The Chinese University of Hong Kong, Faculty of Arts

Bevezetés

Hivatalos Leírás

1963-ban alapították, ugyanabban az évben, amikor megalapították a Hongkongi Kínai Egyetemet. A Bölcsészettudományi Kar mindig is kulcsfontosságú szerepet játszott a CUHK elkötelezettségében a kínai és nyugati hagyományok integrálása, a kétnyelvű oktatás és az innovatív kutatás iránt. Hisszük, hogy a nyelvek, kultúrák, vallások, kreatív művészetek, történelem és filozófia tanulmányozása elősegíti a humanista szellemet, és lehetővé teszi számunkra, hogy jobban felvegyük a kapcsolatot egy sokszínű globális közösséggel. Büszkék vagyunk arra, hogy sok világhírű tudós szellemi otthona vagyunk, különösen a kínai gondolkodás és kultúra tanulmányozása során. Büszkék vagyunk arra is, hogy több mint 30.000 öregdiák él és dolgozik a világ minden részén.

Ma a CUHK Arts a legnagyobb bölcsészettudományi kutatással és oktatással foglalkozó kar Hongkongban. 11 tanszék foglalkozik az antropológiától a fordítással foglalkozó tudományterületekkel, a Kínai Tanulmányok Központja, 2 nyelvoktató egység és több mint 30 kutatóközpont. 16 fő programot kínálunk egyetemi szinten, és több mint 30 oktatott és kutató posztgraduális programot, amelyek közül 15 doktori fokozatra szól. A közel 300 professzorból és oktatóból álló tudományos munkatársaink széles körű szakértelmükkel és kutatási érdeklődésükkel nemcsak a különböző területeken dolgozó tudósok új generációit, hanem ötletes tanulókat és a társadalom felelős polgárait is képezik.

Küldetés és jövőkép

Küldetés

A kar elkötelezett a következő stratégiai célok mellett:

  • A bölcsészettudomány alapértékeinek megfogalmazása, megerősítése és népszerűsítése tanítással és kutatással, valamint a szélesebb nyilvánossággal folytatott kommunikáció révén;
  • Kiváló teljesítmény a nyelvek, a népek, a kultúrák, a vallások, az alkotó művészetek, a történelem és a filozófia tanulmányozásában összehasonlító szempontból, amelyet a nemzetközi tudományok tudósítanak, különös tekintettel Kínára és a régióra;
  • Interdiszciplináris kezdeményezések kidolgozása a bölcsészettudományok közötti, valamint a bölcsészettudományi és egyéb tudásterületek közötti párbeszéd és együttműködés fokozása érdekében, hogy megfeleljen a gyorsan változó tudáshatárok kihívásainak;
  • A hallgatók oktatása a közösség és a világ felelős állampolgáraivá válása érdekében, fogalmazzon meg ötleteket kínai és angol nyelven egyaránt, kreatív gondolkodásra és kritikai kérdésekre, valamint a személyes és társadalmi kérdések esztétikai, etikai és kulturális dimenzióira való érzékenységgel .

Látomás

  • Az ázsiai tanulás egyik legjobb központjává válni a művészetek és a bölcsészet kutatásában, különösen a Kínával kapcsolatos kutatásokban;
  • Hogy elismertessék a régióban a felsőoktatás innovatív és élénk központjaként, amely a művészet és a bölcsészet, a kétnyelvű oktatás, a kulturális sokszínűség és a kínai kultúra fejlesztése alapvető értékeinek szenteli magát.

142924_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Dean üzenete

Megalázott és megtisztelő, hogy a Hongkongi Kínai Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánjaként szolgálhatok.

1963-ban történt megalakulása óta a Bölcsészettudományi Kar, mindig összehasonlító és régióközi szempontból, a humanista szellem előmozdításának, valamint Kelet és Nyugat, a hagyomány és a modernség integrációjának szentelte magát. A mai világban küldetésünk központi eleme a művészet és a bölcsészet alapvető értékeinek megfogalmazása és népszerűsítése tanítással, kutatással és a társadalommal való interakcióval.

Meggyőződésem, hogy a humán vagy a bölcsészképzés elengedhetetlen minden értelmes erőfeszítéshez az emberi történelem gazdagságának értékelése vagy a közös és kívánatos jövő elképzelése érdekében. Az ilyen oktatás arra is felkészít bennünket, hogy jobban megértsük azokat a bonyolult és kihívást jelentő kérdéseket, amelyekkel a jelenben szembesülünk.

A CUHK Arts-nál arra törekszünk, hogy Ázsia egyik legjobb és legelismertebb tanulási központjává váljunk a művészetek és a bölcsészettudományok tanulmányozása során, stratégiai fókuszként Kína és a régió kutatása. Arra törekszünk, hogy hallgatóinkat kreatív és szigorú tanulóként készítsük elő, humanista érzékenységgel és globális jövőképpel egyaránt. Az innovatív tanítás, a tanterven kívüli tevékenységek gazdag választéka, az egyetemen kívüli és a tengerentúli tanulási és csereprogramok révén képessé tesszük hallgatóinkat szellemi látókörük bővítésére, új ötletek és nyelvek elsajátítására, valamint új élettapasztalatok megszerzésére.

Vezető kutatóegyetem részeként elkötelezettek vagyunk a szilárd, kreatív és hatásos humán tudományok ösztönzése mellett. Akadémiai munkatársaink megfelelő helyzetben vannak az élvonalbeli, interdiszciplináris kutatások elvégzéséhez, valamint együttműködési projektek kidolgozásához a tanszékeken és azon kívül is. Bölcsészettudományi kutatókként nemcsak új ismeretekkel és ötletekkel járulunk hozzá a változó időkre reagálva, hanem azért is, hogy éleslátó és vonzó oktatókká váljunk az osztályteremben.

Deanként karom kollektív céljai és törekvései vezérelnek, és elkötelezettségem az, hogy erőfeszítéseinket abba az irányba tereljem, amelyet kitűztünk magunknak. Együtt dolgozva arra törekszünk, hogy a CUHK Arts világszínvonalú kutatási és oktatási intézmény legyen. Mivel Hong Kong világvárosában vagyunk, jövőképünk és elérhetőségünk mindig globális lesz.

Max Xiaobing Tang
Dékán, Bölcsészettudományi Kar
Sin Wai Kin kínai bölcsészprofesszor

Helyszínek

Hong Kong

Address
Fung King Hey Building, Faculty Office of Arts, 2/F, of, Hong Kong
Hong Kong, Hongkong

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket