 許 誠 ​​毅 - film; élénkség

Keung Hung 洪 強 - médiaművészet; oktatás

Kit Hung 洪榮杰 - film; oktatás

Freeman Lau 劉小康 - művészet; termék; branding

Gigi Leung 梁詠琪 - éneklés; dalszerző; ható

Henry Lau 劉志華 - divat

Rebecca Lee 李 樂 詩 - felfedező

Tony Leung 梁家輝 - film; ható

Tommy Li 李永 銓 - márkaépítés

Anthony Lo - autótervezés

Alice Mak 麥 家 碧 - művész; rajzfilmkészítő

Vivienne Tam 譚燕玉 - divat

Paul Wong 黃 貫 中 - alkotás; dalszerző; éneklés

Timmy Yip 葉錦添 - film; jelmeztervezés

Kitty Yuen 阮小 儀 - tv; rádió


Emberközpontú tervezés
A diákok szerepet játszottak, hogy bemutassák ötleteiket a Délkelet-Ázsia jövőjéről 2025-ben / PolyU Design


A művészet és a tudomány találkozásánál állunk, mely filozófiája magas színvonalú formatervezést nyújt, és nagy hatású kutatási és tanácsadási munkát végez mind a tiszta, mind az alkalmazott természetben. Miközben nagyra értékeljük a művészet legmagasabb eszméit, hiszünk az emberi-centrikus termékek, márkák és szolgáltatások létrehozásában, amelyek az ipari, a kereskedelmi és a közösségi igények szempontjából relevánsak most és a közeljövőben. A megközelítésünk megbízható tervezési alapot nyújt az ötletek támogatására.

Az iskola rendkívüli 55 éves ösztöndíjas és kutatási öröksége Ázsia dinamikájának közepén fényes jövőt biztosít. Rendkívül sokszínű tervezési szakértelemünk magában foglalja a terméktervezést, a kommunikáció kialakítását, a reklámtervezést, a digitális média, a belsőépítészet, a környezettervezés, a várostervezés, a nemzetközi tervezés és az üzleti menedzsment, a tervezés menedzsment, az innovációs vezetés, a tervezési stratégia és az interakciók kialakítását.

Évente közel 1.400 diákot nevelünk számos egyetemi és posztgraduális programban, amelyek közül mintegy 50 hallgató. Az iskola magas színvonalú, jól felszerelt környezetet kínál, amely jelentős laboratóriumi infrastruktúrát foglal magában nyolc laboratóriummal és számos első osztályú technikai műhelyt a Jockey Club Innovation Tower-ben, Zaha Hadid (1950-2016) által tervezett mérföldkőnek számító épület. Hisszük, hogy az új épületek új gondolatokat vezetnek be. Ezért indította útjára az Iskola a Társadalmi Innováció Jockey Club Design Intézetét, amely az első ilyen jellegű Ázsiában, hogy aktívan támogassa az új megközelítéseket és a tervezési szakértelem új területeit.

Az értékeink

Az iskola kutatási és tudományos programjait az alapvető értékeink szabályozzák:

  1. Nyitott elme keret kialakítása;
  2. Kormányzás pozitív változás;
  3. A képzelő vállalkozói tevékenység megteremtése;
  4. Hiteles kifejezések gyakorlása; és
  5. Felelősségteljes tervezés

Helyszínek

Kowloon

Address
General Office of School of Design
V810, 8/F, Jockey Club Innovation Tower (Block V),
The Hong Kong Polytechnic University

Kowloon, Hongkong

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket